Aki

Fonuschef förhörd om Arbogakvinnans gravkrav

Arbogakvinnan står åtalad för mord på sin make Aki Paasila som hittades död i sjön Hjälmaren. Kvinnan krävde att kroppen skulle kremeras men det ville inte hans familj. Bråket gick så långt att kyrkogårdsförvaltningen till slut fick gå in och medla, enligt en Fonuschef som nyligen hördes av polisen. På grund av att maken inte kremerades kunde graven öppnas och kroppen undersökas på nytt.
Läs mer om Aki Paasila, Fonuschef och Hjälmaren.

GW varnade polisen om Arbogakvinnan

Polisprofessorn och Brottscentralens expert Leif GW Persson uppmanade polisen i Västerås att utreda Aki Paasilas död – ett år innan Arbogakvinnan blev mordmisstänkt.– Hade de tagit det ärendet på allvar så är jag fullkomligt övertygad om att varken pappan eller mamman hade blivit utsatta för sin dotters mindre ömma omsorg på det sätt som de blev, säger han.
Kvinnans länsade makens bostad – med nya kärleken
Kvinnan drog utomlands men återvände natten mot lördag med buller och bång – med sin nya kärlek.I en dramatisk räd kastade paret ut maken från bostaden – och rensade den.De stal mannens bil och jagas nu av polis.–När hon kommer hem har hon med sig en annan man som hon också visar sig vara gift med, säger polisens stationsbefäl Aki Kononen till Borås Tidning.
Läs mer om Aki Kononen.
Arbogakvinnans mamma ska vittna om mordet
Jag älskade min dotter, men jag kan aldrig, aldrig förlåta henne för vad hon gjort.Så sa Arbogakvinnans mamma när hon hördes angående det misstänkta mordet på Aki Paasila tidigare under rättegången.Nu hörs hon igen – angående knivattacken mot henne och maken Göran i sommarstugan 2016.
Läs mer om Aki Paasila och Göran.

