Amsterdam

Därför flydde Anna Skipper landet – bryter tystnaden

Som programledare för Du är vad du äter var Anna Skipper ett av Sveriges mest kända ansikten.Men den utblottade tv-stjärnan valde att fly landet.I dag bor tv-profilen i Amsterdam och är lyckligt omgift med affärsmannen Bob Evertse.– Det var ett fantastiskt, grekiskt, bröllop, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Därför flydde Anna Skipper landet – bryter tystnaden

Som programledare för Du är vad du äter var Anna Skipper ett av Sveriges mest kända ansikten. Men den utblottade tv-stjärnan valde att fly landet. I dag bor tv-profilen i Amsterdam och är lyckligt omgift med affärsmannen Bob Evertse. – Det var ett fantastiskt, grekiskt, bröllop, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.
Så ska Amsterdam straffa budgetresenärer
Snart kan en budgetresa till Amsterdam vara ett minne blott.Ett påslag om 100 kronor per natt kan bli verklighet, om regeringen får som den vill.– Vi skulle föredra människor som inte äter falafel och ränner runt på Red Light District, säger finansminister Udo Kock.
HBO förvandlade mitt kvarter till ett porrträsk
BAKOM KULISSERNA: På norra Manhattan har en bit av Amsterdam Avenue byggts om och tiden vridits tillbaka till 70-talet. Frilansjournalisten Martin Brusewitz bodde mitt i inspelningen av HBO:s nya tv-storsatsning och berättar historien om The deuce.
Läs mer om Amsterdam Avenue, Manhattan och The.

