Amsterdam

Forsberg nätade och debut av Isak i CL

Ett välkommet besked till förbundskaptenen Janne Andersson efter den bleka insatsen i Amsterdam: Emil Forsberg gör mål igen. Samtidigt fick jättetalangen Alexander Isak debutera i Champions League med Dortmund.

Kroatiska piken till Sverige inför playoff

AMSTERDAM. Sverige är klart för playoff-spel där Kroatien kan vänta.Nu skickar kroatiska journalisten Tomo Nicota, på tidningen Sportske Novosti, en varning till det svenska laget.– Kroatien har ett mycket starkare lag än Sverige, säger han.
Bisarra protesten – efter stjärnans fusk
AMSTERDAM. Mitt under matchen pågick en protest mot Arjen Robben inne på Amsterdam Arena.Och när Holland slogs ut bubblade skadeglädjen.Anledningen? En incident från 2014.– Det här var karma, säger supportern Jose Luis Mercado.
Nilsson Lindelöf sågas: En absolut katastrof
AMSTERDAM/STOCKHOLM. Sverige är klart för VM-playoff.Men i brittisk media sågas Victor Nilsson Lindelöf.En total katastrof, skriver The Mirror.

Olsen kan ställas mot landet han valde bort: Jag skiter i vilket

Amsterdam. Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen har danska föräldrar men är uppväxt i Sverige. Han kunde valt Danmark men skaffade sig ett svenskt pass 2014 och debuterade i Blågult 2015. FC Köpenhamn-spelaren kan nu få möta sitt andra hemland i playoff.
Läs mer om Blågult, Danmark, Robin Olsen och Sverige.
Hårda kritiken: Dum i huvudet
AMSTERDAM. Holland missar VM 2018.Nu riktas kritik mot Sverige – för maskandet under ödesmatchen på Amsterdam Arena.Den tidigare allsvenske profilen Geert den Ouden går så långt att han kallar Mikael Lustig för dum i huvudet.– Sverige hade kunnat få ytterligare tre-fyra varningar för maskning, säger den Ouden.
Svenska piken: Vi har allt att vinna
AMSTERDAM. Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien.Något av de lagen står mellan Sverige och ett VM-slutspel i Ryssland nästa sommar.– Vi känner inget tryck på oss, vi har allt att vinna, säger förbundskapten Janne Andersson.
Jag har aldrig varit så glad för en förlust
AMSTERDAM. Trots förlusten mot Nederländerna var det en nöjd och lite omtumlad förbundskapten Janne Andersson som kom till den efterföljande presskonferensen.
Andersson i tårar i omklädningsrummet
AMSTERDAM/STOCKHOLM. Arjen Robben kunde inte hålla tillbaka tårarna.Det kunde inte Janne Andersson heller.Nu avslöjar förbundskaptenen varför han grät i omklädningsrummet inför matchen.– Det har varit omtumlande, säger han.
Läs mer om Janne Andersson.
Granqvist: Jag vill inte möta Italien eller Danmark
AMSTERDAM. Arjen Robben gjorde båda målen i matchen – men det var ändå Sverige som lämnade Amsterdam Arena som vinnare. – Jag vill inte möta Italien, och helst inte Danmark heller, sa lagkapten Andreas Granqvist sedan Sverige säkrat en plats i playoff till VM, trots förlust 0–2 i bortamötet med Nederländerna.
Granqvist: Jag vill inte möta Italien eller Danmark
AMSTERDAM. Arjen Robben gjorde båda målen i matchen – men det var ändå Sverige som lämnade Amsterdam Arena som vinnare. – Jag vill inte möta Italien, och helst inte Danmark heller, sa lagkapten Andreas Granqvist sedan Sverige säkrat en plats i playoff till VM, trots förlust 0–2 i bortamötet med Nederländerna.
Nu vill vi lottas mot det sämsta laget: Danmark
AMSTERDAM. Mycket uppladdning, inte så mycket urladdning.Sverige parerade alla mardrömsscenarier och fullbordade sin kvalsucc.Torka svetten ur pannan, för nu gäller det.Nu får lotten gärna falla på det sämsta vi kan få: Danmark.
Sverige klart för VM-playoff – trots förlust mot Nederländerna
Sveriges målsättning inför matchen i Amsterdam var glasklar: en play off-plats och chans till VM-spel i Ryssland nästa år. Och trots en chockstart lyckades svenskarna med uppgiften. Förlusten mot Nederländerna med 0–2, var långt ifrån de sju mål som hemmalaget var tvunget att vinna med.
Så följer du Sveriges VM-kval i Expressen TV
