Almedalsveckan

Källor till Ekot: V kan bojkotta Almedalen

Vänsterpartiets ledning ska på ett möte i eftermiddag diskutera om man ska bojkotta Almedalsveckan med anledning av att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen fått tillstånd att delta, enligt uppgifter till Sveriges Radios Ekot.

Johan Hilton: Illavarslande när demokratiska krafter ger upp hoppet om samtalet

I kölvattnet av debatten kring högerextremisters deltagande på Almedalsveckan och Bokmässan har det ironiserats kring personer som vill ta debatten. Det är en retoriskt överdriven figur som påminner om en halmgubbe.
Läs mer om Almedalsveckan och Bokmässan.
Fredrik Strage: I Almedalen lär jag tvingas spela musik som det går att heila till
Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen tillåts medverka under Almedalsveckan, men drönare är förbjudna. Kanske gör det helt enkelt mer ont att få en leksak i skallen än att arkebuseras mot ringmuren?
Läs mer om Almedalsveckan.
Fredrik Strage: I Almedalen lär jag tvingas spela musik som det går att heila till
Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen tillåts medverka under Almedalsveckan, men drönare är förbjudna. Kanske gör det helt enkelt mer ont att få en leksak i skallen än att arkebuseras mot ringmuren?
Läs mer om Almedalsveckan.

Catia Hultquist: Järvaveckan kan betyda mer hjärta och mindre politiskt spel

I oroliga tider söker man sig ofta till det invanda. Men det kan ändå vara läge att våga nytt – så som ett alternativ till den rosvinsmarinerade Almedalsveckan.
Läs mer om Almedalsveckan.
Polisen ska störa ut drönare i Almedalen
Regeringen har gett polisen möjlighet att sätta stopp för drönare genom att använda störsändare. Tillståndet gäller från den 26 juni i år och är tänkt att användas under Almedalsveckan i Visby i början av juli, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Almedalen, Almedalsveckan och Visby.
Almedalsveckan skulle behöva en bojkottrörelse
Tystnaden om Nordiska motståndsrörelsens medverkan i Almedalen är en vanheder för den politiska klassen, skriver Per Wirtn.
Läs mer om Almedalen, Nordiska och Per Wirtn.
Allt du behöver veta om politikerveckan i Järva 2017
Almedalen har fått konkurrens.10 juni startar politikerveckan i Järva i Stockholm. Idn är att politikerna ska komma närmare sina väljare.Veckan får en extra skjuts av att statsminister Stefan Löfven förklarat att han avstår Almedalsveckan för Järva i Stockholmsförorten Spånga.
Region Gotland ber polisen stoppa NMR i Almedalen
Gotland ber nu polisen om att dra tillbaka nazistiska Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att hålla torgmöte på Visbys gator under Almedalsveckan. Samtidigt hotar Fi att de vill bojkotta politikerveckan.
Fi kan bojkotta Almedalen
Feministiskt initiativ kommer att bojkotta Almedalsveckan om beslutet att upplåta plats och utrymme för den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen inte ändras, skriver partiet i ett pressmeddelande.
Kvinnonätverk bojkottar Almedalen i protest mot nazister
Flera organisationer och nätverk bojkottar Almedalsveckan, rapporterar SVT Nyheter. Orsaken är att den våldsbejakande nazistgrupperingen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ska vara på plats på Gotland.
Mats Knutson borta från SVT: Jag kan knappt gå
SVT-profilen Mats Knutson är sjukskriven – efter en knäskada. Knutson har opererat sig och hoppas vara tillbaka i sändning till Almedalsveckan. – Jag kan knappt gå, säger han.
Läs mer om Almedalsveckan och SVT.
Toppnamnen nobbar årets Almedalsvecka
Var Stefan Löfvens avhopp början till slutet för Almedalsveckan på Gotland? Bland de som nobbar Visby i sommar finns också Göran Persson, Carl Bildt, Margot Wallström, Isabella Lövin, Ingvar Carlsson och Cecilia Malmström. – Visst är det tråkigt att inte intressanta och viktiga personligheter kommer hit, säger projektledaren Mia Stuhre.
Kräver att nazistgrupp håller sig borta från Almedalen
Nordiska Motståndsrörelsens, NMR, ska delta i Almedalsveckan. Nu kräver människorättsorganisationen Civil Rights Defenders att polisen river upp beslutet.
Läs mer om Almedalen, Almedalsveckan och NMR.
Hur ser partierna på att NMR tar plats i Almedalen?
Hur är det möjligt att Nordiska motståndsrörelsen, som registrerat parti, nu får sprida sina åsikter under Almedalsveckan? Att de tillåts närvara indikerar att riksdagspartierna inte anser att NMR är en olaglig extremorganisation, skriver Magnus Aspegren, Riksteatern, och Anna Serner, Svenska Filminstitutet.
Uppmanar Gotland att inte ge plats till NMR
Riksdagspartierna uppmanar nu Region Gotland att inte upplåta mark till Nordiska motståndsrörelsen under Almedalsveckan. Partierna står som huvudarrangörer för veckan.
Uppmanar Gotland att inte ge plats till NMR
Riksdagspartierna uppmanar nu Region Gotland att inte upplåta mark till Nordiska motståndsrörelsen under Almedalsveckan. Partierna står som huvudarrangörer för veckan.
Järva ska utmana Almedalsveckan
Almedalsveckan får konkurrens. För andra året i rad arrangeras Politikerveckan Järva – med syftet att motverka utanförskap och minska avståndet mellan politiker och medborgare. – Demokratin behöver träda in i våra utsatta områden, säger Ahmed Abdirahman, en av initiativtagarna, till Resum. Alla partiledare kommer att delta.
Nazister portas från Almedalsprogrammet
Efter den kraftiga kritiken - nu portas nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, från Almedalsveckans officiella program - men förbjuds inte att vara i Visby. Vår yttrandefrihet skyddar även obehagliga åsikter, skriver Leif Dahlby, ordförande Almedalsveckans politiska huvudarrangörsgrupp, och Mia Stuhre, projektledare Almedalsveckan, i ett debattinlägg på SVT opinion.
Nordiska motståndsrörelsen utesluts från Almedalsveckans officiella program
Nordiska motståndsrörelsen kommer inte att omnämnas i det officiella programmet för Almedalsveckan i sommar, skriver två företrädare för Almedalen på SVT Opinion.
Läs mer om Almedalen och Almedalsveckan.
Nazister tar plats under Almedalsveckan
Uttalat nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, kommer att finnas på plats under Almedalsveckan, skriver Hela Gotland.
Nazister kommer tala under Almedalsveckan
Uttalat nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, kommer att tala under politikerveckan i Almedalen, uppger Gotlands Allehanda. Pär Öberg som företräder NMR säger till tidningen att man vill vara där politik debatteras.
En statsminister ska vara i Almedalen
Stefan Löfven kritiseras nu av sina egna partikamrater på Gotland för beslutet att strunta i Almedalsveckan i år. – Jag tycker att en statsminister ska vara i Almedalen. Det är viktigt att våra högsta politiker visar att man står upp för den unika miljö och plats som Almedalsveckan utgör, säger Meit Fohlin (S), vice ordförande i regionstyrelsen på Gotland till Helagotland.se.