Alperna

Emilia, 27, fast i snökaoset – tvingades vända om

Fem månaders snö på 45 dagar.På flera håll i Alperna råder den högsta faran för lavin – och mitt i kaoset befinner sig Emilia Lindholm, 27, från Jönköping.Just nu är hon fast i tyska staden Garmisch-Partenkirchen.– Det är bara kaos överallt, säger hon.

Kim Jong-Uns hemliga liv i Alperna: Älskade basket

I dag är han en fruktad diktator över världens mest stängda land.Då skolades han i Schweiz, spelade basket och kallade sig för Pak Un.Den mystiske ledaren har en bakgrund få känner till.
Läs mer om Alperna, Pak Un.Den och Schweiz.
Hisnande äventyret i Alperna – skulle du våga?
Törs du gå på lina 2 970 meter upp i luften i schweiziska Alperna? Då är det här spektakulära höjdäventyret något för dig.Kolla in nervpåfrestande The Thrill Walk!
Läs mer om Alperna och The Thrill Walk.
Stormen Eleanor skapar kaos: Eiffeltornet stängs
Här slår vinterstormen Eleanor mot Frankrike.Nu har flera turistattraktioner i Paris tvingats stänga samtidigt som populära skidorter i Alperna stängt ned liftsystemen på grund av ovädret rapporterar BFMTV.Med anledning av väderförhållandena är Eiffeltornet i nuläget stängt för allmänheten skriver Eiffeltornet på Twitter.

