Aftonbladet det

Nichlas Falk talar ut – efter otäcka kollapsen

Nichlas Falk föll ihop på isen under dramatiska omständigheter.Nu berättar profilen om vad som hände, framtiden och reaktionen från sina barn.– När jag såg hur de reagerade stängde jag av, det är deras pappa som faller ihop och det är jättejobbigt att se, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.

Kuppen – namngav profilen i Aftonbladets egen sändning

Aftonbladet har valt att inte namnge den medarbetare som anklagats för våldtäkt – och tidningens publisher Sofia Olsson Olsn har motiverat beslutet.Trots det namngavs han ändå i tidningens egen direktsändning av en inbjuden humorgrupp som genomförde en kupp.– Tanken var att belysa dubbelmoralen, säger gruppens medlem Thomas Krangnes.
Läs mer om Sofia Olsson Olsn.
Ny anmälan mot Aftonbladetprofilen
En känd profil på Aftonbladet utreds internt efter att han pekats ut för våldtäkt. Sedan fallet uppmärksammats har nu ännu en kvinna anmält mannen, för våldtäkt 2002. Det bekräftar polisen för DN.
Bröderna förhörs i den nya Kevin-utredningen
Utredningen av Kevin-fallet i Arvika 1998 har öppnats på nytt.Nya förhör kommer att hållas med bröderna, Robin och Christian, som pekades ut som skyldiga – då fem och sju år gamla, skriver Aftonbladet.– Det känns inte jobbigt men det enda är väl att man har en liten försvarstanke inom sig. För de som svikit mig störst i livet är polisen, så det finns en liten rädsla, säger Robin till tidningen.

