Alanya

Lyxfällan visar Andr stora skulden – då ler 25-åringen

Andr, 25, har en strulig bakgrund och drömmer om ett lugnt liv med sambon Veronica och villa, Volvo och hund.Men han hemsöks av räkningar från de senaste årens hårda partyliv i Alanya – och fick nyligen sparken från ett transportbolag i Örebro.– Jag blev varslad när jag tappade 130 liter schampo från tionde våningen, säger han i säsongsavslutningen av Lyxfällan.

Rolex-bluffaren blåste sjukling på 13 miljoner

Rolex-skojaren i Göteborg lockade sitt svårt sjuka offer med lukrativa affärer i solparadiset Alanya.I stället blåstes offret på minst 13 miljoner kronor – som brändes av bedragaren på ett lyxliv med lyxbilar, solresor, plastikoperationer och en Rolexklocka i guld värd 145 000 kronor.När offret dröjde med betalningarna fick han en bild skickad till sig på bedragarens bekant – en högt uppsatt Bandidosledare.
Mamman: Han är nästan helt paralyserad
Richard Rävengård från Karlskrona, som skadades mycket svårt vid en badolycka i turkiska Alanya, har inte fått tillbaka sin rörelseförmåga.– Han är nästan helt paralyserad, säger hans mamma Irina Koloskova, själv undersköterska.23-åringen togs hem med ambulansflyg. I nästa vecka opereras han på nytt.
Tre gripna svenskar utvisas från Turkiet
Tre svenskar som gripits i turistorten Alanya i Turkiet släpps och utvisas ur landet. När de greps utreddes de, enligt Aftonbladet, av polisens terrorgrupp.
Läs mer om Aftonbladet, Alanya och Turkiet.

