Allra

Polisens topplista: Här är 10 sämsta ursäkterna

Människor kan bli väldigt kreativa när de försöker slingra sig vid en poliskontroll i trafiken.– Vi har hört hur många dåliga bortförklaringar som helst, säger polisen Mikael Gelius, operativ koordinator som har arbetat mycket ute i trafiken.Här är några av de allra bästa.

Sanningen om kungafamiljens barnflickor

Det är lätt att tro att jobbet som barnflicka hos kungafamiljen är glassigt – med resor i första klass och tillträde till de allra hemligaste salarna på Slottet.Men i själva verket är tjänsten som barnskötare ett slitigt arbete med stort ansvar.– Det är ett av de svåraste jobben man kan ha, säger Barbro Hultman, mångårig medarbetare vid hovet.
Läs mer om Barbro Hultman och Slottet.Men.
Hjälparbetare måste skyddas mot attacker
Afghanistan tillhör de allra farligaste länderna i världen för hjälparbetare. I biståndssamarbetet med Afghanistan måste Sverige prioritera skyddet av civila och förbättra hjälparbetares möjligheter att fortsätta sitt arbete, skriver Andreas Stefansson, Svenska Afghanistankommittn.
Johan Croneman: Inga illusioner om ren idrott finns kvar efter Icarus
Vill ni behålla ert allra sista hopp om en ren och dopningfri idrottsvärld skall ni definitivt undvika den hängivne amatörcyklisten Bryan Fogels hårresande dokumentär Icarus (Netflix).

