Alla hjärtans dag

Partiets blodiga tårta sågs som Sverigehat

En bild från partiet Nya Koalitionssamlingens alla hjärtans dag-firande har fått stor spridning på internet.Många har reagerat över tårtan de åt – som ser ut att föreställa en blodig Sverigeflagga. I själva verket var det tänkt att vara ett hjärta.– Det var verkligen inte meningen, det var jordgubbssylt som hade runnit , säger partiledaren Hussam Alkoblawi.

Så var Meghan Markles alla hjärtans dag-dejt

Prins Harry och skådespelaren Meghan Markle kunde inte spendera årets stora kärleksdag tillsammans. Istället avslutade de alla hjärtans dag-veckan med en dejt ihop. Paret gick och såg den prisbelönta musikalen Hamilton – som ironiskt nog driver med en brittisk kunglighet, skriver Vouge.
Läs mer om Hamilton, Meghan Markle och Vouge.
Kvinna försvann på alla hjärtans dag - nu har hon hittats död
Det var på Alla hjärtans dag den 14 februari som en 27-åriga kvinna försvann i Eskilstuna. Vid försvinnandet hade hon på sig en guldbeigefärgad glansig klänning, svart jacka med pälskrage, lårhöga svarta stövlar och stor svart väska.
Läs mer om Alla och Eskilstuna.
Politiker anklagas för att styra litteraturens innehåll
Bokförläggare slår i en text av Ola Wong larm om att bara godkända böcker får litteraturstöd. Försöker politikerna styra böckernas innehåll? Polarprisjuryns val av pristagare i veckan får både ris och ros av SvD:s skribenter Andres Lokko och Bo Löfvendahl. Apropå Alla hjärtans dag skriver Eva-Stina Byggmäster om erotiskt laddad lyrik medan Clemens Poellinger fokuserar på skönhet och sin egen överkammade hjässa i sin söndagskrönika.

