Aftonbladet det

Pernillas avslöjar missen – efter Benjamins seger

Pernilla Wahlgren kommer inte kunna vara på plats i Portugal för att se sin son i Eurovision Song Contest.Hon ska hålla sin egen föreställning i Sverige.– Det här är jag i ett nötskal, säger hon i podcasten WahlgrenWistam enligt Aftonbladet.

Misstänks ha badat sexåring i iskallt vatten

En sexårig flicka hittades svårt nedkyld i en bostad i Uppland i december sedan hennes mamma larmat ambulans. Flickan fördes till sjukhus och var så illa däran att det var oklart om hon skulle överleva. Nu misstänks föräldrarna för att ha tvångsbadat henne i iskallt vatten, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Uppland.
Adam Larsson målskytt igen
Sporttelegram. Edmontonbacken Adam Larsson gjorde ett mål vid segermatchen borta mot Florida i NHL. - Det är alltid roligt att göra mål och ännu roligare om man vinner, säger han till Aftonbladet efter 4-2-segern.
Läs mer om Aftonbladet, Florida och NHL.
Haag och Jönsson avslutar karriären
Två framgångsrika svenska skidkarriärer är över. Skidparet Anna Haag och Emil Jönsson hänger upp skidorna efter avslutningen i världscupen i morgon söndag. – Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här, säger Anna Haag till Aftonbladet.

