Alla

Ljudinspelningar ska inte ligga och skräpa i arkiv

I Sverige borde i teorin alla ljudinspelningar gjorda före 1948 kunna publiceras fritt på nätet. I dagarna blev Riksarkivets nationella databas, Digitala forskarsalen, tillgänglig för allmänheten utan avgift.
Läs mer om Digitala.

Sportlovsresa kan bli en dyr historia

Sportlovsfirandet pågår för fullt och i år har snörekord och låga temperaturer också gjort att alla landets skidanläggningar från norr till söder är öppna. Men för många är en skidsemester en dyr lyx som ofta kan spräcka budgeten.
Tusentals jobb i bubblande bransch
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2.000 arbetstillfällen i Sverige. Och än törstar marknaden, i alla fall inte om vi får tro producenterna själva, enligt en ny undersökning. Alla är expansiva, de kommer att investera mer och behöva mer personal, säger Anders Johannesson vid LRF.
Läs mer om LRF och Sverige.
20 522 fler aktieägare i Sverige 2017
Ökad andel utländskt ägande Närmare en femtedel av alla svenskar, drygt 1,8 miljoner, äger aktier. Totalt utgör privatpersoner 86 procent av alla unika aktieägare, men deras innehav representerar endast 11 procent av marknadsvärdet. Svenska institutioner och företag har störst andel av marknadsvärdet, 48 procent, och representerar 2 procent av antalet unika aktieägare.
Läs mer om Närmare och Sverige.

