Anki

Anki måste skilja sig för att maken ska få hjälp

Anki och Mikael Foss ska skilja sig, trots att de älskar varandra. Sedan Mikael drabbades av en svår stroke är han förlamad. Anki råddes tidigt att ta ut skilsmässa för att få bättre ekonomi –vilket paret kommit överens om att göra. –Nu sliter samhället isär oss, det känns som om det vore på medeltiden, säger Anki till Östra Småland.
Läs mer om Anki och Östra Småland.
Larm om brand i flerfamiljshus
Polisen har ryckt ut på ett larm om en brand i ett flerfamiljshus i Borås.– Vi har skickat tre enheter, säger Anki Larsson, gruppchef vid polisens regionledningscentral i Väst.
Läs mer om Anki Larsson och Väst.
Näst mest pinsamma förlusten någonsin
De regerande mästarna Finland är riktigt illa ute i JVM efter 2-3-förlusten mot Danmark. Och den finska pressen är inte nådig i sin kritik av sina ynglingars insats. Det här var finsk juniorhockeys näst mest pinsamma förlust någonsin, skriver Ilta-Sanomats krönikör Sami Hoffrn. Det är någonting ruttet i juniorlejonens spel, skriver Yles Ann-Christine Anki Karhu.
Läs mer om Danmark, Finland, JVM och Sami Hoffrn.

