Alperna

Upplev det äkta Italien i den dolda pärlan Genua

Genua är antagligen Italiens mest underskattade stad.Efter att ha varit en mäktig marin republik under medeltiden isolerades staden. Inte underligt när Genua har havet på ena sidan och Alperna likt en vägg i bakgrunden. Men staden är på väg tillbaka.Följ med på upptäcktsfärd i Genua!
Läs mer om Alperna, Genua och Italien.
Miljardär spårlöst borta efter skidtur i Alperna
Den tyska miljardären och företagsledaren Karl-Erivan Haub, 58, är spårlöst försvunnen i samband med en skidresa i Schweiz.Han beskrivs som erfaren skidåkare och alpinist av sin bror, men har inte synts till sedan i lördags.
Full turist skulle till hotellet – klättrade uppför berg
Är du på semester i Alperna är det bra att hålla reda på väderstrecken.Särskilt om du tar dig en festkväll.Lär bara av den här stackars estniska turisten.
Läs mer om Alperna.

Man jagas efter försök att köra på franska soldater

Fransk polis är på jakt efter en man som försökt att köra på soldater som joggade utanför sin bas i franska Alperna, uppger källor. Ingen person kom till skada vid händelsen.
Läs mer om Alperna.
Man jagas efter försök att köra på soldater
Utrikes. Fransk polis är på jakt efter en man som försökt att köra på soldater som joggade utanför sin bas i franska Alperna, uppger källor. Ingen person kom till skada vid händelsen. Image-text: Poliser eskorterar Arnaud Beltrames kista.
Läs mer om Alperna.
Konsertrecension: Från fin promenad i Alperna till abrupt avrättning
Kungliga hovkapellet slipper trängas i ett orkesterdike, som på operans hemmaplan, när de tar sig an Richard Strauss lyriska stycken på Konserthuset.
Läs mer om Alperna och Konserthuset.
Skadetopp när sydsvenskar åkte skidor
Inrikes. Hundratals svenskar skadar sig i skidbackarna i Alperna varje år. I år nåddes en skadetopp i slutet av februari, vecka 8. Då har skåningarna sportlov.
Läs mer om Alperna.
Skadetopp när sydsvenskar åkte skidor
Hundratals svenskar skadar sig i skidbackarna i Alperna varje år.
Läs mer om Alperna.
Skadetopp när sydsvenskar åkte skidor
Hundratals svenskar skadar sig i skidbackarna i Alperna varje år. I år nåddes en skadetopp i slutet av februari, vecka 8. Då har skåningarna sportlov.
Läs mer om Alperna.
Fyra befaras döda i ny lavin
Fyra personer tros ha omkommit i ännu en lavin i de schweiziska alperna. Lavinen gick nedför ett skidområde i Vallon d'Arbi och räddningsarbetarna hittade natten mot lördagen en av de fyra skidåkarna död.
Läs mer om Vallon.
Lista: Här är alla nya direktflyg
Nu börjar Arlanda flyga direkt till franska alperna. Även Bilbao med närhet till kustpärlan San Sebastian får en direktlinje under året. Här är alla nya flyglinjer från Sverige.
Läs mer om Arlanda, San Sebastian och Sverige.
Prins Daniels härliga mobilskal – med lillsessan Estelle på
Prins Daniel bär alltid med sig sin äldsta dotter, prinsessan Estelle, 6.På bilder från familjens skidsemester i schweiziska Alperna syns prinsen stå och knappa på sin telefon – som har ett specialdesignat Estelle-skal.Estelles mormor, drottning Silvia, har ett likadant!
Läs mer om Alperna, Estelle och Silvia.
Victorias markering i skidbacken på sportlovet
Kronprinsessan Victoria är känd för att klä sig i svensk design när hon är ute och jobbar.Men även när hon har sportlov och står i skidbacken lyser engagemanget igenom.När hon och familjen semestrade i schweiziska Alperna syntes hon bära en ryggsäck från svenska Fjällräven.
Läs mer om Alperna och Fjällräven.
Laviner i franska Alperna skördar nya offer
Laviner i franska Alperna har krävt ytterligare två dödsoffer i helgen. Under de senaste tre dagarna har nu totalt åtta människor dött i lavinolyckor i landet, och en saknas.
Läs mer om Alperna.
Laviner i franska Alperna skördar nya offer
Laviner i franska Alperna har krävt ytterligare två dödsoffer i helgen.
Läs mer om Alperna.
Victoria och Daniels sportlov i lyxiga skidorten med barnen
Här bygger kronprinsessan Victoria snöborg under semestern.Tillsammans med prins Daniel och barnen Estelle och Oscar njuter hon av en sportlovsresa i en lyxig skidort i schweiziska Alperna.Familjen blir borta i ungefär en vecka innan jobb väntar för mamma och pappa – och förskola för barnen.
Kungaparet åker på skidresa – kan missa Madeleines bebis
Kungen och drottningen riskerar att missa födseln av sitt sjunde barnbarn.På söndagen lyfter de mot schweiziska Alperna och blir borta till mitten av mars – och bara fyra dagar senare reser de till Mexiko.– Det finns en god planering inför den här förlossningen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Oväntade bilden på Bingo – inför Vasan
Här laddar Bingo Rimr för Vasaloppet – med öl i Alperna.– Min pappa ringde och frågade: Vad gör du i Frankrike du ska ju åka Vasaloppet på söndag?, säger Bingo.
Minst fyra har dött i lavin i franska Alperna
Minst fyra personer har dött efter en lavin i Alpes-Maritimes, i södra Frankrike.En person saknas efter lavinen, skriver Le Parisien.
Läs mer om Alperna, Frankrike.En och Le Parisien.
Fyra döda i lavin i franska alperna
Minst fyra personer har omkommit i en lavin i de södra franska alperna vid Entraunes nära Italien, enligt polisen.
Läs mer om Italien.
Kontroversiella teorin om Hitlers död
Adolf Hitler och hans nyblivna hustru Eva Braun begick självmord den 30 april 1945 i Führerbunkern när Röda armn var på väg att invadera Berlin i krigets slutskede. Kropparna bars upp till marken där de brändes upp. Men alla har inte köpt den skrivningen. Enligt flera kontroversiella teorier var det en dubbelgångare som fick sätta livet till. Enligt dessa hamnade Hitler i Sydamerika, Alperna och till och med i de svenska trollskogarna. Bara för att nämna ett fåtal alternativa varianter.
Unga bröder föll 150 meter efter att ha åkt fel i skidbacke
En 12 år gammal pojke omkom medan hans 10-åriga bror klarade sig med svåra skador sedan de kommit fel när de var på väg nedför en backe i de franska alperna i helgen.