Tvingas lämna: Blev en nyhet för allihopa

LOS ANGELES. NHL:s trading deadline infaller nästa måndag.Allt talar för att flyttkarusellen tar fart nu i veckan och i natt, svensk tid, kom en första trejd. Detroit skeppade andremålvakten Petr Mrazek, 26, till Philadelphia i utbyte mot två draftval.- Det blev en nyhet för oss alla i laget. Alltid surt att tappa en lagkompis, men sådan är den här businessen. Hoppas det går bra för honom i Philly, säger Gustav Nyquist.
Publiken försökte hjälpa svensken till hattrick
LOS ANGELES. Han gjorde 31 mål förra säsongen och rankas som en av NHL:s bästa målskyttar.Något som Viktor Arvidsson, 24, visade att han är i natt, svensk tid, med två fullträffar när Nashville besegrade Ottawa med 5-2.Under slutminuterna stod hemmafansen upp i Bridgestone Arena och skrek Arvi, Arvi för att försöka hjälpa svensken till ett hat trick.- Arvi är den som jobbar hårdast av alla i vårt lag kväll efter kväll, hyllar Roman Josi efter matchen i NHL Network.
Stormen Gita stoppar flyg i Nya Zeeland
Air New Zealand har ställt in alla sina flygningar till och från Nya Zeelands huvudstad Wellington, samtidigt som det tropiska ovädret Gita drar in över land.
Läs mer om Gita, Nya Zeeland och Wellington.
Tandläkaren hatades av alla – så lever han i dag
2015 förargade han praktiskt taget en hel värld när han dödade det berömda lejonet Cecil i Zimbabwe.Men att hålla låg profil verkar inte vara någonting för tandläkaren och miljonären Walter Palmer – som gärna visar upp sitt lyxliv.
Läs mer om Cecil, Walter Palmer och Zimbabwe.Men.
Tandläkaren hatades av alla – så lever han i dag
2015 förargade han praktiskt taget en hel värld när han dödade det berömda lejonet Cecil i Zimbabwe.Men att hålla låg profil verkar inte vara någonting för tandläkaren och miljonären Walter Palmer – som gärna visar upp sitt lyxliv.
Läs mer om Cecil, Walter Palmer och Zimbabwe.Men.
Ge alla pris till Hanna Öberg
Naturligtvis måste unga Hanna Öberg från Piteå få Bragdguldet och Jerringpriset för sitt OS-guld i skidskytte. Denna gång måste hästarna vara kvar i stallet.
Svenska glädjen - kom inte sist i OS
PYEONGCHANG. OS blev en flopp.Men Damkronorna kom i alla inte sist.Det står klart efter tisdagens 6-1-seger mot Korea.
Läs mer om Korea.
Annons: Därför ska du diagnostisera plötsliga toppar i nätverkstrafiken
Bland alla problem som företag kan stöta på – särskilt små företag – är plötsliga toppar i bandbredden kanske inte det som prioriteras högs eftersom dagliga verksamhetsfrågor, marknadsföring och personalärenden tar den mesta tiden.
OS 2018: Resultat tisdag 20 februari
OS 2018 är äntligen i gång! Här hittar du alla resultat från tisdag 20 februari.
Åhlnsleksaker återkallas – kan kväva småbarn
Företaget Åhlns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk. Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.
Läs mer om Konsumentverket.
Marianne Björklund: EU:s sjuke man på väg att friskförklaras
Efter åtta år med hjälp från EU/IMF ska Grekland stå på egna ben när sommaren är över. Alla inom EU är inte så säkra på att de klarar det och vill bygga upp ett säkerhetsnät. Grekland säger nej.
Läs mer om Grekland.
Åhlnsleksaker återkallas – kan kväva småbarn
Företaget Åhlns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk. Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.
Läs mer om Konsumentverket.
Åhlnsleksaker återkallas – kan kväva småbarn
Företaget Åhlns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk.Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.
Läs mer om Konsumentverket.
Ny utvisningspraxis tar år
Näringslivets toppskikt och företrädare för Alliansen har i Di krävt ett stopp för kompetensutvisningar. Men det kommer att ta flera år innan en ny praxis är helt införd i alla led, säger Fredrik Beijer, rättschef på Migrationsverket, till Di.
Drack öl - och missade dramat: Är inget fyllo
En öl blev till slut fyra – och då hade klockan inte ens slagit 10:00.När hustrun Rachel Homan spelade livsviktig match i OS-curlingen dämpade maken Shawn Germain nerverna med öl.Nu kommenterar 35-åringen bilderna som alla snackar om.
Bob Hansson: Varför är så många rädda när nästan alla är snälla?
Han undrar varför så många människor är rädda när nästan alla vi möter är snälla. Författaren Bob Hansson är aktuell med en ny bok. Den handlar om att bli snällare mot sig själv och mot andra.
Viktors val: Alla är Donald Trump
Alla svenska politiker är som Donald Trump, enligt alla svenska politiker. Är det dags för ett nytt argument? Äntligen måndag, med Sveriges ledande samhällsmagasin.
Läs mer om Donald Trump.
Ska vi inte knipa käft och ge dem en chans?
PYEONGCHANG. Låt oss plocka ett mejl ur mängden. Ett utan i alla fall de mest hårresande svordomarna. Men budskapet är detsamma: De svenska herrarna är ju ett jävla skämt. Varför sågar ni inte dom mycket mer? Varför? För att jag hellre lyssnar på Ragnhild Haga.
Läs mer om Ragnhild Haga.
Joel, 15, skyddade sin pappa vid brutala rånet
Allmänheten försökte stoppa rånarna och 15-årige Joel ställde sig framför sin pappa när rånaren höjde sin pistol.Nu väljer åklagare att visa övervakningsfilmen från det brutala rånet mot guldbutiken i Södertälje och butikägarens dotter Marie visar sin tacksamhet.– Tack till alla som hjälpte till, säger hon.
Läs mer om Joel, Marie och Södertälje.
Kungen tror på guld för Tre Kronor i OS
Tre Kronor är klara för kvartsfinal i OS efter 3-1 seger i gruppspelsfinalen mot Finland. På plats i Kwandong Hockey Center för att följa matchen var kungen. – Det finns alla möjligheter, säger kungen om Tre Kronors guldchans.