Alebacken

Snowboardeliten gästade Alebacken

Belägen i det snöfattiga Göteborgsområdet – med tre nedfarter och en fallhöjd på 70 meter – är Alebacken förmodligen det mest osannolika stoppet på hela snowboardtouren. – Vi har många bra polare som är med och åker, säger Kevin Bäckström, snowboardproffs och en av initiativtagarna till Ale Invite, som gick av stapeln strax norr om Göteborg under lördagen.

Äntligen öppnar skidbackarna i väst

Nu är det äntligen vinter och skidan den slinter. Nåja, kanske inte riktigt - men i morgon onsdag är det dags sätta på sig skidorna. Då slår nämligen Alebacken i Nol upp sina pister för första gången för säsongen.
Läs mer om Alebacken och Nol.
Snowboardeliten drog storpublik i Alebacken
Trots noll centimeter natursnö och mildväder blev snowboardtävlingen Ale Invite i lilla Alebacken utanför Göteborg en stor publiksucc. Världseliten, inklusive svenska OS-stjärnan Sven Thorgren, var på plats och hoppade så det skvätte om det.
Lite regn stoppar inte snowboardeliten
Det är plusgrader och regn i Ale, men det bekymrar inte arrangörerna av Ale Invite. Ändå är det bara en vecka kvar tills världseliten i snowboard kommer till Alebacken för att tävla. – Allt löser sig, frågan är bara på vilket sätt, säger förre landslagsåkaren Kevin Bäckström i ett pressmeddelande.

Snowboardeliten på väg till Ale - Västsverige - Göteborgs-Posten

28 februari är dagen då fokus ska riktas mot Ale och Alebacken. 15 kända internationella åkare ställer upp i en tävling som ihop med artister, DJ och mattält ska enligt projektplanen
Alebacken prisad i Åre
Alebacken utsågs i går till årets skidambassadör i Sverige. Det var branschorganisationen för skidanläggningar, SLAO, som tyckte att Alebacken gjort bestående avtryck.
Läs mer om Alebacken, Sverige och Åre.
Det går upp för backen – En riktig rekorddag
ALAFORS. Inte sedan Alebacken startade 1969 har det var så många besökare på en dag. - Vilken fantastisk rekorddag - under söndagen sålde vi 1 211 liftkort. Det är nästan dubbelt så många som förra rekordet som låg på runt 680, säger en stolt och glad John Hansson, pressansvarig för backen.
Läs mer om Alebacken och John Hansson.
Vintern har kommit – nu öppnar Alebacken
Alekuriren.
Läs mer om Alebacken.
Tuff vinter för skidbackarna
Efter fyra bra vintrar har årets säsong börjat rejält utför för regionens skidbackar. - Vi går och deppar lite, säger John Hansson, driftschef för Alebacken. Vi har just fått nyheten
Läs mer om Alebacken och John Hansson.
Äntligen! Full fart i backen
Äntligen! Efter en ovanligt snöfattig start på vintern öppnade Alebacken på lördagen. Och skidåkare i alla åldrar köade snällt till liften. Artikelbilder Det var många åkare i Alebacken
Läs mer om Alebacken.