Aftonbladet enligt

Mantorpmördaren kan dömas till fängelse

Den 24-årige man som tingsrätten kommit fram till är skyldig till att ha dödat en man och kvinna i Mantorp förra året led inte av en allvarlig psykisk störning enligt Rättsmedicinalverket, rapporterar Aftonbladet.

Mantorpmördaren kan dömas till fängelse

Inrikes. Den 24-årige man som tingsrätten kommit fram till är skyldig till att ha dödat en man och kvinna i Mantorp förra året led inte av en allvarlig psykisk störning enligt Rättsmedicinalverket, rapporterar Aftonbladet.
Mantorpmördaren kan dömas till fängelse
Den 24-årige man som tingsrätten kommit fram till är skyldig till att ha dödat en man och kvinna i Mantorp förra året led inte av en allvarlig psykisk störning enligt Rättsmedicinalverket, rapporterar Aftonbladet. Det betyder att mannen kan dömas till fängelse.
Storbråk i Gamla stan – bord och stolar har kastats
Ett storbråk har brutit ut på en uteservering i Gamla stan i Stockholm, skriver Aftonbladet.Enligt tidningens rörliga bilder har både bord, stolar och glas kastats på platsen.– De kraschade hela baren, säger ett vittne till tidningen.

Stor polisinsats pågår på Ekerö – polisen är företegen

En stor polisinsats pågår på Ekerö utanför Stockholm.Polisen vill inte gå in på vad det handlar om.– Det är ett pågående utredningsärende, säger Åsa Wallentin vid polisen.Nationella bombskyddet är på plats och deltar, enligt Aftonbladet.
Uppgifter: Man hittad skjuten vid kyrka
En man har hittats skjuten vid en kyrka i Sollentuna, enligt tidningen Aftonbladet.– Vi fick larm om att en man skottskadats, men det är oklart läge, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen till tidningen.
Uppgifter: Gunilla Persson klar för Biggest loser VIP
Gunilla Persson, 59, är klar för Biggest loser VIP.Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer det bekräftas under dagen.– Jag vill inte kommentera det, säger Gunilla Persson.
Klar för konkurrent – mitt under SM-finalen
I går kom uppgifterna att Tim Söderlund lämnar Skellefteå AIK för Frölunda.Och är ytterligare en talang på väg bort från klubben.Enligt Aftonbladet är Sebastian Ohlsson överens med nykomlingen Timrå.
Isländsk fånge misstänks ha rymt – tog flyg till Arlanda
Sindri Thor Stefansson misstänks vara hjärnan bakom en stöld av 600 datorer, som använts för att gräva efter kryptovalutan bitcoin.På tisdagen flydde han från fängsligt förvar på Island och uppges ha tagit ett plan till Arlanda.Enligt Aftonbladet är svensk polis informerad om rymningen.
Läs mer om Arlanda, Arlanda.Enligt och Island.
Klar för SHL-rival – timmar före finalen
Skellefteå laddar för SM-final.Då skakas klubben av en oväntad övergång:Enligt Aftonbladet är supertalangen Tim Söderlund, 20, redan överens med SHL-rivalen Frölunda till nästa säsong.– Jag vill inte kommentera spelare som är kvar i slutspelet, säger Söderlunds agent Pontus Norn till tidningen.
Läs mer om SM-final.Då och Tim Söderlund.
Stor rysk hackerattack kan ha drabbat Sverige
USA och Storbritannien har utfärdat en gemensam varning för en pågående global cyberattack riktad mot myndigheter och företag.I varningsmeddelandet uppger man att stadsstödda ryska hackare är ansvariga.Enligt Aftonbladet är svenska myndigheter varnade.
Läs mer om Storbritannien och Sverige.
Historisk dom - 41-åring döms för våldtäkt mot barn via internet
Nu kan övergrepp som sker via nätet klassas som våldtäkt. Detta efter att en 41-årig svensk man dömts till 10 års fängelse för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt barnpornografibrott, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Kvinna misstänkt våldtagen – förbipasserande slog larm