Ny förlust för Lundqvist

Det går fortsatt tungt för New York Rangers i NHL-ishockeyn. Laget förlorade efter straffar i hemmaderbyt mot NY Islanders. – Vi hittar inga sätt att vinna. Vi hittar sätt att förlora i stället, säger målvakten Henrik Lundqvist till Aftonbladet.
Timell kränkte kvinnlig assistent i badtunna
TV4-skandalen växer – nu kräver TV4-stjärnan Peter Jihde en internutredning av Martin Timell.Samtidigt kan Expressen nu presentera flera uppgifter om Äntligen hemma-programledaren.Under en blöt personalfest på Timells lantställe sommaren 2008, ska en kränkande händelse ha inträffat mellan Martin Timell och en kvinna i Äntligen hemma-produktionen i en badtunna.Den kränkta kvinnan sökte stöd hos sina chefer - men TV4 valde att tysta ner händelsen, och kvinnan erbjöds löneförhöjning mot sin tystnad, något Aftonbladet rapporterat om.– Anna Rydin sa: Det vore tråkigt om något
Aftonbladet utreder anklagelser – startar internutredning
Inom ramen för det internationella uppropet #MeToo kommer nu flera vittnesmål om sexövergrepp utförda av svenska medieprofiler. Aftonbladet inledde på onsdagen en internutredning för att gå till botten med anklagelserna mot en av tidningens medarbetare.
Falska medlemssiffror gav PRO extrapengar
Pensionärernas riksorganisation (PRO) har under flera år uppgett felaktiga medlemssiffror. Det har lett till att PRO fått hundratusentals kronor för mycket i statliga bidrag, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och PRO.
PRO får bidrag – för pensionärer som inte finns
Pensionärerenas riksorgainsation, PRO, har hamnat i rejält blåsväder.Enligt Aftonbladet har de redovisat falska medlemssiffror.Det i sin tur lett till lett till att de har fått statligt bidrag – pengar som de egentligen inte skulle ha.
Läs mer om PRO.
Aftonbladets Sofia Olsson Olsn om anklagelserna mot journalist
En kvinnlig medieprofil har anklagat en medarbetare på Aftonbladet för att ha våldtagit henne 2006.Anklagelserna utreddes av polis 2012, men förundersökningen lades ner av åklagare.I dagarna har fallet uppmärksammats på sociala medier.Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer, skriver Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsn på Facebook.
Richard Herrey gifter sig med Marie igen
Artisten Richard Herrey gifter om sig med sin Marie – efter frieriet för tre år sedan.Paret förnyar sina löften på Maldiverna i november.– Det känns fantastiskt, säger Richard Herrey till Aftonbladet.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Man har rymt från häktet
En yngre man har rymt från häktet.Mannen ska ha brutit upp ett fönster, enligt Aftonbladet.– Det är en man i 20-årsåldern, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisregion Väst.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Melodifestivalvinnare byter karriär – helt
Han vann Melodifestivalen och landade Sverige i topp fem i Eurovision song contest.Nu byter Robin Bengtsson karriär och öppnar en barbershop - samtidigt som han planerar bröllop, skriver Aftonbladet.– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Robin Bengtsson till tidningen.
Nazistisk symbol inte hets mot folkgrupp
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens symbol, den så kallade tyrrunan, är inte hets mot folkgrupp. Det slår Justitiekanslern fast, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Justitiekanslern.
Fördubbling av självmordsförsök på ungdomshem
På tre år har antalet självmordsförsök vid statens ungdomshem fördubblats.Det visar en granskning som Aftonbladet har gjort av tvångsvården av barn.Förra året skedde 21 självmordsförsök, varav 17 gällde flickor.
Läs mer om Aftonbladet.
Louise Hoffsten: Jag har varit nära att ge upp
Sångerskan Louise Hoffsten, 51, är nu aktuell med skivan Röster i mörkret.Där sjunger hon om tragiska livsöden från början av 1900-talet och hur det är att leva i mörker.– Det har varit skitjobbigt. Jag har varit nära att ge upp många gånger, säger hon om den tuffa inspelningen till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Röster.
M-politiker ville köpa sex – åkte fast i bedrägerihärva
Mannen är en ledande politiker för Moderaterna i en sydsvensk kommun.Nu avslöjar Aftonbladet att han åkt fast för att ha försökt köpa sex.Politikern erkänner – men säger att det var en engångsföreteelse.
Läs mer om Aftonbladet och Moderaterna.
Larm om knivskärning på tåg
En tågvärd på ett tåg vid Centralstationen i Stockholm ska ha knivskurits i magen, det skriver Aftonbladet. – Vi har fått uppgifter om en knivskärning på ett inkommande tåg, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen till tidningen.
Stockholm har tagit ett stort steg mot nya miljözoner och dieselbilsförbud
Stockholm har tagit ett stort steg för att införa ett förbud mot vissa dieselbilar och äldre bensinbilar. De så kallade miljözonerna finns med i höstens budget, skriver Aftonbladet. Alla partier i kommunstyrelsen står bakom att vi vill ha miljözoner som ett redskap att använda. Alla vill ha den möjligheten. Vi måste få ordning på Stockholmsluften, säger trafikborgarrådet Daniel Helldn (MP) till tidningen. Han har tidigare varnat stockholmarna från att köpa dieselbilar och nu går han ut med samma varning igen. Men exakt när miljözonerna träder i kraft är oklart – det kan bl
Hedmans första mål kom i grevens tid
Det var verkligen på håret. Med en tiondels marginal innan perioden var över, fick Victor Hedman in sitt första NHL-mål för säsongen. – Det målet var det bra tajming på, säger Hedman till Aftonbladet efter Tampa Bays 5–4-seger mot Pittsburgh.
Attack mot Transportstyrelsen – hemsidan nere
I går var det Trafikverket som utsattes.I dag är det Transportstyrelsen som utsatts för en attack mot sin webbplats, skriver Aftonbladet.– Allt tyder på att de rör sig om en så kallad d-dosattack, säger presschefen Mikael Andersson till tidningen.
SVT–profilen räddas mitt under inspelning
SVT-profilen Joakim Odelberg hamnar i sjönöd mitt under en inspelning av Mitt i naturen.Odelberg och filmteamet började driva ut till havs, och fick räddas av en segelbåt.– Vad hade kunnat hända om vi inte fått hjälp? Då hade vi ju... Ja, det vette fasen..., säger Joakim Odelberg till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Joakim Odelberg och Mitt.
Svenska Angelica nära att träffas Las Vegas-skytten
Angelica Mellströms sista kväll på countryfestivalen Route 91 Harvest förvandlades till en mardröm.Mitt under avslutningsnumret öppnade Stephen Paddock eld mot publikhavet och sköt ihjäl 58 personer.– Jag kände något som ven vid örat. Det fladdrade i håret. Jag sa till de andra: jag vet inte om jag inbillar mig. Men jag tror att det var en kula, säger Angelica Mellström till Aftonbladet.