Allra

Så maxar du näringsupptaget från dina grönsaker

Det allra viktigaste är så klart att man äter grönsaker, oavsett vilken form de kommer i. Men om du vill få i dig så mycket näringsämnen som möjligt från grönsakerna är det också bra att tänka på hur du tillagar dem.

En fjärde misstänkt dras in i Allra-härvan

Allras vd Alexander Ernstberger sitter redan häktad. Två av hans kollegor har sedan tidigare delgivits misstanke om brott. Nu dras en fjärde person, misstänkt för grovt penninghäleri, in i Allra-härvan. – Det avser pengar som härrör från samma brott som övriga personer är misstänkta för, säger åklagare Thomas Hertz.
Hasse Eriksson: Har man valt en fond efter telefonråd bör man vara vaksam
Fler misstänkta dras in i härvan kring Allra. Hasse Eriksson, DN:s webbredaktör för ekonomi svarar på tre frågor kring härvan.
Läs mer om Allra.
Ytterligare en person inom Allra misstänks
Allrahärvan sväller med en fjärde misstänkt.Brottsmisstanken gäller grovt penningtvättsbrott.Sekretess råder på den misstänktes namn som går under beteckningen A i Stockholms tingsrätt.Advokat Thomas Olssons har utsetts till försvarare.
Läs mer om Allra.

