Allra

Nya anklagelser mot Allra

Det kritiserade fondbolaget Allra har fört över 150 miljoner kronor av spararnas pengar till ett dotterbolag i Dubai, hävdar Pensionsmyndigheten i ett yttrande till tingsrätten.
Läs mer om Allra, Dubai och Pensionsmyndigheten.

Läge nu: Plocka hem två miljarder från Allra

Tvisten mellan PPM-bolaget Allra och Pensionsmyndigheten fortsätter.Det ger en chans till de svenskar som äger Allras fonder utanför PPM-systemet att dra sina pengar ur det brottsmisstänkta bolaget, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.– Rådet är definitivt att sälja nu, säger han.
Protesterna mot straff- skatten på din bil
Regeringens bonus malusförslag slår brett – de allra flesta får en höjning av bilskatten med 350 kronor per år. Protesterna kommer från flera håll. – Jag tror att alla skulle föredra en elbil men de fungerar inte för de allra flesta. De är alldeles för dyra och det skulle behöva byggas upp ett helt nät av laddplatser där folk bor och kör, säger Karlskoga-bon Maria Sturaro. Samtidigt straffas bilägare utanför de större städerna dubbelt så hårt, enligt Jan-Erik Berggren, bilexpert på Allt om bilar.
Allra söker revisor för spännande uppdrag
Fondbolaget Allra är på jakt efter en ny revisor.– Om du känner någon som du tror är intresserad av ett nytt spännande uppdrag inboxa då mig, skriver Allras vd Alexander Ernstberger på Linkedin.Den förra revisorn polisanmälde bolaget för bedrägeri och trolöshet mot huvudman.

