Anki

Dansk musik och skoshopping för Umeåförläggaren

Weekend. Det är dansk musik och skoshopping som gäller för Anna Granlund, förläggare på det Umeåbaserade, egna förlaget North chapter som är aktuellt med tv-profilen Anki Edvinssons debutdeckare Lust att döda.

Därför försvann TV4-profilen från tv-rutan

Som väderpresentatör och lekprogramledare visade Anki Edvinsson upp en glättig sida av sig själv.Men efter att ha blivit av med TV4-jobbet, satsade tv-profilen allt på sitt hemliga drömprojekt - nu lanseras krimromanen Lust att döda.– Man får man se en helt annan sida av mig som är ganska mörk, det händer rätt brutala grejer, säger hon.
Läs mer om Anki Edvinsson och Lust.
TV4-profil debuterar med deckare
Tidigare tv-profilen Anki Edvinsson debuterar som författare.
Läs mer om Anki Edvinsson.
Anki, 63, är pensionär: Får jobba tills jag dör
Anki Larsson, 63, fick sitt stora genombrott först i 50-årsåldern.Nu är hon på ständig jakt efter jobb inom teatervärlden – samtidigt som hon arbetar som personlig assistent och läxhjälp för att klara pensionen.Men trots den mördande konkurrensen vägrar hon ge sig.– Jag har alltid tänkt att jag får jobba tills jag dör, säger hon.
Uppgifter: Tunga V-toppar nobbar kongressen – för att stötta Ohly
Vänsterpartiets förre partiledare Lars Ohly lämnade partiet i protest när partiledningen stängde av honom efter anklagelser om sexuellt ofredande.Nu backas han av en rad tidigare V-toppar som enligt uppgift till Expressen nobbar den kommande partikongressen till stöd för Lars Ohly.– Jag har lämnat en intern skrivelse till VU, i övrigt vill jag inte kommentera, säger tidigare partisekreteraren Anki Ahlsten som uppges vara en av dem som står över kongressen.
Läs mer om Anki Ahlsten, Expressen, Ohly och V-toppar.
Allt fler upplever att de blir orättvist bedömda
Regeringen vill dämpa kostnadsutvecklingen för assistansersättning. Försäkringskassan försöker stoppa fusk. Men allt fler kontaktar Neuroförbundet för att de upplever att de får fel vård när Försäkringskassan arbetar under nya riktlinjer. – De ägnar sig åt någon slags kollektiv bestraffning på den personliga assistansen för att man hittat fuskare, säger den socialdemokratiska politikern Anki Foss.
Ericssoningenjörer får sluta samtidigt som nya anställs
Ericsson har gjort stora nedskärningar under den senaste tiden och fler kan vara på gång. Trots det ska rekryteringsansvariga Anki Ljung hitta nya ingenjörer som ska göra bolaget ledande inom 5G-tekniken.
Läs mer om Anki Ljung.
Anki, 54, spelade bort 6,5 miljoner kronor
Samma månad som domen föll packade Anki Persson sin väska och åkte till kvinnoanstalten i Sundsvall. Hon dömdes för att ha förskingrat 5,1 miljoner kronor från sitt dåvarande jobb. Det nu har gått två år sedan Anki avtjänade sitt straff och i dag ser hon med klarare ögon på sitt spelberoende som gick så långt att hon riskerade både jobbet, familjen och friheten för det.
Läs mer om Anki, Anki Persson och Sundsvall.
Anki måste skilja sig för att maken ska få hjälp
Anki och Mikael Foss ska skilja sig, trots att de älskar varandra. Sedan Mikael drabbades av en svår stroke är han förlamad. Anki råddes tidigt att ta ut skilsmässa för att få bättre ekonomi –vilket paret kommit överens om att göra. –Nu sliter samhället isär oss, det känns som om det vore på medeltiden, säger Anki till Östra Småland.
Läs mer om Anki och Östra Småland.
Larm om brand i flerfamiljshus
Polisen har ryckt ut på ett larm om en brand i ett flerfamiljshus i Borås.– Vi har skickat tre enheter, säger Anki Larsson, gruppchef vid polisens regionledningscentral i Väst.
Läs mer om Anki Larsson och Väst.
Näst mest pinsamma förlusten någonsin
De regerande mästarna Finland är riktigt illa ute i JVM efter 2-3-förlusten mot Danmark. Och den finska pressen är inte nådig i sin kritik av sina ynglingars insats. Det här var finsk juniorhockeys näst mest pinsamma förlust någonsin, skriver Ilta-Sanomats krönikör Sami Hoffrn. Det är någonting ruttet i juniorlejonens spel, skriver Yles Ann-Christine Anki Karhu.
Läs mer om Danmark, Finland, JVM och Sami Hoffrn.
Familjens tårar efter beskedet i Kanal 5