55 miljoner av Ernstbergers tillgångar frusna

Kronofogden har lyckats spårt en stor summa pengar i jakten på Allra-grundaren Alexander Ernstbergers tillgångar, skriver Expressen. Drygt 55 miljoner kronor har nu spärrats på två konton i Ålandsbanken.
Läs mer om Expressen och Ålandsbanken.
Slår tillbaka: Jag ska motbevisa dem
Världsmästare med Tre Kronor i våras och fortfarande kallad Kung i New York.Men när ansedda tidningen The Hockey News rankar ligans bästa målvakter, då kommer Henrik Lundqvist först på 14:e plats.– Jag kan bättre än jag visade i fjol. Men jag ska motbevisa alla dem som tjatar om ålder. När jag spelar som bäst är jag fortfarande en av de allra bästa, säger Rangers svenske superstjärna till SportExpressen.
Garmin lanserar kombinerad navigator och smart högtalare för bilen
Här är den förmodligen allra första smarta högtalaren för bilen, som dessutom har inbyggd navigator.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Anklagar lagkamraten för våldtäkt: Monster
Tatiana Gutsu och Vitalij Scherbo vann OS-guld i mängder och sågs som två av sin idrotts allra största.Nu har Gutsu anklagat Scherbo för att ha våldtagit henne – när hon var femton år gammal.
Allra Pension är i praktiken avvecklad
Allra Pension, som stjärnadvokaten Thomas Bodström marknadsförde med sin röst i en video, har kollapsat.Det bekräftar Allras styrelseordförande Gunnar Axn.– Den verksamhet som tidigare bedrevs inom ramen för Allra Pension är i praktiken avvecklad, skriver han sms till Expressen.
Jobbsökande rädda för diskriminering
Varannan arbetsgivare bedöms diskriminera jobbsökande. Allra störst risk för diskriminering löper arbetssökande med psykisk funktionsnedsättning, följt av dem som bär kläder med religiös koppling.
Ernstberger hoppar av som vd i Allra
Allras grundare och vd Alexander Ernstberger har hoppat av från vd-posten till följd av den juridiska processen kring honom och bolaget, uppger bolagets ordförande Gunnar Axn till SvD.
Alexander Ernstberger lämnar vd-posten på Allra
Skandalbolaget Allras vd Alexander Ernstberger lämnar sin post.Ernstberger häktades på fredagen – misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.Bolagets vice vd Christer Schwartz har nu tagit över rollen, uppger SvD.
Just nu: Ernstberger lämnar vd-posten i Allra
Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger lämnar vd-posten i bolaget. Det pratar vi mer om i Ekonomistudion tisdag. Och den så kallade Bodström-affären har fått politiska motståndare att ifrågasätta regeringens kompetens. Är det rättvist? SvD:s politiske kommentator Göran Ericsson analyserar i studion. Programmet gästas även av Juseks förhandlingschef Maria Arrefelt. Fyra fackförbund kräver nämligen att den statliga postjätten betalar tillbaka 1,9 miljarder kronor till personalens pensionsstiftelse. Varje vardag klockan 06.46
Bankens panik när Ernstberger greps
Dagen innan Allras vd Alexander Ernstberger greps togs det ut ett värdedokument i form av ett pantbrev på tio miljoner kronor i hans avspärrade lyxvilla på Lidingö.Beställare av pantbrevet: Ålandsbanken.Några dagar tidigare gjordes ett liknande agerande med en annan tidigare toppchef inom det skandalomsusade pensionsbolaget.– Det råder panik på banken är min bedömning, säger en nyckelperson i myndigheternas Allra–operation.
Jimmie Åkesson: KD grundades av nazister
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i Aktuellt att Kristdemokraterna hade nazistiska rötter.– De grundades av nazister, delvis, sa Åkesson.Nu slår Kristdemokraterna ifrån sig nazistanklagelserna.Nazismen står i fullkomlig kontrast till kristdemokratins övertygelse om att stå upp för samhällets allra mest utsatta, skriver partiet på Twitter.
Långt större än Zlatan – nu är han allra störst
I februari 2014 reste sig en anfallare från en bänk i West Bromwich.Sedan reste han hem och lyfte svensk klubbfotboll ur gruset och sin moderklubb till helt nya höjder.Om vem som är Malmö FF:s bästa spelare under 2000-talet råder ingen tvekan.Han heter Markus Rosenberg.
Läs mer om West Bromwich.Sedan och Zlatan.
Två personer häktade – SvD guidar i turerna i Allra
Två personer sitter häktade. Ytterligare en misstänkt har varit häktad, men är nu släppt. Turerna i Allrahärvan är många. Häktningarna i brottsutredningen har avlöst varandra. Så här ser det ut just nu, SvD guidar.
Läs mer om Allra, Allrahärvan och SvD.
Glasögon från Södertälje till Lima ger synbarligt resultat
Peruanen Jubino har fått sina allra första läsglasögon. De har tidigare tillhört Helen Andersson i Södertälje. Genom en insats av organisationen Optiker utan gränser (OUG) har glasögonen nått chauffören på andra sidan jordklotet.
Ska vi bygga först när trängseln är ett faktum?
Sverige står inför en historiskt kraftig befolkningstillväxt. Om bara drygt 20 år kommer vi att vara ytterligare två miljoner invånare – de allra flesta i södra Sverige. Då blir resorna och transporterna fler men artikelförfattarnas lösningar lyser med sin frånvaro. Ny järnväg, mer asfalt, eller något annat? Det skriver Crister Fritzson, SJ, i en slutreplik.
Läs mer om Crister Fritzson och Sverige.
PR-konsulternas kritik: Illa skött av Bodström
Att Stockholms blivande landshövding gör reklam för Allra, i en film som ligger på Allras hemsida får kommunikationskonsulter att gå i taket. – Det är illa skött av bolaget och illa skött av Bodström, säger Helena Stålnert, rådgivare i Stålnert Kommunikation.
Suget efter utvecklare vägrar ge med sig – men det krävs utbildning
Just nu är it det yrkesområde där jobbtillväxten är som allra starkast. Också på fem och tio års sikt väntas suget vara stort, enligt Arbetsförmedlingen som nu tipsar blivande studenter att söka utbildningarna.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Suget efter utvecklare vägrar ge med sig – men det krävs utbildning
Just nu är it det yrkesområde där jobbtillväxten är som allra starkast. Också på fem och tio års sikt väntas suget vara stort, enligt Arbetsförmedlingen som nu tipsar blivande studenter att söka utbildningarna.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Bodström på dubbla stolar inom penningtvätt
Stockholms blivande landshövding Thomas Bodström är indragen i åklagarens utredning om misstänkt penningtvättsbrott i Allra. Samtidigt blir Thomas Bodström, som chef för Länsstyrelsen i Stockholm, ansvarig för myndighetens omfattande arbete mot penningtvätt.
Läs mer om Allra, Länsstyrelsen och Stockholm.
Thomas Bodströms jättehyllning av Allra
Han har kritiserats hårt för att ha godkänt en extra utdelning på 20 miljoner kronor till Allras ägare. Men i en film på Allras hemsida gör Stockholms blivande landshövding Thomas Bodström ändå reklam för det skandaldrabbade bolaget. I dag är Allra den moderna utmanaren till storbankerna, säger han i filmen där han hyllar bolaget.
Läs mer om Allra.