Albin eklund

Nu kommenterar han domen - hotbild mot klubben: "Blir uthängd som någon jävla lönnmördare"

Foto: Hockeyettan Play Tidigare idag meddelades det att Boden Albin Eklund stängs av hela 2018 efter sin tackling på Västerås Niclas Lehmann. Nu berättar Eklund för nsd.se att han kommer överklaga.
Läs mer om Boden Albin Eklund och Eklund.

Kräver ökad säkerhet - under bortamatcherna

Det finns en hotbild mot Boden Hockey. Nu har klubben begärt ökad säkerhet inför helgens två bortamatcher. Efter tacklingen mot Västerås center Niclas Lehmann har Bodenforwarden Albin Eklund fått ta emot flera hot på sociala medier och sms.
"Jag blir hängd som en jävla lönnmördare"
Boden Hockey-forwarden Albin Eklund stängs av från all idrott i över tio månader. Nu kommer han överklaga domen. "Jag har blivit hängd som nån jävla lönnmördare som går in för att mörda människor.
"Jag blir hängd som en jävla lönnmördare"
Boden Hockey-forwarden Albin Eklund stängs av från all idrott i över tio månader. Nu kommer han överklaga domen. "Jag har blivit hängd som nån jävla lönnmördare som går in för att mörda människor.

Lång avstängning för omtalade tacklingen: "Jahapp"

Det hann bara gå 28 sekunder innan Albin Eklund sänkte Niclas Lehmann. Foto: Bodens webbsändning Det var i söndags som Bodens Albin Eklund tacklade Västerås Niclas Lehmann så illa att den senare tvingades föras med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Albin Eklund och Det.
Västerås om straffet: "Drabbar inte killen"
Under fredagen kunde Sporten avslöja att Boden Hockeys Albin Eklund stängs av resten av säsongen. Under torsdagskvällen sammanträdde Region Norr:s disciplinkommitté - och Bodenspelaren Albin Eklund får ett jättestraff.
Uppgift: Han får rekordhårt straff
Albin Eklund stod för två överfall på fem dagar i Allettan Norra.Nu kommer hans straff. Bodens forward får ett rekordlångt straff.Han stängs enligt NSD:s uppgifter av till 31 december 2018.– Jahapp, det är som det är. Det går inte att göra något åt, säger Eklund till NSD.
Läs mer om Allettan Norra.Nu, Eklund och NSD.
Bodenspelaren ber om ursäkt: "Vill berätta sanningen"
Han har skadat två spelare illa. Nu har Bodenforwarden Albin Eklund ringt upp sina offer för att be om ursäkt och berätta sin sanning.
Lehmanns oro för sin son: Jag mår inte bra
Västerås poängkung Niclas Lehmann knockades brutalt av Bodens Albin Eklund.Nu uttalar sig SVT-profilen och mamman Marie Lehmann för första gången om incidenten.– Jag mår inte alls bra. Jag tycker det är jättejobbigt, säger Marie Lehmann till VLT.Se klipp på tacklingen i spelaren ovan
Läs mer om Marie Lehmann.
Ljudklippet avslöjar – attacken var planerad
Två gånger på fem dagar har Bodens HF varit inblandad i skandaler på isen.I torsdags efter att Albin Eklund fällt Piteås Joel Vännström under en periodpaus. Vännström fick hjärnskakning.Nu har Piteå-Tidningen publicerat en ljudinspelning – där det framgår att det var en planerad attack.– Han filmar ju, han börjar filma. Det är därför vi kör på honom. Fattar du inte det, då är du dum i huvudet, säger han i ett ljudklipp som Piteå-Tidningen publicerat.
Beskedet: Därför stänger Boden av sin egna spelare
Efter matchstraffet på Västerås Niclas Lehmann agerar Boden Hockey. Klubben väljer att stänga av Albin Eklund med omedelbar verkan. Under söndagens hemmamatch mot Västerås fick Boden-forwarden Albin Eklund matchstraff efter bara 28 sekunder.
MJÖRNBERG: Andra Boden-skandalen på fem dagar
Foto: Bildbyrån För andra gången på fem dagar är Boden och Albin Eklund i blåsväder. Nu väljer klubben att stänga av forwarden i ett försök att i alla fall låtsas leva efter någon form av värdegrund.
Läs mer om Albin Eklund och Boden.
Klubben stänger av spelaren - tränaren försvarar honom: "Det är en solklar filmning"
Nu agerar klubben och stänger av Albin Eklund. Men han försvaras av sin tränare. Foto: Piteå och Bodens webbsändningar Han har stått för två uppmärksammade incidenter den senaste veckan.
Läs mer om Albin Eklund och Han.
Boden Hockey stänger av Albin Eklund
Klubben agerar efter tacklingen mot Västerås Niclas Lehmann. Boden Hockeys Albin Eklund tacklade Västerås Niclas Lehmann så att denne föll i isen. Lehmann blödde och fick föras ut på bår och vidare till sjukhus.
Läs mer om Albin Eklund.
Stängs av: Är en klockren tackling
I torsdags var han inblandad i överfallet av Piteå-målvakten Joel Vännström. Under söndagen var Albin Eklund på nytt inblandad i skandalscener när han tacklade Niclas Lehman blodig på öppen is.Nu väljer Boden Hockey att stänga av Albin Eklund.– Jag tycker det är en klockren tackling. Det är otur att han blir skadad och blir liggandes. Men det är sånt som händer, tyvärr, säger Albin Eklund till NSD.se.
Blodiga överfallet - vårdas i tio minuter
För fem dagar sedan var Boden HF:s Albin Eklund inblandad i en jätteskandal.I dag kom Eklund igen att hamna i hetluften - efter en tackling på Niclas Lehmann som medförde att Västerås stjärnforward knockades blodig och blev liggande på isen i tio minuter - SVT-profilen Marie Lehmanns son bars sedan ut på bår.Har sett tacklingen nu. Den är otroligt ful. skriver Vestmanland Läns Tidningars Kevin Johansson i en liverapportering från matchen.
Läs mer om Eklund.
Ingen anmälan efter överfallet
Piteås målvakt blev efter periodens slut överfallen av Bodens Albin Eklund. Men det ser inte ut att bli någon anmälan. "Räknar kallt med att det inte kommer in någon anmälan", säger Göran Liedström på Västerbottens ishockeyförbund.
Läs mer om Göran Liedström.
Lasu Nilsson i nytt bråk: Jag mår illa
Matchen mellan Piteå Hockey och Boden Hockey i hockeyettan urartade. Piteås målvakt Joel Vännström blev överkörd av Bodens Albin Eklund.Vännström fick föras till sjukhus med misstänkt hjärnskakning - och efter matchen gick Piteå till attack mot Bodens tränare Petter Lasu Nilsson.– Det Petter gör hör inte till idrotten. Jag mår illa, säger Piteås tränare Anders Johansson till Kuriren.