Amsterdam

KLM och Air France satsar stort i Sverige

I höst storsatsar flygbolagen KLM och Air France på Sverige. Bolagen kommer att erbjuda totalt 133 avgångar i veckan från Sverige till Amsterdam, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Air France, Amsterdam, KLM och Sverige.

KLM och Air France satsar stort i Sverige

I höst storsatsar flygbolagen KLM och Air France på Sverige. Bolagen kommer att erbjuda totalt 133 avgångar i veckan från Sverige till Amsterdam, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Air France, Amsterdam, KLM och Sverige.
Flygbolagen storsatsar på Sverige i höst
Behöver vi svenskar 98 direktflyg till Amsterdam i veckan?Det blir i alla fall effekten när holländska flygbolaget KLM storsatsar på Sverige.
Läs mer om Amsterdam, KLM och Sverige.
Bröt sig in mitt i natten – hos svenska stjärnan
AMSTERDAM. SVT:s expert Lisa Ek fick ett obehagligt avbrott i EM-föreberedelserna.Natten till i går gjorde någon eller några personer inbrott i huset där hon låg och sov.– Man såg verkligen att det var proffs som hade brutit sig in. De hade bara tagit saker av värde, säger Ek.

Värdlandet skakas av dödsfall dagar före EM

AMSTERDAM. Bara dagar före EM skakas värdnationen Holland av ett tragiskt dödsfall.Den 32-åriga holländska fotbollsstjärnan Sylvia Nooij är plötsligt död. All min medkänsla till hennes nära och hela fotbollsfamiljen i Holland., skriver svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl på twitter efter beskedet.
Här landar svenska stjärnorna inför EM
AMSTERDAM. Här landar de svenska landslagsstjärnorna på holländsk mark.Om sex dagar börjar EM-allvaret.– Det känns jättehärligt att äntligen vara på plats, säger Lisa Dahlkvist.
Läs mer om EM-allvaret och Lisa Dahlkvist.
Zlatans resa från spontanfotbollen på Rosengård till världsscenerna
Spontanfotbollen på Rosengård lade grunden till vad som skulle bli en av världens bästa spelare.Sedan dess har fotbollen tagit Zlatan Ibrahimovic till metropoler som Amsterdam, Barcelona, Milano och Paris.Nu är Zlatan Ibrahimovic nominerad till Årets skåning 2017 och storstjärnan minns för evigt sina rötter.– Malmö kommer alltid att vara mitt hem. Jag kommer aldrig att glömma var jag kommer ifrån, sade Ibrahimovic när hans dåvarande klubb PSG skulle möta MFF i Champions League på Swedbank stadion.
Spionfilm visar mystisk Volvomodell – kan det vara nya V60?
En maskerad Volvo har filmats på en gata i Amsterdam av auto motor sport-läsaren Levent Morandini. Det väldigt svårt att se hur stor bilen är, så vi kan inte bekräfta att bilen faktiskt är nya generationen Volvo V60, men det kan mycket väl vara så. Det vi kan läsa ut från registreringsnumret är att bilen har D4-motorn på 190 hästkrafter och ett koldioxidutsläpp på 110 gram per kilometer. Siffrorna som står i registreringsbeviset behöver dock inte alltid stämma överens med verkligheten när det gäller testbilar. Den maskerade bilen är enligt samma uppgifter något kortar
8 platser som avskyr turister över allt annat
Flera av våra populäraste resmål har fått nog. Orter som Barcelona, Amsterdam och Santorini håller på att älskas ihjäl av gigantiska turistflockar och på många håll börjar de fast boende bli direkt fientliga mot turisterna. Här är åtta platser som inte alls uppskattar turister:
Läs mer om Amsterdam, Barcelona och Santorini.
Bil körde in i folkmassa i Amsterdam
Nyhetsbyrån AP uppger att en bil har kört in i människor på en gata mitt i Amsterdam.Inga uppgifter finns i nuläget om att det skulle röra sig om ett terrordåd.
