Akilov

Akilov får schackdator i cellen

Den misstänkte terroristen Rahmat Akilov har fått en schackdator i sin cell på Kronobergshäktet i Stockholm, skriver Aftonbladet.

Akilov får tillstånd att spela schack i häktescellen

Den terrormisstänkte Rakhmat Akilov får tillstånd att spela schack i häktet enligt uppgift till Aftonbladet.Däremot blir det inget besök hos tandläkaren.– Min klient sitter under väldigt stränga restriktioner och lever under extrema förhållanden, säger Akilovs advokat John Eriksson till tidningen.

Rakhmat Akilov närvarar via länk på omhäktningsförhandlingen

Misstänkte terroristen Rakhmat Akilov sitter häktad med restriktioner.Vid lunchtid på torsdagen ställs han framför häktningsdomaren igen.Akilov följer förhandlingen via länk.
Läs mer om Rakhmat Akilov.
Förlängd åtalstid begärd om terrordådet på Drottninggatan
Den 7 april genomfördes ett terrorattentat på Drottninggatan i centrala Stockholm.Fem personer dödades när en lastbil kördes in i fotgängare – misstänkte Rakhmat Akilov har erkänt dådet.Nu begär vice chefsåklagare förlängd åtalstid i fallet, framgår i ett pressmeddelande.
Tidigare terrordåd i Europa 2017
1 januari 2017, Istanbul: 39 personer dör efter att en beväpnad man öppnar eld inne på en nattklubb i Istanbul. 22 mars 2017, London: En gärningsman kör ihjäl fyra personer på Westminster bridge och knivhögg även en polisman till döds. 3 april 2017, S:t Petersburg: Fjorton personer dör i ett terrordåd mot ett tunnelbanetåg i centrala S:t Petersburg. 7 april 2017, Stockholm: Rakhmat Akilov kör en lastbil in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm.
Säpo behöver få mer insyn i asylutredningar
Rakmat Akilov som låg bakom dådet på Drottninggatan var okänd för Säpo. Och trots att asylsökande uppger att de har deltagit i islamistisk verksamhet får de mycket sällan frågor om detta. Det skriver juristen Madeleine Käärik som var Akilovs ombud.
Åtal för terrordådet på Drottninggatan skjuts upp - igen
Åtalet mot den misstänkte Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov blir uppskjuten - för fjärde gången.–Åklagaren sa ganska tidigt att en lång utredning var att vänta och hans prognos var ett år, säger Robin Simonson, kommunikatör på åklagarmyndigheten.
Åtal om lastbilsdådet i Stockholm dröjer
Åklagare har ännu en gång begärt, och fått, förlängd åtalstid efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Den misstänkte, 39-årige Rakhmat Akilov, har godkänt fortsatt häktning med restriktioner.
Förundersökning mot Akilov om hets mot folkgrupp läggs ner
Terrormisstänkte Rakhmat Akilov, 39, misstänktes för att ha gjort Hitlerhälsningar i häktet.Förundersökningen om hets mot folkgrupp mot honom läggs nu ned.
Läs mer om Akilov och Hitlerhälsningar.
Akilov omhäktad – nekas läsa medier
Rahmat Akilov omhäktas misstänkt för terrorbrott i Stockholm, där han misstänks för att den 7 april ha kört in med lastbil på Drottninggatan och dödat fem personer.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Rakhmat Akilov begärs omhäktad
Rahmat Akilov omhäktas misstänkt för terrorbrott i Stockholm, där han misstänks för att den 7 april ha kört in med lastbil på Drottninggatan och dödat fem personer.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Akilov står fast vid erkännande
Den 7 april misstänks Rakhmat Akilov, 39, ha kapat en lastbil för att sen meja ner offer på Drottninggatan i Stockholm.Fem personer dödades i terrorattacken.På torsdagen hålls omhäktningsförhandlingar för Akilov.– Ja, svarar försvarsadvokat Johan Eriksson på frågan om Akilov står fast vid sitt erkännande.
Akilov misstänks för hets mot folkgrupp
Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan, misstänks för hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet. Enligt polisanmälan har han anklagat häktespersonalen för att vara rasister, skrikit sieg heil och heil Hitler och gjort Hitlerhälsningar. Den 30 juni togs det beslut om att inleda en förundersökning om hets mot folkgrupp.
Åtal mot Rakhmat Akilov dröjer efter terrordådet
Åtalet mot den misstänkte Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov dröjer.Åklagaren begär förlängd åtalstid, framgår i ett pressmeddelande.Rakhmat Akilov misstänks för att ha dödat offren Ebba Åkerlund, 11, Lena Wahlberg, 69, Malys Dereymaeker, 31, Chris Bevington, 41 och Marie Kide, 66.
Åklagaren begär förlängning för åtal om terror på Drottninggatan
Åklagaren har begärt förlängd åtalstid i terrordådet på Drottninggatan. I morgon hålls ny häktningsförhandling mot den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov.
Från skoförsäljare till Sveriges mesta brottsmålsadvokat
Han är skoförsäljaren som sadlade om – till jurist.Sedermera blev han också Sveriges mest anlitade brottmålsadvokat.Nu försvarar han den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov, 39.– Jag tycker att Norge klarade av det på ett fantastiskt sätt i fallet Breivik, säger Johan Eriksson i en intervju med DI Weekend.
Akilovs advokat: Ingen har haft det strängare i häktet
Ingen person har någonsin haft en strängare tillvaro i häktet än terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Det menar Johan Eriksson, en av den 39-årige uzbekens två försvarsadvokater. –Hans restriktioner är mycket strängare än man någonsin har att göra med, säger han.
Akilov omhäktad för Stockholmsdådet
Rakhmat Akilov har erkänt att han körde lastbilen som dödade fem personer på Drottninggatan. I dag omhäktades han av Stockholms tingsrätt. Hans advokat har yppandeförbud men sa att över 1000 förhör av hållits i fallet.