Almedalen

Hynek Pallas: NMR på Almedalen är en skymf mot alla som fått familjer mördade i Förintelsen
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer till Almedalen, rapporterar Gotlands Allehanda. Om vi inte protesterar nu, när ska vi då göra det, frågar sig DN:s Hynek Pallas.
Läs mer om Almedalen och Förintelsen.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer till Almedalen

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen kommer att närvara vid årets Almedalsvecka, rapporterar Gotlands Allehanda.
Läs mer om Almedalen och Almedalsvecka.
Nazister kommer tala under Almedalsveckan
Uttalat nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, kommer att tala under politikerveckan i Almedalen, uppger Gotlands Allehanda. Pär Öberg som företräder NMR säger till tidningen att man vill vara där politik debatteras.
En statsminister ska vara i Almedalen
Stefan Löfven kritiseras nu av sina egna partikamrater på Gotland för beslutet att strunta i Almedalsveckan i år. – Jag tycker att en statsminister ska vara i Almedalen. Det är viktigt att våra högsta politiker visar att man står upp för den unika miljö och plats som Almedalsveckan utgör, säger Meit Fohlin (S), vice ordförande i regionstyrelsen på Gotland till Helagotland.se.
Delade åsikter om Löfvens nobb av Almedalen
I stället för att besöka Almedalsveckan tänker statsministern träffa arbetslösa, människor från förorter och bruksorter och pensionärer – som han menar inte finns i Almedalen. Helt rätt beslut, menar medierådgivaren Paul Ronge. Märkligt, tycker pr-konsulten Patrik Westander. – Det finns 51 andra veckor på året då statsministern också bör träffa de här människorna, säger han till DN.
JUST NU: Löfven nobbar Almedalen
Stefan Löfven kommer att ägna hela Almedalsveckan - åt att träffa folk vars röst vanligtvis inte hörs i debatten.Jag vill besöka arbetslösa som söker jobb, pensionärer som har svårt att få vardagen att gå ihop, skriver Löfven i ett inlägg på Facebook.I statsministerns frånvaro kommer finansminister Magdalena Andersson att hålla det traditionsenliga talet under Socialdemokraternas dag.
Löfven kommer inte till Almedalen i sommar
Statsminister Stefan Löfven kommer inte till politikerveckan i Almedalen i år. På Facebook förklarar han att han vill träffa folk som aldrig skulle besöka en politikervecka.
Läs mer om Almedalen.
JUST NU: Löfven nobbar Almedalen
Stefan Löfven kommer att ägna hela Almedalsveckan - åt att träffa folk vars röst vanligtvis inte hörs i debatten. I stället kommer finansminister Magdalena Andersson att representera partiet under Socialdemokraternas dag. Det meddelar Löfven i ett inlägg på Facebook.
Stefan Löfven nobbar Almedalen i sommar
Grängesberg/Falun. Statsminister Stefan Löfven ställer in sin medverkan i årets Almedalsvecka på Gotland. Han ska i stället resa runt i landet. – Jag tänker ägna hela Almedalsveckan åt att träffa folk som kanske aldrig skulle besöka en politikervecka, men likväl borde få sina röster hörda i politiken, motiverar Stefan Löfven.
Trumps ande kommer sväva över vinterns Almedalen
Vintersäsongens Almedalen. Det kallar SvD:s Jonas Gummesson Folk och försvars rikskonferens i Sälen. Bland de 350 deltagarna finns representanter från försvarsindustrin, försvarsministern, ÖB och statsminister Stefan Löfven. Men den person som troligen kommer att färga hela konferensen mest är inte på plats.
Läs mer om Almedalen, Stefan Löfven och Sälen.
Sauda Luzze: Jag vill utmana mina rädslor
I sommar har Sauda Luzze varit i Paris, i Almedalen och på Kuba. Nu är hon hemma i Alby men bara en snabbis, den 3 september drar hon i väg igen – till Tanzania.
Läs mer om Alby, Almedalen, Kuba, Sauda Luzze och Tanzania.
Åkesson populärast bland tv-tittarna
SD-ledaren Jimmie Åkesson tal i Almedalen sågs av flest tv-tittare, skriver Dagens Nyheter. Hela...
Läs mer om Almedalen.
Åkessons tal lockade flest tv-tittare
SD-ledaren Jimmie Åkesson tal i Almedalen sågs av flest tv-tittare, skriver Dagens Nyheter. Hela...
Läs mer om Almedalen.
Åklagarens besked om Dan Eliasson
Göteborgspolisen Anders Karlsson valde att anmäla rikspolischefen för tjänstefel efter Dan Eliassons uttalanden om Sverigedemokraterna i Almedalen. Chefsåklagare Jan Pernvi har under torsdagen valt att inte inleda en förundersökning mot Eliasson. – Man kan ha synpunkter på om det är lämpligt eller inte, men det är inget brott som begåtts. Det är vad jag har tagit ställning till, säger han.
Sjöstedt: Skattesystemet är riggat för de rika
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt valde att fokusera sitt tal på jämlikhet och klassklyftor, men berörde däremot inte brexit och integrationsfrågorna som många andra av partiledartalen i Almedalen. Talet gick under parollen tillsammans gör vi skillnad.
Läs mer om Almedalen.
Live: Jonas Sjöstedt talar i Almedalen
Vänsterpartiet är sist ut i årets Almedalsvecka och partiledaren Jonas Sjöstedt håller tal klockan 19.00. Följ direktrapporteringen här.
Läs mer om Almedalen och Almedalsvecka.
Vad är så svenskt med svenska värderingar?
I Almedalen har partiledare tävlat med varandra om att hylla svenska värderingar. Jonas Gardell undrar när arbeta och göra rätt för sig blev något specifikt svenskt.
Just nu: V presenterar ny social reform
Politikerveckan i Almedalen är nu inne på sista dagen. Vänsterpartiets pressträff pågår – följ direktrapporten här.
Läs mer om Almedalen.
Nu pågår slaget om svenskheten
Politikernas tal i Almedalen blev till en tävlan i nationalism och svenskhet. Men att stänga gränser och avhumanisera de som står på andra sidan är inte rätt väg framåt, skriver Dana Pourkomeylian, Sveriges ungdomsrepresentant i EU.
Läs mer om Almedalen och Dana Pourkomeylian.
V: De rikaste bör betala mer i skatt
Vi har i dagens skattesystem flera exempel på en omvänd omfördelningspolitik. Det är inte rimligt. De med höga inkomster behöver bidra betydligt mer än vad de gör i dag, skriver Ulla Andersson (V) på partiets dag i Almedalen.
Läs mer om Almedalen och Ulla Andersson.