Amanda

Här kommer alla känslorna i en och samma bok

Eva-Stina Byggmästar använder hela känsloregistret i Orkidbarn.Amanda Svensson hyllar den livsbejakande diktsamlingen.
Läs mer om Orkidbarn.Amanda.

MP: Vår huvudmotståndare i valet är Moderaterna

Miljöpartiet presenterade sin valstrategi på onsdagen, som man sammanfattar med ett enda ord: Nu. Partiet satsar hårt på klimatfrågan, och vill locka till sig fler väljare som tilltalas av progressiv miljöpolitik. – Vi måste klara klimatförändringarna annars blir det ju enorma konsekvenser, säger Amanda Lind, partisekreterare.
Läs mer om Amanda Lind och Moderaterna.
Felicia, 14, blev inlåst på festen – gruppvåldtogs
Felicia våldtogs av tre män i ett låst och nedsläckt rum. Trots att DNA-spår knöt männen till brottet lades utredningen ned. Först när Felicias mamma ringde åklagaren öppnades den igen – och slutade med att tre män dömdes för grov våldtäkt. DEL 1: Amanda 14: Mamma, de våldtog mig – vi måste anmäla DEL 2: Juristernas krav för att fler ska kunna fällas DEL 3: Lisa, 18, anmälde och bev trodd – männen friades DEL 4: De är männen som våldtar kvinnor tillsammans
Läs mer om DEL.
Kodsnack 252: Hos oss får du certa dig hur mycket du vill
Veckans avsnitt inleds med att Fredrik och Amanda snackar mer om tangentbord, något som blivit lite av ett tema på sistone. Fredrik har skaffat sig ett så kallat 60%-tangentbord och delar med sig av tankar och upplevelser. Ja, det är ett tangentbord som har 60% av alla knappar vi är vana vid, så det levereras med en del intressanta kompromisser.
Läs mer om Amanda och Fredrik.