Läs mer om Amsterdam och Amsterdam.Inga.
Bilist körde på flera i Amsterdam
Polisen i Amsterdam har gripit en man sedan han kört på minst fem personer vid centralstationen. Händelsen inträffade på lördagskvällen.
Läs mer om Amsterdam.
Sex års fängelse för kokainleverans
En fjärde inblandad har dömts till sex års fängelse för medverkan i den spektakulära kokainsmugglingen i ett sportflygplan från Amsterdam till Landskrona förra året. Sedan tidigare är tre män dömda till sju års fängelse.
Läs mer om Amsterdam och Landskrona.
Från Kluivert till Kluivert – Ajax satsar på framtiden
Amsterdam. I morgon är det exakt 22 år sedan Ajax senast vann en stor titel i Europa. Den 24 maj 1995 innebar ett sent mål av Patrick Kluivert mot Milan att Ajax vann Champions League/Europacupen för fjärde gången i historien. De senaste åren har de ekonomiska villkoren gjort det svårt att konkurrera på de största fotbollsscenerna, men nu finns chansen till en ny titel – med en ny Kluivert i laget.
Ajax arena döps om efter legendar
Den 3 maj spelar Ajax den första semifinalen i Europa League mot Lyon i Amsterdam. På en arena som snart heter Johan Cruijff Arena.
Bilen som Toyota inte vågar ersätta
Amsterdam. Toyota fräschar upp sin storsäljande småbil Yaris. Glöm dieselversionen – nu är det bara bensin som gäller. Och el!
Läs mer om Toyota.
Par försökte ta bort Förintelse-minnesmärke
Ett par i Nederländernas huvudstad Amsterdam har försökt att avlägsna ett minnesmärke över Förintelsen eftersom det påminner dem om deras barns död, skriver israeliska Haaretz. Märket är nedlagt i gatan för att påminna förbipasserande om att husets tidigare invånare Joachim Elte mördades i ett tyskt koncentrationsläger under andra världskriget.
Stulna Van Gogh-tavlor hemma efter 14 år
I 14 år har de varit spårlöst försvunna men nu hänger de två målningarna av Vincent Van Gogh återigen på sina platser på Van Gogh Museet i Amsterdam.
Kluivert har gjort sitt första mål för Ajax
Fadern gjorde 39 mål på 70 matcher för Amsterdam-klubben. Nu har sonen också dragit igång målproduktionen.
Läs mer om Ajax och Amsterdam-klubben.
Google sätter sista spiken i kistan för sha-1
Forskare vid Google och CWI Amsterdam har upptäckt ett sätt att kringgå säkerhetsalgoritmen sha-1 som gör attacker mot den 100 000 gånger lättare.
Läs mer om Google.
JUST NU: Plan tvingades nödlanda på Landvetter
Ett flyg på väg till Amsterdam lyfte från Landvetter tidigt på tisdagsmorgonen. Planet fick dock vända tillbaka.– Det var en indikation på ett problem med hjulen, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour.
Läs mer om Adam Ekman, Amsterdam och Landvetter.
JUST NU: Passagerarplan har nödlandat på Landvetter
Ett flyg på väg till Amsterdam lyfte från Landvetter tidigt på tisdagsmorgonen. Den fick dock snabbt vända tillbaka, rapporterar Göteborgs-Posten.– Det fanns indikation på problem med hjulen, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour till tidningen.
Geert Wilders – den blonderade demagogen
I valet i mars kan det högerpopulistiska Frihetspartiet bli Nederländernas största parti. Vad har hänt med frisinnet i Amsterdam? Författaren Ian Buruma förklarar varför Geert Wilders – som hotar att kasta ut muslimer ur landet – dominerar den politiska scenen.
Läs mer om Amsterdam och Frihetspartiet.
Stulna van Gogh-tavlor ställs ut
Två tavlor av Vincent van Gogh, som stals i Amsterdam 2002 och återfanns förra året, ställs ut i Neapel under tre veckors tid till och med den 26 februari. Utställningen hålls som ett tack till stadens polisstyrka som hittade tavlorna.