Allra

Apple lämnar ut mer information till myndigheterna

Enligt företagets egna siffror gjordes 30 184 förfrågningar under det andra halvåret 2016 och i de allra flesta fallen lämnades information ut.

5 paradisöar de allra flesta har råd att besöka

Upplev världens mer spektakulära paradisöar utan att för den delen spräcka plånboken din. En omöjlighet? Inte alls, säger vi på Allt om resor och listar fem platser som inte kostar skjortan att besöka.
Läs mer om Allt.
Tricken som gör att du slipper ogräset
De allra flesta hatar ogräs och sliter hårt med rensning i sin trädgård.Visste du att både tidningspapper, vatten, salt och vanligt gräs kan hjälpa till?Här får du 13 smarta tips på hur du bli kvitt maskrosor och annat på ett kick!
Leonidas Aretakis: Finansmannen Mats Qviberg träder fram som ett tacksamt studieobjekt
Trots att 62 personer äger lika mycket som jordens fattigaste hälft vet vi väldigt lite om de allra rikaste. Med undantag som Mikael Holmqvists pärla Djursholm: Sveriges ledarsamhälle är forskningen tunn. Tur då att sådana som Mats Qviberg frivilligt träder fram som studieobjekt.
Läs mer om Djursholm.

Jean-Baptiste Lully: Armide. Christophe Rousset och Les Talens Lyriques

Barockopera med extra allt. Operan om den tragiska hjältinnan Armide är kanske Lullys allra skönaste skapelse, och rymmer demoner, nymfer, herdar och herdinnor, vilddjur, monster och hatets furier.
Läs mer om Armide.
5 badplatser i Sverige som du bör undvika
Lagom till badsäsongen varnar en ny rapport om fem svenska badplatser. De allra flesta svenska badvatten har hög kvalitet men vid ett antal platser är den så dålig att bad bör undvikas.
Läs mer om Sverige.
Nu våras det för de vita knopparna
Den vita sparrisen är en av de mest delikata primörerna och ett tydligt vårtecken. Nu är den som allra bäst, så passa på att njuta.
Volvo startar ny bilfabrik – i Indien
Volvo öppnar en ny bilfabrik redan i år – i Indien.Det är modellen XC90 som ska färdigmonteras i en ny anläggning i Indien som är en av världens allra största bilmarknader.
Läs mer om Indien och Indien.Det.
Pojkarna pressades av både polis och anhörig
Småpojkarna pressades från alla håll i Kevin-utredningens slutskede.När femårige Robin i ett allra sista förhör inte vill berätta mer gick en anhörig in och pressade på:– Om inte du berättar hur det var så får vi åka till polisstation.
Läs mer om Robin.
18 bästa bästsäljarna – seriemördare imponerar inte
Vilka böcker går hem hos både kritiker och läsare? Utifrån en sammanvägning av recensioner och försäljningsstatistik presenterar SvD Sveriges bästa bästsäljare just nu. Bläddra ner för att se vilka böcker som toppar listan. Längst ner ser du de två böcker som sålde allra bäst, men ändå inte kom med på listan.
En delgiven brottsmisstanke i Allrahärvan
Utredningen kring härvan med pensionsbolaget Allra växer, skriver Svenska Dagbladet. – I nuläget är det en person som är delgiven misstanke, men det finns flera som är skäligen misstänkta, säger Thomas Hertz, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, till TT.
Berggren: Pilot Assist – visst, men trafikens allra största gissel kan inte industrin fixa
Bilar som ser framåt och bakåt, parkerar själva och visar mig en kaffekopp när jag vinglar för mycket.Men trafikens allra största gissel är svårare att bygga bort med smart teknik.Där får vi trots allt lita till den mänskliga faktorn – tyvärr.
Sköna revanschen – till final efter kross
I helgen föll H65 Höör i finalen i Challenge Cup.Men på tisdagskvällen tog man en skön revansch.Efter 28–19 hemma mot Lugi är H65 Höör klart för klubbens allra första SM-final.
