Almedalen

Allmändalen i Fittja är ett alternativ till Almedalen

Fittja. Det ställs i ordning och pyntas i lokalerna inför helgens stora händelse. På lördag anordnar Mångkulturellt centrum i Fittja Allmändalen, som ett alternativ till den politiska Almedalsveckan i Visby.

Ola Larsmo: Silberstein öppnar ett fönster i ett unket rum

Att läsa Margit Silbersteins kolumn om Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen (DN 8/8) kändes som när någon öppnar ett fönster i ett unket rum. Ola Larsmo skriver om Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen.
Läs mer om Almedalen och Nordiska.
Ola Larsmo: Den som försvarar fascisters yttrandefrihet måste också vara beredd att bekämpa dem
Att läsa Margit Silbersteins kolumn om Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen (DN 8/8) kändes som när någon öppnar ett fönster i ett unket rum. Ola Larsmo skriver om Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen.
Läs mer om Almedalen och Nordiska.
Margit Silberstein: Jag mötte en vålnad i Almedalen
KOLUMNEN. Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Hon har tidigare varit inrikespolitisk kommentator i SVT. Att nazister var aktiva på politikerveckan i Visby sågs av somliga som en bagatell. Hos mig väckte de djup fasa. När ska vi skrika ut vår vrede om inte mot antisemitism och rasism?
Läs mer om Almedalen, SVT och Visby.

