Allra

Uppmaningen: Ta på regnkläder till helgen

Regn och rusk med få solchanser – så förväntas den kommande veckans väder att bli i Sydsverige.På torsdagen tros vädret bli som allra sämst, med stor risk för åska på flera håll.– Fäll upp paraplyet, det är mitt tips till boende i Sydsverige, säger Daniel Fredriksson, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Varför flaggade inte revisionsjättarna tidigare?

I spåren efter Allra-skandalen är det främst premiepensionen som hamnat i skottlinjen. Desto tystare har det talats om revsionsjättarnas roll i härvan. Det är nu dags att ifrågasätta varför de inte ropade stopp tidigare.
Läs mer om Allra-skandalen.
Alexander Ernstberger: Jag ska rentvå Allra
Antalet anställda har mer än halverats. För Allras vd Alexander Ernstberger är nu målet klart – att återskapa förtroendet för det kritiserade bolaget.
Läs mer om Alexander Ernstberger och Allra.
Allrautredningen sväller – fler personer misstänkta
Ägarna körde Ferrari och köpte rekorddyra fastigheter medan pensionärerna betalade dyra avgifter och fick usel avkastning.Nu sväller brottsutredningen kring skandalbolaget Allra som förvaltat pensioner åt cirka 130 000 sparare.– Det stämmer att fler personer kommer bli delgivna misstanke, säger Thomas Hertz, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten till Dina Pengar.