Läs mer om Challenge Cup.Men, Lugi och SM-final.
Flera i Allra-härvan har delgivits misstanke om brott
En förundersökning inleddes mot fondbolaget Allra. Nu har flera personer i utredningen delgivits misstanke om trolöshet mot huvudman, enligt uppgifter till SvD Näringsliv. – Jag kan inte gå in på vem som är delgiven, eller om det är någon av de personerna som finns med i anmälan, säger kammaråklagare Thomas Hertz på Ekobrottsmyndigheten, till tidningen.
Personer i Allra-härvan delges misstanke om brott
Ekobrottsmyndighetens utredning kring personerna i Allra-härvan sväller. Flera inblandade är hörda och har nu även delgivits misstanke om brott. Brottsmisstanken är grov trolöshet mot huvudman där maxstraffet är åtta år i fängelse.
Läs mer om Allra-härvan.
Fler ersättningsdagar för kort deltid
Från måndagen får deltidsarbetslösa fler a-kassedagar. I de allra flesta fall. Men för den som arbetar fyra dagar i veckan och bara stämplar en blir det färre dagar.
Så skyddar du datorn: Klicka inte på okända länkar
Installera ett uppdaterat virusprogram för 600 kronor om året. Klicka inte på okända länkar och var vaksam med vad du googlar fram. – Det allra bästa är att ha back-up på allt och kasta en infekterad dator, säger IT-experten Mats Löfström.
OS-hoppet Sandra Näslund: Nu är man en som många ser upp till
KOLIMBARI. Bästa träningskompisen finns ständigt i tankarna. Ändå har Sandra Näslund i vinter skrivit skicrosshistoria. Tonåringen från Sotji-OS har blivit 20 år, och vuxit ut till ett av Sveriges allra största OS-guldhopp. – Det är svårt att ta in allt, säger världsmästaren.
Läs mer om OS-guldhopp och Sandra Näslund.
Dödförklarade levande rappare i låt – ber om ursäkt
Den legendariske hiphop-stjärnan KRS-One skulle hylla den döde Beastie Boys-medlemmen Adam MCA Yauch i sin nya hyllningslåt. I stället riktade han sina kondoleanser till MCA:s bandkompis Ad-Rock, som i allra högsta grad är i livet, skriver Rolling Stone.
Superpoliserna minns: Här är våra största fall
De har spelat schack med kidnappare, jagat rånare över hela landet – och ägnat sina liv åt att lösa de mest fasansfulla morden.Här är de västsvenska superpolisernas allra största fall.– Under utredningen i fallet Bobby vaknade jag av att jag drömt om pojken och det var lite otäckt. Det var första gången jag drömt om ett fall, säger Sven Alhbin, tidigare chefen över länskriminalpolisen i Västra Götaland.
Första namnen till OS släppta
Kolimbari. Axeln är omplåstrad efter en operation i onsdags. Men på lördagen fick snowboardstjärnan Sven Thorgren en av de allra första OS-biljetterna till Pyeongchang 2018. Även namn som längdstjärnan Charlotte Kalla, skicrossvärldsmästarrna Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg samt båda curlinglandslagen fick sina formella OS-besked av Sveriges olympiska kommitt.
De varnar för nya slajmtrenden
Att leka med slajm har blivit en enorm trend bland barn - och allra helst ska man göra slajmet själv. Men nu varnar Kemikalieinspektionen för de farliga ämnen som används för att blanda slajmet. – Vi avråder föräldrar från att låta sina barn använda kemikalier på sätt som de inte är avsedda för, säger Susanna Norrthon Risberg, rådgivare på myndigheten till Aftonbladet.
Thules cykelhållare för dragkroken får ny design
När du ska transportera cykeln i sommar är en hållare till dragkroken det allra säkraste alternativet.Thules krokhållare har fått ny design med låset vinklat åt sidan.