Aktier

Lundbergs storköper i Industrivärlden

Industrivärdens största ägare Lundbergföretagen har köpt aktier i investmentbolaget för drygt 200 miljoner kronor.

Victoria har förlorat över 230 000 kr på H&M-raset

Kungafamiljen äger många aktier i HM och har tillsammans förlorat strax över en miljon kronor på bolagets ras.Kronprinsessan Victoria, nära vän till HM-vd:n Karl-Johan Persson, aktieinnehav har tappat över 230 000 kronor i värde.Men klädjättens ras slår hårdast mot prinsessan Madeleine.
Läs mer om HM-vd.n och Madeleine.
Fastighetsbolaget Catena i miljardaffär
Fastighetsbolaget Catena köper fem logistikfastigheter till ett värde om 1,1 miljarder kronor från Kilenkrysset. Köpeskillingen betalas delvis med nyemitterade aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Kilenkrysset.
Sparekonom efter raset: För sent att sälja HM-aktier
Det är ingen id att sälja HM i dag, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza. Svenskarnas favoritaktie rasar med över 15 procent efter riktigt dåliga försäljningssiffror i HM-butikerna under fjärde kvartalet. Men enligt Hemberg kan det ändå vara för tidigt att köpa aktien.

Börsen stoppar stora kursrusningar: Bra id

Börsen har tidigare fått skarp kritik för att ha blundat för problemen med stora kursrusningar i dåligt omsatta aktier. Nu tar Nasdaq Stockholm tag i problemen och stoppar den dagliga handeln i de aktuella aktierna. – En bra id, säger sparekonomen Joakim Bornold.
Lönner tankar i Karo Pharma
Anders Lönner, arbetande styrelseordförande i Karo Pharma, har den 11 december köpt drygt 166.000 aktier i läkemedelsbolaget.
Läs mer om Karo Pharma.
De förlorar mest på HQ-domen
Mats Qviberg är den stora vinnare i skadeståndsmålet samtidigt sitter ägarna i HQ AB nu med värdelösa aktier. Storägarna Sten Mörstedt och Christer Sandberg förlorar båda mångmiljonbelopp på beskedet.
Läs mer om Christer Sandberg och HQ-domen.
Miljardaffären klar: Walt Disney köper Fox
Medieaffären är klar: Walt Disney köper 21st Century Fox för 52,4 miljarder dollar i aktier.
Läs mer om Century Fox och Fox.
Disney köper filmjätten 21st Century Fox
Två filmbjässar ska bli en, när Walt Disney köper huvuddelen av 21st Century Fox. Prislappen är 52,4 miljarder dollar i aktier, motsvarande 440 miljarder kronor, rapporterar Reuters.
Läs mer om Century Fox och Walt Disney.
Styrelseledamot köper sina första aktier i Fingerprint
Åsa Hedin har den 13 december köpt 5.500 aktier i Fingerprint Cards där hon sitter i styrelsen sedan 2016. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Fingerprint.
Apler köper sina första aktier i Skistar
Collector-grundaren Lena Apler, styrelseledamot i Skistar sedan 2015, har per den 11 december köpt 5.000 aktier i skidturismbolaget för 170 kronor styck.
Läs mer om Skistar.
Lilla gumman – vad vet du om aktier?
I åratal har hon trotsat grabbigheten i finansbranschen. Aktieentreprenören Andra Farhad började handla med aktier som 15-åring i en Stockholmsförort där pengar var en bristvara. – Vi måste bevisa att det är möjligt för alla att ta sig in i den här branschen, säger hon.
Läs mer om Stockholmsförort.
Storägaren Claes Wiberg ökar i B3IT
Claes Wiberg, storägare i B3IT, har den 12 december köpt 69.425 aktier i it-konsultbolaget för 73 kronor styck, vilket motsvarar en likvid på cirka 5 miljoner kronor.
Börsen når nya höjder: Skräckutveckling lurar
Experter har redan dumpat de hetaste aktierna och varnar för en skräckutveckling runt hörnet. Amerikanska börsuppgångar och en stark svensk börs gör det extra svårt att investera rätt i aktier. – Övervärderade bolag kan betyda döda pengar i ett decennium, säger fondexperten.
Ericsson lyfter börsen
Stockholmsbörsen visade, likt de ledande indexen på kontinenten, en svagt positiv rörelse tidig tisdagseftermiddag. Ericsson och råvarurelaterat återfanns bland aktier som bidrog positivt åt utvecklingen.
Styrelseledamot säljer aktier för miljoner i CTT Systems
Göran Bronner har via sitt bolag Lovima sålt 100.000 aktier i CTT Systems, där han är styrelseledamot.
Läs mer om Lovima.
Styrelseledamot säljer 100.000 aktier i CTT Systems
Göran Bronner har via sitt bolag Lovima sålt 100.000 aktier i CTT Systems, där han är styrelseledamot.
Läs mer om Lovima.
FAM ökade ökade i Munters efter rapportfall
Wallenbergstiftelsebolaget FAM har ökat sitt innehav i fukthanteringsbolaget Munters genom köp av 2,6 miljoner aktier i november för cirka 150 miljoner kronor, och äger därefter 11,4 procent av bolaget, mot 10 procent före köpet.
Spotify i storaffär med kinesisk teknikjätte
Musiktjänsten Spotify och kinesiska Tencent har kommit överens om byta aktier med varandra, rapporterar nyhetssajten Breakit.
Läs mer om Breakit och Tencent.
Domaren fattade beslut om bolag han själv ägde
Justitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.– Jag har inte en susning om affären, säger Stefan Lindskog.
Allra-aktier i stället för pengar – smäll väntar
Aktier med tveksamt värde i stället för kontanter – fodringsägare kan åka på en rejäl smäll efter Allra-skandalen.
Läs mer om Allra-skandalen.
Spelaktier lyfter efter uppgifter om storaffär
Aktier i spelsektorn stiger generellt efter att den brittiska speloperatören GVC för diskussioner om bud på konkurrenten Labdrokes på upp till närmare 4 miljarder pund.
Läs mer om GVC.
Stillfront i miljardaffär - köper Goodgame Studios
Spelutvecklaren Stillfront förvärvar Goodgame Studios för 270 miljoner euro, motsvarande nära 2,7 miljarder kronor, i en affär där en stor del betalas med egna aktier.
Affärsutvecklingschef miljonsäljer i Hemfosa
Fastighetsbolaget Hemfosas affärsutvecklingschef Mikael Weiland har sålt 25.000 aktier för nästan 2,8 miljoner kronor.
Läs mer om Hemfosa och Mikael Weiland.
Harris Associates ökar i H&M
Den amerikanska kapitalförvaltaren Harris Associates har ökat sitt innehav i H&M till drygt 83 miljoner aktier, motsvarande 5,02 procent av kapitalet.