Almedalsveckan

Allmändalen i Fittja är ett alternativ till Almedalen

Fittja. Det ställs i ordning och pyntas i lokalerna inför helgens stora händelse. På lördag anordnar Mångkulturellt centrum i Fittja Allmändalen, som ett alternativ till den politiska Almedalsveckan i Visby.
Konsultexpertens spaning från Almedalsveckan – gig-tätaste platsen i Sverige
Jag har nyligen varit på den gig-tätaste platsen i Sverige, Almedalen. Konsulter, pr-proffs, journalister, rådgivare. I år väntades färre deltagare och lågt engagemang. Men det blev tvärt om. Här är min spaning från Politikerveckan.
Konsultexpertens spaning från Almedalsveckan – gig-tätaste platsen i Sverige
Jag har nyligen varit på den gig-tätaste platsen i Sverige, Almedalen. Konsulter, pr-proffs, journalister, rådgivare. I år väntades färre deltagare och lågt engagemang. Men det blev tvärt om. Här är min spaning från Politikerveckan.

Många nazistkopplade anmälningar i Visby

När polisen summerar gjorda anmälningar, misstankar om brott och ingripanden under Almedalsveckan i Visby har de flesta kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsens närvaro.
Läs mer om Almedalsveckan, Nordiska och Visby.
Almedalsveckan borde hållas för unga i Malmö
I fredags blev en man skjuten på Herrgården i Malmö.Det är den 29 skjutningen bara i år.Jag sitter med mina vänner på en restaurang, och vi diskuterar som vanligt världsproblem.
Läs mer om Herrgården, Malmö och Malmö.Det.
Fakirshow med Kinberg Batra avslutar Almedalsveckan
Anna Kinberg Batra kom till Visby för att signalera styrka inför den fortsatta maktkampen inom Moderaterna. Hon hotar också att hoppa av försvarsförhandlingarna om regeringen inte är beredd att satsa mera. Årets Almedalsvecka präglades av att både Alliansen och Socialdemokraterna vill väcka liv i den gamla trygga höger-vänsterkonflikten.
Vi såg nazismen förstöra det bästa med Almedalen
Omkullvälta tidningsställ. Störande skrik. Men framför allt, organisationer som flydde och politiker som inte kunde träffa sina väljare. Nazistiska NMR:s närvaro under Almedalsveckan blev just det många befarat: ett slag mot demokratin.
Läs mer om Almedalen och Almedalsveckan.
Föddes i Nazityskland – stöttar NMR i Almedalen
Vera Oredsson, 89, är Nordiska motståndsrörelsens koppling bakåt – till Nazityskland och till efterkrigstidens svenska nazism. Nazistveteranen och numera NMR-medlemmen är i Visby för Almedalsveckan. – Jag är uppfostrad in i nationalsocialismen sen 1938. Det har jag aldrig tvivlat på, säger Oredsson.
Politikerna vill stoppa nazisterna nästa år
Nazistiska NMR kan komma att stoppas från att delta i Almedalsveckan nästa år. Detta sedan gruppen stört flera politiker under deras framträdanden. – Vår ambition är att NMR och liknande antidemokratiska och våldsbejakande grupper inte ska få en plats i Almedalsveckan 2018, säger Meit Fohlin (S), regionstyrelens ordförande.
Läs mer om Almedalsveckan, Meit Fohlin och NMR.
Arrangör: NMR kommer att förbjudas sätta upp tält 2018
Gotlandspolitikerna jobbar nu för att nazistiska NMR – som på lördagen störde flera politikerintervjuer – ska hindras från hyra markplats under Almedalsveckan nästa år. – De jobbar på ett förbud, och jag hoppas att vi inte står inför samma situation nästa år, säger projektledaren Mia Stuhre till SvD.
Läs mer om Almedalsveckan, Mia Stuhre, NMR och SvD.
Statsministern åker på Sverigeresa – inte till Almedalen
