Allvarligt

Ambulans krockade med personbil – en svårt skadad

En ambulans under utryckning har krockat med en personbil i Östhammar utanflr Uppsala.– Föraren av personbilen skadas allvarligt och har förts med helikopter till sjukhus, säger Johan Thalberg vid polisen i Region Mitt. Dessutom har ytterligare två personer, varav ett är barn, förts till sjukhus.

Efter DN:s avslöjande: Poliser förbjuds ta emot förmåner under upphandling

Anställda inom polisen ska inte få ta emot förmåner under pågående upphandling. Det föreslår en intern tillsynsutredning efter DN:s granskning av Polismyndighetens stora passaffär. – Det är allvarligt när polisen misstänks för oegentligheter i samband med inköp och upphandlingar, det skadar vårt förtroende, säger rikspolischef Dan Eliasson.
Läs mer om Dan Eliasson.
Krisberedskapsmyndigheten drabbad av strömavbrott
Den myndighet som svarar för Sveriges krisberedskap drabbades på torsdagen av ett strömavbrott. Reservaggregatet gick inte igång. – Det är mycket allvarligt, säger Mats Ekström, säkerhetschef på MSB.
Läs mer om MSB.
Svårt skadad på hotell – misstänkt brott
En person har hittats allvarligt skadad på ett hotell i Bromma i Stockholm.
Läs mer om Bromma och Stockholm.

