Akilov

Förundersökning mot Akilov om hets mot folkgrupp läggs ner

Terrormisstänkte Rakhmat Akilov, 39, misstänktes för att ha gjort Hitlerhälsningar i häktet.Förundersökningen om hets mot folkgrupp mot honom läggs nu ned.
Läs mer om Akilov och Hitlerhälsningar.
Akilov omhäktad – nekas läsa medier
Rahmat Akilov omhäktas misstänkt för terrorbrott i Stockholm, där han misstänks för att den 7 april ha kört in med lastbil på Drottninggatan och dödat fem personer.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.

Rakhmat Akilov begärs omhäktad

Rahmat Akilov omhäktas misstänkt för terrorbrott i Stockholm, där han misstänks för att den 7 april ha kört in med lastbil på Drottninggatan och dödat fem personer.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Akilov står fast vid erkännande
Den 7 april misstänks Rakhmat Akilov, 39, ha kapat en lastbil för att sen meja ner offer på Drottninggatan i Stockholm.Fem personer dödades i terrorattacken.På torsdagen hålls omhäktningsförhandlingar för Akilov.– Ja, svarar försvarsadvokat Johan Eriksson på frågan om Akilov står fast vid sitt erkännande.
Akilov misstänks för hets mot folkgrupp
Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan, misstänks för hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet. Enligt polisanmälan har han anklagat häktespersonalen för att vara rasister, skrikit sieg heil och heil Hitler och gjort Hitlerhälsningar. Den 30 juni togs det beslut om att inleda en förundersökning om hets mot folkgrupp.
Åtal mot Rakhmat Akilov dröjer efter terrordådet
Åtalet mot den misstänkte Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov dröjer.Åklagaren begär förlängd åtalstid, framgår i ett pressmeddelande.Rakhmat Akilov misstänks för att ha dödat offren Ebba Åkerlund, 11, Lena Wahlberg, 69, Malys Dereymaeker, 31, Chris Bevington, 41 och Marie Kide, 66.
Åklagaren begär förlängning för åtal om terror på Drottninggatan
Åklagaren har begärt förlängd åtalstid i terrordådet på Drottninggatan. I morgon hålls ny häktningsförhandling mot den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov.
Från skoförsäljare till Sveriges mesta brottsmålsadvokat
Han är skoförsäljaren som sadlade om – till jurist.Sedermera blev han också Sveriges mest anlitade brottmålsadvokat.Nu försvarar han den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov, 39.– Jag tycker att Norge klarade av det på ett fantastiskt sätt i fallet Breivik, säger Johan Eriksson i en intervju med DI Weekend.
Akilovs advokat: Ingen har haft det strängare i häktet
Ingen person har någonsin haft en strängare tillvaro i häktet än terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Det menar Johan Eriksson, en av den 39-årige uzbekens två försvarsadvokater. –Hans restriktioner är mycket strängare än man någonsin har att göra med, säger han.
Akilov omhäktad för Stockholmsdådet
Rakhmat Akilov har erkänt att han körde lastbilen som dödade fem personer på Drottninggatan. I dag omhäktades han av Stockholms tingsrätt. Hans advokat har yppandeförbud men sa att över 1000 förhör av hållits i fallet.
Rakhmat Akilov fortsatt häktad
Rakhmat Akilov, som misstänks för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, omhäktas på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott. Beskedet kom efter en överläggning i Stockholms tingsrätt bakom stängda dörrar.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Omhäktningsförhandling för terrormisstänkte Akilov
Rakhmat Akilov har begärts omhäktad och klockan 10 på torsdagen inleddes omhäktningsförhandlingen i Stockholms tingsrätt.Han misstänks för terroristbrott genom mord efter vansinnesfärden på Drottninggatan som krävde fem människors liv.
Läs mer om Akilov och Drottninggatan.
Rakhmat Akilov i rätten för omhäktning
I dag hålls en ny häktningsförhandling mot Rakhmat Akilov som är misstänkt för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.
83-årig tiggare skadades i attentatet — nu tillbaka på Drottninggatan
Papusa Ciuraru, 83, satt och tiggde när terrordådet inträffade. Lastbilen som Rakhmat Akilov körde missade henne med någon decimeter och träffade ett betonglejon som krossade hennes fot. Nu sitter hon återigen på Drottninggatan.
Här slukas terrorlastbilen av lågor efter dådet i Stockholm
Här slukas hytten i terrorlastbilen av lågor efter dådet på Drottninggatan. I dokumentären Drottninggatan 14:53 visar SVT tidigare okända bilder från sekunderna efter attacken. Efter att den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov kraschat in i Åhlns city försökte en man slå sig in i den med ett järnrör.
Självklart utreda Säpo – uppgifter om Akilov skrevs av
Två månader efter terrordådet på Drottninggatan har S-MP-regeringen nu enats med allianspartierna om nya åtgärder i kampen mot terrorismen. Dessutom ska Säpos agerande före lastbilsattacken utredas. Flera av förslagen är självklara, men senkomna, och borde ha genomförts redan utan ett färskt terrordåd i minnet.
Läs mer om Akilov, Drottninggatan och Säpo.
Så lever Akilov på häktet
Läs mer om Akilov.