Gravid svensk kvinna har skadats efter olycka vid skidlift

En gravid svensk kvinna ska ha skadats efter en olycka vid en skidlift i Georgien, skriver Aftonbladet.Kvinnan har förts till sjukhus. Det finns inga rapporter om dödsfall.– Vi vet att det blivit ett allvarligt fel på en av liftarna och jag har hört att 10, 11 personer har blivit skadade, säger en person till Aftonbladet.
Nio redigeringstjänster bort på Aftonbladet
Aftonbladet vill ta bort nio redigeringstjänster, på sport-, natt- och dagredigeringen. Det uppger Resumé.
Läs mer om Aftonbladet och Resum.
Isabella Lövin på hemligt möte för att övertyga Stefan Löfven
MP-språkröret Isabella Lövin har träffat LO:s Karl-Petter Thorwaldsson för ett möte – där statsminister Stefan Löfven ska övertalas, skriver Aftonbladet.Frågan: Farmtidens höghastighetståg.– De diskuterade hur man ska övertyga Stefan Löfven och S-ledningen att det är rätt att ha en så här offensiv satsning, säger en källa enligt tidningen.
Polisen i Göteborg kallar alla kända jihadister till förhör
Alla kända jihadister ska förhöras av polisen i Göteborg. Det ska också startas utredningar som ska ta reda på om de har gjort något brottsligt. – Det här borde ha gjorts långt tidigare, säger en polis till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.
Nikola Djurdjic nära en övergång till Hammarby
Det var Aftonbladet som för en månad sedan rapporterade om att Hammarby förde diskussioner med den tidigare HIF- och MFF-anfallaren Nikola Djurdjic om en övergång.
Kan inte beskriva hur ont det gjorde
Robin Olsens skada är ett orosmoln inför VM i sommar.Nu har landslagets förstemålvakt själv berättat om mardrömsupplevelsen.– När jag låg på båren och den guppade så kände jag hur ont det gjorde. Jag förstod att jag skulle vara borta en längre tid. Benet stack ut, upp mot axeln. Det var inte vackert, säger Olsen till Aftonbladet.– Det gjorde väldigt ont, jag kan inte beskriva det.
Läs mer om Aftonbladet och Olsen.
Stjärnvärningen spelar inte för Leksand i kväll
Leksands dröm om SHL hänger på en skör tråd.Nu har det klassiska laget fått ett mardrömsbesked inför kvällens måstematch mot Timrå, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Leksand, SHL och Timrå.
Samir Badrans ursäkt – efter fansens ilska
Samir Viktor utlyste en tävling där priset var att synas under Melodifestivalen.Men under finalen syntes ingen till överhuvudtaget – vilket fick fansen att rasa.Nu ber Samir Badran om ursäkt.Det blev knas med tekniken, skriver han i en Instagram-händelse enligt Aftonbladet.
Man attackerad med vasst föremål
Inrikes. En man misshandlades under måndagseftermiddagen med ett vasst föremål vid tunnelbanestationen Stadion i Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen ska det röra sig om en sax, något polisen inte kan bekräfta.
Läs mer om Aftonbladet, Stadion och Stockholm.
Våldsman jagas i centrala Stockholm - misshandlade man med sax
Vid 13.50-tiden under måndagseftermiddagen larmades polisen till tunnelbanestationen Stadion i centrala Stockholm. En man ska ha blivit misshandlad med en sax, enligt uppgifter till Aftonbladet. Det är just nu oklart hur skadad mannen är.
Läs mer om Aftonbladet, Stadion och Stockholm.
80 000 Swedbank-kunder kan ha fel i deklarationen
Ränteuppgifter för 80 000 Swedbank-kunder saknas i deklarationen och många riskerar att missa tusentals kronor i skatteavdrag, rapporterar Aftonbladet.– Jag förstår att det kan bli fel, men jag tycker att det är jättedåligt att banken inte går ut och talar om vad som hänt. Det finns ingen information om detta någonstans, säger Sara Jensen, en av de drabbade, till Aftonbladet.
80.000 kunder drabbade av deklarationsmiss
På grund av ett datafel hos Swedbank har ränteinbetalningar försvunnit från deklarationen hos 80.000 kunder. Det rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Swedbank.
Tord Andersson: Hög tid att beskatta de rika hårdare
Statsminister Stefan Löfven (S) öppnar i en intervju i Aftonbladet för att höja skatten på kapital och återinföra förmögenhetsskatten. Det är goda nyheter.
Läs mer om Aftonbladet.
Regeringen vill skärpa kraven på religiösa friskolor
Regeringen öppnar för skärpta regler för religiösa friskolor.Nu tillsätter man en utredning för att se över hur lagstiftningen kan bli hårdare, skriver Aftonbladet.– Om vi har en förening eller grupp som vill hyra en lokal eller ansöka om ett föreningsbidrag, då kollar vi vilka de är. Men om de startar skola så säger vi att det är fritt fram. Det är helt absurt, säger utbildningsminister Gustav Fridolin till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Gustav Fridolin.
Smash and grab-kupp mot köpcentrum
En bil kördes in i en butik i Stinsen centrum i Häggvik, norr om Stockholm.– Man har kört in med bilen i Kicks-butiken. Vi fick larmet automatiskt, det var flera sektioner inne i butiken som larmade samtidigt, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.
Helene Sjöholm sjunger i finalen
Hon har aldrig ställt upp som tävlande i Melodifestivalen. Men nu står det klart att artisten och skådespelaren Helen Sjöholm uppträder i finalsändningens mellanakt, rapporterar Aftonbladet. Och hon verkar glad för att slippa tävlingsmomentet.
Jag vill att de tar bort filmen
Ett nytt invandringskritiskt parti, Alternativ för Sverige, lanserades i måndags.Nu rapporterar Aftonbladet att hockeystjärnan Linus Omark medverkar i partiets presentationsfilm – mot sin vilja.– Det här är inget jag vill förknippas med alls, säger Omark till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Alternativ, Omark och Sverige.
Tandvården kan ingå i högkostnadsskyddet
Regeringen öppnar för att all tandvård i framtiden kan ingå i högkostnadsskyddet.– Det ska inte synas i munnen om man har en tunn plånbok, säger socialminister Annika Strandhäll till Aftonbladet.
Svensklagen i handbollskonflikt: Helt absurt
Europeiska handbollsförbundet, EHF, och tyska Bundesliga ligger i en infekterad konflikt. Det får konsekvenser för svensklagen Rhein-Neckar Löwen och Kiel som ska spela i Champions League och i ligan – samma dag. – Det är helt absurt, säger Rhein-Neckar Löwens Andreas Palicka till Aftonbladet.
Cissi Wallin utreds för grovt förtal
Skribenten och mediaprofilen Cissi Wallin var en av de första i Sverige att på sociala medier anklaga en offentlig person för övergrepp under #metoo-rörelsen. Det ledde till att den tidigare Aftonbladet-skribenten Fredrik Virtanen fick sluta sitt jobb. Nu utreds Wallin för grovt förtal, rapporterar SVT.
Kärleksförklaring till Aftonbladet
Det är inte jobbet som gör att Lena K Samuelsson ibland sover för lite om nätterna, det är inrednings- och matbläddrandet på Pinterest.Nu tar den erfarna mediechefen över som publisher för Aftonbladet.- När jag gick in som tillförordnad chef sade jag att det här gör jag av kärlek till Aftonbladet och det kvarstår fortfarande, säger Aftonbladets nya boss som tillämpar godis-ledarskap och samlar på Barbiedockor.