Aftonbladet det

Sex gripna efter polisjakt

Sex personer har gripits efter en polisjakt i Gävle under natten, skriver Aftonbladet.Vad personerna misstänks för är i nuläget oklart.– Vi har haft en stor polisinsats. Det har varit ett förföljande, säger polisens RLC-befäl Daniel Ågren till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.Vad och Gävle.

Löfven nobbar Kristerssons invit om tiggerifrågan

Statsminister Stefan Löfven berömmer sin politiska motståndare Ulf Kristersson (M) som han beskriver som duktig, påläst och erfaren.Trots detta vill han inte göra upp med Moderaterna i frågan om tiggeri.– Vi kan inte acceptera en situation där människor tvingas sitta på gatan och tigga. Om vi är överens om det är det bra. Men jag tror inte att ett förbud i sig får stopp på tiggeriet, säger han i en stor julintervju med Aftonbladet.
Förslaget: Höj tidigaste pensionsåldern till 63 år
Pensionsåldern blir högre i ett nytt förslag från Pensionsgruppen, rapporterar Sveriges Radio.Enligt förslaget höjs den tidigaste pensionsåldern till 63 år.En ny myndighet ska tillsättas för att säkra det framtida fondutbudet , enligt uppgifter till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Pensionsgruppen.
Hanif Bali nomineras till Europaparlamentet
Flera av Moderaternas länsförbund har nominerat Hanif Bali till Europaparlamentet, skriver Aftonbladet.– Det är en intressant tanke, nomineringarna har fått mig att börja fundera i de banorna, säger Bali till tidningen.

