Allra

Förbundskaptenen nöjd med ansvarsfulla tonåringarna

Köpenhamn. Simlandslagets förbundskapten Ulrika Sandmark log stort efter det första finalpasset i EM i Köpenhamn. – De allra bästa simmarna har det gemensamt att de kan lyfta sig när det som bäst behövs, säger Ulrika Sandmark efter Sophie Hanssons bronsmedalj och Victor Johanssons starka fjärde plats.
Läs mer om Köpenhamn och Ulrika Sandmark.

Årets bästa utvecklare 2017 – här är plats 21–30

Sverige kryllar av duktiga systemutvecklare. Techworld har för sjätte gången utsett de allra bästa – och konkurrensen har varit stenhård. Här är placeringarna 21–30.
5 lögner om Luciafirande som du inte ska sprida
Nu sprids lögnerna om lucia i sociala medier.De allra flesta har något slags främlingsfientligt inslag.Här är fem påståenden som sprids i sociala medier – undvik att sprida dem till andra.
Läs mer om Luciafirande.
Världens största Starbucks har öppnat – så ser det ut
Shanghai i Kina har över 600 Starbucks-butiker.Ändå öppnas en till.Men det är inte vilken som helst – utan världens allra största.

Undantag för lyxlägenheter bäddar för politikerförakt

Att skärpningen av amorteringskravet undantar nyproduktion ger för de allra flesta ingen som helst effekt eftersom man redan innan skärpningen är utestängd från drömmen om det svenska folkhemmet på grund av höga bostadspriser och tuffare krav för att få bolån.
Så klarar du snökaoset allra bäst – 7 viktiga tips
Nu är vintern här på allvar och många brottas med att ta sig fram på hala och snömoddiga vägar.Men det finns några knep att ta till för att förbättra sina chanser när snökaoset är här.Här är 7 bra snötips.
Om detta får man berätta
Gro Dahle och Svein Nyhus skapar bilderböcker om svåra ämnen.Martina Montelius läser den allra mest smärtsamma och gläds åt att den finns.
PPM-bolag anklagas: De hade ett Allra-upplägg
PPM-förvaltaren Solidar har härmat skandalbolaget Allra – och mjölkat spararna på 35 miljoner kronor.Det hävdar Patrick Siegbahn på Småspararguiden.– Upplägget är oerhört likt, säger han till Sveriges Radio.Men på Solidar förnekar man uppgifterna – och kallar det en felaktig bild av verkligheten.
4 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Porsche är i Sverige för att vintertesta sin allra första elbil – Mission E. Och självklart har vår spionfotograf fångat bilen i snödrivorna i norra Sverige.BMW är ute och testar sin nya M3 och Audi ska uppdatera sin TT med flera nya designelement.Mazda – ja, de jobbar med en ny RX-9.Här är fyra bilar som biltillverkarna vill hålla hemliga.
Läs mer om Audi, Mission E, Sverige och Sverige.BMW.
Ännu en misstänkt Allraskandal i PPM
Fondbolaget Solidar i premiepensionssystemet misstänks för att ha gjort som skandalbolaget Allra och berikat sina ägare på spararnas bekostnad.
Läs mer om Allra, Allraskandal och PPM.
Ikonens vrede efter den billiga straffen
Liverpool gick mot en tung derbyseger mot Everton.Men Wayne Rooney räddade en poäng - efter en omdiskuterad straff.Det var även Rooneys allra första derbymål för Everton.
Läs mer om Everton och Everton.Men.
Hotellchefen: Så gör du för att resa allra smartast
Som vd för internationella hotellkedjan Marriott International tillbringar Arne Sorenson 200 dagar om året på resande fot. Han vet alltså en hel del om hur man reser allra smartast. Här är vd:ns bästa tips.
Thörnbergs tabbe låg bakom förlusten
Rögle tog revansch på HV 71 efter gårdagens förlust - och det var lagets allra första seger på bortais sedan den 19 oktober.Ted Brithn, som har ett förflutet i just HV 71, blev stor matchhjälte med sitt mål i numerärt underläge efter att Martin Thörnberg tappat pucken.
Läs mer om Martin Thörnberg.
De nya PPM-pengarna är på väg in på ditt konto