Den 30-åriga tvåbarnsmamman Anki lider av en mycket allvarlig variant av borrelia som gör henne extremt ljud- och ljuskänslig. För familjen har sjukdomen varit mycket tung och när Sofia Wistam anländer för att hjälpa till i Sofias änglar blir det för mycket för sambon Jonas, som brister ut i gråt. – Varje dag är en kamp, säger han i programmet.
Läs mer om Anki, Kanal och Sofia Wistam.
Anki, 30, fick feber – fast i sängen i två år
Anki, 30, är sjukt svårt i borrelia. Dessutom är hon ljud- och ljuskänslig, vilket gör att familjen inte kan leva som vanligt. I Sofias änglar berättar sambon Jonas om hur det påverkar familjen, och framför allt barnen. –Barnen mår dåligt, de är rädda att mamma ska försvinna, säger han i programmet.
Bonnier-chefen: Digital transformation är ren och skär affärsutveckling
Många it-beslutsfattare tycker själva att de har svårt att hänga med i den digitala utvecklingen. Lösningen är ofta att tillsätta en chief digital officer, cdo, en roll som Anki Ahrnell på Bonnier dock tror är temporär.
Läs mer om Anki Ahrnell och Bonnier.
Checkade in: Stod att jag var i Edinburgh
Anki Persson, 42, från värmländska Hammarö trodde att hon var på besök i Göteborg i helgen. Men enligt Facebook var det en helt annan stad hon befann sig i. – När jag checkade in stod det att jag var i Edinburgh. Jättepraktiskt för mig, som inte gillar att flyga, skrattar Anki.
Anki förlorade dottern – fick oväntad hjälp
När Julia gick bort lämnades mamma Anki och lillasyster Alicia i stor sorg och de vet fortfarande inte varför dottern dog. I Kanal 5:s Sofias änglar får familjen hjälp att skapa ett nytt hem att trivas i. – Just nu så trivs jag inte i mitt hem, allt påminner mig om Julia, säger lillasyster Alicia i programmet.
Läs mer om Alicia, Anki och Julia.
Stödet till Avicii i kväll – föräldrarna på plats
Tim Avicii Berglings mamma och pappa, Anki Lidn och Klas Bergling, dansade loss under dj:ns sista Sverigespelning någonsin. Föräldrarna stod på vip-hyllan tillsammans med prinsparet – men lämnade innan spelningen var över. – Vi ser fram emot det, sa Anki Lidn inför spelningen.
Läs mer om Anki Lidn, Avicii och Sverigespelning.
Aviciis väg till avslutet
När Tim Avicii Bergling bestämde sig för att sluta turnera var beslutet det svåraste i hans liv. Att bli känd var aldrig något han önskade. I stället för att ta honom till toppen –åt det upp honom. Inför kvällens spelning, den sista i Norden någonsin, har Bergling äntligen hittat tillbaka till sitt välmående. – Han mår bra. Det gör han absolut och jobbar på för fullt med låtar och så, så det är bara bra, säger hans mamma Anki Lidn.
Läs mer om Anki Lidn, Bergling och Norden.
Larm om en brand i Majorna i Göteborg
Ett larm om brand i Majorna har inkommit till polisen. – Enligt inringaren ska det lukta brandrök och folk kastar ut saker från ett fönster, säger Anki Larsson, polisens ledningscentral i Göteborg. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Majorna.
Larm om brand i Majorna i Göteborg
Ett larm om brand i Majorna har inkommit till polisen. – Enligt inringaren ska det lukta brandrök och folk kastar ut saker från ett fönster, säger Anki Larsson, polisens ledningscentral i Göteborg. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Majorna.
Larm om brand i Majorna
Ett larm om brand i Majorna har inkommit till polisen. – Enligt inringaren ska det lukta brandrök och folk kastar ut saker från ett fönster, säger Anki Larsson, polisens ledningscentral i Göteborg. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Anki Larsson, Göteborg och Majorna.
Försökte stoppa bråk – misshandlades
Mitt i natten blev en person vittne till ett bråk i Göteborg. Vittnet försökte få stopp på det – och blev då själv misshandlad. – Någon kastade en flaska, säger Anki Larsson på polisens ledningscentral till GP.
Läs mer om Anki Larsson och Göteborg.
Cancern krossade systrarnas dröm
När Anki Holmqvist, 49, gick ut genom porten till Skara Domkyrka, den där majdagen för ett år sedan, kunde hon se bort till den vackra sekelskiftesvillan som hon köpt tillsammans med sin syster tre år tidigare. Samma syster som hon och 300 andra nära och kära just hade tagit farväl av i en kista framme vid kyrkoaltaret. – Livet stannade upp när Åsa fick sitt cancerbesked. Och jag lät det göra det. Så här i efterhand är det något jag är väldigt glad för, säger Anki.
Läs mer om Anki, Skara Domkyrka och Åsa.