En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i ett flerfamiljshus i Märsta, skriver Aftonbladet.Enligt uppgift till tidningen slog förbipasserande larm när kvinnan kommit utspringande ur huset.– Ingen är gripen men det finns en utpekad misstänkt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet
Uppgifter: Leksand värvar poängmaskin
Södertäljes Thomas Valkvæ Olsen var en av hockeyallsvenskans hetaste målskyttar den gångna säsongen.Enligt Aftonbladet är han nu klar för Leksand.
Läs mer om Leksand.
Jörgen Jönsson lämnar Växjö
Sporttelegram. I två säsonger har förre storspelaren Jörgen Jönsson varit assisterande coach i Växjö, men enligt Aftonbladet blir den kommande SM-finalen i ishockey hans sista uppgift i det småländska båset.
Jönsson lämnar – här är ersättaren
Jörgen Jönsson bekräftar nu själv att han lämnar Växjö Lakers.Den assisterande tränaren flyttar hem till Värmland.– Jag kommer att ha Karlstad som bas och sedan får vi se var det tar vägen, säger Jönsson till Aftonbladet.Enligt uppgifter till Kvällsposten ersätts han av Tobias Thermell.
Djurgården: Stäng av Djuse efter tacklingen
Emil Djuse tacklade Djurgårdens Lukas Vejdemo i måndagens semifinal.Nu vill Robert Ohlsson att Djuse stängs av i nästa semifinalmatch.Domarbasen Ulf Rönnmark menar dock att händelsen inte gått vidare till disciplinnämnden, enligt Aftonbladet.–Det tror jag att situationsrummet tittar på, säger Dif-tränaren till Hockeynews.
Uppgift: Stjärnorna klara för hockey-VM
Han gjorde succ direkt i NHL-debuten.Nu uppges Lias Andersson ha tackat ja till hockey-VM med Tre Kronor, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tre Kronor.
Kulturprofilens klubb anmäld för ekobrott
I helgen polisanmäldes Svenska Akademien. Enligt Aftonbladet utreds nu även Kulturprofilens klubb för flera olika brott.
Läs mer om Svenska Akademien.
Sara Danius har träffat kungen
Sara Danius har träffat Sara Danius träffade på söndagskvällen kung Carl XVI Gustaf på Drottningholms slott på söndagskvällen.De diskuterade olika lösningar för en positiv utveckling av Akademien, skriver hovet i ett uttalande enligt Aftonbladet.
Uppgifter: Skelettdelar har hittats i skogsparti
Enligt uppgift till Aftonbladet har skelettdelar hittats i ett skogsparti i Västerås.– Det jag kan säga är att det anträffats gods i skogen, säger Matilda Isaksson vid polisens ledningscentral, till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och Matilda Isaksson.
Fler än 70 döda i gasattack i Syrien - dödssiffran väntas stiga
Minst 70 personer uppges ha dödats i en misstänkt kemgasattack i Syrien, rapporterar flera aktivistgrupper under söndagsmorgonen, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Syrien.
Trion är klar för Så mycket bättre 2018
Eric Gadd, Charlotte Perrelli och Linnea Henriksson. är klar för TV4:s Så mycket bättre 2018, enligt källor till Aftonbladet.Tillsammans med dansbandssångaren Christer Sjögren och rapparen Stor åker ... till Gotland i sommar för att spela in en ny säsong av det populära programmet.
Larm om knivskärning
Polisen har ryckt ut på ett larm om misstänkt grov misshandel i Degerfors.Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det handla om en knivskärning.
Läs mer om Aftonbladet och Degerfors.Enligt.
Man anhållen för överfallsvåldtäkt i Bromma
En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt att ha våldtagit en kvinna i Bromma i Stockholm på långfredagen. Enligt Aftonbladet var kvinnan på väg från sitt arbete när mannen gick till attack.
Läs mer om Bromma och Stockholm.