Almedalen

Källor till Ekot: V kan bojkotta Almedalen

Vänsterpartiets ledning ska på ett möte i eftermiddag diskutera om man ska bojkotta Almedalsveckan med anledning av att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att delta, enligt uppgifter till Sveriges Radios Ekot.
Tryck inom V att bojkotta Almedalen
Vänsterpartiets partiledning har ett möte i eftermiddag för att diskutera huruvida partiet ska bojkotta årets Almedalsvecka, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.
Läs mer om Almedalen, Almedalsvecka och Ekot.
Föräldrarna har ansvaret för att deras barn hamnar snett
Wahid Jabbour har ett långt liv som kriminell bakom sig. I dag arbetar han med att få ungdomar i utsatta områden att hamna på rätt sida. Nu är han inbjuden till Almedalen för att prata om hur förorterna kan bli tryggare.
Läs mer om Almedalen.
V-politiker bojkottar Almedalen
Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, bojkottar årets Almedalsvecka med anledning av att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommer att närvara. Enligt henne är NMR att betrakta som en terrororganisation, skriver Aftonbladet.
Snabbtest: Vad minns du av veckan som gick?
Politikerveckan i Almedalen fick en utmanare, en kraftig brand rasade i ett av Londons höghus och barnboksförfattaren Ulf Stark avled. Vad minns du av nyhetsveckan som gick? Testa dig själv med SvD:s åtta snabba frågor.
Läs mer om Almedalen och Ulf Stark.
Kan stå klart innan Almedalen
Det blir ingen rådgivande medlemsomröstning om partiledarstriden i Liberalerna.Beslutet fattades av valberedningen på fredagen.Enligt ordförande Olle Schmidt är stödet just nu störst för Jan Björklund men styrkeläget kan ändras redan innan Almedalen.- Vi har fått in ett tiotal och sex, sju, åtta är på gång de närmaste veckorna, säger han.
Fredrik Strage: I Almedalen lär jag tvingas spela musik som det går att heila till
Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen tillåts medverka under Almedalsveckan, men drönare är förbjudna. Kanske gör det helt enkelt mer ont att få en leksak i skallen än att arkebuseras mot ringmuren?
Läs mer om Almedalsveckan.
Fredrik Strage: I Almedalen lär jag tvingas spela musik som det går att heila till
Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen tillåts medverka under Almedalsveckan, men drönare är förbjudna. Kanske gör det helt enkelt mer ont att få en leksak i skallen än att arkebuseras mot ringmuren?
Läs mer om Almedalsveckan.
RFSL ställer in i Almedalen
Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter (RFSL) ställer in flera av sina planerade aktiviteter under politikerveckan i Almedalen på Gotland.
Läs mer om Almedalen och Gotland.
Fridolin: Trump är det största hotet
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin höll ett mörkt tal på politikerveckan i Järva om klimatförstörelser, segregation, och gängkriminalitet – och avslöjade samtidigt vem som stod överst på hans egen privata hotlista: Donald Trump. – Hans försök att dra USA ur Parisavtalet är helt obegripligt och kräver att världen verkligen samlas nu, säger Gustav Fridolin som också varnade för att inte ge efter en millimeter för rasismen. Några planer på att ställa in sin medverkan i Almedalen på grund av nazistorganistationen NMR:s närvaro, har han inte.
FI uppmanar övriga partier att bojkotta Almedalen
I sitt tal under politikerveckan i Järva på lördagskvällen uppmanade Feministiskt initiativs partiledare Victoria Kawesa riksdagspartierna att bojkotta Almedalen i år.– Det är en skam att de etablerade partierna minglar med nazisterna i stället för att sätta press på polisen, säger hon.
Polisen ska störa ut drönare i Almedalen
Regeringen har gett polisen möjlighet att sätta stopp för drönare genom att använda störsändare. Tillståndet gäller från den 26 juni i år och är tänkt att användas under Almedalsveckan i Visby i början av juli, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Almedalen, Almedalsveckan och Visby.
Det mäktigaste här är att människor möts
Politikerveckan i Järva inleds, som oväntat har tagit upp kampen mot Almedalen som sommarens centrum för politisk debatt. För arrangören, som när han kom till Sverige varken kunde läsa eller skriva, känns evenemanget livsviktigt.
Läs mer om Almedalen, Järva och Sverige.
Amanda Sokolnicki: Låt Järvaveckan bli startskottet
Politikerveckan i Järva har potential att bli precis det som Almedalen var menat att vara. Med färre skattemiljoner spenderade på dyra boenden, mindre ros och bara 20 minuter från T-centralen finns en reell chans för politiker och väljare att mötas.
Läs mer om Almedalen, Järva och T-centralen.
Amanda Sokolnicki: Låt Järvaveckan bli startpunkten
Politikerveckan i Järva har potential att bli precis det som Almedalen var menat att vara. Med färre skattemiljoner spenderade på dyra boenden, mindre ros och bara 20 minuter från T-centralen finns en reell chans för politiker och väljare att mötas.
Läs mer om Almedalen, Järva och T-centralen.
Almedalsveckan skulle behöva en bojkottrörelse
Tystnaden om Nordiska motståndsrörelsens medverkan i Almedalen är en vanheder för den politiska klassen, skriver Per Wirtn.
Läs mer om Almedalen, Nordiska och Per Wirtn.
Kawesa först ut under politikerveckan i Järva
Almedalen fick nobben av statsministern – men när politikerveckan i Järva kallade tackade han ja.På lördag invigs evenemanget av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.Först ut av talarna: Fi-ledaren Victoria Kawesa.
Allt du behöver veta om politikerveckan i Järva 2017
Almedalen har fått konkurrens.10 juni startar politikerveckan i Järva i Stockholm. Idn är att politikerna ska komma närmare sina väljare.Veckan får en extra skjuts av att statsminister Stefan Löfven förklarat att han avstår Almedalsveckan för Järva i Stockholmsförorten Spånga.
Region Gotland ber polisen stoppa NMR i Almedalen
Gotland ber nu polisen om att dra tillbaka nazistiska Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att hålla torgmöte på Visbys gator under Almedalsveckan. Samtidigt hotar Fi att de vill bojkotta politikerveckan.
Schyman bojkottar Almedalen i protest
Feministiskt initiativ kommer att bojkotta politikerveckan i Visby i protest mot att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen fått hyra plats av arrangörerna.- Det går inte att använda yttrandefriheten eller mötesfriheten som argument för detta, då nazisternas blotta närvaro exkluderar väldigt många människor att vara på plats och delta i det demokratiska samtalet, säger Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ
Fi kan bojkotta Almedalen
Läs mer om Almedalen.