Amerika

Peter Wolodarski: Ska Ryssland också manipulera det svenska valet?

I USA har den särskilde åklagaren Robert Mueller åtalat 13 ryssar för att konspirera mot Amerika. Hans anklagelsesakt har hög relevans inför höstens val i Sverige.
Läs mer om Amerika, Robert Mueller och Sverige.

Objuden Maduro lovar komma till toppmöte

Är ni rädda för mig? Det frågar Venezuelas president sina kollegor runtom i Amerika inför ett stort toppmöte i vår.
Läs mer om Amerika.
Objuden Maduro lovar att komma ändå
– Är ni rädda för mig? Det frågar Venezuelas president sina kollegor runtom i Amerika inför ett stort toppmöte i vår.
Läs mer om Amerika.
Änglar och aids ger eko in i Trumps Amerika
Tony Kushners episka drama om aidskatastrofen i USA på 1980-talet fortsätter att fängsla. På Dramaten biter Farnaz Arbabi i en stor tugga teater när hon sätter upp båda delarna efter varandra.
Läs mer om Farnaz Arbabi och USA.

Ett toppjobb kan betyda många saker

På en tillställning berättade min bordskamrat att dottern var i Amerika men hade ett toppjobb som väntade när hon kom hem. Min fråga är; vad är egentligen ett toppjobb för vi har ju bara ett liv?
Läs mer om Amerika.
Trumps tal – från en affärsman till tusen andra
Ett tal om att Amerika kommer först men inte står ensamt, men framförallt ett tal för att locka investerare till USA. Så kan president Donald Trumps 17 minuter på scenen vid Davosmötet beskrivas. Men flera deltagare var besvikna över att inga geopolitiska tankar framfördes.
Läs mer om Amerika, Davosmötet och USA.
Jag upplever det inte så i Sverige
NEW YORK. Ljudet av Amerika är sport på tv.
Läs mer om Amerika och Sverige.
Mässlingens förödande kraft krossade urbefolkningen
Mässlingen är, tillsammans med smittkoppor, huvudanledningen till att ursprungsbefolkningen i Amerika utplånades på 1500-talet. Vi europeer förde med oss sjukdomen, som orsakade världshistoriens största demografiska katastrof.
Läs mer om Amerika.
Melania Trumps lyxiga nyårsklänning – för 36 000 kronor
Nyårsafton firade Donald Trump med familj, vänner och fans på presidentens exklusiva klubb Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida.Presidenthustrun Melania Trump sågs i en lyxig paljettklänning i rosa till det nätta priset av 4 000 dollar.2018 kommer bli ett fantastiskt år för Amerika! twittrade Donald Trump samtidigt som han önskade sina vänner och fiender ett gott nytt år.
Donalds och Melanias julhälsning till folket
I en film som Donald Trump lade ut på Twitter på juldagen skickar han och frun Melania sina julhälsningar.– Melania och jag är glada att önska Amerika och hela världen en mycket god jul, börjar USA:s president med att säga.
Läs mer om Amerika, Donald Trump, Melania och Twitter.
Så lyckades Trump rikta vår uppmärksamhet mot en obskyr hatgrupp
DONALD TRUMP HAR RETWEETAT DESSA VIDEOR OCH HAN HAR 44 MILJONER FÖLJARE! GUD BEVARA DIG TRUMP! GUD BEVARA AMERIKA!!
Läs mer om Trump.
Utan slavhandeln – hur många hade levt i Afrika i dag?
Hur allvarlig var egentligen den transatlantiska slavhandeln för Afrika? Drabbades länderna av avfolkning? Kan man räkna ut hur många afrikaner det skulle ha funnits om slavexporten till Amerika aldrig ägt rum? Idag blir det ett ovanligt omfattande inlä, eftersom frågan är allvarlig och har varit föremål för åtskilligt forskargrubbel.
Läs mer om Afrika och Amerika.
Amerika först – men inte för Trumps livvakter
Donald Trump gick till val på valspråket Amerika först. Att gynna amerikansk industri och det amerikanska folket. Nu visar det sig att hans egna livvakter bär kläder tillverkade i Mexiko.
