Amerika

Så lyckades Trump rikta vår uppmärksamhet mot en obskyr hatgrupp

DONALD TRUMP HAR RETWEETAT DESSA VIDEOR OCH HAN HAR 44 MILJONER FÖLJARE! GUD BEVARA DIG TRUMP! GUD BEVARA AMERIKA!!
Läs mer om Trump.

Utan slavhandeln – hur många hade levt i Afrika i dag?

Hur allvarlig var egentligen den transatlantiska slavhandeln för Afrika? Drabbades länderna av avfolkning? Kan man räkna ut hur många afrikaner det skulle ha funnits om slavexporten till Amerika aldrig ägt rum? Idag blir det ett ovanligt omfattande inlä, eftersom frågan är allvarlig och har varit föremål för åtskilligt forskargrubbel.
Läs mer om Afrika och Amerika.
Amerika först – men inte för Trumps livvakter
Donald Trump gick till val på valspråket Amerika först. Att gynna amerikansk industri och det amerikanska folket. Nu visar det sig att hans egna livvakter bär kläder tillverkade i Mexiko.
Läs mer om Amerika och Mexiko.
Karriärens första SHL-mål - då var pappa i Amerika
MALMÖ. SHL-debuten skedde i januari 2016. Då satt pappa, och sportchefen, Patrik Sylvegård, i USA på en arbetsresa.Nästa två år senare kom Marcus Sylvegårds första SHL-mål, mot Växjö.Var pappa fanns då? På planet för en arbetsresa till USA.- Men mamma var här, och hon är nog min största fan, säger Marcus.