Bulgarien skakade Nederländerna i Amsterdam

Nederländerna vann med den viktiga VM-kvalmatchen mot Bulgarien på Amsterdam arena med 3-1. Davy Pröpper svarade för två av målen.
Bulgarien skakar Nederländerna i Amsterdam
Nederländerna tog ledningen med 2-0 i den viktiga VM-kvalmatchen mot Bulgarien på Amsterdam arena. Men i den 69:e minuten reducerade Georgi Kostadinov och skapade nerv inför avslutningen.
Nederländerna leder mot Bulgarien
Nederländerna har tagit ledningen i den viktiga VM-kvalmatchen mot Bulgarien på Amsterdam arena.
KLM och Air France satsar stort i Sverige
I höst storsatsar flygbolagen KLM och Air France på Sverige. Bolagen kommer att erbjuda totalt 133 avgångar i veckan från Sverige till Amsterdam, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Air France, Amsterdam, KLM och Sverige.
KLM och Air France satsar stort i Sverige
I höst storsatsar flygbolagen KLM och Air France på Sverige. Bolagen kommer att erbjuda totalt 133 avgångar i veckan från Sverige till Amsterdam, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Air France, Amsterdam, KLM och Sverige.
Flygbolagen storsatsar på Sverige i höst
Behöver vi svenskar 98 direktflyg till Amsterdam i veckan?Det blir i alla fall effekten när holländska flygbolaget KLM storsatsar på Sverige.
Läs mer om Amsterdam, KLM och Sverige.
Bröt sig in mitt i natten – hos svenska stjärnan
AMSTERDAM. SVT:s expert Lisa Ek fick ett obehagligt avbrott i EM-föreberedelserna.Natten till i går gjorde någon eller några personer inbrott i huset där hon låg och sov.– Man såg verkligen att det var proffs som hade brutit sig in. De hade bara tagit saker av värde, säger Ek.
Värdlandet skakas av dödsfall dagar före EM
AMSTERDAM. Bara dagar före EM skakas värdnationen Holland av ett tragiskt dödsfall.Den 32-åriga holländska fotbollsstjärnan Sylvia Nooij är plötsligt död. All min medkänsla till hennes nära och hela fotbollsfamiljen i Holland., skriver svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl på twitter efter beskedet.
Här landar svenska stjärnorna inför EM
AMSTERDAM. Här landar de svenska landslagsstjärnorna på holländsk mark.Om sex dagar börjar EM-allvaret.– Det känns jättehärligt att äntligen vara på plats, säger Lisa Dahlkvist.
Läs mer om EM-allvaret och Lisa Dahlkvist.
Zlatans resa från spontanfotbollen på Rosengård till världsscenerna
Spontanfotbollen på Rosengård lade grunden till vad som skulle bli en av världens bästa spelare.Sedan dess har fotbollen tagit Zlatan Ibrahimovic till metropoler som Amsterdam, Barcelona, Milano och Paris.Nu är Zlatan Ibrahimovic nominerad till Årets skåning 2017 och storstjärnan minns för evigt sina rötter.– Malmö kommer alltid att vara mitt hem. Jag kommer aldrig att glömma var jag kommer ifrån, sade Ibrahimovic när hans dåvarande klubb PSG skulle möta MFF i Champions League på Swedbank stadion.
Spionfilm visar mystisk Volvomodell – kan det vara nya V60?
En maskerad Volvo har filmats på en gata i Amsterdam av auto motor sport-läsaren Levent Morandini. Det väldigt svårt att se hur stor bilen är, så vi kan inte bekräfta att bilen faktiskt är nya generationen Volvo V60, men det kan mycket väl vara så. Det vi kan läsa ut från registreringsnumret är att bilen har D4-motorn på 190 hästkrafter och ett koldioxidutsläpp på 110 gram per kilometer. Siffrorna som står i registreringsbeviset behöver dock inte alltid stämma överens med verkligheten när det gäller testbilar. Den maskerade bilen är enligt samma uppgifter något kortar
8 platser som avskyr turister över allt annat
Flera av våra populäraste resmål har fått nog. Orter som Barcelona, Amsterdam och Santorini håller på att älskas ihjäl av gigantiska turistflockar och på många håll börjar de fast boende bli direkt fientliga mot turisterna. Här är åtta platser som inte alls uppskattar turister:
Läs mer om Amsterdam, Barcelona och Santorini.
Bil körde in i folkmassa i Amsterdam
Nyhetsbyrån AP uppger att en bil har kört in i människor på en gata mitt i Amsterdam.Inga uppgifter finns i nuläget om att det skulle röra sig om ett terrordåd.
Läs mer om Amsterdam och Amsterdam.Inga.
Bilist körde på flera i Amsterdam
Polisen i Amsterdam har gripit en man sedan han kört på minst fem personer vid centralstationen. Händelsen inträffade på lördagskvällen.
Läs mer om Amsterdam.
Sex års fängelse för kokainleverans
En fjärde inblandad har dömts till sex års fängelse för medverkan i den spektakulära kokainsmugglingen i ett sportflygplan från Amsterdam till Landskrona förra året. Sedan tidigare är tre män dömda till sju års fängelse.
Läs mer om Amsterdam och Landskrona.
Från Kluivert till Kluivert – Ajax satsar på framtiden
Amsterdam. I morgon är det exakt 22 år sedan Ajax senast vann en stor titel i Europa. Den 24 maj 1995 innebar ett sent mål av Patrick Kluivert mot Milan att Ajax vann Champions League/Europacupen för fjärde gången i historien. De senaste åren har de ekonomiska villkoren gjort det svårt att konkurrera på de största fotbollsscenerna, men nu finns chansen till en ny titel – med en ny Kluivert i laget.
Ajax arena döps om efter legendar
Den 3 maj spelar Ajax den första semifinalen i Europa League mot Lyon i Amsterdam. På en arena som snart heter Johan Cruijff Arena.
Bilen som Toyota inte vågar ersätta
Amsterdam. Toyota fräschar upp sin storsäljande småbil Yaris. Glöm dieselversionen – nu är det bara bensin som gäller. Och el!
Läs mer om Toyota.
Par försökte ta bort Förintelse-minnesmärke
Ett par i Nederländernas huvudstad Amsterdam har försökt att avlägsna ett minnesmärke över Förintelsen eftersom det påminner dem om deras barns död, skriver israeliska Haaretz. Märket är nedlagt i gatan för att påminna förbipasserande om att husets tidigare invånare Joachim Elte mördades i ett tyskt koncentrationsläger under andra världskriget.