Aftonbladet

Stjärnan slår tillbaka: Jag tänker inte sluta

TOBLACH. I helgen berättade ryska ledare för Aftonbladet att Alexander Legkov avslutar karriären.Direkt efteråt kom kontringen från Ryssland:– Jag tänker inte sluta förrän allt det här är över, säger Legkov till nyhetsbyrån R-Sport.

SVT gav tragiska dödsbeskedet inför finalen i Allt för Sverige

Ann Oswald, 65, kom till Sverige för sin döde makes skull – men kort innan finalen fick hon ännu ett dödsbesked.Pappan gick bort kort innan den spännande finalkampen i Allt för Sverige.– Jag har förlorat de två viktigaste människorna i mitt liv på kort tid, säger hon till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Allt och Sverige.
Uppgift: Legkov slutar efter dopingskandalen
Portad från OS och tillfälligt avstängd från världscupen.Då väljer Alexander Legkov att avsluta sin skidkarriär, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Alexander Legkov.
Kvinna död – kraschade in i träd
En kvinna i 50-årsåldern har omkommit i en trafikolycka i Eskilstuna efter att ha krockat med träd, skriver Aftonbladet.Olyckan ska ha skett under lördagsmorgonen.Plats: länsväg 230.– Anhöriga är underrättade, säger Anette Wilhelmsson vid polisen, till tidningen.

Sex gripna efter polisjakt

Sex personer har gripits efter en polisjakt i Gävle under natten, skriver Aftonbladet.Vad personerna misstänks för är i nuläget oklart.– Vi har haft en stor polisinsats. Det har varit ett förföljande, säger polisens RLC-befäl Daniel Ågren till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.Vad och Gävle.
OG-ledaren Alexander Ivanovic isolerad i fängelset
Alexander Ivanovic, 35, är bland annat dömd för att ha skjutit ett äldre par i huvudet 2014.Nu har OG-ledaren isolerats i fängelset efter att Kriminalvården befarat att ett fritagningsförsök planerats, skriver Aftonbladet.Den dömde mördaren nekar till att ha kännedom om några fritagningsplaner.
SVT Sport-profilen anklagad för våldtäkt
En SVT-profil fick återvända till jobbet på sportredaktionen efter anklagelser om trakasserier.Nu rapporterar Aftonbladet att mannen tidigare blivit polisanmäld för våldtäkt.
Läs mer om Aftonbladet.
Stor polisinsats efter larm från bank
En stor polisinsats pågår i Vällingby centrum efter ett larm från en bank, skriver Aftonbladet.– Vi har en pågående insats där, någon har tryckt på ett överfallslarm. Larmet kommer från en bank, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisens mediecenter, till tidningen.
Skottskadad evakuerad på Finlandsfärja
En person med skottskador fick evakueras med hjälp av helikopter från en färja i Ålands hav natten mot fredagen, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Finlandsfärja.
Löfven nobbar Kristerssons invit om tiggerifrågan
Statsminister Stefan Löfven berömmer sin politiska motståndare Ulf Kristersson (M) som han beskriver som duktig, påläst och erfaren.Trots detta vill han inte göra upp med Moderaterna i frågan om tiggeri.– Vi kan inte acceptera en situation där människor tvingas sitta på gatan och tigga. Om vi är överens om det är det bra. Men jag tror inte att ett förbud i sig får stopp på tiggeriet, säger han i en stor julintervju med Aftonbladet.
Boork rasande efter segern mot Finland
Sverige skrällde och besegrade Finland med 2-1.Men eftersnacket kom att handla om domarnivån efter att Emma Nordin fått matchstraff.–Den är horribel, säger förbundskapten Leif Boork till Aftonbladet.
Förslaget: Höj tidigaste pensionsåldern till 63 år
Pensionsåldern blir högre i ett nytt förslag från Pensionsgruppen, rapporterar Sveriges Radio.Enligt förslaget höjs den tidigaste pensionsåldern till 63 år.En ny myndighet ska tillsättas för att säkra det framtida fondutbudet , enligt uppgifter till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Pensionsgruppen.
Hanif Bali nomineras till Europaparlamentet
Flera av Moderaternas länsförbund har nominerat Hanif Bali till Europaparlamentet, skriver Aftonbladet.– Det är en intressant tanke, nomineringarna har fått mig att börja fundera i de banorna, säger Bali till tidningen.
Petra Mede lämnar SVT
Petra Mede lämnar SVT, skriver Aftonbladet.Programledaren går över till TV4, enligt tidningen.
Hon blir tillförordnad publisher på Aftonbladet
Lena K Samuelsson blir tillförordnad publisher på Aftonbladet när Sofia Olsson Olsn är sjukskriven, skriver tidningen på sin redaktionsblogg.
Jennifer Wegerup blir ny kolumnist i Expressen
Jennifer Wegerup är tillbaka till Expressen – som kolumnist.Hon återvänder efter flera år på Sportbladet och Aftonbladet.– Det känns lite som att komma hem, en cirkel som sluts, säger Jennifer.
Stjärnan förgiftad under Stjärnorna på slottet
Under inspelningen av Stjärnorna på slottet drabbades Regina Lund av matförgiftning.Bara ett dygn innan sin egen dag sjuknade hon kraftigt in.– Jag blev förgiftad. Det bjöds på krokodil så jag blev jättesjuk. Så dagen innan mitt program var jag magsjuk, berättar hon för Aftonbladet.
39-åring åtalas för att ha mördat och styckat äldre man
En 39-årig man åtalas för att ha mördat och styckat en annan man, skriver Aftonbladet. Polisen misstänker att han sedan ska ha förvarat kroppen i en bil i ett år.
Läs mer om Aftonbladet.
Lill-Babs om de mörka tankarna
I en dokumentärserie i två delar om sångerskan Barbro Lill-Babs Svensson berättar hon om självmordstankarna som tonåring, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Lill-Babs okända dubbelspel: Fick väldigt dåligt samvete
Efter nästan 65 år i rampljuset berättar nu den folkkära artisten Barbro Lill-Babs Svensson öppet om sitt liv och sin karriär i dokumentärfilmen Lill-Babs – leva livet.Lill-Babs berättar hur hon blev gravid som 16-åring, självmordstankarna och det trassliga dubbelspelet när hon förälskade sig i Lars Berghagen samtidigt som den tyske schlagersångaren Peter Kraus väntade på henne med en ring i Tyskland.– Jag fick ju väldigt dåligt samvete när han kom till Norrland och jag, min galenpanna, hade blivit kär i Lasse, berättar hon i dokumentären enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Lasse, Norrland och Tyskland.
Aftonbladet morgon 13
Dubbla svenska segrar – men finalerna ställdes in
Det blev dubbel svensk seger i skicrosstävlingen i Arosa. Detta trots att finalerna ställdes in. Då beslutade tävlingschefen att dela ut vinsten till segrarna i kvalet.Det betyder att Sandra Näslund och Viktor Andersson står som vinnare.– Det här är inte skicross, säger tävlingschefen Martin Fiala till Aftonbladet.