Amsterdam

Svensk turistbuss i krasch

En svensk turistbuss har kraschat i Amsterdam, Holland. Enligt svenska UD ska flera personer ha skadats. - Vi känner till att det finns skadade och att personer har förts till sjukhus, säger presskommunikatören Per Enerud.
Läs mer om Amsterdam, Holland och Per Enerud.
Svensk turistbuss har kraschat i Amsterdam
En svensk turistbuss har kraschat i Amsterdam under onsdagsmorgonen. Totalt 42 personer ska ha varit ombord. Tre personer har förts till sjukhus. Artikeln uppdateras...
Läs mer om Amsterdam.

Just nu: Svensk turistbuss i krasch i Amsterdam

En svensk turistbuss med 42 personer ombord har kraschat i Amsterdam, skriver holländska medier.
Läs mer om Amsterdam.
Svensk turistbuss kraschade mot träd - tre till sjukhus
En svensk turistbuss med 42 personer ombord har kraschat i Amsterdam.Tre personer ska ha förts till sjukhus efter olyckan, skriver RTL Nieuws.
Läs mer om Amsterdam.Tre.
Svensk turistbuss i olycka i Amsterdam
En svensk turistbuss har kört av vägen i Amsterdam, rapporterar RTL Niews. Det finns rapporter om skadade personer.
Läs mer om Amsterdam.
Res till Los Angeles – i Zlatans fotspår
Amsterdam, Turin, Milano, Barcelona, Paris och Manchester. Städer i Europa du enkelt kunde åka till för att se din stora idol – Zlatan Ibrahimovic. Nu har han skrivit på för LA Galaxy och för att se Ibracabadra göra magi på plan krävs det en biljett till andra sidan jordklotet. Men häng inte läpp, här är en lista på varför Los Angeles är värt att åka till – och varför jag tror att Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger kommer stortrivas i änglarnas stad.
Stadens beslut utlöste en flodvåg av vildkissande
Män är värre än hundar och de dras till doften av urin. Det rapporterade SvD om kring millennieskiftet efter att Amsterdam bortrationaliserat stadens pissoarer.
Läs mer om Amsterdam och SvD.
Krister Henrikssons panik under resan
Krister Henriksson var i Amsterdam för att sälja in Wallander till den nederländska publiken.Då gick han och några bekanta till en coffeeshop – där rökte skådespelaren på, säger han i podcasten Schulman show.– Jag kunde inte sova för jag var så rädd för att gå och lägga mig, jag tänkte att nu dör jag, säger Krister Henriksson i podcasten.
Den lilla storstaden Amsterdams bästa tid är nu
Amsterdam charmar besökare i sin vårskrud. Vart man än går möts man av kanaler vars trädaller skimrar i ljusgrönt, gammaldags kafer, rader av husbåtar och en stämning som ingen annanstans.
Händer i dag 27 mars 2018
GÄVLE Arrangemang Föredrag kl 15.00 med Pär Alexandersson - Om agitatorn som stred mot kristendomen, Viktor E Lennstrand. Kommunarkivet, Kyrkogatan 22, sal: Amsterdam. Föredraget ingår i Kommunarkivets föredragsserie Återblick Gävle.
9 härliga vårtips i Amsterdam
Amsterdam charmar genast sina besökare på våren, stadens bästa tid. Var man än går möts man av kanaler vars trädaller skimrar i ljusgrönt, gammaldags kafer, rader av husbåtar och en stämning som ingen annanstans.
Läs mer om Amsterdam.
De svavelosande islamhatarna har blivit omoderna
Glöm svavelosande islamhatare som Geerd Wilders och Marine Le Pen. Den nya högerns lysande stjärna heter Thierry Baudet – en ung, smart politiker med intellektuell framtoning som efter onsdagens nederländska kommunalval rycker in i det gröna och socialistiska Amsterdam.
8 billiga hotell i Amsterdam som gästerna älskar
Fina kanaler, mysiga smågator och ett aktivt nattliv. Bär din nästa resa av till vackra Amsterdam? Vi har listat några hyllade hotell som inte kommer äta upp hela din resebudget.
Läs mer om Amsterdam.
Nils van der Poel snabbast i världen
Nils van der Poel var snabbast av alla på 10 000 meter när skridsko-VM, i år på utomhusbana i Amsterdam, Nederländerna, avslutades under söndagen.
Läs mer om Amsterdam, Nederländerna och Poel.
Kylan förvandlar Amsterdam till ett skridskoparadis
Kolla in en av världens läckraste skridskobanor.De senaste dagarna har Amsterdamborna farit runt på stadens berömda kanalsystem.Men inte i båtar – utan på skridskor.
Läs mer om Amsterdam och Amsterdamborna.
Amsterdam inför bisarra regler i Red Light District
Amsterdams berömda red light district handlar inte enbart om sexköp.Det är också en av stadens stora turistattraktioner.Men nu ingriper stadens myndigheter mot de urspårade guideturerna i området.
Läs mer om Red Light District.
Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda
Nöden har ingen lag.Detta fick passagerarna på en flight mellan Dubai och Amsterdam erfara i helgen– i dubbel bemärkelse.En passagerare fes nämligen i sådan kaliber att planet tvingades nödlanda.
Läs mer om Amsterdam och Dubai.
Mercedes nya A-klass - snyggare och smartare
M3 var på plats i Amsterdam där Mercedes visade upp nya A-klass med det nya infotainmentsystemet, en bil med massor av nya smarta funktioner.
Läs mer om Amsterdam.
Mercedes nya A-klass – snyggare och smartare
M3 var på plats i Amsterdam där Mercedes visade upp nya A-klass med det nya infotainmentsystemet, en bil med massor av nya smarta funktioner.
Läs mer om Amsterdam.
Minst en död i skjutning i Amsterdam
Läs mer om Amsterdam.
Skjutning i Amsterdam – minst en person har dött
Minst en person har dött och två skadats i en skjutning i Amsterdam, Nederländerna, uppger De Telegraaf.Misstänkta gärningsmän jagas nu av polis.