Massmördarens mamma slog larm för flera år sedan

Nikolas Cruz, 19, öppnade eld på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i norra Miami.Totalt 17 personer dog i skolmassakern på alla hjärtans dag.Nu kommer nya uppgifter, från skyttens mamma.Enligt CNN larmade hon polisen första gången för flera år sedan om sonens våldsamma, mentalt instabila, beteende i hemmet.
Läs mer om Miami.Totalt och Parkland.
Malin Berghagen avslöjar kärleksgåvan till pojkvännen
Malin Berghagen firade alla hjärtans dag på Mallorca.Nu avslöjar hon på sin blogg kärleksgåvorna hon gav till pojkvännen Pablo under en romantisk lunch på den spanska ön.Den här lunchen blev mer speciell än vi anade, skriver hon.
Läs mer om Mallorca.Nu och Pablo.
Sjöströms sorg efter Nicholas, 17, död
17-årige svenske Nicholas Dworet var en av dem som sköts till döds i skolmassakern i Florida på alla hjärtans dag.En av Nicholas idoler var Sarah Sjöström - som han fick chansen att träffa under sim-SM. Nu uttrycker Sjöström sina kondoleanser till hans familj.– Jag är chockad och tagen av det som hänt, säger Sjöström till Aftonbladet.
Michelle och Barack Obamas fina kärleksgest
Barack och Michelle Obama kommer ofta på söta sätt att uppvakta varandra på högtidsdagar.Årets alla hjärtans dag var inget undantag.Michelle har i år satt ihop en alldeles speciell spellista till Barack, skriver Huffington Post.
Skolskjutningar – 6 av de värsta genom tiderna
Ännu en gång skakas USA av en skolskjutning.På alla hjärtans dag dödade en 19-åring minst 17 personer och skadade 15.Det här är de värsta attackerna mot barn på skolor.
Läs mer om USA.
Här serveras Sveriges enda sockervaddspizza
En hjärtformad pizza täckt med mjölkchoklad, jordgubbar och sockervadd.Det har pizzamästraren Mike Arvblom serverat på sin restaurang i Malmö under alla hjärtans dag.– Vi har frågat alla som har käkat här vad de tyckt och all har sagt att det är gott, säger han.
Läs mer om Malmö och Mike Arvblom.
Kändes väldigt fel – hur tänkte han?
PYEONGCHANG. Kramar i mängder på alla hjärtans dag.Men en av dem kändes väldigt fel.Hur tänkte han?
Vd:ns present: 109.000 kronor i bonus till alla anställda
Den tyska producenten av motorolja, Liqui Moly, ökar sin omsättning med 9 procent och firar med att ge alla anställda en alla hjärtans dag-present som heter duga: dryga 109.000 kronor i bonus.
Läs mer om Liqui Moly.
Fina kärleksgåvan från profilens hustru
Det är inte bara ännu ett OS-dygn – det är också alla hjärtans dag.Och för Eurosport-profilen Jonas Karlsson bjöd dagen på en oväntad gåva från hustrun Linn Hellstrand.Min älskade fru, skriver Karlsson på Instagram.
Madeleines mirakulösa Alla hjärtans dag-bebis
Förra alla hjärtans dag blev Madeleine Johansson gravid på naturlig väg – efter åtta år av misslyckade försök.Den 14 februari är numera en väldigt speciell dag för småbarnsfamiljen från Sundsvall:– Det kändes jättekul att få avsluta med en spontanbebis, säger Madeleine.
Läraren Åsas upptäckt på skåpen: Blir varm
När Åsa kom till Nyhemsskolan möttes hon av 400 hjärtvärmande lappar.Varenda elev, lärare, städerska, vaktmästare och skolsköterska hade fått en unik alla hjärtans dag-hälsning på sitt skåp.– Man blev ju så glad ända in i hjärtat, säger
Läs mer om Nyhemsskolan.
Alla hjärtans dag mager kassako för handeln
Alla hjärtans dag ger en ljummen knuff till en annars sval försäljningsperiod för svenska handlare. Fyra av tio dagligvaruhandlare uppger att dagen är viktig, enligt Svensk Handel.
Läs mer om Svensk Handel.
Restaurangägarens fina gest - bjöd pensionärer på alla hjärtans lunch
Alla hjärtans dag påverkar folk på olika sätt, vissa bryr sig inte alls och andra anstränger sig lite mer och kanske bjuder ut eller pysslar om någon man håller dagen till ära.
Floristens stora miss på lappen: Stressigt för dem
Fredrik skulle skicka en alla hjärtans dag-hälsning till sin flickvän.Men något gick fel och reaktionen blev inte riktigt som han hade tänkt.–Hon bara garvade, säger han.
Här är kändisarnas kärlekshälsningar
Vem vill du skicka kärlek till på alla hjärtans dag?Kvällsposten frågade några sydsvenska profiler.
SR startar podcast om kärlek - först ut som gäst är Anitha Schulman
I dag, på alla hjärtans dag, är det premiär för podden Hungriga hjärtan i P1.
Läs mer om Anitha Schulman och Hungriga.
Kärlekskrank AI spottar ur sig alla hjärtans dag-hälsningar
Lagom till alla hjärtans dag har Janelle Shane tränat en AI att skriva kärlekshälsningar, med resultat som "Team Bear" och "Stank Love".
Kärlekskrank AI spottar ur sig alla hjärtans dag-hälsningar
Lagom till alla hjärtans dag har Janelle Shane tränat en AI att skriva kärlekshälsningar, med resultat som Team Bear och Stank Love.
Laila Bagges ilska över kärleksbarnet
Rix MorronZoo ville göra något speciellt för att uppmärksamma Alla hjärtans dag.De fick ett par att ställa upp för att göra ett kärleksbarn under direktsändning, något som fick Laila Bagge att reagera kraftigt.– Det är inte okej! Jag är inte pryd, men sådant här gör man hemma, säger programledaren.
Läs mer om Alla och Laila Bagge.
16 romantiska filmer på Netflix
Det kan vara det perfekta slutet på alla hjärtans dag. En romantisk film att mysa till.Här är 16 filmer som kan fungera – och fyra du absolut ska undvika.
Läs mer om Netflix.