Läs mer om Amerika och Mexiko.
Karriärens första SHL-mål - då var pappa i Amerika
MALMÖ. SHL-debuten skedde i januari 2016. Då satt pappa, och sportchefen, Patrik Sylvegård, i USA på en arbetsresa.Nästa två år senare kom Marcus Sylvegårds första SHL-mål, mot Växjö.Var pappa fanns då? På planet för en arbetsresa till USA.- Men mamma var här, och hon är nog min största fan, säger Marcus.
Trump: Världen fick se ett starkt Amerika
USA:s president summerade på onsdagskvällen sin två veckor långa resa i Asien. – Världen fick se ett starkt, stolt och självsäkert Amerika, sa han.
Läs mer om Amerika och Asien.
Donald Trump Jr tog emot tips från Wikileaks
Under den brinnande valkampanjen inför valet av USA:s president 2016 kontaktar Wikileaks den blivande presidentens son, Donald Trump Jr.President Trumps egna CIA-chef har varnat Amerika för den Assange-ledda gruppen.President Trumps äldste son, Tump Jr, ska ha lyssnat och agerat på råden givna från gruppen. Det avslöjar The Atlantic.
Björn Wiman: Alla män har inte skuld för övergreppen – men alla har ett ansvar
Jag får en kudde i huvudet av Nour El Refai. Det är inte så dramatiskt som det låter. Jag är på teaterpremiären av Swede Hollow, baserad på Ola Larsmos roman om de svenskar som utvandrade till Amerika men som varken grävde guld eller byggde trygga timmerhus utan hamnade i ett slumområde i St Paul i Minnesota, längst ner på samhällsstegen.
USA:s president vänder världen ryggen
För ett år sedan valdes Donald Trump till USA:s president, bland annat på vallöftet att sätta Amerika först. Han skulle ägna sig åt hemlandet och inte ta ansvar för andra länders problem. USA:s partiella reträtt från världsscenen har på kort tid skapat oreda och osäkerhet.
Läs mer om Amerika och Donald Trump.
Kan inte förstå vad som hände
Jerry Riordan är hemma igen efter sin livs kanske största seger.Nu berättar tränaren om att han fortfarande är i chock, hans tankar under loppet, firandet på en italiensk restaurang och varför det var extra viktigt att vinna i USA.– Om han en dag slutar och blir avelshingst i Amerika, skulle han kunna göra succ, säger Jerry Riordan.
Läs mer om Amerika, Jerry Riordan och USA.
Skönhetsmissar kritiserade Trump
Det unga Amerika håller inte med sin president. Det blev tydligt när Miss America utsågs i en direktsänd gala på söndagskvällen.
Läs mer om Amerika och Trump.
Skönhetsmissar kritiserade Trump
Det unga Amerika håller inte med sin president. Det blev tydligt när Miss America utsågs i en direktsänd gala på söndagskvällen. President Trump fick kritik både för sin miljöpolitik och hur han agerade när det gällde demonstrationerna i Charlottesville.
Läs mer om Amerika, Charlottesville och Trump.
Far och son Bush fördömer hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Far och son Bush vänder sig mot hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Guvernören: Ni har ingen plats i Amerika
– Åk hem. Ni har ingen plats här och ni har ingen plats i Amerika, sa Virginias guvernör Terry McAuliffe (D) i ett anförande riktat mot nazister och Vit makts-människor vid 00.30-tiden natten mot söndagen svensk tid.
Läs mer om Amerika, Terry McAuliffe och Vit.
Ni har ingen plats i Amerika
– Åk hem. Ni har ingen plats här och ni har ingen plats i Amerika, sa Virginias guvernör Terry McAuliffe (D) i ett anförande riktat mot nazister och Vit makts-människor vid 00.30-tiden natten mot söndagen svensk tid.
Läs mer om Amerika, Terry McAuliffe och Vit.