Aftonbladet

Kuppförsöket mot Kinberg Batra på väg att misslyckas

I går kom nya krav på M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång.Trots det försvaras hon nu av flera tunga distrikt inom partiet – som menar att avgångskravet är trams.– Det sitter ett gäng kommungubbar i Stockholm som aldrig behövt bekymra sig för omval. Nu brinner det plötsligt under fötterna, säger en centralt placerad toppmoderat till Expressen.– Jag tänker inte avgå, säger Anna Kinberg Batra i Aftonbladet morgon.

Nytt avgångskrav på Anna Kinberg Batra

Nu kommer ett nytt krav på M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång.Kommunstyrelsens ordförande i Solna, Pehr Granfalk, kräver hennes omedelbara avgång.– Antingen görs något nu eller så går vi mot en gigantisk valförlust, säger han till tidningen Aftonbladet.
Man mördad söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.Enligt uppgifter till Aftonbladet höggs personen flera gånger.Men polisen är förtegen om händelsen.
Läs mer om Aftonbladet, Haninge och Stockholm.
Man skjuten på öppen gata i Herrljunga
En man har skjutits i Herrljunga i centrala Västergötland, skriver Aftonbladet.

Trafikverket varnar för al-Qaidas mål: Tågen

Trafikverket har gått ut med ett mejl där man uppmanar tågpersonal vara extra uppmärksamma mot rälssabotage.Orsaken är att terrornätverket al-Qaida publicerat en detaljerad guide över hur man kan få tåg att spåra ur, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Avslöjas BP-stjärnans nästa destination här?
Mer eller mindre samtliga allsvenska klubbar uppges stå på led för att signa Brommapojkarnas jättelöfte Viktor Gyökeres, 19.Nu kan polaren avslöjat hans nästa destination - i en intervju med Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Edward Bloms stora ilska mot SVT-maten
Gastronomen Edward Blom medverkar som gästdomare i SVT-programmet Vi lagar bästa maten, som ska sändas i höst.Men inspelningen blev en chock för honom.– Jag hade aldrig förväntat mig att det skulle bli så mycket halvfärdigt, råa inälvor och degiga smeter, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Lasse Åberg öppnar för comeback som Stig-Helmer
Här är glädjebeskedet till alla Sällskapsresan-fans.Regissören och skådespelaren Lasse Åberg öppnar för comeback som Stig-Helmer.– Det skulle vara lite lattjo. Folk är säkert nyfikna på Stig-Helmer, hur man mår och var han är, säger han till Aftonbladet.
Just nu: Larm om beväpnad man på tågstation i Frankrike
Tre män ska ha öppnat eld på ett tåg i franska Nimes, enligt spanska medier. Men franska myndigheter uppger att de inte har några uppgifter som tyder på skottlossning Det rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Det och Frankrike.
Magdalena Andersson utesluter inte att fälla framtida ministrar med Alliansens taktik
Socialdemokraterna är klart störda av Alliansens hot om missförtroendeförklaringar.Finansminister Magdalena Andersson utesluter inte att ta till samma medel om Alliansen vinner nästa val.– Det har satt ny praxis, säger Andersson till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Alliansen och Andersson.
Vet inte vad de håller på med – är förjävligt
Om några veckor släpps Leksandsikonen Magnus Sigge Svenssons självbiografi.Svensson vill sälja den i Leksands klubbshop – men menar att klubben säger nej. Det dementeras dock av klubbdirektören Christer Plars.–Inte så att man säger ja på ett samtal. Lite naivt att ringa och vänta sig ett svar innan vi fått ett underlag att ta del av, säger Plars till Aftonbladet.
Samirs kärlekslögn mot Sigrid i TV4
Samir Badran och Sigrid Bernson besegrade Lina Hedlund och Nassim Al Fakir i Fångarna på fortet.Nu backar artisten och tv-profilen om löftet att gifta sig med kärleken.– Giftermål är nog ganska hårt att gå in på direkt, säger han till Aftonbladet.
Vändningen: Nobbar Metz