Sverige avslutar VM-kvalet borta mot Holland.Expressen TV sänder live från klockan 20.00 och ända tills den sista spelaren lämnat Amsterdam Arena i natt.Så här följer du sändningen i Expressen TV.
Just nu: Följ Sverige mot Nederländerna
Det är dags för det spännande avgörandet i VM-kvalet. Sverige möter Nederländerna i Amsterdam. Ska Sverige ta andraplatsen i gruppen och gå till play-off? Ska Sverige rentav ta fler poäng än Frankrike och ta en direktplats? Eller ska Nederländerna göra så många mål att de tar andraplatsen och slår ut Sverige? Följ vår direktrapport.
Svenska planen: att stoppa detektiven
AMSTERDAM. Det måste till en holländsk målfest utöver det vanliga för laget ska ha en chans att nå en play off-plats.Sveriges spion Tom Prahl tror inte på holländsk seger - utan menar att det är större chans att Blågult slår det forna storlaget.Viktigast blir att stoppa Arjen Robben.- Jag vet att Sverige har pratat om hur de ska stoppa honom säger Hollandsscouten Tom Prahl.
Svenske Emil blåstes på sin matchbiljett
AMSTERDAM/STOCKHOLM. Efter Sveriges kross mot Luxemburg kom mardrömsbeskedet för svenska supportrar.Runt 1500 svenskar fick sina biljetter ogiltigförklarade av det nederländska fotbollsförbundet.– Det är jävligt irriterande, säger Emil Stensiö, 28, en av de drabbade.
Läs mer om Emil Stensiö och Luxemburg.
Seger i kväll och vägen till EM 2020 blir lättare
Det ligger mer än en playoff-plats i vågskålen när Nederländerna och Sverige möts i Amsterdam i kväll. Vinnaren i VM-kvalet får också en enklare väg till EM 2020 genom att laget hamnar i första divisionen i den nya turneringen Nations League.
Låt oss se det här VM- kvalet genom honom
AMSTERDAM. Välkommen till finalföreställningen.Knorren på Ola Toivonens renässanskval. Marcus Bergs pånyttfödelse. Jakob Johanssons uppkomst. Robin Olsens kröningsceremoni.Välj vem du vill.Välkommen till det tränardrivna segertåget.
Läs mer om VMkvalet.
Så ställer Sverige upp mot Holland
AMSTERDAM. Här är Sveriges startelva mot Holland.Enligt uppgifter till SportExpressen satsar Janne Andersson på samma elva som i succmatchen mot Luxemburg senast.Därmed bänkas Albin Ekdal och Sebastian Larsson får fortsatt förtroende på det centrala mittfältet.- Vår fokus är inte att inte förlora matchen utan att vinna, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.
Sverige har 100 miljoner skäl att lyckas i VM-kvalet
Prispengarna, varningsläget, Nederländeras desperata måljakt och Sveriges tänkbara motstånd i playoff är de stora snackisarna inför kvalavslutningen i Amsterdam. SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad och reder ut de viktigaste punkterna inför tisdagens match som kan vara värd 100 miljoner för Svenska fotbollsförbundet.
Läs mer om Amsterdam, Svenska och VM-kvalet.
Robben tror fortfarande inte på VM
AMSTERDAM. Världsstjärnan Arjen Robben backar inte från sin ståndpunkt. Han sade redan i lördags att VM-kvalet var kört för Nederländerna, och fick mothugg av förbundskapten Dick Advocaat. Och vid måndagens presskonferens konstaterade han krasst: – Man ska inte lura sig själv.
Matchguide: Nederländerna–Sverige
Sveriges fotbollsherrar möter Nederländerna i den avslutande VM-kvalmatchen i Amsterdam. Här är förutsättningarna inför tisdagens drabbning.
Bråk skakar Holland – inför ödesmatchen
AMSTERDAM. Det krävs ett mirakel för att inte Holland ska missa VM.Men på presskonferensen inför sin match mot Sverige hamnade Hollands förbundskapten Dick Advocaat i bråk med en holländsk journalist.– Han föredrar att vinna med 1-0. Det är idiotiskt, säger Wilfried Genee på tv-kanalen RTL.
Norska herrarna delar med sig till damerna – dialog pågår i Sverige
Amsterdam. Det finns 100 miljoner skäl för fotbollslandslaget att ta sig till VM–slutspelet i Ryssland nästa år. Så stor är garantisumman för ett avancemang. Samtidigt möts förbundet av krav på att utjämna ersättningsnivån mellan herr- och damlandslag. – Vi för en dialog med damlandslaget, säger fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.