Trump: Världen fick se ett starkt Amerika

USA:s president summerade på onsdagskvällen sin två veckor långa resa i Asien. – Världen fick se ett starkt, stolt och självsäkert Amerika, sa han.
Läs mer om Amerika och Asien.
Donald Trump Jr tog emot tips från Wikileaks
Under den brinnande valkampanjen inför valet av USA:s president 2016 kontaktar Wikileaks den blivande presidentens son, Donald Trump Jr.President Trumps egna CIA-chef har varnat Amerika för den Assange-ledda gruppen.President Trumps äldste son, Tump Jr, ska ha lyssnat och agerat på råden givna från gruppen. Det avslöjar The Atlantic.
Björn Wiman: Alla män har inte skuld för övergreppen – men alla har ett ansvar
Jag får en kudde i huvudet av Nour El Refai. Det är inte så dramatiskt som det låter. Jag är på teaterpremiären av Swede Hollow, baserad på Ola Larsmos roman om de svenskar som utvandrade till Amerika men som varken grävde guld eller byggde trygga timmerhus utan hamnade i ett slumområde i St Paul i Minnesota, längst ner på samhällsstegen.
USA:s president vänder världen ryggen
För ett år sedan valdes Donald Trump till USA:s president, bland annat på vallöftet att sätta Amerika först. Han skulle ägna sig åt hemlandet och inte ta ansvar för andra länders problem. USA:s partiella reträtt från världsscenen har på kort tid skapat oreda och osäkerhet.
Läs mer om Amerika och Donald Trump.
Kan inte förstå vad som hände
Jerry Riordan är hemma igen efter sin livs kanske största seger.Nu berättar tränaren om att han fortfarande är i chock, hans tankar under loppet, firandet på en italiensk restaurang och varför det var extra viktigt att vinna i USA.– Om han en dag slutar och blir avelshingst i Amerika, skulle han kunna göra succ, säger Jerry Riordan.
Läs mer om Amerika, Jerry Riordan och USA.
Skönhetsmissar kritiserade Trump
Det unga Amerika håller inte med sin president. Det blev tydligt när Miss America utsågs i en direktsänd gala på söndagskvällen.
Läs mer om Amerika och Trump.
Skönhetsmissar kritiserade Trump
Det unga Amerika håller inte med sin president. Det blev tydligt när Miss America utsågs i en direktsänd gala på söndagskvällen. President Trump fick kritik både för sin miljöpolitik och hur han agerade när det gällde demonstrationerna i Charlottesville.
Läs mer om Amerika, Charlottesville och Trump.
Far och son Bush fördömer hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Far och son Bush vänder sig mot hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Guvernören: Ni har ingen plats i Amerika
– Åk hem. Ni har ingen plats här och ni har ingen plats i Amerika, sa Virginias guvernör Terry McAuliffe (D) i ett anförande riktat mot nazister och Vit makts-människor vid 00.30-tiden natten mot söndagen svensk tid.
Läs mer om Amerika, Terry McAuliffe och Vit.
Ni har ingen plats i Amerika
– Åk hem. Ni har ingen plats här och ni har ingen plats i Amerika, sa Virginias guvernör Terry McAuliffe (D) i ett anförande riktat mot nazister och Vit makts-människor vid 00.30-tiden natten mot söndagen svensk tid.
Läs mer om Amerika, Terry McAuliffe och Vit.
Torfinn Iversen: Oskars Amerika
Tung långfilmsdebut. Mycket befriande om barndomens mörker, skriver Hynek Pallas om Oskars Amerika.
Skräckbanan: Elva hästar döda på två veckor i USA
Galoppbanan Saratoga Race Course får hård kritik.Förra säsongen dog 16 hästar- i har redan 11 dött.– Exploatering av djur för underhållning har ingen plats i dagens Amerika, säger Patrick Battuello från gruppen Horseracing Wrongs till Timeunion.
Irans motkrav på USA: Frige våra medborgare
Teheran bemöter nu USA:s hot om allvarliga konsekvenser om inte Iran släpper amerikanska medborgare som sitter fängslade i landet. – Amerika borde skyndsamt frige iranska fångar i landet, säger Bahram Ghasemi, det iranska utrikesdepartementets talesperson, enligt den statliga nyhetsbyrån Isna.
Läs mer om Bahram Ghasemi, Iran, Isna och USA.
Trumps linje riskerar att sätta Amerika sist
I sitt installationstal för knappt ett halvår sedan förvandlade president Donald Trump sin kampanjslogan till högtidlig doktrin: America First. En brytpunkt för att rasera den multilaterala världsordning som mödosamt byggts upp sedan Marshallplanen under de senaste sjuttio åren.
Trump: USA älskar Polen
– Vi har kommit hit för att ge ett tydligt budskap: Amerika älskar Polen. I det polska folket ser vi Europas själ, säger USAS president Donald Trump i sitt ta i Warszawa på torsdagen
Läs mer om Donald Trump, Polen och Warszawa.
Ayatollah Khamenei menar att USA skapat IS
Vem skapade IS? Amerika... Så sade Irans högste ledare Ayatollah Khamenei vid ett möte med höga tjänstemän på måndagen enligt Reuters. Han menade också att USA är anledningen till instabiliteten i Mellanöstern.
Ayatollah Khameini menar att USA skapat IS
Vem skapade IS? Amerika... Så sade Irans högste ledare Ayatollah Khameini vid ett möte med höga tjänstemän på måndagen enligt Reuters. Han menade också att USA är anledningen till instabiliteten i Mellanöstern.
Gunhild Stordalens ilskna hån mot Trump
Läkaren, miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen går till hårt angrepp mot Donald Trump på sitt Instagram-konto.Hon har lagt upp en bild på Donald Trump tillsammans med en tegelmur och industrier i bakgrunden med texten:Oroa er inte Amerika. Min stora fina mur kommer stänga ute klimatförändringarna. Lita på mig
Trump hyllar sig själv i påkostad reklamfilm
NEW YORK. I en ny reklamfilm hyllar Trump sina första 100 dagar som president. Insatserna lyfts fram som succ – och de som inte håller med stämplas som fejkmedia. – Amerika vinner och president Trump gör Amerika great igen, säger speakerrösten.
Läs mer om Amerika och Trump.
Karin Bojs: Vem åt upp den gamla mastodonten?
Det började redan på gymmet i torsdags morse. En medtränare hojtade tvärs över salen, så fort han fick syn på mig: Tänka sig att människor har varit så tidigt i Amerika!
Läs mer om Amerika.