Alperna

Alexanderssons klättring gav resultat

Nio dagars hisnande bergsklättring i Alperna. Orienteraren Tove Alexandersson har haft en annorlunda uppladdning inför O-ringen i Arvika. Klättringen gav resultat. På söndagen vann hon första etappen hela 3.57 före norskan Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Froome nära ny titel – Barguil bäst i alperna

Fransmannen Warren Barguil var starkast i den sista bergsetappen av herrarnas Tour de France. Trefaldige mästaren Chris Froome har grepp om en fjärde titel – trots tappade sekunder i sammandraget – med tre etapper kvar.
Läs mer om Barguil, France och Tour.
Här är 10 fantastiska vandringar i Alperna
Böljande blomsterängar mot fonden av dramatiska kalfjäll. Betande kor vid en fäbod i skogsbrynet. Mer måleriska miljöer än i Alperna är svårfunna. Allt om Resors Gunnar Andersson hjälper dig att hitta rätt vandring bland bergen.
Läs mer om Alperna.

OS-hjältens besked: Oerhört glädjande

Efter dödsfallen i familjen är Jenny Rissveds på väg tillbaka till tävlandet.OS-hjälten har ännu inte beslutat om en comeback – men förbereder sig med ett höghöjdsläger i Alperna.– Det är oerhört glädjande att hon har kommit i väg på det, säger managern Johan Elliot.
Läs mer om Alperna och Johan Elliot.
5 bilar du inte borde få se än
Att testa nya bilar är ett tufft jobb och ibland kan de gå helt snett. För titta in bland de här fem helt färska bilarna som är ute på testvägarna och ni ser bland annat en brinnande Audi A7. Bolen började brinna under tester i österrikiska alperna.Andra biltillverkare lyckades bättre – bland annat Dacia som testat sin nya version av Duster.
Läs mer om Audi A7, Dacia och Duster.
Två döda i olycka i Alperna
En bergsräddare och en kvinnlig klättrare har omkommit i en olycka i Alperna, sedan repet som skulle fira upp dem till en helikopter lossnat. En manlig klättrare skadades svårt.
Läs mer om Alperna.
Tre döda i lavin i franska Alperna
Tre personer har dött i en lavin i Bonneval-sur-Arc i franska Alperna, nära gränsen till Italien. De döda är två skidåkare och deras bergsguide.
Läs mer om Alperna, Bonneval-sur-Arc och Italien.
Tre personer döda efter lavin i Alperna
Tre personer har dött i en lavin i Frankrike, skriver flera medier.Olyckan ska ha inträffat i de franska Alperna.
Läs mer om Alperna och Frankrike.
Präst får jobba med barn efter övergrepp
En katolsk präst som har förgripit sig på barn i årtionden skulle straffas av Vatikanen och skickas till ett kloster i de franska Alperna.Men enligt SVT:s Uppdrag Granskning fortsätter mannen att jobba med barn.– Han förde sin hand längs mitt lår och tog på mitt kön. Så var det. Jag blev inte arg, jag var mer som en staty, jag var förlamad, förstenad, säger offret Andr, till SVT.
Läs mer om Alperna.Men, Andr, SVT och Vatikanen.
Lubitz familj hävdar oskuld
Två år har gått sedan piloten Andreas Lubitz låste in sig i cockpit och medvetet kraschade ett Germanwingsplan in i en bergvägg i franska Alperna.
Läs mer om Alperna och Germanwingsplan.
Makarna Stordalens romantiska semester
Även paret Stordalen måste ta en paus från alla måsten ibland. Helgen spenderade de bland bergen i franska Alperna och Gunhild delar med sig av semesterbilderna på sociala medier. Att dra blod är aldrig roligt, men den här gången är åtminstone utsikten vacker, skriver Gunhild Stordalen på sin Instagram.
Genom okända alper i Japan
Bergbana djupt under marken, linbana högt över dalarna och tio meter höga snövallar – turistvägen genom Japanska alperna är ett hisnande bergsäventyr bara några timmar från Tokyo.
Läs mer om Japan, Japanska och Tokyo.
Lavin i franska Tignes – flera begravda i snön
En lavin har utlösts i de franska alperna. Enligt BBC har flera personer begravts i snö i orten Tignes.
Hjärnhinneinflammation drabbade elev under resa
En svensk gymnasieelev på skolresa i franska Alperna har drabbats av hjärnhinneinflammation. Flera andra elever har fått antibiotika i förebyggande syfte, rapporterar Sveriges Radio.
Läs mer om Alperna.
Fick hjärninflammation under skidresa i Alperna
En svensk gymnasieelev på skolresa i franska Alperna har drabbats av hjärnhinneinflammation. Flera andra elever har fått antibiotika i förebyggande syfte, rapporterar Sveriges Radio.
Läs mer om Alperna.
JUST NU: Lavin i Italienska Alperna
En lavin vi har gått i Courmayeur i italienska Alperna. Enligt Ansa ska två personer vara döda.
5 spännande skidområden i franska Alperna
Skidsemester i Frankrike? Då är flygplatsen i Lyon ett spännande alternativ till Genève och Grenoble. Här är en guide till fem fina skidområden i närheten av Lyon.
Läs mer om Alperna, Frankrike, Grenoble och Lyon.
Martha fick nytt hjärta – överlevde mot alla odds
Martha har överlevt med hjälp av maskiner, pumpar och syrgas. Flera gånger har hon varit nära döden. Men nu står hon här i en skidbacke i Alperna – mot alla odds och med nytt hjärta. Det är sagolikt att åka skidor och häftigt att träffa andra som är transplanterade. Jag är inte ensam om att ha nytt organ, säger hon.
Läs mer om Alperna.
Fyra bergsklättrare döda i ras i Alperna
Fyra bergsklättrare uppges ha dött nära Italiens gräns mot Schweiz, rapporterar AP.
Läs mer om Alperna och Schweiz.