Pojke i 10årsåldern påkörd i centrala Göteborg

En 10årsåldern har blivit påkörd vid Kapellplatsen i Göteborg.Polis finns på plats och talar med pojken, som inte verkar ha blivit allvarligt skadad.– Omständigheterna är inte helt klara än, men har det skett vid ett övergångställe är det inte positivt för den som körde bilen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
F-kassan svartmålar en hel grupp människor
När Ann-Marie Begler pekar ut assistansbranschen som en problembransch, gör hon sig skyldig till ett mycket allvarligt stigmatiserande även av människor som har personlig assistans. Det skriver Maria Persdotter, förbundsordförande i Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, i en replik.
Norska stjärnan allvarligt skadad i bilolycka
Norska artisten Sigvart Dagsland har blivit allvarligt skadad i en bilolycka, skriver VG.Det var under tisdagskvällen som han och hans bandkolleger hamnade i en krock.– Skadorna är allvarliga men inte livshotande, säger hans manager Jan Sollesnes till tidningen.
Läs mer om Sigvart Dagsland.
Hotbild mot ledare i Superettanklubb
Landskronas Bois fotbollsutskotts ordförande Thomas Gustafsson har haft en hotbild mot sig.Det berättade Gustafsson på ett medlemsmöte.– Det har varit tillräckligt allvarligt för att påverka både mig och klubben, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Gustafsson och Superettanklubb.
Bilar i frontalkrock – man fastklämd i fyra timmar
Två bilar har frontalkrockat med varandra strax utanför Linköping. En man har förts till sjukhus, men föraren i den andra bilen sitter fortfarande fastklämd.– Han har suttit fast i fyra timmar så det är ett ganska avancerat läge. Han är mycket allvarligt skadad, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.
Ungdomsförbund satte upp eget nät på Folk och försvar
Piratpartiets ungdomsförbund Ung pirat kuppade mot deltagarna på Folk och försvars rikskonferens – igen.Förbundet säger att de upprättat ett öppet nätverk som de sen övervakade. Mellan 90 och 100 personer anslöt till nätverket.– Det är extremt allvarligt. Det är ju Folk och försvar, de borde ha koll, säger Rebecka Mc Neill, vice ordförande.
Läs mer om Folk, Rebecka Mc Neill och Ung.
Spränghot mot skola i Skellefteå – allvarligt
En grundskola i Skellefteå kommun har fått ett spränghot riktad mot sig.Polisen har cirkulerat i området under dagen – men elever och lärare har befunnit sig på skolan som vanligt.
Läs mer om Skellefteå.
Gustav Mandelmann allvarligt sjuk av livet på gården
Gustav och Marie Mandelmann får sina tittare att sukta efter ett liv på landet med TV4-succn Mandelmanns gård.Men Gustav Mandelmann avråddes från ett liv på landet av läkare - då lantlivet gör honom allvarligt sjuk.– Jag blev så galet ledsen, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Marie Mandelmann.
Unicef: Allvarligt läge för barnen i Jemen
Kriget i Jemen är inne på sitt tredje år och enligt en ny rapport från FN:s barnfond dödas fem barn varje dag till följd av konflikten.
Läs mer om Jemen.
KD-politiker misstänkt för sexövergrepp mot barn
En kristdemokratisk kommunpolitiker har häktats misstänkt för grova sexövergrepp mot barn.Vid tidpunkten som brotten ska ha begåtts satt han i utbildningsnämnden i den aktuella kommunen.– Det hade jag inte en aning om. Det är allvarligt, säger Kristdemokraternas gruppledare i kommunen.
Efter kritiserade resorna – Rydn fortfarande kvar
Kommunalrådet Maria Rydn blir fortsatt kvar inom Moderaterna.Det beskedet kommer efter ett möte under måndagen där GT:s granskning av Rydns lyxresor till utlandet på betald arbetstid och hennes utnyttjande av tjänsteresor för att fylla upp privata bonuskort var i centrum.–Vi ser allvarligt på läget. Det har skadat förtroendet för henne, partiet och staden. Men vi kommer behöva prata mer om detta, säger Jonas Ransgård, gruppledare för Moderaterna i kommunfullmäktige.
Läs mer om Moderaterna, Moderaterna.Det och Rydn.
JUST NU: Bil kraschade in i sjukhusbyggnad
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till sjukhuset i Kristianstad där en bil har krockat precis vid ingången.Det är inte känt om någon är allvarligt fysiskt skadad.
Läs mer om Kristianstad.
Bilen kraschade in i huset - på andra våningen
Föraren tappade kontrollen i mycket hög fart.Bilen studsade över en refug och flög in i andra våningen på ett hus.Otroligt skadades ingen allvarligt vid olyckan, enligt CBS News.
Man skjuten i Malmö – allvarligt skadad
En man har hittats skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö. Polisen larmades om en skottlossning och hittade då en person med misstänkta skottskador.
Läs mer om Malmö.
Skjuten i ansiktet – med hårt slagskott
LOS ANGELES. Det var en händelse, som fick samtliga spelare på isen och publiken i Montreal Bell Centre att stanna upp.Ett slagskott från Bostons backjätte Zdeno Chara träffade Canadiens forward, Philip Danault, i ansiktet i nattens match.- Det var riktigt läskigt. Jag vill aldrig se varken medspelare eller motståndare skadade. Hoppas det inte är något allvarligt, säger Montreals svenske forward, Jacob De La Rose.
Man allvarligt skadad efter lägenhetsbrand
En man är allvarligt skadad efter en brand i ett kök i Nynäshamn, skriver Aftonbladet.Mannen flögs till sjukhus i ambulanshelikopter efter att räddats ut byggnaden av rökdykare.
Brand i villakök – en allvarligt skadad
En brand bröt ut i köket i en villa i Nynäshamn på lördagskvällen. Räddningstjänsten har flera styrkor på plats. En man har hittats i lägenheten och tagits ut och förts med ambulanshelikopter till sjukhus. Han har allvarliga skador, enligt polisen.
Läs mer om Nynäshamn.
Samhällsvetarna ser inte allvaret i demokratins kris
Stödet för populistiska och extremistiska rörelser ökar och i många länder går utvecklingen i helt fel riktning. Forskning visar också att dramatiskt växande samhällsklyftor motverkar demokrati. Trots alla orostecken tycks allt för få samhällsvetare inse hur allvarligt läget är, skriver Sten Widmalm, professor i statskunskap, Uppsala universitet.
Läs mer om Sten Widmalm och Uppsala.