Aik

Giffarna lånar talang från AIK

Läs mer om AIK.
AIK fick stanna i allsvenskan men back klar för SHL
Backen Jonathan Andersson lämnar AIK Hockey. På måndagen blev han klar för Örebro och spel i SHL.
Läs mer om SHL och Örebro.
Marklund klar för AIK: Spännande spelare
AIK tar nya tag inför en ny jakt på SHL-plats. Nu har man värvat Skellefteå-produkten Henrik Marklund. – Henrik är en spännande spelare och vi tror han kan utvecklas ytterligare i en allsvensk miljö, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Unga målvakter tar över allsvenskan

Han väntas bli AIK:s förstamålvakt den här säsongen. Han heter Oscar Linnr och är bara 20 år. – Oscar är A-landslagsmålvakt inom några år, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.
Gotiom matchvinnare i AIK:s genrep
Henok Goitom är tillbaka som matchvinnare för AIK. Hemvändaren gjorde matchens första mål när IFK Norrköping besegrades med 2-0 (1-0) på Friends arena. – Men det känns som jag blir mer länkspelare nu än målskytt, säger Goitom.
Läs mer om AIK och Goitom.
AIK visade klass och vann mot Norrköping
AIK vann det allsvenska genrepet mot IFK Norrköping. Hemvändaren Henok Goitom behövde bara tolv minuter på sig innan han hittade målet. Matchen slutade 2-0.
Läs mer om Norrköping.
AIK presenterar duo – två hemvändare klara
AIK förstärker med två nya men bekanta tillskott. Backarna Filip Windlert och Eric Norin har i dag skrivit på varsitt tvåårskontrakt med klubben. – Det är väldigt kul att vi kan knyta till oss dessa två spelare som har spelat i klubben tidigare, säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande.
Läs mer om Eric Norin.
Veteranen hoppas på kontraktsförlängning
Skellefteå AIK har överraskat i slutspelet och kan i kväll slå ut de regerande mästarna. Lagets oömma defensivspecialist Pontus Petterström trivs med slutspelsishockeyn - och hoppas på att bli kvar i Västerbotten minst en säsong till. – Jag trivs väldigt bra här i Skellefteå, både hockey- och familjemässigt, så jag stannar gärna här, säger han till Norran.
Läs mer om Norran, Skellefteå och Västerbotten.
Succbacken vill stanna i Skellefteå
Mark Katic har gjort succ sedan ankomsten till Skellefteå AIK. Nu berättar han för Norran att Skellefteå är förstaalternativet till nästa säsong. – Absolut, jag har så kul här. Så jag hoppas kunna spela så pass bra att de vill ha mig tillbaka, säger Katic.
Jag tror inte att man ska räkna med det
Uppsala dukade på måndagen upp för den årliga allsvenska upptaktsträffen. SportExpressen träffade AIK:s chefstränare Rikard Norling i minglet för ett samtal om 3-5-2, Henok Goitoms startsträcka, Denni Avdic och en intressant skara tränare i allsvenskan. – Om det är någon jag unnar framgång så är det Denni Avdic. Han har tränat knallhårt, säger Norling.
AIK lånar ut till Jönköpings Södra
AIK lånar ut Christos Gravius till allsvenska konkurrenten Jönköpings Södra.
Wessner: Tycker att det är ganska larvigt
Bik Karlskoga besegrade AIK efter ett omdiskuterat mål då hemmalaget hade sex spelade på isen vid segermålet. Karlskogas Daniel Wessner menar dock att den uppmärksammade situationen har fått för stora proportioner. – Jag tycker det är ganska larvigt, säger han.
Läs mer om AIK.
Rosenberg är en retsticka
Markus Rosenberg valde att ducka för AIK och IFK Norrköping. I stället lyfte han fram Östersund och BK Häcken som två potentiella hot till Malmö FF i toppen. – För att han vet att vi kommer vara med och slåss om guldet. Mackan är en retsticka, säger Stefan Ishizaki.
Domarbasen erkänner missen i AIK-matchen
Karlskoga vann avgörande matchen mot AIK efter omdiskuterat segermål. Reprisbilder visade nämligen att hemmalaget hade sex spelade på isen vid målet - och domarbasen Tomas Thorsbrink erkänner nu misstaget. – I en perfekt värld hade domaren blåst av, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om AIK och Aftonbladet.
Bilderna avslöjar: Sex spelare vid 3–2-målet
Calle Berglund avgjorde rysaren mot AIK. Men skulle målet ha godkänts? På reprisbilderna syns det tydligt att Karlskoga hade sex spelare på isen när målet gjordes. – Det är oerhört tråkigt om det är så, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.
Läs mer om AIK och Karlskoga.
Bara sex AIK-spelare har kontrakt nästa säsong
Säsongen är över för AIK. Hur många spelare som finns kvar nästa säsong återstår att se. Bara sex spelare från säsongens trupp har kontrakt nästa säsong också.
Läs mer om AIK.
Daniel Wessner förklarar tröjan
KARLSKOGA/STOCKHOLM. Daniel Wessner låg bakom Karlskogas segermål. Efter rysaren mot AIK firade han i en T-shirt med texten Make Karlskoga great again. Men någon hyllning till Donald Trump är det inte frågan om. – Haha, nej, men det är ett bra budskap, säger Wessner.
Malin Fransson: Ingen tid till att deppa – och Melin måste bestämma sig
INBLICK ISHOCKEY. AIK:s säsong är över. Karlskoga blev för svårt även om den sista matchen bjöd på all dramatik som tänkas kunde. Någon tid för besvikelse efter den tuffa förlusten finns inte. I stället måste AIK:s sportsliga ledning direkt lägga playoff-missen bakom sig och blicka framåt. Viktigast av allt är att omedelbart göra klart vem som tränar laget nästa säsong.
Läs mer om Melin.
Dramatiskt slut på säsongen för AIK
I potten låg en plats i SHL-kvalet mot Rögle. Kampen om den bjöd på dramatik av högsta och bästa klass. AIK fixade förlängning genom två snabba mål i tredje periodens sista minut men det var Karlskoga som knep kvalplatsen. Carl Berglund fick hemmapubliken att jubla när han i den femte perioden gjorde 3–2-målet.
Läs mer om AIK, Karlskoga och Rögle.
AIK utslaget – nu kan 18 stycken lämna
BIK Karlskoga blev för svåra. I den tredje och avgörande matchen föll AIK med 2-3 efter en rysarförlängning. Nu kan man drabbas av massflykt. 18 spelare sitter på utgående kontrakt och kan lämna klubben.
Läs mer om AIK.
AIK:s målkung missar avgörande matchen
Här är AIK:s mardrömsbesked inför avgörandet. Poängkungen Michael Lindqvist missar matchen mot Karlskoga på grund av sjukdom. – Han har feber. Det är tråkigt förstås, säger sportchefen Anders Gozzi.
Läs mer om Karlskoga.
AIK:s huvudsponsor Åbro lämnar efter säsongen
Efter säsongen 2017/2018 lämnar Åbro AIK. Men under den sista tiden kommer inte företagets logga att synas på spelarnas bröst. För att hedra minnet av Ivan Turina kommer Hjärt-Lungfonden få platsen.