Förtroendetapp för Trump i världen – Sverige sticker ut

USA inte längre god kraft i världen. Över tre fjärdedelar av omvärlden har lite eller inget förtroende för Donald Trumps ledarskap och kärnpolitik, visar en ny studie. Förtroendetappet för presidenten är jämfört med Obama allra störst i Sverige.
Läs mer om Obama, Sverige och Trump.
Brottsutredningen kring Allra växer – fler misstänkta
Åklagarens utredning kring PPM-förvaltaren Allra blir allt större. Fler personer kommer att delges misstanke om brott och utredningen omfattar nu även bokföringsbrott i Oak Capital. De båda huvudägarna Alexander Ernstberger och David Persson säger att de inte har delgivits misstanke om brott.
Ivanka Trump hyllar pappa – men erkänner att de är oense
Ivanka Trump ger pappa Donald Trump allra högsta betyg när hon ska sammanfatta hans första tid som president.Men hon erkänner också att de inte alltid är överens.– Jag tror ingen har det så med sina föräldrar, säger hon i en intervju med Fox.
Läs mer om Donald Trump och Fox.
Ekholm har rätt humör för lukrativ pingisliga
En ny penningstinn bordtennisliga ska bygga varumärken. Där passar Matilda Ekholm in – trots att hon har en bit till de allra bästa i världen. – Jag är inte något stoneface, säger svenskan inför debuten i T2APAC League på onsdag.
Läs mer om Matilda Ekholm.
Senaste kvalitetsundersökningen: Volvo i botten – Tesla vill inte vara med
Bilens pris verkar inte ha särskilt mycket att göra med hur nöjda köparna är med kvaliteten. Så kan den senaste undersökningen om biltillverkarnas initiala kvalitet från amerikanska JD Power summeras. Här handlar det alltså om hur bilköparna upplever sina bilar, men inte över lång tid utan bara under de första 90 dagarna efter köpet. Generellt sett blir kvaliteten allt bättre – resultatet för hela branschen är åtta procent bättre än förra året – och allra överst ligger Kia. 80.000 bilägare har deltagit i studien. Toyota och Lexus brukar alltid hamna hö
Läs mer om Kia och Tesla.
Stefan Löfven tipsar – 5 favoriter i Sverige
Hjortron med glass, vedhuggning och skogspromenader. Det njuter statsministern allra mest av när han kopplar av i den svenska naturen. Här är Stefan Löfvens fem Sverigefavoriter.
Läs mer om Sverige och Sverigefavoriter.
Så kapas ditt kort i midsommartrafiken
Kortet kapas när du tankar.Sedan töms ditt konto.Bedragarna slår till på bensinmackar runt i landet – allra helst när många är ute på vägarna, som inför midsommar.– Det är alltid aktuellt och obevakade bensinstationer är i riskzonen, säger Björn Seeth på nationellt bedrägericenter.
Läs mer om Björn Seeth.
Mattias Dahlström: Prodigy hör hemma på samma nivå som Biggie och Tupac
Hiphoppen är fruktansvärt grym att följa ibland. Ingen annan genres fans har fått se så många av de allra mest talangfulla utövarna ryckas ifrån oss lika tidigt, lika förkrossande onödigt tidigt. Mattias Dahlström skriver om Prodigys död.
Läs mer om Biggie och Tupac.
10 bästa sommarbilarna 2017
Det finns drömbilar som klarar alla väder och alla vägar. Sen finns det drömbilar som är byggda för de allra finaste och klaraste sommardagarna, kvällarna och nätterna. Bilar som blir din bästa vän och som kommer att förgylla sommaren 2017. Vi har listat tio bilar som vi själva kört och som vi vet kommer att ge dig den där alldeles speciella sommarkänslan.
Elbilar ger tusentals nya jobb på Jaguar Land Rover
Det kommande året ska Jaguar/Land Rover-koncernen anställa uppemot 5.000 personer. Drygt 1.000 av dem ska jobba med mjukvara, elbilsutveckling och självkörande bilar. Resterande 4.000 personer ska jobba med tillverkning och de allra flesta hamnar i Storbritannien. Land Rover har knappast legat i framkant hittills när det gäller elbilar, men Jaguar har stora planer på eldrivna suven I-Pace som ska visas upp i produktionsfärdigt skick i höst och börja säljas strax därefter. Den får ett batteripaket på 90 kWh och en officiell räckvidd på 50 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln. Även om Jaguar I-Pace sk
I hamnstaden Catania begravs Medelhavets offer
Hittills i år har över 1.500 människor mist livet på vägen från Libyen till Europa. De allra flesta försvinner i havets djup. De kroppar som flyter i land är så sargade av vattnet att de sällan kan identifieras. I den sicilianska hamnstaden Catania begraver imamen Kheit Abdelhafid de förolyckade tillsammans med en kristen präst.
Allrasfärens revisor anlitas av AP-fonderna
Flera bolag i kretsen runt skandalbolaget Allra har i många år anlitat samma revisor. Hon är också revisor för de statliga AP-fonderna, skriver Dagens industri.
Läs mer om AP-fonderna och Allra.
Hon tjänar mest av statens chefer
Åtta av tio av statens bäst betalda chefer är män. Men i den absoluta toppen av löneligan återfinns två kvinnor. Allra bäst tjänar Trafikverkets generaldirektör.
Unik folkabuss till salu för 1 miljon kronor
Volkswagens småbussar har en speciell plats i många människors hjärtan.Folkabussens charm är helt enkelt svår att motstå – och här är kanske en av de allra finaste. Och dyraste.
Norska skidstjärnan ställer upp i dokusåpa
För de allra flesta skidstjärnorna är det nog OS 2018 som det mesta fokuset ligger på just nu.Men norska Martine Ek Hagen har tagit en paus i OS-satsningen – för att ställa upp i en dokusåpa.–Jag visste inte om det förrän jag läste det på nätet. Det var överraskande, men väldigt roligt, säger landslagskompisen Maiken Caspersen Falla till Dagbladet.
Donald Trump: Jag är under utredning – häxjakt
USA:s president Donald Trump bekräftar att han är under utredning. Han hävdar att personen som utreder honom i allra högsta grad är inblandad i avskedandet av FBI-chefen. Jag är under utredning för att ha sparkat FBI-chefen, av personen som sa åt mig att sparka FBI-chefen. Häxjakt, skriver USA:s president.
Läs mer om Donald Trump.
Ny design ska minska lastbilars luftmotstånd
Det stiliga, mycket aerodynamiska ekipaget bestående av dragbil och trailer står framkört. Hytten har en lackering med namnet Iced Mercury; fruset kvicksilver. Trailern är sidoklädd för minsta luftmotstånd och smalare allra längst bak (avfasad).
Stefan Lisinski: Hovrättens dom känns som en seger på många sätt
KOMMENTAR. En lång kamp är på väg att avslutas. Den som kämpat allra längs är förstås Kaj Linna själv men även för mig som reporter tog det här mer tid än jag i min livligaste fantasi kunde föreställa mig.
Läs mer om Kaj Linna.
Här finns Sveriges bästa motionsspår
Oskar Jensen och Philip Persson testade 313 motionsspår i hela landet.Det allra bästa spåret hittade de i Karlstad – Skutberget har allt, tycker de.– Här finns varierade spår, vacker natur och nära till bad i sjön, säger Oskar Jensen.Även i Göteborg, Strömstad och Skövde finns västsvenska anläggningar som är med på spårtestarnas tio i topp-lista.
Jaguar XF Sportbrake är tillbaka i nytt utförande – med en detalj Volvo V90 inte kan skryta med
Kombibilarna är inte utdöda än, trots att suvarna gör sitt allra bästa för att sno så många kombiköpare som möjligt. Jaguar lanserar nu andra generationen XF Sportbrake – en konkurrent till bland andra Volvo V90, BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Jaguar XF Sportbrake ska vara lika trevlig att köra som sedanmodellen men erbjuda bättre lastutrymme, enligt Jaguar. Sedanversionen av XF fick blandad kritik när vi testade i nummer 3/2017 men den fick mycket beröm för köregenskaperna. Det du får offra i form av bekvämlighet har du igen när det kommer till körglädje. XF är verkligen f&
Läs mer om BMW, Jaguar och Volvo V90.
Företaget bakom Wordpress säljer sitt kontor – alla jobbade på distans
Automattics kontor i San Francisco är till salu då de allra flesta anställda jobbar på annat håll.
Läs mer om San Francisco.