Alanya

Brand på charterhotell släckt

Branden som utbröt tidigt imorse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet är nu släckt,...
Läs mer om Alanya och Turkiet.

Brand på svenskhotell i Alanya

En brand utbröt tidigt imorse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet. På hotellet, som är...
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Brand på charterhotell i Alanya
En brand utbröt tidigt imorse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet. På hotellet, som är...
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Hotellbrand i turkisk turistort – nästan 80 svenska gäster
En brand utbröt tidigt i morse på ett hotell på turistorten Alanya i Turkiet. På hotellet, som är ett Ving-hotell, bor 78 svenskar, rapporterar flera medier.
Läs mer om Alanya, Turkiet och Ving-hotell.

Svenskhotell i brand i Alanya i Turkiet

En brand har brutit ut i ett hotell i den turkiska turistorten Alanya, skriver Aftonbladet. Hotellet är ett av resebolaget Vings hotell på orten med 78 svenskar som bor där just nu. – Det stämmer att det är en brand där. Vår personal är på väg dit, mer information än så har jag inte just nu, säger Anna Hagberg, informatör på Ving till Aftonbladet.
Trots oro – resebolag kör som vanligt till Turkiet
ALANYA, TURKIET. Efter onsdagens attacker mot butiker och restauranger i Alanya och Side vill många boka av sina resor till Turkiet. Men UD avråder inte från resor och charterbolagen kör som vanligt.
Läs mer om Alanya, Side och Turkiet.
Får inte avboka resan – trots kaos i Turkiet
Det är oroligt i Alanya och resebolagen rekommenderar de svenska turisterna att stanna inomhus. Trots det får inte Inger Carlson och hennes två döttrar omboka sin semesterresa till den turkiska charterorten. – Jag är ingen person som är rädd, men det här är inte okej. Det måste vara bättre att UD tänker lite längre än att bara vänta på att något hemskt ska hända, säger Inger Carlson.
Läs mer om Alanya, Inger Carlson och Turkiet.
Oro i Turkiet – turister bör vara vaksamma
TURKIET. Efter nattens oroligheter i Turkiet var det under onsdagen lugnt igen i Alanya. Men nya demonstrationer är att vänta och resenärer uppmanas vara fortsatt vaksamma. – Man ska vara uppmärksam - bråk kan blåsa upp snabbt och utan förvarning, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.
Läs mer om Alanya, Apollo, Kajsa Moström och Turkiet.
Oroligt på turistorter i Turkiet
Natten till onsdagen var det oroligt på många håll i Turkiet, bland annat i Alanya och Manavgat, en badort nära turistorten Side. Nattklubbar och krogar brann i Alanya liksom som det prokurdiska partiets HDP:s kontor.
Läs mer om Alanya, Manavgat, Side och Turkiet.
Sms till svenskar i Alanya: Håll er inne
Det prokurdiska partiet HDP:s lokaler har attackerats på flera håll i Turkiet. I huvudstaden Ankara har partiets fastighet satts i brand, och premiärminister Ahmet Davutoglu manar till lugn, rapporterar brittiska BBC. Även i turistorten Alanya är det oroligt.
Flera attacker mot kurder i Turkiet
Det prokurdiska partiet HDP:s lokaler attackeras i flera städer i Turkiet. På flera håll står byggnader i brand – samtidigt ber resebyrån Apollo sina kunder i Alanya att hålla sig inomhus. – Det har utbrutit en del oroligheter, säger Kajsa Moström, informationschef hos Apollo.
Läs mer om Alanya, Apollo, Kajsa Moström och Turkiet.
Apollos flyghaveri ledde till omfattande charterkaos
Apolloresenärerna som fastnade på Arlanda kom i natt äntligen till Alanya – nära 32 timmar försenade. Som konsekvens av det trasiga planet försenades även Apollos charterflyg till Korfu och Preveza kraftigt.
Läs mer om Alanya, Arlanda, Korfu och Preveza.
Johanna, 18, bor mitt i turkiska oroligheterna
För en vecka sedan urartade en demonstration i turistparadiset Alanya när omkring 1 000 turkiska nationalister samlades för att protestera mot kurdiska PKK-gerillan. Johanna Ålund, 18, från Trollhättan bor mitt i centrum i den turkiska staden – och vittnar om ytterligare oroligheter så sent som i söndags. – Människor sprang omkring och skrek och kastade rökbomber, berättar hon.
Läs mer om Alanya och Trollhättan.
Oroligheter påverkar svenskarnas resmål
Svenskarna är känsliga för våld och oroligheter i sitt val av resmål. I helgen blossade våldsamma demonstrationer upp på turistorten Alanya i Turkiet. Det kan göra att vi styr kosan mot andra länder.
Läs mer om Alanya och Turkiet.
Upplopp i Alanya efter attack på HDP
Oroligheter utbröt i den populära turistorten Alanya i Turkiet på söndagen, enligt turkiska...
Läs mer om Alanya, HDP och Turkiet.
Kravaller i Alanya i Turkiet
En fredlig demonstration i Alanya, Turkiet, spårade ur på söndagen. Butiker har vandaliserats och svenskar varnas för att gå ut, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Alanya och Turkiet.
Upplopp i Alanya efter attack på HDP
Oroligheter utbröt i den populära turistorten Alanya i Turkiet på söndagen. Flera har blivit skadade. Svenska UD följer utvecklingen på plats.
Läs mer om Alanya, HDP och Turkiet.
Upplopp i Alanya efter attack på HDP
Oroligheter utbröt i den populära turistorten Alanya i Turkiet på söndagen. Flera har blivit skadade. Svenska UD följer utvecklingen på plats.
Läs mer om Alanya, HDP och Turkiet.
Oroligheter i Alanya
Vi vågar inte gå ut
Läs mer om Alanya.
14 personer sjuka på svenskhotell i Alanya
Minst 14 personer har drabbats av kräkningar och diarrer på ett av Apollos hotell i Alanya. Mike Pedersen, 22, från Höganäs är en av de drabbade. – Vi är mer eller mindre fast på hotellrummet, säger han.
Läs mer om Alanya.
Nio charmiga stopp på Bodrum
TURKIET. Många förknippar semester i Turkiet med stora allinclusivehotell på långa stränder. Men Bodrum är något annat än Alanya och Side. Här är hotellen mindre och närheten till det lokala livet större – och stränderna betydligt kortare. Följ med på en runda till stränder och städer på hela Bodrumhalvön.
Läs mer om Alanya, Bodrum, Bodrumhalvön, Side och Turkiet.
Ulla tvingades byta hotell till sjukstuga
Ulla Lundgren, 67, ville fira barnbarnens födelsedag med badsemester i soliga Alanya. Deras hotell var drabbat av ett magsjukevirus – och familjen smittades. I stället för långa dagar på stranden fick familjen spendera ledigheten på ett turkiskt sjukhus.
Läs mer om Alanya.
Norska våldtagen av polis på semestern
Den 24-åriga norskan var på drömsemester på den turkiska charterorten Alanya. Men efter en festkväll kidnappades och våldtogs hon av en polis. – Jag trodde att jag skulle dö, säger kvinnan till den norska tidningen VG.
Läs mer om Alanya.
12 bästa badorterna i Turkiet från väst till öst
Alanya och Side är de populäraste resmålen i Turkiet för svenskar. Allt fler får också upp ögonen för det lite lyxigare Bodrum.Men längs Turkiets långa Medelhavskust finns mycket mer att välja på.Allt om Resor guidar till tolv turkiska badorter från väster till öster.