Ale

Bussförare fastklämd efter lastbilskrock

En bussförare sitter fastklämd efter en kollision mellan en buss och en lastbil vid Skepplanda i Ale kommun, några mil norr om Göteborg, uppger polisen.
Läs mer om Ale, Göteborg och Skepplanda.

Så växer Hells Angels och Bandidos i Sverige

Hells Angels har flyttat till Ale och Bandidos har hittat ett nytt hem i Kungälv.Nu tror polisen att mc-gängen kommer fortsätta sin expandering i Västsverige.– Efter hand kommer de etablera sig på mer eller mindre stora orter, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Johanna, 21, lurades på 7 000 – varnar nu andra
Johanna Eliasson, 21, från Ale köpte två biljetter till sommarens Ed Sheeran-konsert.Men biljetterna, som hon köpte i andra hand, är ogiltiga.Nu vill hon varna andra konsumenter.– Läs alltid det finstilta och var alltid jättenoga med att kolla ursprungspriset, säger hon.
Läs mer om Ale och Ed Sheeran-konsert.Men.
Olycka på motorväg – en av bilarna ska ligga på taket
En olycka med två personbilar har inträffat på E45 i Ale kommun norr om Göteborg.Enligt larmet från SOS ska en av bilarna ligga på taket.E45 är motorväg där olyckan inträffat.
Läs mer om Ale, E45 och Göteborg.Enligt.