Två män friades – Lisa, 18: Jag känner mig maktlös

Lisa, 18, ville inte. Domstolen litar på henne. Ändå frias de två män som åtalades för att ha gruppvåldtagit henne. – Skulle man bara ha gått på vad som var mest troligt hade det blivit annorlunda, men så är det inte av rättssäkerhetsskäl, säger domaren. – Jag har tänkt många gånger att jag ångrar att jag anmälde, säger Lisa. LÄS MER: Amanda, 14: Mamma, de våldtog mig – vi måste anmäla
Läs mer om Lisa.
Fittjadomaren: Läste allt – en del förvånade mig
Domarna vill att polisen agerar direkt för att stärka gruppvåldtäktsutredningarna och ge utrymme för fler fällande domar. Polisen vill att våldtagna kvinnor anmäler snabbt – för att förbättra utredningsläget. Avhoppade åklagaren Ulrika Rogland kräver i sin tur mer kompetenta domare. LÄS OCKSÅ: Amanda, 14, gruppvåldtogs av bekanta: Hon är er nu, ni får göra vad ni vill
Läs mer om Ulrika Rogland.
Amanda, 14: Mamma, de våldtog mig – vi måste anmäla
Tejpen sitter kvar över sprickorna på flickrummets söndersparkade dörr. – Sen det hände kan jag bli väldigt, väldigt arg. Amanda var 14 år när hon blev gruppvåldtagen. – En av dem höll fast mig och de andra stod runtom. Efter en stund sa han: Hon är er nu, ni får göra vad ni vill.
Pliskova stoppade 16-åriga skrällen
Tennistalangen Amanda Anisimova, 16, har skrällt i WTA-turneringen i Indian Wells och bland annat slagit ut dubbla Wimbledonmästaren Petra Kvitova.
Pliskova stoppade 16-åriga stjärnskottet
Tennistalangen Amanda Anisimova, 16, har skrällt i WTA-turneringen i Indian Wells och bland annat slagit ut dubbla Wimbledonmästaren Petra Kvitova.
Teorin: Rånare åt upp bytet efter Amandas hjälteinsats
När Amanda Samuelsson upptäckte att en ensam kvinna rånades vid en bankomat tog hon omedelbart upp jakten på gärningsmannen.– Jag bara reagerade och jag hoppas att någon skulle gjort samma sak för mig, säger Amanda om hjälteinsatsen.
Läs mer om Amanda.
Johanna Möller vill byta ut sin advokat – nekas
Johanna Möller tycker det borde vara ett lätt jobb att bevisa hennes oskuld.Därför vill hon bli av med sin försvarsadvokat Amanda Hikes.Men nu avslår hovrätten hennes begäran – och en av hennes önskade advokater säger att han ändå inte hade tagit sig an fallet.
Läs mer om Amanda Hikes.Men.
In My Backyard: AMWIN
Det är två år sedan Amanda Winberg gjorde sin debut på den svenska musikscenen och sedan har resan mot framgång varit en självklarhet. Nu är hon aktuell som en av tio artister som deltar i initiativet In My Backyard.
Johanna Möller vill bli av med advokaten
Johanna Möller har under sin långa rättsprocess försvarats av advokat Amanda Hikes.Men nu kan det komma att ändras – Möller har ansökt om ett byte.Jag börjar tvivla på min advokat, skriver hon i ett brev till Expressen.
16-årig sensation slog ut Wimbledonmästaren
Hört talas om Amanda Anisimova, 16 år? Det kan vara värt att lägga namnet på minnet.
16-årig sensation slog ut Kvitova
Hört talas om Amanda Anisimova, 16 år? Det kan vara värt att lägga namnet på minnet.
Läs mer om Amanda Anisimova och Kvitova.
Amandas make utvisades – då flyttade hon med till Irak
Kärleken har inga gränser! Det vet Amanda Tenevall, 22.När den irakiska flykting hon träffade i Övertorneå och gifte sig med utvisades till sitt hemland följde hon med.Nu lever hon i det oroliga landet och väntar på Migrationsverket beslut att de båda ska kunna återvända tillsammans till Sverige.– Det var ju självklart att jag skulle följa med. Han är ju min man, säger hon.
De vill lyfta tjejers rätt till bra sex
Let's talk about sex, baby! "Alla våra ligg" är podden där vi gör just det. Amanda och Anna anser att sexlivet är viktigt för välmåendet. Och kul att prata om.
Läs mer om Anna.
Nya ilskan mot H&M:s barntröjor
Två HM-tröjor har fått många att reagera.Ny kritik riktas mot klädjätten på grund av bristande jämställdhet, något som sajten Breakit tidigare rapporterat.– Det är helt sjukt att det är HM som tabbar sig igen, säger Amanda Oxell som ligger bakom Annonsrådet.
Gamereactor TV spelar svenskutvecklade Fe
Dóri unt Amanda från Gamereactor i Danmark tillbringade ett par kvalitetstimmar med svenskutvecklade indiepärlan Fe som ges ut av EA.
Läs mer om Amanda, Danmark och Gamereactor.
Nej, Fi har inte bytt sina toalettskyltar
En bild som påstås vara från toaletterna i Feministiskt initiativs huvudkontor får stor spridning i sociala medier.Men den har ingenting med verkligheten att göra.– Det här är en del av det vi kommer att få se under valrörelsen, säger Amanda Mogensen, som är kommunikationsansvarig för Fi och sitter i partistyrelsen.
Läs mer om Amanda Mogensen och Feministiskt.
Amandas, 30, uppmaning efter dotterns tragiska död
Amanda Kullenberg förlorade sin dotter efter en för tidig födsel i vecka 24.Nu berättar hon om den traumatiska händelsen för åtta år sedan – samt uppmanar gravida att söka vård direkt när någonting känns fel:– Lita på din magkänsla, säger Amanda.
Läs mer om Amanda.
Minnesord: Lars Lindström
Lars Lindström, Bromma, har avlidit vid 74 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Barbara och barnen Simon och Amanda.
Läs mer om Amanda, Barbara, Bromma och Simon.
Valparna skulle få nya hem – avlivades vid gränsen
De fyra valparna skulle adopteras från Makedonien och få nya hem i Sverige. Men vid gränsen tog det stopp. Och då flygen tillbaks var fullbokade tvingades Cheyenne Trejling och Amanda Lagerqvist skriva under papper på att avliva hundarna.–Min kropp är ledsen men mina ögon har slut på tårar. Jag är helt utmattad, varken jag eller Amanda åt på flera dagar, säger Cheyenne Trejling.