Jennifer Wegerup blir ny kolumnist i Expressen

Jennifer Wegerup är tillbaka till Expressen – som kolumnist.Hon återvänder efter flera år på Sportbladet och Aftonbladet.– Det känns lite som att komma hem, en cirkel som sluts, säger Jennifer.
Stjärnan förgiftad under Stjärnorna på slottet
Under inspelningen av Stjärnorna på slottet drabbades Regina Lund av matförgiftning.Bara ett dygn innan sin egen dag sjuknade hon kraftigt in.– Jag blev förgiftad. Det bjöds på krokodil så jag blev jättesjuk. Så dagen innan mitt program var jag magsjuk, berättar hon för Aftonbladet.
Lill-Babs okända dubbelspel: Fick väldigt dåligt samvete
Efter nästan 65 år i rampljuset berättar nu den folkkära artisten Barbro Lill-Babs Svensson öppet om sitt liv och sin karriär i dokumentärfilmen Lill-Babs – leva livet.Lill-Babs berättar hur hon blev gravid som 16-åring, självmordstankarna och det trassliga dubbelspelet när hon förälskade sig i Lars Berghagen samtidigt som den tyske schlagersångaren Peter Kraus väntade på henne med en ring i Tyskland.– Jag fick ju väldigt dåligt samvete när han kom till Norrland och jag, min galenpanna, hade blivit kär i Lasse, berättar hon i dokumentären enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Lasse, Norrland och Tyskland.
Dubbla svenska segrar – men finalerna ställdes in
Det blev dubbel svensk seger i skicrosstävlingen i Arosa. Detta trots att finalerna ställdes in. Då beslutade tävlingschefen att dela ut vinsten till segrarna i kvalet.Det betyder att Sandra Näslund och Viktor Andersson står som vinnare.– Det här är inte skicross, säger tävlingschefen Martin Fiala till Aftonbladet.
Växjös ilska mot Tre Kronors val
När Tre Kronor OS-genrepar väljer förbundskapten Rikard Grönborg att ta ut CHL-stjärnorna Fredrik Pettersson och målvakten Viktor Fasth.Det väcker känslor i Växjö-lägret:– Det är jävligt konstigt. Hockeyn förlorar när vi inte kan ställa upp med bästa laget, säger Henrik Evertsson, vd och sportchef för Växjö Lakers till Aftonbladet.Tre Kronor kontrar med:– Vi följer bara reglerna, säger Grönborg till tidningen.
Glädjen: Han är Penny Parneviks nye kärlek
Penny Parnevik har hittat kärleken i det svenska hockeyproffset Douglas Murray.Efter att ha hållit pojkvännen hemlig visar nu tv-profilen upp kärleken på Instagram i helgen.Glad andra advent, skriver Penny Parnevik till en bild på henne och Douglas Murray framför en julgran.För Aftonbladet bekräftar Penny Parnevik nu förhållandet.
Läs mer om Instagram och Penny Parnevik.
MFF värvar – från allsvenska rivalen
Malmö FF värvar från en allsvensk rival.Enligt Aftonbladet betalar MFF tio miljoner kronor för BK Häckens Egzon Binaku.–Det har funnit ett stort intresse, säger agenten Jonathan Chalkias till tidningen.
Läs mer om MFF.
Jessica Almenäs tuffa kamp – under tiden på TV4
Det har varit svårt att balansera mammarollen och samtidigt jobbat på tv för Jessica Almenäs.Nu berättar hon om den svåra tiden på TV4, för Aftonbladet Morgon. – Det var väldigt jobbigt, säger hon.
Tunga skadebeskedet för Rödin: Benbrott
Oturen fortsätter grina Anton Rödin i ansiktet.Den före detta Brynässtjärnan, som nu spelar för HC Davos i Schweiz, har brutit fotleden.– Vi tror att det är ett benbrott, säger HC Davos presschef Markus Glarner till Aftonbladet.
Därför vägrade Sven-Erik vara med i Så mycket bättre
Sven-Erik Magnusson ombads vara med i Så mycket bättre redan 2010 - men tackade nej.Nu avslöjar sonen Oscar Magnusson sanningen bakom sin pappas beslut om det populära programmet.– Han levde med sjukdomen i sju år och den kom precis när programmet började, säger Oscar Magnusson i Aftonbladet.
Ebba Witt-Brattström om Akademiens hemliga förmåner
Reducerad bostadshyra.Gratis limousinfärder i obegränsat antal.Gratis biljetter till bio, teater och opera.Gratis boende i Paris och Berlin.Så ser de hemliga förmånerna ut för de 18 ledamöterna i Svenska Akademien. Det uppger professorn Ebba Witt-Brattström för Aftonbladet.
Agneta Sjödin och Lotta Engberg nya programledare för Bingolotto
Agneta Sjödin och Lotta Engberg tar över som programledare efter Ingvar Oldsberg. Det rapporterar Aftonbladet.
Onödigt – jag har ingenting att säga
Många tyckte att Emil Forsberg förtjänade Guldbollen framför Andreas Granqvist.Men Forsberg själv vill lägga saken bakom sig.– Det finns inget att säga. Granen fick den. Det är roligt för honom, säger Forsberg till Aftonbladet.
SVT-medarbetare dömd för rattfylleri
En medarbetare på SVT blev av med körkortet efter att ha druckit julöl och sedan tagit bilen.Nu döms han för rattfylleri, skriver Aftonbladet.– Jag trodde inte att det skulle vara över gränsen, har han sagt enligt tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och SVT.
Wolfgang Pichler kan stoppas från OS
Wolfgang Pichler kan stoppas från OS. Det skriver Aftonbladet med anledning av den ryska dopningsskandalen och IOK:s beslut att porta Ryssland. Sveriges förbundskapten i skidskytte var tidigare tränare för det ryska damlaget. – Jag kommer slåss för min rätt och mitt namn. Jag är helt ren, säger Pichler till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Pichler och Ryssland.
Wolfgang Pichler kan portas från vinter-OS
Sveriges förbundskapten i skidskytte, ikonen Wolfgang Pichler, riskerar att stoppas från att närvara vid OS, skriver Aftonbladet.Detta på grund av hans tidigare uppdrag som rysk förbundskapten.–Jag kommer slåss för min rätt, jag är helt ren. Det är en skandal, säger Pichler till tidningen.
Hård ledarstil på Kulturhuset Stadsteatern kritiseras
Det riktas hård kritik mot Benny Fredrikssons ledarskap som chef för Kulturhuset Stadsteatern i en granskning som har gjorts av Aftonbladet. Tidningen har talat med ett fyrtiotal personer som har berättat om en hårdför ledarstil och trakasserier mot anställda.
Miljöpartiet kräver att det egna kommunalrådet avgår
Nu kräver Miljöpartiet att det egna kommunalrådet, i en kommun nära Stockholm ska avgå, efter att han tidigare tagit en paus.Detta efter att en intern utredning kartlagt anklagelserna om trakasserier och mobbning, skriver Aftonbladet.Kommunalrådet har anklagats för härskarfasoner, där han trakasserat och frusit ut medarbetare – och tvingat på kvinnor pussar och ovälkommen beröring.
Trumps nya plan – vill flytta USA:s ambassad
Donald Trump vill flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem.Det beskedet ska han på telefon gett palestiniernas president Mahmoud Abbas och Jordaniens kung Abdullah.Nu säger Abbas att han varnade Trump för de farliga konsekvenserna av ett sådant beslut, skriver Aftonbladet.
Brand i byggnad på Södermalm
Det brinner i en byggnad på Åsögatan på Södermalm i Stockholm.Branden startade i ett restaurangkök, skriver polisen på sin hemsida.– Man ser lågor som slår ut från skorstenen. Vi har ännu inte kontroll på branden, säger räddningstjänstens ledningsbefäl Tony Frank till Aftonbladet.
Här är Berg & Meltzers nya program i Kanal 5
Carina Berg och Christine Meltzer fortsätter att kampera ihop.Nu ska succduon ge sig ut på nya äventyr – i tiden. Det skriver tidningen Aftonbladet.–Det är det roligaste, hemskaste, mest absurda och viktigaste programmet, säger Carina Berg till tidningen.