Allvarligt

JUST NU: Man svårt skadad i knivattack

En man har hittats allvarligt skadad i en lägenhet i Göteborg. Det skriver polisen på sin hemsida.Enligt polisen ska SOS ha får in ett samtal från en man som uppger att han skadat en annan man allvarligt. Telefonören uppger att han eventuellt har dödat den andra mannen med kniv.
Läs mer om Göteborg.
Han försökte larma om routerhotet redan i höstas – nu kan det vara för sent
Enligt den svenska säkerhetsforskaren Lucas Lundgren är hotet från Cisco-sårbarheten mycket allvarligt. Men när han i oktober försökte få Cert-se att agera fick han kalla handen. Ett misstag, säger Cert-se i dag.
Läs mer om Cert-se och Cisco-sårbarheten.
Charlottes fylla visade sig vara allvarlig sjukdom
Alla trodde att hon var berusad och därför vinglade fram när hon hämtade dottern på förskolan.Men i själva verket var 25-åriga Charlotte allvarligt sjuk – och nu är hon rullstolsburen på obestämd tid.
Läs mer om Charlotte.

Man knivskuren i Kumla - allvarligt skadad

En man knivskadades i Kumla på söndagskvällen och fördes till akutmottagningen på Örebro universitetssjukhus. - Mannen har fått stickskador utomhus i Kumla.
Läs mer om Kumla och Örebro.
Man knivskuren i Kumla - allvarligt skadad
Inrikes. En man knivskadades i Kumla på söndagskvällen och fördes till akutmottagningen på Örebro universitetssjukhus. - Mannen har fått stickskador utomhus i Kumla.
Läs mer om Kumla och Örebro.
Efter Syrien – nu flyttar IS till Afghanistan: Allvarligt
Spänningen mellan sunni och shia ökar när IS etablerar sig i Afghanistan. Efter att terrorgruppen förlorat fäste i Syrien har IS-krigare flyttat till andra länder. – Det är en allvarlig utveckling, säger FOI:s expert Helen Lackenbauer.
Fem till sjukhus efter supporterbråk
Inrikes. Sex personer är skadade och fem av dem är förda till sjukhus efter att ett stort bråk bröt ut mellan fotbollssupportrar vid midnatt vid en restaurang i Gamla stan i Stockholm. Ingen av dem är allvarligt skadad.
Läs mer om Gamla och Stockholm.
Vill återgå till ett normalt liv igen
SUNDSVALL. Erik Skoglund, 26, blev i december allvarligt huvudskadad under ett sparringpass hemma i Nyköping. Han opererades för en hjärnblödning och låg nedsövd under flera veckor.Under lördagskvällen dök han överraskande upp vid den stora galan I Gärdehovhallen i Sundsvall.– Jag är här för att se mina kamrater i stallet boxas, det känns naturligtvis extra, säger Erik Skoglund.
Haddad: Tror ingen liberal är nöjd med situationen
Det finns bara ett sätt att komma ur krisen: hårt arbete. Det menar riksdagsledamoten Roger Haddad – en av de hundratals L-politiker som samlas i Västerås där partiet har sitt riksmöte i helgen. – Alla inser att läget är allvarligt. Men det finns inga genvägar, säger han.
Läs mer om L-politiker och Roger Haddad.
Man påkörd av lastbil utanför Ulricehamn
Inrikes. En man är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en lastbil utanför Ulricehamn, skriver Borås Tidning. Olyckan inträffade efter klockan 17 på fredagseftermiddagen. - Det är en person som har blivit påkörd av en lastbil.
Läs mer om Ulricehamn.
Två allvarligt skadade i mc-olycka
Två personer vårdas med allvarliga skador efter att en motorcykel kört in i en lastbil på en påfart mot E4 vid Mantorp i Östergötland.
Läs mer om Mantorp och Östergötland.
Två allvarligt skadade i mc-olycka
Inrikes. Två personer vårdas med allvarliga skador efter att en motorcykel kört in i en lastbil på en påfart mot E4 vid Mantorp i Östergötland.
Läs mer om Mantorp och Östergötland.
JUST NU: Misstänkta vapentjuvar jagas av polis
Minst fyra jaktvapen saknas efter ett villainbrott i Laholm.Tjuvarna stal ett vapenskåp där vapnen förvarades och en bil.– Det är mycket allvarligt med flera jaktvapen på drift, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Så slog brandlarmet ut Nasdaqs datorer - kör fortsatt på backup
Dagen efter det rekordlånga stoppet på Nasdaqs börser i Norden och Baltikum pågår ett intensivt arbete med att återställa den primära serverhallen i Upplands Väsby. Nästan en tredjedel av Nasdaqs egna datorer har skadats allvarligt.
Läs mer om Baltikum och Norden.
Han försökte larma om routerhotet redan i höstas – nu kan det vara för sent
Enligt den svenska säkerhetsforskaren Lucas Lundgren är hotet från Cisco-sårbarheten mycket allvarligt. Men när han i oktober försökte få Cert-se att agera fick han kalla handen. Ett misstag, säger Cert-se i dag.
Läs mer om Cert-se och Cisco-sårbarheten.
Solidar hänger allt lösare i PPM
Solidar är mycket nära att kastas ut ur det så kallade PPM-torget, efter en varning och en sanktion på 10 miljoner kronor från Finansinspektionen, FI. Vi ser väldigt allvarligt på FI:s sanktionsbeslut, säger Pensionsmyndighetens Erik Fransson.
Läs mer om Finansinspektionen och PPM.
Allvarligt drama i luften: Kvinna sögs ut genom flygplansfönster
Motor exploderade när en Boeing 737 från Southwest Airlines var på väg New York-Dallas i USA. Ett fönster gick sönder och en kvinna fastnade i lucken. Flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll kommenterar direkt.
Läs mer om Boeing och USA.
Ras för Linnéuniversitetet: "Vi ser allvarligt på siffrorna"
Foto: Mats Holmertz Peter Aronsson Rektor Linne Antalet sökande till utbildningarna vid Linnéuniversitetet rasar. Jämfört med förra året är tappet 10 procent.
Läs mer om Linnuniversitetet.
Judy mördades av sitt ex - nu vittnar hon efter sin död
Det var sommaren 2015 vid en bensinstation i Gahanna, i Ohio, USA, som tvåbarnsmamman Judy Malinowski, 33, blev allvarligt skadad när hennes pojkvän Michael Slager, 42, kastade bensin på henne och tände på.
Skolbarn spred nakenbilder på varandra via Snapchat
Elever på en skola i Borås ska ha använt Snapchat för att sprida nakenbilder på sina skolkamrater.Skolan har nu gjort en polisanmälan, rapporterar BT.– Det är mycket allvarligt och vi kommer att jobba intensivt mot detta, säger skolans rektor till tidningen.
Läs mer om Snapchat.
Tv-stjärnan klappade gathund – blev allvarligt sjuk
Tv-stjärnan och hundälskaren Paul O Grady var nära att dö efter att han klappat en gathund i Indien.Den 62-åriga tv-profilen befann sig i New Dehli när han lekte med och matade valparna på gatan.– Att jag blev sjuk var mitt eget fel, berättar tv-profilen för The Mirror.
Allt fler klagomål riktas mot Postnords paketleveranser
Post- och telestyrelsen ser mycket allvarligt på Postnords svårigheter att leverera paket i tid. I fredags hade myndigheten möte med företagets Sverigechef. – Det är inte acceptabelt att få vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ned tiden, säger Olof Bjurö vid PTS.
Läs mer om Olof Bjurö och Sverigechef.