Statsminister Stefan Löfven (S) åkte inte till Almedalsveckan i Visby utan istället ut på en resa runt om i Sverige. Jag vill träffa så många som möjligt, säger han till DN.
Live: Rakt på sak med Jimmie Åkesson
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson frågas ut under Almedalsveckan av DN:s Mats J Larsson.
Stor risk att KD åker ur riksdagen
VISBY. Kristdemokraterna är illa ute. Den slutsatsen drar opinionsinstitutet Ipsos analytiker Nicklas Källebring inför valet nästa år. Den erfarne Källebring ger varje dag en djupdykning i läget för partierna under Almedalsveckan.
Läs mer om Almedalsveckan och Källebring.
Flera anmälda Hitlerhälsningar i Visby
Polisen söker efter en okänd man som misstänks ha gjort en Hitlerhälsning på hamnplan i Visby, där Almedalsveckan pågår.
Bah Kuhnke om NMR: Vi får inte ge dem utrymme
VIDEO | Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke intervjuades av SvD:s chefredaktör, Fredric Karn. De pratade bland annat om Nordiska Motståndsrörelsens närvarande under Almedalsveckan, och huruvida det är demokratiskt rätt eller inte.
Rakt på sak med Ebba Busch Thor
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor blev utfrågad under Almedalsveckan av DN:s Mats J Larsson.
Vad vet du om Almedalsveckan?
Skandaler, avhopp, uppeldade pengar och lite Hitler. Almedalsveckan har bjudit på många rubriker genom åren. Hur mycket minns du? Testa dig själv här – tio av tio rätt ger evig ära.
Läs mer om Almedalsveckan och Hitler.
Rakt på sak med Annie Lööf
Centerpartiets partiledare Annie Lööf blev utfrågad under Almedalsveckan av DN:s Mats J Larsson.
Läs mer om Almedalsveckan och Annie Lööf.
Nazisterna förlorar tvist om sitt eget varumärke
VISBY. Nazistiska NMR – Nordiska motståndsrörelsen som deltar i Almedalsveckan – förlorar stora delar av sin varumärkesregistrering av Nordfront.Patent- och registreringsverket har beslutat att ge ett tyskt företag rätt i tvisten med nazisterna.
Viktor Barth-Kron: Läge för Löfven att ta rollen som nationell hustomte?
Det är inte svårt, så här på Socialdemokraternas dag, att ironisera över statsminister Löfvens uppmärksammade avhopp från Almedalsveckan, och hans alternativa resa genom det riktiga Sverige.
Läs mer om Almedalsveckan, Löfven och Sverige.
En anhållen för att ha sålt kokain i SD:s hus
På måndagen under pågående Almedalsveckan greps och anhölls en person misstänkt för att ha sålt kokain i Sverigedemokraternas hus i Visby. Det rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Almedalsveckan och Visby.
Northvolt går vidare med Västerås och Skellefteå – stort steg mot att bygga nya batterifabriken
Svenska företaget Northvolt ska bygga en jättefabrik för batterier i Europa, men beskedet om exakt var fabriken ska hamna drar ut på tiden. Tidigare lovade Northvolt att avslöja vinnaren under Almedalsveckan, men så blir det inte. Däremot avslöjar Northvolt de två kommuner som går vidare till sista delen av processen. Det är Västerås och Skellefteå. Därmed är Luleå, Gävle, Norrköping, Mariestad-Skövde, Göteborg, Malmö samt de finska orterna Vasa och Kotka-Hamina inte längre med i diskussionerna. Northvolt har noggrant tittat på förutsättningarna för orterna,
Almedalen tisdag: Det här händer i SvD:s tält
Varje dag under Almedalsveckan är det ett fullmatat program i Svenska Dagbladets tält. Tisdagen är Centerpartiets dag. Här är programpunkterna i SvD-tältet.
Läs mer om Almedalsveckan och SvD-tältet.