Amsterdam

Storm lamslår Europa – flygplats stänger ner

En kraftig storm lamslår Centraleuropa och all flygtrafik har stoppats från storflygplatsen Schiphol i Amsterdam, skriver AFP. Det meteorologiska institutet i Nederländerna har utfärdad en röd varning, den högsta på skalan, för stora delar av landet.
Flygplatsen i Amsterdam ställer in alla flyg – på grund av storm
Flygplatsen Schiphol i Amsterdams ställer in samtliga flyg på grund av en våldsam storm, det skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Amsterdam.
Amsterdam – staden som lever upp på vintern
Den holländska huvudstaden är en oslagbar höststad och blir ännu bättre när vintermörkret har sänkt sig.Läs om Amsterdams berömda ljusfestival, stadens speciella marknader och sällsynt skridskoåkning på kanalerna.

Polis har öppnat eld mot knivbeväpnad man på flygplats

Polisen i Nederländerna har öppnat eld mot en knivbeväpnad man på Schiphol i Amsterdam, skriver AFP.
Norwegian lanserar nya flygrutter
orwegian lanserar fyra nya flyglinjer över Atlanten. Nytillskotten bland rutterna är Amsterdam - New York, Milano - Los Angeles, Madrid - New York samt Madrid - Los Angeles.
Världens bästa nyårsstäder
Sugen på att resa i väg och fira nyår 2017? Oavsett om du vill fira nyår utomlands eller fira nyår i Stockholm, Göteborg eller Åre – här är tips på 15 städer där du kan festa in år 2018 rejält. Allt från klassiska nyårsresmål som London, New York och Berlin till mer oväntade ställen som Warszawa och Amsterdam. Vilken stad väljer du?
Amina Manzoor: Amsterdam bästa valet ur ett EU-perspektiv
Trots att det blev lotten som avgjorde är Amsterdam det bästa valet för EMA efter Brexit. Läkemedelsmyndighetens viktiga verksamhet blir inte lika lidande när en stor andel av personalen väntas följa med.
Läs mer om Amsterdam, Brexit, EMA och EU-perspektiv.
Danska utrikesministern: Svenskarnas beteende är inte normalt
På måndagskvällen stod det klart att EU:s läkemedelsmyndighet EMA hamnar i Amsterdam. Både Köpenhamn och Stockholm var bland intressenterna, men blev utslagna.
Läs mer om Amsterdam, EMA och Stockholm.
Stockholm förlorade kampen om EMA
Stockholm förlorade kampen om den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Det stod klart redan efter den första röstningsomgången i Bryssel på måndagskvällen. I stället blev det Amsterdam som vann EMA-striden - men först efter att lotten fick avgöra.
Läs mer om Amsterdam, Bryssel och EMA.
Forsberg nätade och debut av Isak i CL
Ett välkommet besked till förbundskaptenen Janne Andersson efter den bleka insatsen i Amsterdam: Emil Forsberg gör mål igen. Samtidigt fick jättetalangen Alexander Isak debutera i Champions League med Dortmund.
Kroatiska piken till Sverige inför playoff
AMSTERDAM. Sverige är klart för playoff-spel där Kroatien kan vänta.Nu skickar kroatiska journalisten Tomo Nicota, på tidningen Sportske Novosti, en varning till det svenska laget.– Kroatien har ett mycket starkare lag än Sverige, säger han.
Bisarra protesten – efter stjärnans fusk
AMSTERDAM. Mitt under matchen pågick en protest mot Arjen Robben inne på Amsterdam Arena.Och när Holland slogs ut bubblade skadeglädjen.Anledningen? En incident från 2014.– Det här var karma, säger supportern Jose Luis Mercado.
Nilsson Lindelöf sågas: En absolut katastrof
AMSTERDAM/STOCKHOLM. Sverige är klart för VM-playoff.Men i brittisk media sågas Victor Nilsson Lindelöf.En total katastrof, skriver The Mirror.
Olsen kan ställas mot landet han valde bort: Jag skiter i vilket
Amsterdam. Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen har danska föräldrar men är uppväxt i Sverige. Han kunde valt Danmark men skaffade sig ett svenskt pass 2014 och debuterade i Blågult 2015. FC Köpenhamn-spelaren kan nu få möta sitt andra hemland i playoff.
Läs mer om Blågult, Danmark, Robin Olsen och Sverige.
Hårda kritiken: Dum i huvudet
AMSTERDAM. Holland missar VM 2018.Nu riktas kritik mot Sverige – för maskandet under ödesmatchen på Amsterdam Arena.Den tidigare allsvenske profilen Geert den Ouden går så långt att han kallar Mikael Lustig för dum i huvudet.– Sverige hade kunnat få ytterligare tre-fyra varningar för maskning, säger den Ouden.
Svenska piken: Vi har allt att vinna
AMSTERDAM. Schweiz, Danmark, Kroatien eller Italien.Något av de lagen står mellan Sverige och ett VM-slutspel i Ryssland nästa sommar.– Vi känner inget tryck på oss, vi har allt att vinna, säger förbundskapten Janne Andersson.
Jag har aldrig varit så glad för en förlust
AMSTERDAM. Trots förlusten mot Nederländerna var det en nöjd och lite omtumlad förbundskapten Janne Andersson som kom till den efterföljande presskonferensen.
Andersson i tårar i omklädningsrummet
AMSTERDAM/STOCKHOLM. Arjen Robben kunde inte hålla tillbaka tårarna.Det kunde inte Janne Andersson heller.Nu avslöjar förbundskaptenen varför han grät i omklädningsrummet inför matchen.– Det har varit omtumlande, säger han.
Läs mer om Janne Andersson.
Granqvist: Jag vill inte möta Italien eller Danmark
AMSTERDAM. Arjen Robben gjorde båda målen i matchen – men det var ändå Sverige som lämnade Amsterdam Arena som vinnare. – Jag vill inte möta Italien, och helst inte Danmark heller, sa lagkapten Andreas Granqvist sedan Sverige säkrat en plats i playoff till VM, trots förlust 0–2 i bortamötet med Nederländerna.
Granqvist: Jag vill inte möta Italien eller Danmark
AMSTERDAM. Arjen Robben gjorde båda målen i matchen – men det var ändå Sverige som lämnade Amsterdam Arena som vinnare. – Jag vill inte möta Italien, och helst inte Danmark heller, sa lagkapten Andreas Granqvist sedan Sverige säkrat en plats i playoff till VM, trots förlust 0–2 i bortamötet med Nederländerna.
Nu vill vi lottas mot det sämsta laget: Danmark
AMSTERDAM. Mycket uppladdning, inte så mycket urladdning.Sverige parerade alla mardrömsscenarier och fullbordade sin kvalsucc.Torka svetten ur pannan, för nu gäller det.Nu får lotten gärna falla på det sämsta vi kan få: Danmark.
Sverige klart för VM-playoff – trots förlust mot Nederländerna
Sveriges målsättning inför matchen i Amsterdam var glasklar: en play off-plats och chans till VM-spel i Ryssland nästa år. Och trots en chockstart lyckades svenskarna med uppgiften. Förlusten mot Nederländerna med 0–2, var långt ifrån de sju mål som hemmalaget var tvunget att vinna med.
Så följer du Sveriges VM-kval i Expressen TV
Sverige avslutar VM-kvalet borta mot Holland.Expressen TV sänder live från klockan 20.00 och ända tills den sista spelaren lämnat Amsterdam Arena i natt.Så här följer du sändningen i Expressen TV.