Turkiet utvisar gripna svenskar

De tre svenskar som i förra veckan greps i Alanya i Turkiet ska utvisas till Sverige.– Den...
Läs mer om Alanya, Sverige och Turkiet.
Tre svenskar gripna i Turkiet
Tre svenskar har gripits i den turkiska semesterorten Alanya. Utrikesdepartementet i Stockholm bekräftar händelsen.
Läs mer om Alanya, Stockholm och Turkiet.
Svenskar gripna i Turkiet
Tre svenskar har gripits i Turkiet. De greps i förra veckan på ett hotell i turistorten Alanya,...
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Svenskar gripna i turkisk turistort
Tre svenskar har gripits i Turkiet. De greps i förra veckan på ett hotell i turistorten Alanya, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Alanya och Turkiet.
Tre svenskar har gripits på hotell i Alanya
Tre svenskar i 20-årsåldern har gripits på ett hotell i turistorten Alanya, Turkiet. Enligt Aftonbladet ska personerna ha gripits i förra veckan.
Läs mer om Alanya och Turkiet.
23-åring skadad efter dykolycka i Turkiet
23-årige Richard Rävengård från Karlskrona ligger mycket svårt skadad på ett sjukhus i Turkiet. På tisdagen råkade han ut för en badolycka i Alanya – han bröt nacken och skadade ryggen när han dök. Richard hade ingen försäkring överhuvudtaget. Vård och hemtransport kommer att kosta en halv miljon. – De krävde 350 000 kronor för att börja operera honom. Nu har hans mamma fått låna pengarna, säger väninnan Ann-Sofie Johansson som har startat en insamling på Facebook.
Svensk man illa skadad i Alanya
En svensk man i 25-årsåldern har skadat sig illa i Alanya i Turkiet, skriver Aftonbladet. Mannen uppges ha försökt dyka i för grunt vatten och slagit i huvudet. Nu vårdas han på sjukhus för svåra nackskador.
Läs mer om Aftonbladet, Alanya och Turkiet.
Brand på charterhotell släckt
Branden som utbröt tidigt imorse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet är nu släckt,...
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Brand på svenskhotell i Alanya
En brand utbröt tidigt imorse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet. På hotellet, som är...
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Brand på charterhotell i Alanya
En brand utbröt tidigt imorse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet. På hotellet, som är...
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Hotellbrand i turkisk turistort – nästan 80 svenska gäster
En brand utbröt tidigt i morse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet. På hotellet, som är ett Ving-hotell, bor 78 svenskar, rapporterar flera medier.
Läs mer om Alanya, Turkiet och Ving-hotell.
Svenskhotell i brand i Alanya i Turkiet
En brand har brutit ut i ett hotell i den turkiska turistorten Alanya, skriver Aftonbladet. Hotellet är ett av resebolaget Vings hotell på orten med 78 svenskar som bor där just nu. – Det stämmer att det är en brand där. Vår personal är på väg dit, mer information än så har jag inte just nu, säger Anna Hagberg, informatör på Ving till Aftonbladet.
Trots oro – resebolag kör som vanligt till Turkiet
ALANYA, TURKIET. Efter onsdagens attacker mot butiker och restauranger i Alanya och Side vill många boka av sina resor till Turkiet. Men UD avråder inte från resor och charterbolagen kör som vanligt.
Läs mer om Alanya, Side och Turkiet.
Får inte avboka resan – trots kaos i Turkiet
Det är oroligt i Alanya och resebolagen rekommenderar de svenska turisterna att stanna inomhus. Trots det får inte Inger Carlson och hennes två döttrar omboka sin semesterresa till den turkiska charterorten. – Jag är ingen person som är rädd, men det här är inte okej. Det måste vara bättre att UD tänker lite längre än att bara vänta på att något hemskt ska hända, säger Inger Carlson.
Läs mer om Alanya, Inger Carlson och Turkiet.
Oro i Turkiet – turister bör vara vaksamma
TURKIET. Efter nattens oroligheter i Turkiet var det under onsdagen lugnt igen i Alanya. Men nya demonstrationer är att vänta och resenärer uppmanas vara fortsatt vaksamma. – Man ska vara uppmärksam - bråk kan blåsa upp snabbt och utan förvarning, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.
Läs mer om Alanya, Apollo, Kajsa Moström och Turkiet.
Oroligt på turistorter i Turkiet
Natten till onsdagen var det oroligt på många håll i Turkiet, bland annat i Alanya och Manavgat, en badort nära turistorten Side. Nattklubbar och krogar brann i Alanya liksom som det prokurdiska partiets HDP:s kontor.
Läs mer om Alanya, Manavgat, Side och Turkiet.
Sms till svenskar i Alanya: Håll er inne
Det prokurdiska partiet HDP:s lokaler har attackerats på flera håll i Turkiet. I huvudstaden Ankara har partiets fastighet satts i brand, och premiärminister Ahmet Davutoglu manar till lugn, rapporterar brittiska BBC. Även i turistorten Alanya är det oroligt.
Flera attacker mot kurder i Turkiet
Det prokurdiska partiet HDP:s lokaler attackeras i flera städer i Turkiet. På flera håll står byggnader i brand – samtidigt ber resebyrån Apollo sina kunder i Alanya att hålla sig inomhus. – Det har utbrutit en del oroligheter, säger Kajsa Moström, informationschef hos Apollo.
Läs mer om Alanya, Apollo, Kajsa Moström och Turkiet.
Apollos flyghaveri ledde till omfattande charterkaos
Apolloresenärerna som fastnade på Arlanda kom i natt äntligen till Alanya – nära 32 timmar försenade. Som konsekvens av det trasiga planet försenades även Apollos charterflyg till Korfu och Preveza kraftigt.
Läs mer om Alanya, Arlanda, Korfu och Preveza.
Johanna, 18, bor mitt i turkiska oroligheterna
För en vecka sedan urartade en demonstration i turistparadiset Alanya när omkring 1 000 turkiska nationalister samlades för att protestera mot kurdiska PKK-gerillan. Johanna Ålund, 18, från Trollhättan bor mitt i centrum i den turkiska staden – och vittnar om ytterligare oroligheter så sent som i söndags. – Människor sprang omkring och skrek och kastade rökbomber, berättar hon.
Läs mer om Alanya och Trollhättan.