Familjens tårar efter beskedet i Kanal 5

Den 30-åriga tvåbarnsmamman Anki lider av en mycket allvarlig variant av borrelia som gör henne extremt ljud- och ljuskänslig. För familjen har sjukdomen varit mycket tung och när Sofia Wistam anländer för att hjälpa till i Sofias änglar blir det för mycket för sambon Jonas, som brister ut i gråt. – Varje dag är en kamp, säger han i programmet.
Läs mer om Anki, Kanal och Sofia Wistam.
Anki, 30, fick feber – fast i sängen i två år
Anki, 30, är sjukt svårt i borrelia. Dessutom är hon ljud- och ljuskänslig, vilket gör att familjen inte kan leva som vanligt. I Sofias änglar berättar sambon Jonas om hur det påverkar familjen, och framför allt barnen. –Barnen mår dåligt, de är rädda att mamma ska försvinna, säger han i programmet.
Bonnier-chefen: Digital transformation är ren och skär affärsutveckling
Många it-beslutsfattare tycker själva att de har svårt att hänga med i den digitala utvecklingen. Lösningen är ofta att tillsätta en chief digital officer, cdo, en roll som Anki Ahrnell på Bonnier dock tror är temporär.
Läs mer om Anki Ahrnell och Bonnier.
Checkade in: Stod att jag var i Edinburgh
Anki Persson, 42, från värmländska Hammarö trodde att hon var på besök i Göteborg i helgen. Men enligt Facebook var det en helt annan stad hon befann sig i. – När jag checkade in stod det att jag var i Edinburgh. Jättepraktiskt för mig, som inte gillar att flyga, skrattar Anki.
Anki förlorade dottern – fick oväntad hjälp
När Julia gick bort lämnades mamma Anki och lillasyster Alicia i stor sorg och de vet fortfarande inte varför dottern dog. I Kanal 5:s Sofias änglar får familjen hjälp att skapa ett nytt hem att trivas i. – Just nu så trivs jag inte i mitt hem, allt påminner mig om Julia, säger lillasyster Alicia i programmet.
Läs mer om Alicia, Anki och Julia.
Stödet till Avicii i kväll – föräldrarna på plats
Tim Avicii Berglings mamma och pappa, Anki Lidn och Klas Bergling, dansade loss under dj:ns sista Sverigespelning någonsin. Föräldrarna stod på vip-hyllan tillsammans med prinsparet – men lämnade innan spelningen var över. – Vi ser fram emot det, sa Anki Lidn inför spelningen.
Läs mer om Anki Lidn, Avicii och Sverigespelning.
Aviciis väg till avslutet
När Tim Avicii Bergling bestämde sig för att sluta turnera var beslutet det svåraste i hans liv. Att bli känd var aldrig något han önskade. I stället för att ta honom till toppen –åt det upp honom. Inför kvällens spelning, den sista i Norden någonsin, har Bergling äntligen hittat tillbaka till sitt välmående. – Han mår bra. Det gör han absolut och jobbar på för fullt med låtar och så, så det är bara bra, säger hans mamma Anki Lidn.
Läs mer om Anki Lidn, Bergling och Norden.
Larm om en brand i Majorna i Göteborg
Ett larm om brand i Majorna har inkommit till polisen. – Enligt inringaren ska det lukta brandrök och folk kastar ut saker från ett fönster, säger Anki Larsson, polisens ledningscentral i Göteborg. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Majorna.
Larm om brand i Majorna i Göteborg
Ett larm om brand i Majorna har inkommit till polisen. – Enligt inringaren ska det lukta brandrök och folk kastar ut saker från ett fönster, säger Anki Larsson, polisens ledningscentral i Göteborg. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Majorna.
Larm om brand i Majorna
Ett larm om brand i Majorna har inkommit till polisen. – Enligt inringaren ska det lukta brandrök och folk kastar ut saker från ett fönster, säger Anki Larsson, polisens ledningscentral i Göteborg. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Majorna.
Försökte stoppa bråk – misshandlades
Mitt i natten blev en person vittne till ett bråk i Göteborg. Vittnet försökte få stopp på det – och blev då själv misshandlad. – Någon kastade en flaska, säger Anki Larsson på polisens ledningscentral till GP.
Läs mer om Anki Larsson och Göteborg.
Cancern krossade systrarnas dröm
När Anki Holmqvist, 49, gick ut genom porten till Skara Domkyrka, den där majdagen för ett år sedan, kunde hon se bort till den vackra sekelskiftesvillan som hon köpt tillsammans med sin syster tre år tidigare. Samma syster som hon och 300 andra nära och kära just hade tagit farväl av i en kista framme vid kyrkoaltaret. – Livet stannade upp när Åsa fick sitt cancerbesked. Och jag lät det göra det. Så här i efterhand är det något jag är väldigt glad för, säger Anki.
Läs mer om Anki, Skara Domkyrka och Åsa.
Bråkigt efter derbyt – sju omhändertagna
Det pågår bråk mellan olika supportergrupper efter derbyt mellan Gais och Öis. – Ja, det är pågående. Vi har hittills plockat in sju personer, berättar Anki Larsson, gruppchef på ledningscentralen vid polisen.
Läs mer om Anki Larsson.
Två personer fick fly från brinnande villa
En villa eldhärjades i Herrljunga kommun sent på onsdagskvällen. Två personer fick fly branden. – De har tagit sig ut ur fastigheten, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Larm om flera inbrott i villor på kort tid
Ett ovanligt stort antal inbrott rapporterades på kort tid i Göteborgsområdet under onsdagskvällen. – Det är några stycken inom en kortare tid, men det är samtidigt geografiskt lite spritt, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst. I ett fall var en boende hemma.
Räddningstjänst och polis söker i vattnet
Räddningstjänst och polis söker av vattnet i Sannegårdshamnen i Göteborg. – Men det är diffust. Vi har inga vittnesuppgifter om att någon trillat i vattnet, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Nytt misstänkt överfall i Kungsbacka
Polisen utreder ett misstänkt sexuellt överfall i Kungsbacka, skriver Aftonbladet. Polisen bekräftar att en anmälan lämnats in – men vill inte kommentera ytterligare. – Jag kan inte se om det är ett grovt brott eller inte, säger Anki Larsson vid polisens ledningscentral i region väst.
Ville kramas – då tog de hennes plånbok
Vid midnatt blev en ung kvinna utsatt för ett personrån i centrala Göteborg. – Det är några yngre killar som ska ha kommit fram för att kramas och då blir hon av med sin plånbok, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Väst.
Polis ryckte ut efter larm om storslagsmål
Polisen larmades till en adress i Torpa i Göteborg efter ett larm om ett stort slagsmål med så många som ett 30-tal personer inblandade. När polisen kom till platsen var ingen kvar. – Det ledde ingen vart, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg, Torpa och Väst.
Flera personbilar sattes i brand
Flera bilar sattes strax efter midnatt till söndagen i brand i Kungälv. – Tre bilar ska vara skadade. Vi har precis kommit till platsen, säger Anki Larsson, tillförordnad gruppchef vid polisen i Region Väst.