GÖTEBORG. Sam Larsson, 24, var i praktiken klar för franska FC Metz.Heerenveen och den franska klubben var överens om en affär.Problemet? Det är inte bara Metz som har fått ett bud accepterat av den holländska klubben, skriver Aftonbladet i dag.
Läs mer om Aftonbladet och Metz.
Därför raderade Molly sitt konto
Sångerskan Molly Sandn förvånade alla när hon plötsligt tog bort alla sina bilder på Instagram.Nu berättar hon varför hon tog det drastiska beslutet.– Man blir bara äcklad, säger hon till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Instagram.Nu och Molly.
Leonore börjar förskola i Stockholm
Prinsessan Madeleines dotter har börjat förskolan i Stockholm i dag, skriver Aftonbladet.Hon kommer att gå på en förskola på Östermalm.– Familjen kommer regelbundet att vistas i Sverige i perioder och då är det bra att Leonore får den här erfarenheten, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.
Lotta Lundgren och Erik Haag får nytt tv-program
Lotta Lundgren och Erik Haag är tillbaka i SVT i vinter.I det nya programmet Bye bye Sverige syns tv-paret igen, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Bye, Erik Haag, SVT och Sverige.
Pär Mårts avslutar tränarkarriären
En av Sveriges mest framgångsrika ishockeytränare avslutar karriären. 64-årige Pär Mårts berättar i en intervju med Aftonbladet att han pensionerar sig från tränaryrket. – Man kan alltid önska att det blivit ännu fler medaljer, säger han till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.
Pär Mårts besked om framtiden som tränare
VM-guld, OS-guld och SM-guld på meritlistan. Nu väljer han att sluta.Pär Mårts beslut är definitivt.– Det är färdigt nu, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, OS-guld och SM-guld.
Sjukhuset efter bråket: Våra rutiner fungerade väl
Efter dödsskjutningen i Östberga uppstod tumult på akutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhus i Solna. Enligt Aftonbladet har personer slagits med polisen och har tagit sig in till väntrummet. Trots det anser sjukhuset att rutinerna som finns vid sådana händelser fungerade väl. Fortfarande är ingen gripen för skjutningen.
Läs mer om Solna och Östberga.
Sjukhuset efter bråket: Våra rutiner fungerade väl
Efter dödsskjutningen i Östberga uppstod tumult på akutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhus i Solna. Enligt Aftonbladet har personer slagits med polisen och har tagit sig in till väntrummet. Trots det anser sjukhuset att rutinerna som finns vid sådana händelser fungerade väl.
Läs mer om Solna och Östberga.
Borg ska ha hamnat i försvarspolitiskt bråk
Anders Borg lämnade flera tunga uppdrag efter fylleskandalen på Husarö.På festen ska han enligt Aftonbladet ha hamnat i ett försvarspolitiskt bråk.– Direkt när han kom dit hamnade han i ett bråk med en person med en topposition i näringslivet, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Husarö.På.
Misstänkt kidnappning i Uppslands Väsby
Polisen utreder en misstänkt kidnappning i Upplands Väsby, uppger Aftonbladet. En villa ska ha spärrats av.
Läs mer om Aftonbladet.
Molly Sandn om mörka perioden: Hade en dipp
Efter en tuff period under vintern bestämde sig Molly Sandn att göra musik på svenska.På fredag släpper sångerskan en ny låt – och berättar för Aftonbladet om karriärvalet.– Jag ville göra ett statement. Jag kanske inte alltid har vetat och jag kanske inte vet i dag heller vem jag är. För jag är inte bara en sak. Jag är inte bara den duktiga tjejen eller den mobbade tjejen som blev sångerska eller Dannys flickvän. Jag är många saker. Det är det som är att vara människa, säger hon till Nöjesbladet.
Bil körde in i pizzeria i Frankrike – en död
En liten flicka har dött efter att en bil kört in i en pizzeria öster om Paris, skriver Aftonbladet. Minst fem personer ska vara skadade.
Läs mer om Aftonbladet och Frankrike.