Mordet på Arbogakvinnans pappa i rätten

Den första delen av rättegången mot den 42-åriga Arbogakvinnan – om maken Aki Paasilas död – är avklarad. Från och med onsdagen handlar det om knivmordet på Arbogakvinnans pappa Göran.
Läs mer om Arbogakvinnan och Göran.
Nu möts Arbogakvinnan och Mohammad Rajabi igen
Den 42-åriga Arbogakvinnans före detta pojkvän Mohammad Rajabi ska i dag medverka i rätten för första gången.Under tiden i häktet har de gjort slut på relationen – och i rätten i dag möts de för första gången sedan de greps tillsammans förra sommaren.Dessutom ska flera läkare vittna om omständigheter kring Aki Paasilas mystiska död i Arbogafallet.
Advokatens nya bevisning till Arbogakvinnans fördel
Den 42-åriga Arbogakvinnan står åtalad för att ha mördat sin make Aki Paasila. Han hittades död i sjön Hjälmaren. Spår av alger i hans lungor och från vattenprover ska visa att han dränkts på en annan plats, enligt åklagaren. Men enligt ny bevisning från advokat Amanda Hikes var makens död inte ett mord.
Arbogakvinnans son förhörs i tingsrätten
Arbogarättegången fortsätter under fredagen med förhör med den 42-åriga mordåtalade kvinnans son. Han ska berätta om hur kvinnan bett honom välta en soffa över Aki Paasila som senare misstänks ha blivit mördad.
Läs mer om Aki Paasila.
Arbogakvinnans son förhörs i tingsrätten
Arbogarättegången fortsätter under fredagen med förhör med den 42-åriga mordåtalade kvinnans son.Han ska berätta om hur kvinnan bett honom välta en soffa över Aki Paasila som senare misstänks ha blivit mördad.
Läs mer om Aki Paasila.
Arbogakvinnan ska förklara försäkringen
I dag fortsätter rättegången mot den så kallade Arbogakvinnan. Dagen kommer att ägnas åt att försöka reda ut turerna kring livförsäkringen, som kvinnan misstänks ha tagit i maken Aki Paasilas namn.
Läs mer om Arbogakvinnan.
Arbogakvinnan bröt ihop under rättegången
I två hela dagar hade Arbogakvinnan uppträtt samlat och utan att visa några känslor. Men när hon pratade om sin döde make Aki Paasila på torsdagen brast hon ut i tårar: – Aki kunde vara helt underbar, sa hon mellan snyftningarna. Följ Arbogarättegången här.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
Arbogakvinnan ger sin version av makens död
Rättegångens tredje dag är helt vikt åt förhör med den 42-årige Arbogakvinnan. Fokus ligger på drunkningsfallet 2015 där hennes make Aki Paasila dog. I sista stund har kvinnans advokat åberopat 16 nya bevis som ska fria hennes klient. Expressens Johan Ronge och Filip Johansson rapporterar inifrån sal 1 i Västmanlands tingsrätt. Artikeln fortsätter under liverapporteringen nedan.
16 nya bevis som ska frikänna Arbogakvinnan
Här är de 16 nya bevisen som ska få Arbogakvinnan frikänd för mordet på maken Aki Paasila. Advokat Amanda Hikes har åberopat en lång rad nya handlingar och vittnesförhör. Bland annat kallar hon en brandman som vittne, till styrkande av att Arbogakvinnan var i chock morgonen då hon ringde 112 och sa att Aki Paasila var borta.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
Akis syster: Jag har mått väldigt dåligt
Känslorna tog överhanden när en av Aki Paasilas systrar frågades ut om broderns relation till Arbogakvinnan. – Jag har mått väldigt dåligt och haft svårt att sova, säger hon.
Läs mer om Arbogakvinnan.
Arbogakvinnan vill att nya kvinnan pressas
Arbogakvinnan, 42, vill att Aki Paasilas nya kvinna – som ska höras som vittne – pressas i rätten. Det framgår av 42-åringens eget anteckningsblock som hon har med sig i rätten. På en av sidorna, som är speciellt utmärkt med ett gem, står: Ifrågasätt hennes meddelanden natten 7/8. Följ Arbogarättegången här.
Arbogakvinnan förhörs om Aki Paasila
Hon misstänks för två mord, ett mordförsök, hot och stämpling till mord. I dag fortsätter rättegången om de uppmärksammade morden. Nu är det förhör med Arbogakvinnan – som nekar till alla anklagelser – som står i fokus.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
GW: Hon är skyldig – men kommer frias
Leif GW Persson är säker: Arbogakvinnan ligger bakom maken Aki Paasilas död. Men trots det kommer hon inte kunna dömas för dådet, menar polisprofessorn. – Inget av bevisen jag har hört räcker för att fälla henne, säger han.
Rättegången var som ett avsnitt av Lyxfällan
VÄSTERÅS. Jag hade väntat mig en omtumlande dag full av våldsamma familjekonflikter och ond, bråd död. Men delar av rättegången mot den 42-åriga Arbogakvinnan liknade mer ett uppförstorat, mardrömslikt avsnitt av Lyxfällan. Dagen präglades även av manifestationen av kärlek till den dödade Aki Paasila.
Arbogakvinnan gör av med en miljon om året
1,2 miljoner in och 1,2 miljoner ut under ett år. På den första rättegångsdagen går åklagarna igenom Arbogakvinnans utgifter för att styrka pengar som motivet till mordet på maken Aki Paasila. Följ rättegången mot Arbogakvinnan här.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
Mord, bedrägeri, mutbrott och hot
Idag förs Arbogakvinnan in i rättssalen i Västmanlands tingsrätt. Det som först handlade om ett mord på hennes pappa Göran och ett mordförsök på hennes mamma har växt till att också innefatta mordet på hennes make Aki Paasila och flera fall av stämpling till mord.
Läs mer om Aki Paasila, Arbogakvinnan och Göran.
Akis rädsla för Arbogakvinnan
Digitala avtryck i form av meddelande som skickats mellan Aki Paasila, Arbogakvinnan, hans släktingar och ex-fru är en viktig pusselbit i mordåtalet. De visar hur hon bråkat med hans systrar om begravningen och hur Paasila öppnade sig för sin ex-fru om Arbogakvinnan. Om du visste vad hon gjort mig skulle du tappa hakan. Jag vet inte om jag vågar berätta, skrev han i ett meddelande till sin ex-fru.
Hon blev rasande när polisen öppnade graven
När utredarna öppnade Aki Paasilas grav och undersökte kroppen på nytt så gjordes upptäckten - lungorna saknade den mängd kiselalger som borde finnas efter en drunkning i sjön Hjälmaren. När Arbogakvinnan fick höra om den nya obduktionen blev hon rasande. – Ni har skändat hans grav, sa hon till förhörsledarna.
Läs mer om Hjälmaren.
Planen: Släppa en soffa på Aki Paasila
Arbogakvinnan, 42, bad sin då omyndige son att dumpa en tung tresitssoffa på maken Aki Paasila under en flytt, berättar sonen i polisförhör. Året därpå misstänks hon ha dränkt maken för att kamma hem den förfalskade miljonförsäkringen. Hon ska även ha bett sonen att försöka få tag på en handgranat för att kasta på en annan person. – Även om jag hade velat så hade jag ju inte ens kunnat fixa en sådan, säger sonen i polisförhör.
Läs mer om Aki Paasila.
Åtalet: Aki Paasila mördad av 42-åringen
I den stämningsansökan som rör bland annat hot mot tjänsteman framgår att 42-åringen, enligt åklagarna mördade maken Aki Paasila.Aki Paasila mördades någon gång under tiden den 7-8 augusti 2015 av (kvinnan). Aki Paasila och (kvinnan) var gifta med varandraDen 42-åriga kvinnan fick 267 000 kronor utbetalt av If efter makens död.
Läs mer om Aki Paasila.Aki.
Leif GW: Därför kan Arbogakvinnan frias
Arbogakvinnan frias från mordet på maken Aki Paasila. Det tror polisprofessor Leif GW Persson: – Jag tror det kommer bli knepigt att styrka mot hennes nekande, säger han. Rättegången kommer att spänna över sex veckor – enligt Leif GW ett tecken på svag bevisning i Aki Paasila-fallet.