Aik

Stjärnan lämnar AIK – nobbar treårsavtal

Chinedu Obasis ser ut att lämna AIK.Klubben har lämnat ett kontraktsförslag, men just nu pågår inga förhandlingar enligt sportchefen Björn Wesström.
Läs mer om AIK och Björn Wesström.

Färre fulla fans på fotboll

Varannan besökare hade druckit alkohol på Djurgården, AIK och Hammarbys matcher under 2015. Nu visar en ny mätning att färre supportrar är fulla på matcherna.
Läs mer om AIK och Djurgården.
AIK värvar målvakt – och förlänger med Linnr
AIK:s 20-årige målvakt Oscar Linnr förlänger sitt kontrakt med den allsvenska klubben.
Läs mer om Linnr och Oscar Linnr.
Klart: Linnr stannar i AIK
Läs mer om AIK.
AIK värvar – från lokalrival
SportExpressens avslöjande stämde.AIK har värvat Budimir Janosevic från IF Brommapojkarna.
Läs mer om Budimir Janosevic.
Allsvenska klubbar kräver mer pengar och lättare väg till SHL
Mer tv-pengar och ändrat kvalsystem. Det kräver sex traditionsrika hockeyklubbar i ett brev till Svenska ishockeyförbundet och SHL. Om ingenting sker hotas verksamheten, skriver man. – Det är närmast en katastrof att åka ur och nålsögat att gå upp är litet, säger AIK Hockey AB:s ordförande Johan Palmgren.
Läs mer om Johan Palmgren, SHL och Svenska.
Officiellt: Blomberg lämnar AIK
Läs mer om AIK.
Hit flyttar AIK:s Johan Blomberg
Mittfältaren Johan Blomberg lämnar AIK, vilket FotbollDirekt var först med att rapportera.Nu kan SportExpressen avslöja att mittfältaren ser ut att bli klar för MLS-klubben Colorado Rapids inom en snar framtid.
Läs mer om AIK, FotbollDirekt och SportExpressen.
Uppgifter: Lämnar AIK – saknades på träning
Johan Blomberg lämnar AIK, uppger FotbollDirekt.Mittfältaren tränade inte med klubben i dag, och i stället är Blomberg nära en utländsk klubb.
Klassiska klubbarna hotar att lämna ligan
Sex hockeyallsvenska klubbar, däribland Modo, AIK och Leksand, har skickat in en skrivelse till SHL och svenska ishockeyförbundet efter att de tröttnat på den orättvisa ekonomiska situationen.Flera klubbar kan tvingas lägga ner både dam- och juniorverksamheten – eller dra sig ur seriesystemet för att starta en egen liga.Det skriver Aftonbladet.
Läs mer om AIK, Aftonbladet, Leksand, Modo och SHL.
Skada grumlade AIK:s segerglädje
AIK blandar och ger i hockeyallsvenskan. Kollapsen mot Oskarshamn i fredags följdes upp av en kassaskåpsseger mot ett oväntat blekt Västervik. AIK vann med 5–1 på Hovet, men lagets elfte seger för säsongen grumlades av en ny backskada.
Läs mer om Hovet, Oskarshamn och Västervik.
Panterns slarvade bort segern – nu är det helöppen toppstrid
Timrå förlorar mot Södertälje.Leksand vinner mot Pantern.Oskarshamn krossar AIK.Där har ni tre resultat som gör att toppstriden i hockeyallsvenskan nu är supertajt.
Talangens beslut: Förlänger med AIK
Oscar Linnr har bestämt sig.Enligt SportExpressens uppgifter har U21-landslagsmålvakten bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt med AIK.Kontraktsförlängningen väntas bli officiell inom kort.
Läs mer om AIK.
Experten: AIK räcker inte till på bortaplan
AIK tog en viktig seger hemma mot Timrå senast.Nu väntar serietvåan Oskarshamn på bortaplan.I AIK vet man vad som gäller för att komma därifrån med poäng.– Vi måste vara redo från start, för det kommer gå undan, säger centern Christian Sandberg till lagets hemsida.
AIK:s knall: Bröt negativ trend – mot serieledarna
Anton Holm blev matchhjälte när AIK tog viktiga poäng på hemmaplan mot Timrå på onsdagen.Slutresultatet blev 3-1.– Vi har haft problem här hemma men det är skönt att bryta den här trenden, säger Holm i C Mores sändning efter matchen.
Läs mer om AIK, Holm och Timrå.
AIK siktar på guldet i jämställd elitsatsning
Damlaget siktar på final och herrarna ska vinna division 1. Det är ingen blygsam målsättning AIK har inför bandyns seriestart. – Vi vill vinna, såklart, säger Jonas Galotta, vice ordförande i bandysektionen och nickar mot SM-pokalen på bordet intill.
Läs mer om AIK och SM-pokalen.
Uppgifter: Lämnar AIK – för tyskt lag
2. Bundesliga-klubben jagar Carlgren
Läs mer om Carlgren.
Föreslås som ny ordförande i AIK
Sparkade Norling – kan göra comeback
Läs mer om AIK.