Konsultexpertens spaning från Almedalsveckan – gig-tätaste platsen i Sverige

Jag har nyligen varit på den gig-tätaste platsen i Sverige, Almedalen. Konsulter, pr-proffs, journalister, rådgivare. I år väntades färre deltagare och lågt engagemang. Men det blev tvärt om. Här är min spaning från Politikerveckan.
Konsultexpertens spaning från Almedalsveckan – gig-tätaste platsen i Sverige
Jag har nyligen varit på den gig-tätaste platsen i Sverige, Almedalen. Konsulter, pr-proffs, journalister, rådgivare. I år väntades färre deltagare och lågt engagemang. Men det blev tvärt om. Här är min spaning från Politikerveckan.
Allt fler brott mot barn på nätet
SvD Junior var på plats i Almedalen. Ett ämne som det pratades mycket om var grooming, övergrepp på barn på nätet. Juniorreportrarna intervjuade regionpolischef Carin Götblad, som kämpar för barnen.
Läs mer om Almedalen och Carin Götblad.
Flera fall av hets mot folkgrupp i Almedalen
Almedalen är slut för i år – och polisen arbetar nu med att utreda flera fall av hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd och skadegörelse.– Vi har arbetat med en rad insatser för att möta och förebygga den oro som funnits, säger kommenderingschef Annika Eriksson, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Almedalen och Annika Eriksson.
Evelyn Schreiber: Nazister i Almedalen ställs mot vänsterextremister i Hamburg
Hur hade reaktionerna varit om det varit nazister? Om maskerade män i bombarjackor plötsligt blivit våldsamma?
Läs mer om Almedalen och Hamburg.
Partiledarna tar inte upp de största utmaningarna
Ett centralt tema för talen i Almedalen var frihet – men det stora hotet mot friheten är klimatförändringarna. Och detta valde de flesta partiledare att helt bortse från under årets tal i Almedalen, skriver debattören Staffan Laestadius.
Läs mer om Almedalen.
Slarvigt av Moderaterna
DN 10/7 2017. Det var en påtagligt nervös Anna Kinberg Batra som äntrade scenen under Moderaternas dag i Almedalen. Detta tal var viktigt för henne, för hon sitter på lånad tid, och det har hon gjort länge. Partikamraterna konspirerar bakom hennes rygg, och väljarna flyr. Av dem som röstar på alliansen vill nu var tredje att hon ska avgå innan valet, visade en ny opinionsmätning på söndagsmorgonen.
Hdi Fried: Förbjud nazistiska organisationer
Almedalen ett skrämmande uppvaknande, skriver Hdi Fried, författare och psykolog som överlevde Förintelsen.
Läs mer om Förintelsen och Hdi Fried.
Politikerna vänder hem från Almedalen fyllda av klassretorik
Nu återställs ordningen efter politikerveckan i Almedalen. Förra året återvände partiledarna med svävande resonemang om värderingar. Den här gången laddar de för den politiska hösten med skarp klassretorik.
Läs mer om Almedalen.
Ewa Stenberg: Fyra saker att ta med sig från Almedalen 2017
Visby. I Almedalen blev konturerna av nästa års valrörelse tydligare. Partiledarna var mer personliga, de talade om klyftor, om sjukvård och om äldrevård. Och eftertankens kranka blekhet drabbade de politiker som gett våldsbejakande antidemokrater en plattform i Visby. Här är fyra saker att ta med sig från årets Almedalen:
Läs mer om Almedalen och Visby.
Företagen in på bara skinnet i Almedalen
Almedalens allt närmare relation till näringslivet har fått kritik under helgen. I ett par fall blev relationen hudnära och livslång.
Läs mer om Almedalen.
Lokalpolitikern markerade mot nazisterna i Almedalen
När Eva Stein såg nazisterna i Nationella motståndsrörelsen höja sina fanor under Anna Kinberg Batras tal bestämde hon sig. Hon tog ett djupt andetag, klev fram mot nazisterna – och spottade i gräset.
Läs mer om Almedalen och Nationella.
Vi såg nazismen förstöra det bästa med Almedalen
Omkullvälta tidningsställ. Störande skrik. Men framför allt, organisationer som flydde och politiker som inte kunde träffa sina väljare. Nazistiska NMR:s närvaro under Almedalsveckan blev just det många befarat: ett slag mot demokratin.
Läs mer om Almedalen och Almedalsveckan.
Kinberg Batra till nazisterna: Åk härifrån Sverigehatare
Anna Kinberg Batra inledde sitt tal i Almedalen med att vända sig direkt till publiken. – Åk härifrån Sverigehatare. M-ledaren som pekar ut tre prioriterade områden: integration, jobb och otrygghet. Samtidigt hotade M-ledaren att hoppa av försvarsförhandlingarna om inte regeringen lägger minst två miljarder kronor på försvarsbudgeten i höst.
Just nu: Anna Kinberg Batra: Åk härifrån Sverigehatare
LIVE-TV | I dag sänder SvD Anna Kinberg Batras tal och efterföljande pressträff på Moderaternas dag i Almedalen. Följ livesändningen här.
Läs mer om Almedalen och Sverigehatare.
Narcissism är årets trend i Almedalen
Det är fascinerande hur fort det kan gå i Sverige. Förra året talade alla partiledare i Almedalen om svenska värderingar. Nu pratar alla om sig själva, som om de aldrig gjort något annat.
Läs mer om Almedalen och Sverige.
Live: Anna Kinberg Batra håller tal
Den sista dagen i Almedalen tillhör Moderaterna. DN:s sänder live inför talet, talet och analys efteråt.
Läs mer om Almedalen och Moderaterna.
Hett ämne rasar i popularitet: Förvånande
Förra året var integration ett av de hetaste ämnena i Almedalen. Men i år tycks intresset ha minskat ordentligt. Antalet seminarier på temat rasade – och andelen Twitter-konversationer kring integration föll med 64 procent i år mot förra året, visar en undersökning SvD tagit del av.
Föddes i Nazityskland – stöttar NMR i Almedalen
Vera Oredsson, 89, är Nordiska motståndsrörelsens koppling bakåt – till Nazityskland och till efterkrigstidens svenska nazism. Nazistveteranen och numera NMR-medlemmen är i Visby för Almedalsveckan. – Jag är uppfostrad in i nationalsocialismen sen 1938. Det har jag aldrig tvivlat på, säger Oredsson.
Viktors guide till Almedalen – Moderaterna
Sista dagen i Almedalen tillhör Moderaterna. DN:s Viktor Barth-Kron guidar dig kring vad du behöver veta.