Agnes

19-åriga Agnes satsar på sin stora dröm: "Kameran satt som fast i mina händer"

Hon köpte sin första kamera redan som barn och efter några år väcktes tanken att fotograf kunde vara hennes yrke.
Premiär i Edenskidan för Agnes 2 år
LÄSARTEXT Det blev en riktig folkfest tisdagen den 6 mars under sportlovet när Edenskidan med 36 tävlande barn gick i mål.
Läs mer om Edenskidan.
Agnes Lidbeck: Denna krönika skriver jag med en stark känsla av obehag
Agnes Lidbeck kan bara häpna när Anne Fadiman demonstrerar sin totalt överlägsna, men charmerande udda, bildning.
Läs mer om Anne Fadiman.

PUBLICERA EJ: Agnes, 25, får grannskapets post – efter Postnords miss

Under en månads tid har Agnes Zetterquist fått grannskapets post – efter att Postnord dumpat allt i hennes brevlåda.Nu undrar hon hur det är möjligt.– Det känns som att posten är ett system som man har kunnat lita på att det ska fungera i hela sitt liv, och helt plötsligt inser man att det är ett system som faktiskt inte alls fungerar, säger hon.
Läs mer om Postnord.
Kärlekens förhoppning om framtiden med Filip Hammar
I filmen Tårtgeneralen jobbar Filip Hammar, 42, för första gången med flickvännen Agnes Lindström Bolmgren, 28.Det är något de båda gärna fortsätter med, men Filip har också fått tvingats försvara beslutet att rollsätta flickvännen:– Det provocerar mig lite, säger han.
Hammars pinsamma tabbe med Persbrandt
Tårtgeneralen-aktuella Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har lång erfarenhet av tv - men som filmregissörer har de tydligen ett och annat kvar att lära sig.Hammars flickvän Agnes Lindström Holmgren tvingades säga ifrån efter en incident vid filminspelningen.– Inspelningens mest pinsamma ögonblick, alla ville sjunka genom jorden, avslöjar Wikingsson i ett klipp på Instagram.
"Sorgligt att media inte kan berätta om en kvinna utan att ställa henne i relation till en man"
I våras gick hon ut Scenskolan. En vecka senare stod Agnes Lindström Bolmgren på filminspelning och skällde ut Mikael Persbrandt.
Läs mer om Mikael Persbrandt och Scenskolan.
Sol, snö och sträng kyla – så blir sportlovsvädret i morgon
Här spexar Ella, 9, Agnes, 12, Stella, 10, och Filip, 9, i solen i familjevänliga skidparadiset Branäs.Men nu blir det mer moln för sportlovsfirarna i de värmländska branterna:– Det blir en kall och isig början – sedan kommer molnsörjan, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
OS-guld till lag Hasselborg i curling
Sverige har tagit ytterligare en OS-medaj i curling. Lag Hasselborg utklassade hemnationen Sydkorea i finalen. Jag kan inte tro att det är sant. När jag tänker på det blir jag så rörd och så stolt över vår insats, säger Agnes Knochenhauer till sportbladet.
Läs mer om Hasselborg, OS-medaj och Sydkorea.
Knochenhauer om resan: Overkligt
Vykortet postades under OS 2014 och hade hälsningen: Nästa gång är vi här tillsammans. Agnes Knochenhauer visste inte hur rätt hon skulle få. – Det känns overkligt, säger hon med guldmedaljen runt halsen.
Jag tycker inte om att kompromissa med min intellektuella hederlighet
Skarp, stiliserad och skoningslös var hon i den bejublade debuten. När Agnes Lidbeck i vår återvänder med dubbla boksläpp är nyanserna fler och blicken vänd inåt – och hon hoppas på läsning som kommer att göra ont.
Agnes Wolds kritik mot skolans beslut: Absurt
Debatten om pannkaksförbud går på högvarv – och professorn och debattören Agnes Wold ger sig in i den genom att dra en parallell till det totalförbud mot nötter, jordnötter och mandel som råder i samtliga förskolor och skolor i Göteborg.Hon ser en oroande trend.– Alla är så himla rädda för allting, säger hon.