Borde behandlas som ett spädbarn

LENZERHEIDE. Nu har det sista hoppet släckts.Petter Northug ville åka Tour de ski och var redo att flyga ner till Alperna – men han stoppas.Beslutet väcker starka reaktioner i Norge.– Landslagsledningen borde behandla Petter som sitt eget spädbarn. Med omsorg, med kärlek, säger TV2-journalisten Ernst Lersveen.
Läs mer om Alperna, Norge, Petter och Tour.
Tre döda i laviner i Schweiz
Tre personer har omkommit i tre olika lavinolyckor i de schweiziska Alperna under julhelgen, rapporterar polisen. På juldagen dog en skidåkare när han sveptes med av en lavin i närheten av bergstoppen Hofathorn i kantonen Valais i södra delen av landet.
Läs mer om Alperna, Hofathorn och Schweiz.
200 skidåkare satt fast i lift i Alperna
Runt 200 skidåkare satt fast i liftar i franska Alperna i upp till två timmar efter att en liftgondol gått sönder. Räddningstjänst fick fira ner de strandsatta, rapporterar AP.
Läs mer om Alperna.
Holmlunds framsteg: Har aldrig sett på maken
En dag i taget. Ett år efter olyckan i italienska alperna fortsätter skicrosstjärnan Anna Holmlund att göra stora framsteg. – Vi ser väldigt mycket av den gamla Anna i den nya Anna, säger pappa Lars Holmlund.
Läs mer om Anna och Anna Holmlund.
Blondinbella får kritik för extrema lyxvanorna
Isabella Blondinbella Löwengrip har den senaste tiden lagt sig till med nya, extrema lyxvanor.Men efter en skidresa till Alperna tycker bloggläsare att det har gått till överdrift.Jag har inte behövt ta på mig pjäxorna själv en enda gång skriver Löwengrip i sin blogg.
Läs mer om Alperna och Löwengrip.
Här är skidbackarna i Västsverige i vinter
Skidåkning i Västsverige – visst funkar det!Du behöver inte åka till Alperna för att hitta bra skidbackar.Här är tips på vintersportanläggningar på nära håll.
Läs mer om Alperna och Västsverige.
Hellners nya plan – ihop med familjen
DAVOS. Marcus Hellner testar ett helt nytt upplägg inför OS.Han väljer att hålla sig på hög höjd i nästan fem veckor – och firar jul med familjen nere i Alperna.– Jag tror att min kropp kommer svara bra på det här, säger Hellner.
Läs mer om Alperna och Hellner.
Här hoppar de från ett berg in i ett flygplan
De två franska basejumparna glidflyger in i ett flygplan efter att ha hoppat från berget Jungfrau i schweiziska alperna.
Läs mer om Jungfrau.
Två män förhörs om försvunnen fransk flicka
Två män har gripits kopplade till en nioårig flickas mystiska försvinnande från en bröllopsfest i franska Alperna i helgen.
Läs mer om Alperna.
Fem klättrare döda – föll tillsammans
Fem bergsklättrare har dött och ytterligare en är svårt skadad efter en olycka i de österrikiska Alperna.De ska ha varit fastbundna i varandra när de föll från berget, uppger Sky News.
Läs mer om Alperna.De.
Två personer har dött i alperna
Två personer har dött i Alperna, rapporterar OE24.De ska ha fallit ner för ett 60 meter djupt stup.
Läs mer om Alperna.
Surfcamp – det nya sättet att resa
Allt fler svenskar väljer aktiva semesterresor. Det kan vara vandringsresor till Alperna eller cykelresa till Mallorca.På senare tid har en ny typ av resa seglat upp i popularitet – att åka på surfcamp. Ett underbart sätt att spendera semestern, träffa nya människor och framför allt, lära dig att surfa.Allt om Resors Alvaro Susena testar den nya trenden.
Läs mer om Alperna och Mallorca.På.
Berglund tackade nej till VM – ändrade sig: Fått in harmoni
LONDON. Kalle Berglund tackade först nej till VM, men efter två veckor i de schweiziska alperna är han laddad att springa försöken på 1.500 meter. – Jag har inte tänkt så mycket på London, jag har mest varit uppe på lite toppar och fått in lite harmoni, säger han.
Läs mer om London.
Maffig gångbro i Alperna invigd
Den som njuter av spektakulära bergsvyer – och samtidigt inte lider av höjdskräck – har nu fått en attraktion att sukta efter.
Läs mer om Alperna.
Kvarlevor funna mer än 50 år efter flygkrasch
Kroppsdelar som kan härröra från passagerare som omkom i flygolyckor som inträffades på Mont Blanc i franska Alperna för mer än 50 år sedan kan ha hittats.
Läs mer om Alperna och Mont Blanc.
Alexanderssons klättring gav resultat
Nio dagars hisnande bergsklättring i Alperna. Orienteraren Tove Alexandersson har haft en annorlunda uppladdning inför O-ringen i Arvika. Klättringen gav resultat. På söndagen vann hon första etappen hela 3.57 före norskan Anne Margrethe Hausken Nordberg.
Froome nära ny titel – Barguil bäst i alperna
Fransmannen Warren Barguil var starkast i den sista bergsetappen av herrarnas Tour de France. Trefaldige mästaren Chris Froome har grepp om en fjärde titel – trots tappade sekunder i sammandraget – med tre etapper kvar.
Läs mer om Barguil, France och Tour.
Här är 10 fantastiska vandringar i Alperna
Böljande blomsterängar mot fonden av dramatiska kalfjäll. Betande kor vid en fäbod i skogsbrynet. Mer måleriska miljöer än i Alperna är svårfunna. Allt om Resors Gunnar Andersson hjälper dig att hitta rätt vandring bland bergen.
Läs mer om Alperna.
OS-hjältens besked: Oerhört glädjande
Efter dödsfallen i familjen är Jenny Rissveds på väg tillbaka till tävlandet.OS-hjälten har ännu inte beslutat om en comeback – men förbereder sig med ett höghöjdsläger i Alperna.– Det är oerhört glädjande att hon har kommit i väg på det, säger managern Johan Elliot.
Läs mer om Alperna och Johan Elliot.
5 bilar du inte borde få se än
Att testa nya bilar är ett tufft jobb och ibland kan de gå helt snett. För titta in bland de här fem helt färska bilarna som är ute på testvägarna och ni ser bland annat en brinnande Audi A7. Bolen började brinna under tester i österrikiska alperna.Andra biltillverkare lyckades bättre – bland annat Dacia som testat sin nya version av Duster.
Läs mer om Audi A7, Dacia och Duster.