Alicante

Så lyckas du med boköpet i svenskarnas favoritland

Spaniens dragningskraft på svenskar är stark. Majoriteten letar bostad i kustlägen kring Malaga och Alicante. Men känn in området ordentligt innan du börjar titta på lägenheter, råder mäklare.
Läs mer om Alicante och Malaga.

Cyberbrottsliga sprängd – hade bitcoin för över en miljard

En rysk-ukrainsk cyberbrottsliga som hackat banker i öst har avslöjats och gripits i Alicante. Ledaren, som beskrivs som ett datageni, hade kommit över en miljard euro som omvandlats till krypotvalutan bitcoin.
Läs mer om Alicante.
Svensk man död i bilolycka i Alicante
Den svenska familjen var ute och körde bil på spanska solkusten.Av oklar anledning kraschade bilen under färden – och en svensk man i 50-årsåldern omkom.– Vi var i kontakt med de anhöriga, säger Patric Nilsson, kansliråd på UD.
Läs mer om Alicante och Patric Nilsson.
Hundratals svenska resenärer fast på flygplatser
Hundratals svenska semesterresenärer med flygbolaget Primera Air är strandade i Alicante, Barcelona och på Arlanda flygplats. Primera Air skyller på tekniska problem.

Många semesterfirare fast på Arlanda

Hundratals resenärer sitter fast på Arlanda flygplats i väntan på att komma iväg till Alicante, Malaga och Barcelona. Enligt Swedavia handlar det om 540 resenärer. På flygplatserna i Barcelona och Alicante sitter det också svenskar och väntar på att få komma hem – utan information från flygbolaget Primera Air.
Skulle till Spanien – fastnade på Arlanda i över 30 timmar
Sepideh Kooshaki och hennes mamma skulle flugit till Alicante i Spanien på söndagsmorgonen.Men 30 timmar senare sitter de fortfarande kvar på terminalen på Arlanda. – Det är en cirkus hela grejen, säger en besviken Sepideh.Det är andra gången under helgen som passagerare fått vänta över 20 timmar på flyg bokade med bolaget Primera Air.
Svenska passagerare strandade i Köpenhamn
Ett plan på väg till Alicante tvingades vända tillbaka till flygplatsen Kastrup i Köpenhamn under natten mot måndag. Många svenskar ska nu vara strandade på flygplatsen – och har ännu inte fått hjälp från flygbolaget Norwegian.
Ungdomar utnyttjade i stor pensionsbluff
Ungdomar blev lurade att de skulle få ett bra betalt jobb, delta i en dokusåpa och vinna en miljon kronor i soliga Alicante. I stället blev de utnyttjade i ett miljardsvindleri av svenska pensionssparares pengar. – På sex veckor hade jag nog fört över 6,5 miljoner kronor till Falcon, säger Sara som arbetade i Alicante för företaget Konsumentkraft.
Läs mer om Alicante, Falcon, Konsumentkraft och Sara.
Fyllebråk tvingade plan att landa
Ett passagerarplan på väg från Liverpool till Alicante i Spanien tvingades landa i franska Limoges...
Läs mer om Alicante, Liverpool och Spanien.
Göteborg åter värd för Ocean Race
Göteborg blir åter värdstad för Ocean Race, som sista hamnstopp före mål. Det är den trettonde upplagan av världskappseglingen som arrangeras, med start i Alicante i Spanien hösten 2017. Till Göteborg kommer båtarna i midsommarveckan 2018.
Läs mer om Alicante, Ocean Race och Spanien.
Flygplan från Skavsta tvingades nödlanda
Ett plan tvingades nödlanda i Bremen efter att en kvinna blivit akut sjuk. Väl nere på marken togs hon om hand av tysk sjukvårdspersonal. Flyget var på väg till Alicante från Skavsta flygplats. Det är ännu oklart om kvinnan var svensk.
Läs mer om Alicante, Bremen och Skavsta.
Fullträff när RAV4 äntligen blir hybrid
ALICANTE. Toyota RAV4 har hyllats i över två decennier för att vara en sällsynt praktisk och vardagssmart suv. Samtidigt har den japanska tillverkaren positionerat sig som världens största tillverkare av hybrider med modellen Prius i frontlinjen. När man nu väljer att kombinera de här två koncepten i Toyota RAV4 Hybrid är det naturligtvis upplagt för succ.
Läs mer om Toyota RAV4 Hybrid.
Svensk hittad död i Spanien
En svensk har hittats död i sin lägenhet i turistorten Torrevieja i Alicante på måndagen, rapporterar spanska tidningen El Mundo.
Läs mer om Alicante, El Mundo, Spanien och Torrevieja.
Svensk man hittad död i Spanien
En svensk man har hittats död i sin lägenhet i turistorten Torrevieja i provinsen Alicante på...
Läs mer om Alicante, Spanien och Torrevieja.
En svensk man har hittats död i Spanien
En svensk man har hittats död i en lägenhet nära semesterparadiset Alicante i Spanien. Spansk polis misstänker att han kan ha mördats –och på tisdagen greps en svensk man, misstänkt för mord, skriver El Mundo.
Läs mer om Alicante, El Mundo och Spanien.
Rattfull svensk bakom dödskrasch i Alicante
En 35-årig svensk man, berusad på alkohol och med knark i blodet, kom över i fel körfält – och frontalkrockade med en annan bil. Ett par, 57 och 59 år gamla, omkom i kraschen utanför svenskorten Alicante. Nu har svensken dömts till fängelse i tre år och två månader, skriver norska Spania avisen.
Läs mer om Alicante och Spania.
Spanien och Belgien visade klass
England gick genom EM-kvalet utan poängförlust, men i den första uppladdningsmatchen inför mästerskapet i Frankrike, blev det förlust. Spanien 2–0-vann i Alicante.
Läs mer om Alicante, Belgien, EM-kvalet och Frankrike.
Charlotte Perrellis 12 pärlor i Alicante
SPANIEN. Det har hunnit gå sex år sedan Charlotte Perrelli köpte sin lägenhet i Alicante på spanska solkusten. Hit åker familjen flera gånger varje år och Charlotte har hittat sina pärlor i området.
Turist stångad till döds av tjur
En turist har avlidit av skador han fick när han stångades under en tjurrusning utanför Alicante,...
Läs mer om Alicante.
Nära målgång i Ocean Race
Sedan starten i spanska Alicante har båtarna i Volvo Ocean Race varit ute i nästan nio månader, 261 dagar, men nu är målgången i Göteborg nära.Någon gång på måndagseftermiddagen väntas de anlända i Frihamnen i Göteborg.
Nära målgång i Ocean Race
Sedan starten i spanska Alicante har båtarna i Volvo Ocean Race varit ute i nästan nio månader, 261...
Nära målgång i Ocean Race
Sedan starten i spanska Alicante har båtarna i Volvo Ocean Race varit ute i nästan nio månader, 261 dagar, men nu är målgången i Göteborg nära.Någon gång på måndagseftermiddagen väntas de anlända i Frihamnen i Göteborg.
Bara timmar kvar till målgång i Göteborg
I nästan nio månader, 261 dagar, har tävlingsbåtarna tagit sig runt jordklotet. Starten för Volvo Ocean Race 2014-15 gick i spanska Alicante och om bara några timmar kommer de till Frihamnen, i hjärtat av Göteborg. Allt tyder på att det blir en kamp in i det sista.