Läs mer om Göteborg.Hon.
Debutantpris till DN-medarbetaren Agnes Lidbeck
DN-medarbetaren Agnes Lidbeck får Borås Tidnings debutantpris 2018. Hon belönas för romanen Finna sig vars kvinnliga huvudperson kämpar med de roller som hon väntas uppfylla.
Läs mer om Finna.
Agnes Lindström Bolmgren:
I juni gick hon ut Teaterhögskolan. Veckan därpå började hon filma sin första stora film, Filip och Fredriks Tårtgeneralen.
Läs mer om Filip och Teaterhögskolan.
Agnes Lidbeck om hur man följer upp en succ
DN Intervju med Johar Bendjelloul: Detta avsnitt med författaren Agnes Lidbeck som kommer ut med en ny roman och en diktsamling under våren.
Läs mer om Johar Bendjelloul.
Pengakrisen: Vi vet inte vad vi ska göra
PYEONGCHANG. OS här kan vara sista natten med gänget för Lag Edin och Lag Hasselborg. Efter spelen stryper SOK sina bidrag till de svenska curlingsstjärnorna som då kommer stå inför en tuff kamp att finansiera sin fortsatta satsning. – Vi får se vad som händer framöver, vi kan få problem, säger Niklas Edin. – Vi vet inte vad vi ska göra, säger Agnes Knochenhauer.
Läs mer om Lag Edin, Lag Hasselborg och SOK.
Filips utspel – efter yngre kärlekens roll
Filip Hammars flickvän Agnes Lindström Bolmgren har en roll i tv-duons kommande film Tårtgeneralen.Nu slår han ifrån sig anklagelser om nepotism och svågerpolitik i och med rolltillsättningen.– Man kan ifrågasätta oss som regissörer, men inte Agnes, säger han i en intervju med Caf.
Läs mer om Caf och Tårtgeneralen.Nu.
Knochenhauer: Det är en dröm
För fyra år sedan var hon reserven som lämnade Sotji-OS med en silvermedalj– trots noll spelade stenar. I Sydkorea är Agnes Knochenhauer given i lag Anna Hasselborg. – Det är en dröm att vara här, säger 28-åringen inför curlingpremiären mot Danmark.
Läs mer om Anna Hasselborg och Danmark.
Lisa Magnusson: Problematiskt att vi lämnar ett brinnande inferno till våra barn
Klimatfrågan handlar inte om att missunna Agnes Lidbeck, arbetarklassen eller någon annan att resa och ha det gött. Det är bara det att annat väger tyngre.
Agnes Lidbeck: Tidigare var jag en sån där som tyckte om att läsa böcker
Böcker passar verkligen inte in i den rationella samtidsvarelsens liv. Kanske ljudböcker då, om de är rationella.
Storföretagsledaren mystiskt försvunnen
Surflegendaren och vd:n Pierre Agnes är försvunnen. Enda spåret är hans båt, som drivit i land i Frankrike.Men hans familj vägrar ge upp hoppet.Jag ska fortsätta leta efter dig till den dag jag dör, skriver hans son Mathieu på Instagram.
Läs mer om Frankrike.Men, Instagram och Mathieu.
Ida, 13 år: Assistans är frihet, rädda LSS
Min lilla syster har TSC, autism, epilepsi med mera och det är inte bara för hennes skull som vi har personlig assistans. Det är även för mig, Agnes och mina föräldrars skull.
Läs mer om TSC.
Agnes Wold: Är ni från vettet, Skatteverket?
Drick kamomill utspätt minst tiotusen gånger i vatten och du kan få ett skattefritt bidrag på 5 000 kronor per år.– Bidrag för kvacksalveri – är ni från vettet, Skatteverket? undrar professorn Agnes Wold, som tillsammans med Hanna Brus, enhetschef på smärtklinik, levererar hård kritik mot reglerna kring friskvårdsbidraget.
Läs mer om Skatteverket.
Filip Hammar visar upp nya flickvännen
Filip Hammar, 42, dyker upp på Guldbaggegalan tillsammans med nya kärleken Agnes Lindström Bolmgren, 28.Det är första gången paret visar upp sig offentligt.Filip Hammar skilde sig från Jennie Hammar, 31, år 2016.
Läs mer om Guldbaggegalan och Jennie Hammar.