De nya PPM-pengarna är på väg in på ditt pensionskonto.Trist läsning? Det handlar om din ekonomiska framtid - så logga in i helgen och titta hur mycket pengar du har fått för 2016.– I bästa fall syns det under lördagskvällen eller allra senast på söndag, säger Mats Öberg, chef för Pensionsmyndighetens fondenhet.
1970-talet är tillbaka – och det är goda nyheter för alla
Nu gäller det att fullt ut bejaka kvinnokraft och jävlar anamma! Metoo har lyft på locket och ut strömmar 1970-talet i ny skepnad – och det präglar i allra högsta grad musiken. Sofia Lilly Jönsson välkomnar en uppdaterad musikrörelse.
Gjorde hjärnskakningstester under hela dagen
Ludvig Fjällström, 25 år, är ett av de svenska hoppen med OS i sikte. Sedan vill han bli stjärna på Broadway. – Det gäller i allra högsta grad, säger puckelpiståkaren inför helgens världscupcomeback.
Läs mer om Broadway.
Allra mjölkade pensionsspararna även under 2016
Fondbolaget Allra gjorde en vinst via sitt kritiserade Dubaibolag på över 100 miljoner kronor i fjol. Det är pengar som bolaget fått genom att sälja dyra värdepapper till pensionsspararna
Läs mer om Dubaibolag.
Seger för Näslund i världscuppremiären
Vårens VM-guldmedaljör är fortfarande bäst i världen. Sandra Näslund fick bästa möjliga start i skicrossåkarnas världscuppremiär i Val Thorens. Torsdagen slutade med seger för 21-åringen – som därmed förstärkte sin position som ett av Sveriges allra största OS-hopp.
Läs mer om Näslund och OS-hopp.
Allra-aktier i stället för pengar – smäll väntar
Aktier med tveksamt värde i stället för kontanter – fodringsägare kan åka på en rejäl smäll efter Allra-skandalen.
Läs mer om Allra-skandalen.
Vön kraschade i åttondelsfinalen
Världsmästaren Victor Öhling Norberg fick värsta möjliga start i vinterns världscuppremiär i skicross. Vön – ett av Sveriges allra största OS-hopp - kraschade i åttondelsfinalen och har därmed tävlat klart i Val Thorens.
Läs mer om OS-hopp.
Uteslöts från svenska laget: Väldigt tråkigt
Hon har fått en omtumlande start på säsongen.Emma Wikn, 28, vann i sitt allra första lopp – för att sen petas från Sveriges trupp till världscuppremiären.Och det smärtade.– Jag kan erkänna att jag inte tittade på alla damloppen på tv, säger Wikn.
Läs mer om Wikn.
Laddhybriderna ger enormt stor osäkerhet i hur mycket utsläppen minskar
Utsläppen minskar i rekordfart! Ungefär så brukar det låta från biltillverkarna och från bilbranschens egna företrädare i olika pressmeddelanden. Och det låter ju bra. Problemet är bara att det alltid är biltillverkarnas egna uppgifter om förbrukning och utsläpp som ligger till grund för den här typen av rapporter. Det hade inte varit något stort problem om gapet mellan förbrukningssiffrorna i testlabbet och verkligheten alltid varit lika stort. Men så är det tyvärr inte. Gapet ökar för varje år, och det är allra störst för laddhybriderna. Det visar en rapport fr&
James May lever fortfarande – trots dödsfara i vardagen
Alla de tre programledarna i The Grand Tour har varit tvungna att bli inlagda på sjukhus under hösten. Richard Hammond efter sin fruktansvärda krasch med elbilen Rimac, Jeremy Clarkson för en allvarlig lunginflammation och även James May fick spendera några dygn på sjukhus efter en aggressiv magåkomma. James May kallas Captain Slow av sina kollegor på grund av sin mera avslappnade och flegmatiska livsstil. Men i det här videoinslaget får vi ta del av James Mays vardag och den är allt annat än ofarlig. Olyckstillbuden ramlar bokstavligen ned från himlen. Allra värst blir det i slutet av filmen, där James Mays Fiat
Traustason – en perfekt värvning av Malmö FF
Arnor Traustason klar för Malmö FF.Han kommer från 18 riktigt tuffa månader i Europa.Men de har sina förklaringar.Och i mina ögon har islänningen potential att bli en av allsvenskan allra bästa spelare 2018.
Fed-chef tvekar om decemberhöjning
Fedchefen i Chicago, Charles Evans, är inte övertygad om att centralbanken borde höja räntan i december, något som de allra flesta räknar med.
Läs mer om Chicago.