Alperna

Två män förhörs om försvunnen fransk flicka

Två män har gripits kopplade till en nioårig flickas mystiska försvinnande från en bröllopsfest i franska Alperna i helgen.
Läs mer om Alperna.

Fem klättrare döda – föll tillsammans

Fem bergsklättrare har dött och ytterligare en är svårt skadad efter en olycka i de österrikiska Alperna.De ska ha varit fastbundna i varandra när de föll från berget, uppger Sky News.
Läs mer om Alperna.De.
Två personer har dött i alperna
Två personer har dött i Alperna, rapporterar OE24.De ska ha fallit ner för ett 60 meter djupt stup.
Läs mer om Alperna.
Surfcamp – det nya sättet att resa
Allt fler svenskar väljer aktiva semesterresor. Det kan vara vandringsresor till Alperna eller cykelresa till Mallorca.På senare tid har en ny typ av resa seglat upp i popularitet – att åka på surfcamp. Ett underbart sätt att spendera semestern, träffa nya människor och framför allt, lära dig att surfa.Allt om Resors Alvaro Susena testar den nya trenden.
Läs mer om Alperna och Mallorca.På.

Berglund tackade nej till VM – ändrade sig: Fått in harmoni

LONDON. Kalle Berglund tackade först nej till VM, men efter två veckor i de schweiziska alperna är han laddad att springa försöken på 1.500 meter. – Jag har inte tänkt så mycket på London, jag har mest varit uppe på lite toppar och fått in lite harmoni, säger han.
Läs mer om London.
Maffig gångbro i Alperna invigd
Den som njuter av spektakulära bergsvyer – och samtidigt inte lider av höjdskräck – har nu fått en attraktion att sukta efter.
Läs mer om Alperna.
Kvarlevor funna mer än 50 år efter flygkrasch
Kroppsdelar som kan härröra från passagerare som omkom i flygolyckor som inträffades på Mont Blanc i franska Alperna för mer än 50 år sedan kan ha hittats.
Läs mer om Alperna och Mont Blanc.
Alexanderssons klättring gav resultat
Nio dagars hisnande bergsklättring i Alperna. Orienteraren Tove Alexandersson har haft en annorlunda uppladdning inför O-ringen i Arvika. Klättringen gav resultat. På söndagen vann hon första etappen hela 3.57 före norskan Anne Margrethe Hausken Nordberg.
Froome nära ny titel – Barguil bäst i alperna
Fransmannen Warren Barguil var starkast i den sista bergsetappen av herrarnas Tour de France. Trefaldige mästaren Chris Froome har grepp om en fjärde titel – trots tappade sekunder i sammandraget – med tre etapper kvar.
Läs mer om Barguil, France och Tour.
Här är 10 fantastiska vandringar i Alperna
Böljande blomsterängar mot fonden av dramatiska kalfjäll. Betande kor vid en fäbod i skogsbrynet. Mer måleriska miljöer än i Alperna är svårfunna. Allt om Resors Gunnar Andersson hjälper dig att hitta rätt vandring bland bergen.
Läs mer om Alperna.
OS-hjältens besked: Oerhört glädjande
Efter dödsfallen i familjen är Jenny Rissveds på väg tillbaka till tävlandet.OS-hjälten har ännu inte beslutat om en comeback – men förbereder sig med ett höghöjdsläger i Alperna.– Det är oerhört glädjande att hon har kommit i väg på det, säger managern Johan Elliot.
Läs mer om Alperna och Johan Elliot.
5 bilar du inte borde få se än
Att testa nya bilar är ett tufft jobb och ibland kan de gå helt snett. För titta in bland de här fem helt färska bilarna som är ute på testvägarna och ni ser bland annat en brinnande Audi A7. Bolen började brinna under tester i österrikiska alperna.Andra biltillverkare lyckades bättre – bland annat Dacia som testat sin nya version av Duster.
Läs mer om Audi A7, Dacia och Duster.
Två döda i olycka i Alperna
En bergsräddare och en kvinnlig klättrare har omkommit i en olycka i Alperna, sedan repet som skulle fira upp dem till en helikopter lossnat. En manlig klättrare skadades svårt.
Läs mer om Alperna.
Tre döda i lavin i franska Alperna
Tre personer har dött i en lavin i Bonneval-sur-Arc i franska Alperna, nära gränsen till Italien. De döda är två skidåkare och deras bergsguide.
Läs mer om Alperna, Bonneval-sur-Arc och Italien.
Tre personer döda efter lavin i Alperna
Tre personer har dött i en lavin i Frankrike, skriver flera medier.Olyckan ska ha inträffat i de franska Alperna.
Läs mer om Alperna och Frankrike.
Präst får jobba med barn efter övergrepp
En katolsk präst som har förgripit sig på barn i årtionden skulle straffas av Vatikanen och skickas till ett kloster i de franska Alperna.Men enligt SVT:s Uppdrag Granskning fortsätter mannen att jobba med barn.– Han förde sin hand längs mitt lår och tog på mitt kön. Så var det. Jag blev inte arg, jag var mer som en staty, jag var förlamad, förstenad, säger offret Andr, till SVT.
Läs mer om Alperna.Men, Andr, SVT och Vatikanen.
Lubitz familj hävdar oskuld
Två år har gått sedan piloten Andreas Lubitz låste in sig i cockpit och medvetet kraschade ett Germanwingsplan in i en bergvägg i franska Alperna.
Läs mer om Alperna och Germanwingsplan.
Makarna Stordalens romantiska semester
Även paret Stordalen måste ta en paus från alla måsten ibland. Helgen spenderade de bland bergen i franska Alperna och Gunhild delar med sig av semesterbilderna på sociala medier. Att dra blod är aldrig roligt, men den här gången är åtminstone utsikten vacker, skriver Gunhild Stordalen på sin Instagram.
Genom okända alper i Japan
Bergbana djupt under marken, linbana högt över dalarna och tio meter höga snövallar – turistvägen genom Japanska alperna är ett hisnande bergsäventyr bara några timmar från Tokyo.
Läs mer om Japan, Japanska och Tokyo.