Cordovas på Akkurat, Stockholm

Det är inte det allra minsta trumset jag har sett, även om de flesta som kör så pyttelitet brukar göra en grej av det. Men Graham Spillman spelar som om bastrumma, virvel, cymbal och hihat helt enkelt är vad som behövs; han rent av avslutar första set med ett litet trumsolo.
Läs mer om Akkurat och Stockholm.
SvD:s nya boklista – här är de 14 bästa bästsäljarna
Vilka böcker går hem hos både kritiker och läsare? Utifrån en sammanvägning av recensioner och försäljningsstatistik presenterar SvD Sveriges bästa bästsäljare just nu. Bläddra ner för att se vilka böcker som toppar listan. Längst ner ser du den bok som sålde allra bäst, men som ratades av kritikerna.
Pensionsmyndigheten överklagar Allrabeslut
Pensionsmyndigheten anser att kammarrätten agerat fel när den stoppa myndighetens beslut om Allra. Beslutet överklagas nu till Högsta förvaltningsdomstolen.
Läs mer om Allra, Allrabeslut och Högsta.
Pensionsmyndigheten överklagar i Allra-härvan
Pensionsmyndigheten överklagar Kammarrättens tillfälliga stopp för kravet att fondbolaget Allra ska betala tillbaka 16 miljarder kronor.
Läs mer om Allra och Allra-härvan.
Världens knepigaste platser att resa till
Numera kan vi ta oss till nästan vilken plats som helst på jorden inom ett dygn. Men det finns faktiskt ännu ställen på vårt klot som det är väldigt knepigt att ta sig till. Här är de allra tuffaste resutmaningarna.
Dubbla roller ifrågasätts efter Allraskandal
En högt uppsatt tjänsteman inom finansdepartementet spelade en viktig roll när pensionsbolaget Allra gjorde ett par av sina ifrågasatta affärer, uppger Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Allra och Allraskandal.
Amanda Sokolnicki: Moderaternas kris kan bli dödsstöten för KD
Mellan SD-utspel, opinionsras och avgångskrav är det lätt att glömma att det inte bara är moderater som har anledning att oroas av partiets kollaps. En av dem som kan drabbas allra hårdast är Ebba Busch Thor (KD).
Läs mer om Ebba Busch Thor.
Makarna höggs ihjäl på Sveriges guldkust
Onsalahalvön beskrivs som Sveriges guldkust.Här, mitt i sitt eget paradis, höggs en äldre dam ihjäl på familjens gamla gård – hennes egen släkting har erkänt sig skyldig.– Det är lite Morden i Midsomer-stämning över det hela, på något vis. Midsomer är också en riktig idyll, men så sker de allra värsta tänkbara sakerna när ingen ser på, säger Lars Blom, polisinspektör som själv bor i närheten.På 27 år har åtta människor bragts om livet i våldsdåden som gång på gång skakat om direktörsidyllen utanför Kung
Läs mer om Kung, Midsomer-stämning och Morden.
SHL bättre än NHL – på tv-sändningar
Det är i slutspelstider som de bästa är som allra bäst. Och i ett avseende är SHL bättre än NHL. Tv-sändningarna. C More håller absolut världsklass. Och bäst av alla i Växjö i går var Niklas Wikegård och Lasse Granqvist.
Läs mer om Lasse Granqvist, NHL, SHL och Växjö.
Sparare kan förlora pengar – utan att veta om det
För Allra handlar kammarrättens beslut om en chans till överlevnad. För spararna handlar det däremot om en utdragen process där över 100 000 sparare fortsätter att förlora pengar i onödan, tills Allra kastar in handduken. Problemet är att flertalet sparare förmodligen inte ens vet om det.
Läs mer om Allra.
Allra får prövningstillstånd
Skandalomsusade pensionsbolaget Allras fonder kommer inte omedelbart att avregistreras från Pensionsmyndighetens fondtorg.
Kammarrätten ger Allra prövningstillstånd
Kammarrätten stoppar tills vidare Pensionsmyndighetens beslut om att avregistrera fondbolaget Allras fonder från PPM-systemet. Allra beviljas också prövningstillstånd, meddelar kammarrätten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Allra.
Fordonsskatten höjs när bilbonus införs
Ett nytt system ger kontantbonus till den som köper en ny miljövänlig bil, men höjd skatt på fordon som släpper ut mycket koldioxid. Samtidigt höjs fordonsskatten för de allra flesta bilar som rullar på vägarna i dag. Motormännen anklagar regeringen för att mörka.
Sveriges åtta bästa pekoral
Vilken är Sveriges allra fånigaste dikter genom tiderna?Litteraturforskaren Daniel Möller listar åtta klassiska svenska pekoral.
Jag minns lukten, elden och att stationen blev kolsvart
Svenska Jaana Mettälä från Kalix hamnade mitt i ett brinnande eldhav vid terrorattacken i Bryssel för ett år sedan, men lyckades ta sig ovan jord. Tio veckor senare födde hon en flicka. För SvD berättar Jaana om ett år fyllt av sorg och panik men också om den allra största lyckan: det lilla barnet, som är friskt och starkt.
Läs mer om Bryssel, Jaana och Kalix.
Inga pengar har återbetalats – nu riskerar Allra skadestånd
Skadestånd kan bli Pensionsmyndighetens åtgärd om Allra inte betalar ut spararnas pengar. Samtidigt har Allra begärt att få sitt fall prövat i ett flertal juridiska instanser. Fallet Allra börjar mer och mer likna turerna med det utslängda pensionsbolaget Falcon Funds.
Läs mer om Allra.
Allra slår tillbaka - stämmer Pensionsmyndigheten
Fondbolaget Allra stämmer Pensionsmyndigheten för missbruk av dominerande stämning. Myndigheten har inte haft objektivt godtagbara skäl att kasta ut bolagets fonder från premiepensionssystemet, menar Allra i sin stämning.
Läs mer om Allra och Pensionsmyndigheten.
Allras taktik: Stämmer Pensionsmyndigheten
Fondbolaget Allra stämmer Pensionsmyndigheten, uppger Svenska Dagbladet.
Allra stämmer Pensionsmyndigheten
Fondbolaget Allra stämmer Pensionsmyndigheten i Patent- och marknadsdomstolen för missbruk av dominerande ställning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Allra stämmer Pensionsmyndigheten
Fondbolaget Allra stämmer Pensionsmyndigheten i Patent- och marknadsdomstolen för missbruk av dominerande ställning, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Postnord, SEB, Microsoft och den stora konspirationen
Först och främst och viktigast av allt: långsamt håller min trädgårdsplätt på att förvandlas till ett det illblåaste hav. Scillan är på väg, våren har anlänt, just precis nu är det som allra bäst, bättre kan det bara inte bli. Sen var det ett meddelande jag fick i min mobil. Det var från Postnord, eller Postmord som Göran Greider kallar denna inrättning.