JUST NU: Bråk i bostad – en till sjukhus: Blöder

Polisen har larmats till ett bråk på ett boende i Ale.Flera personer slog larm när en kvinna hördes skrika.– Hon ropar på hjälp, det är många som larmar, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
JUST NU: Tre bilar voltat – på en minut
Två trafikolyckor har inträffat i Ale.Totalt har tre bilar voltat, enligt polisen.Räddningstjänst, ambulans och polis har kallats till platsen.
Läs mer om Ale.Totalt.
Sju ungdomar knivhotade och rånade
Sju ungdomar har rånats i Ale kommun under fredagskvällen, skriver polisen på sin hemsida.Ungdomarna ska ha knivhotats och stulits på jackor, plånböcker och mobiltelefoner av fyra misstänkta rånare.Polisen söker efter gärningsmännen.
Läs mer om Ale.
Motorväg avstängd i en timme efter olycka
En singelolycka orsakar stora problem på motorvägen E45 mellan Göteborg och Trollhättan på nyårsafton.– Vi har fått spärra av trafiken helt i båda riktningarna, berättar insatsledare Karl-Gösta Hermansson vid räddningstjänsten i Kungälv/Ale.
Kommunernas kamp mot Hells Angels och Bandidos
Medelstora, västsvenska orter går tillsammans med polisen en kamp mot Hells Angels och Bandidos.För att få bort HA från Ale försökte kommunen köpa deras näste – men mc-klubbens pris på det gamla gästgiveriet var för högt.– Att gå in med fem–sex miljoner, det går inte, säger Mikael Berglund, M, förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Ale.
Äldre man omkullknuffad och rånad
En man i 85-årsåldern blev rånad av en okänd gärningsman i Ale under onsdagseftermiddagen.Han blev omkullknuffad och därefter bestulen på sin plånbok.– Han är inte skadad men är självklart orolig och det ska man ha respekt för, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Ale, Stefan Gustafsson och Väst.
Två bilar i kollision – störningar i trafiken
Två bilar har kolliderat på E45, Ale, skriver polisen på sin hemsida.Det är trångt i trafiken till följd av olyckan, skriver polisen vidare.Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg.
Läs mer om Ale och E45.
Dubbel smash and grab-kupp under natten
Under natten utstattes en tobaksbutik vid Ale torg för en smash and grab-upp. Därefter ska gärningsmännen gått vidare och brutit sig in i en Tempo-butik. Polisen misstänker att gärningsmännen var ute efter tobak. Det är än så länge oklart vad de fick med sig, rapporterar GP.
Läs mer om Ale och Tempo-butik.
Hetaste områdena – hit vill flest flytta
Gamlestaden är ett av de områden i Göteborg som är på väg att lyfta rejält.– Det centrala läget och satsningen på nyproduktion bidrar till ett starkt ökat intresse för stadsdelen, säger Robert Laigar, mäklare på Fastighetsbyrån.Även centrala Hisingen och Ale har blivit attraktiva för bostadsköparna.
Båttjuv gripen efter polisjakt med helikopter
En båttjuv greps efter viss dramatik vid Ale Torg i Nödinge under lördagsmorgonen.Detta efter ägaren larmat polis - som lokaliserade tjuven via helikopter,– Vi kunde sedan stanna ekipaget vid Ale Torg, berättar Tommy Nyman, presstralesperson vid polisen.
Läs mer om Ale Torg, Nödinge och Tommy Nyman.
Ölsort återkallas – flaskan kan spricka
Göteborgsbryggeriet Popples återkallar sin Session Pale Ale.Flaskorna kan nämligen spricka och gå sönder av kolsyran. – Vi såg att det här kan sluta illa för någon, säger Poppels vd Mats Wahlström till GP.
Man attackerade mc-förare med högaffel
En man ska ha kastat en högaffel för att få försöka få stopp på en mc-förare i Ale kommun.Lyckligtvis träffade han inte föraren, skriver polisen på sin hemsida.Mannen misstänks för försök till misshandel och olaga hot.
Läs mer om Ale.
Sanna Blomquist: Svagt öl kommer starkt
KRÖNIKA. Jag vill slå ett slag för session-ipa. Det är en alkoholsvagare tolkning av india pale ale (ipa) där alkoholhalten ska ligga strax över fyra procent utan att smaken eller balansen mellan humle och malt påverkas.
Malins mardrömsstrid för sjuke sonen Max, 3
Malin Apel, 27, befinner sig i en levande mardröm.Hennes treårige son Max är sjuk och utan hjälp från kommunen har hon svårt att försörja sin familj.En infekterad strid med Ale kommun håller nu på att förgöra henne.– Jag orkar snart inte, jag måste lägga den lilla energi jag har kvar på mina barn, säger hon.
Läs mer om Ale och Max.
SMHI: Det kommer att regna på många håll
De senaste dagarna har det regnat kraftigt i södra och västra Sverige. Nol, i Ale kommun, har drabbats av översvämningar på flera ställen, rapporterar Alekuriren. Nu väntas regn i nästan hela landet, men enligt SMHI:s prognoser ska skurarna inte bli så kraftiga.
Läs mer om Ale, Alekuriren och Sverige.
Brand i flerfamiljshus – oklart skadeläge
En brand ska ha brutit ut i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Nödinge i Ale kommun.Det är i nuläget oklart om någon person kommit till skada.
Läs mer om Ale och Nödinge.
Brand i flerfamiljshus: Vi fick dra ut två barn och en mamma
En brand bröt ut i en lägenhet i Ale kommun på fredagen.Lägenheten ska ha varit tom men enligt räddningstjänsten fick rökdykare rädda tre personer i lägenheten ovanför.– Vi fick dra ut två barn och en mamma från lägenheten, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus räddningstjänst.
Läs mer om Ale och Kristoffer Gottlieb.
Skogsbrand i svår terräng – räddningstjänsten på väg
Det ska ha uppstått en skogsbrand i Ale kommun under onsdagsförmiddagen..– Jag är osäker på omfattningen. Det har börjat flamma upp igen. Nu försöker brandmännen ta sig dit, uppger Kungälvs räddningstjänst.Senaste under natten brann det på samma plats – då i en storlek som en fotbollsplan.
Läs mer om Ale.
JUST NU: Krasch – en person skadad
En moped och en skåpbil kolliderade i Ale under tisdagen.Enligt polisen ska föraren av mopeden ha förts till sjukhus i ambulanshelikopter. Skadeläget oklart.
Läs mer om Ale.
Drunkningslarm: Person har ramlat ur eka
Räddningstjänst och ambulans har ryckt ut på ett drunkningslarm i Ale kommun.– Enligt larmet så är det en person som har varit ute med sin eka och ramlat i vattnet, meddelar larm- och ledningsoperatören vid SOS Alarm i Västra Götaland.
Läs mer om Ale och Västra Götaland.
JUST NU: Barn skadat i krasch
Ett barn och två vuxna har förts till sjukhus efter en krock mellan en personbil och en mindre lastbil i Ale.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Ale.Skadeläget.