Därför är flygplanens säten nästan alltid blå

Flygresor är stressande för de allra flesta – det är trångt, en massa regler måste lydas och du sitter väldigt nära folk du inte känner. Men även om det ibland inte kan verka så försöker de flesta flygbolag att göra upplevelsen så vilsam som möjligt – med hjälp av färgen på sätena.
TV4:s besked till Ernst efter kritiken
TV4 valde ifjol att inte ge Ernst Kirchsteiger några klara besked om framtiden innan sista programmet för säsongen var avklarat.Men i år är det annorlunda - redan innan torsdagens avsnitt är saken biff - han är aktuell för både nya sommar- och julprogram.Ernst är en av våra allra största och mest folkkära profiler och vi är superstolta att ha honom i kanalen, skriver TV4 i ett mejl.Som om det inte räckte blir det även två specialprogram för att hylla Kirchsteigers tio år i kanalen.
Läs mer om Ernst, Ernst Kirchsteiger och TV4.
Migrationsverket: Vi har ett bra samarbete med Säpo
Att bistå Säkerhetspolisen för att förhindra terroristbrott är synnerligen viktigt för oss och tas på allra största allvar. Under senare år har vi också kommit en bra bit på vägen, skriver Oskar Ekblad, Migrationsverket, i en replik.
Toyota Prius imponerade i tyskt eco-test
Laddhybrider är inte alltid så miljövänliga.Stora och tunga bilar med stora motorer drar ofta betydligt mer än labbtesterna säger.När tyska ADAC testade fem populära laddhybrider lyckades Toyota Prius allra bäst.
Fonder tillåts investera i högriskbolag
Från och med nu ska vanliga fonder ges möjlighet att investera obegränsat i tillväxtbolag på Aktietorget och First North. En möjlighet för sparare att ta del av den heta noteringsvågen, enligt branschorganisationen Fondbolagens förening. Men kritiker finns. – En risk för fler Allra-skandaler, anser sparekonomen Claes Hemberg.
En högoktanig hyllning av svenska F1-stjärnan
Trots att filmen om formel 1-stjärnan Ronnie Peterson – en av sportens allra snabbaste – inte tillför mycket nytt är det lätt att dras med i arkivmaterialet, skriver Jon Asp.
Hotellet som uppmanar judiska gäster att duscha
Ett hotell i Schweiz uppmanar sina judiska gäster att duscha innan de använder poolen – inga andra.Reaktionerna lät inte vänta på sig enligt Telegraph.– En antisemitisk handling av det allra vidrigaste slaget, säger Israels vice utrikesminister Tzipi Hotovely.
Läs mer om Schweiz, Telegraph och Tzipi Hotovely.
Här är sommarens 10 största bilklipp
Nyårsafton är ett knappt halvår bort men i bilhallen är det modellskifte och därmed nyårsrea.Volvo tänker pressa ut det sista från gamla XC60 och säljer ut de sista bilarna under sensommaren.Konkurrenterna hänger på och trycker ner priserna på de utgående modellerna.Här är de 10 allra bästa sensommarfynden.
Längre NBA-säsong ska ge mer vila
Spelschemat var för tufft och NBA-lagen tvingades vila stjärnorna för att de skulle orka hela säsongen. Det gillade varken supportrar eller tv-bolag som inte fick se de allra bästa spela.
Stor brist på studentbostäder i länet
De allra flesta kommunerna i Stockholms län bedömer att det saknas bostäder som är särskilt avsedda för studenter på högskola eller universitet.
Så gick det sen för de svenska boxarna
Sverige har haft en rad framstående boxare genom tiderna.Här är de allra största – och hur det gick för dem efter att de avslutat sina karriärer.
Straffspark för Nadal Broline
Det har blivit dags för de treåriga kallbloden att göra upp om segrarna i Kriteriet respektive Kriteriestoet. Lägg därtill ST:s Guldtäcke och ni förstår att kallbloden står i fokus den här V75-omgången på Dannero.Bästa spiken finns i V75-5 där Nadal Broline slipper möta de allra värsta kanonerna.
LO och SSU vill satsa 70 miljarder på välfärd
SSU och LO kräver i ett gemensamt utspel att regeringen satsar 70 miljarder kronor till välfärden under nästa mandatperiod.Dessutom vill de se en ny skattereform för att öka jämlikheten.–Det är dags att de allra rikaste i Sverige betalar mer till välfärden. Vanligt folk ska inte stå för notan när välfärdens behov växer, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, som talar på SSU-kongressen.
Björn Ranelids 9 guldkorn på Österlen
Björn Ranelids hjärta klappar för Österlen. Till sommarhuset i Kivik flyttar han i april och återvänder hem till Stockholm först i oktober. För Allt om Resor delar författaren med sig av sina allra bästa tips på platser att se och saker att göra på Österlen i Skåne.
Läs mer om Kivik, Resor, Skåne, Stockholm och Österlen.
5 saker du absolut inte ska prata om på första dejten
Första dejten är ofta sjukt nervös. Hur ska man bete sig? Vem betalar notan? Och vad ska man egentligen prata om? Det där sistnämnda är kanske allra mest relevant och enligt svenska singlar finns det några ämnen som du absolut bör undvika.
Briljante Anders Borgs uppgång och fall
Från baskerprydd finanskarriärist till hyllad finansminister och framgångsrik toppman i näringslivet. Och nu, allra senast, utskämd. Anders Borg är en man som gjort flera extrema förändringar i sitt liv, skriver SvD:s Birgitta Forsberg i ett porträtt.
DN gratulerar: Josephine Sondlo
Det finns mycket som kan gå fel under fem dagars VM i cocktailblandning i Mexiko. Magsjuka vore det allra värsta, säger Josephine Sondlo, Sveriges hopp i denna ädla sport.
Läs mer om Josephine Sondlo och Mexiko.
Han är bortglömd – är synd om honom
LONDON. Armand Duplantis vandrar ut från Olympiastadion med tunga steg och allting känns plötsligt väldigt jobbigt.Men VM är inte över för svensk del.Vi har flera medaljhopp kvar – det allra största är det inte ens någon som pratar om.Har ni glömt bort honom?
Läs mer om Olympiastadion.
Här är SHL:s allra mest underskattade spelare
SANNY LINDSTRÖM: Rankar spelarna som förtjänar mer uppmärksamhet
Expert: IS-kalifatet är levande i allra högsta grad
Ryktet om Islamiska statens död är överdrivet. Det budskapet försöker IS förmedla trots att man drivits ut ur Mosul och snart även i Raqqa. – Huvudbudskapet i propagandan är att IS kommer överleva oavsett vad och att striden fortsätter även om den flyttas, säger Michael Krona, expert på IS-kommunikation.
USA:s dyraste stränder – så vackra att det gör ont
Vill du strandmingla med gräddan av USA:s elit och lyxlirare? Då ska du söka dig till den här fantastiska stranden på Long Island. Den är USA:s allra lyxigaste.
Läs mer om Long Island.