Anna göransson

Ensam gärningsperson rånade butik – beväpnad med tillhygge

En livsmedelsbutik på Kungsgatan i Malmö rånades på onsdagen.Rånaren var beväpnad med ett tillhygge.Han kom över kontanter och tobak.– Det finns ingen gripen och ingen misstänkt, säger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral syd.

Brand i verkstad – kan finnas gasflaskor i byggnaden

En verkstad i Vedborm, Borgholm, ska brinna enligt initiala uppgifter.Räddningstjänst och polis är skickade till platsen.– Det kan eventuellt finnas gasflaskor i byggnaden, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.
Läs mer om Anna Göransson, Borgholm och Vedborm.
Larm om explosion – byggnad skadad
Ett larm om en explosion på Södra Tullgatan i Malmö kom in vid 01.47 på natten till onsdagen.Polis kunde konstatera att någonting hade detonerat vid platsen, samt att en sten hade kastats mot en ruta som krossades.– I samband med att stenen kastades in ska någonting ha detonerat, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.
Olycka på E65 – förare till sjukhus med ambulans
Mellan Olsbjär och Perstorp, i riktning mot Malmö och höjd med Börringe, skedde på onsdagsmorgonen en olycka på E65.Föraren har förts till sjukhus med ambulans.– Jag kan tänka mig att trafiken påverkas på platsen, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.

Tre bilar i olycka – trafikstörningar

Vid trafikplats Lindeborg vid Hyllie, Malmö, har tre bilar kolliderat på onsdagsmorgonen.Ingen uppges ha skadats vid olyckan.– Trafikläget kan vara påverkat, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd.
Brand i hus – boende ska vara ute
Räddningstjänst och polis har larmats till ett hus utanför Växjö som brinner.Enligt de första uppgifterna ska de boende i huset ha lyckats ta sig ut.–Vi är på väg dit. Enligt de första uppgifterna ska alla vara ute ur huset, säger Anna Göransson, pressinformatör på hos polisen i region syd.
Läs mer om Anna Göransson och Växjö.
Två personbilar i kollision
Två personbilar har kolliderat vid väg 111, Helsingborg.En bil ska bärgas.– Det kan påverka trafiken, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Spårvagn och bil i olycka – en till sjukhus
En spårvagn och en personbil har kolliderat i utkanten av Göteborgs centrum.– En person av avförd i ambulans, uppger Anna-Lena Göransson på SOS Alarm
90- årig man knuffad och bestulen
En 90-årig man har blivit bestulen på sin plånbok på Vitemöllegatan i Malmö.Han ska ha blivit knuffad åt sidan av gärningsmannen, och i samband med det blivit bestulen på plånboken.– Polisen är på platsen nu och utreder det som åldringsbrott, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Polisinsats efter misstänkt mord
Ett stort antal poliser larmades till en lägenhet i Lund på måndagseftermiddagen.I bostaden anträffades en död person och polisen har nu inlett en förundersökning om mord.– Ingen person har gripits, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson och Lund.
E4 stängs av efter lastbilskrock
E4 stängdes på söndagskvällen av i norrgående riktning vid trafikplats Strömsnäsbruk sedan en lastbil kört in i en stillastående personbil.– Det ska inte vara några personskador, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Två bilar bärgas efter olycka
Vid 17.23 larmades polisen om att två personbilar krockat i Södra Sandby vid Lund.Båda bilarna måste bärgas.Skadeläget är oklart.– Det kommer bli en del störningar troligtvis i samband med bärgningsarbetet, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Två personer till sjukhus efter krock
Vid 17.09 på söndagseftermiddagen larmades polisen om en trafikolycka på Storgatan i Nybro.Två personbilar ska på något sätt ha krockat.– Det är halt på platsen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Varningen: Äldre luras av fräcka bluffmakare
Tre äldre personer i Malmö fick på torsdagen obehagliga hembesök av bluffmakare.Polisen ser stora likheter i hur de tre brotten utfördes och utesluter inte ett samband mellan de tre.– Gärningspersonerna ger sig på människor som inte kan försvara sig, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson och Malmö.
E65 avstängd efter krasch – Mycket halt
En personbil har kört in i mitträcket på E65, Skabersjö, Svedala. Ytterligare bilar kan ha kolliderat i samband med ursprungsolyckan.– Det är helt stopp i trafiken, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.Polisen varnar för mycket halt väglag på platsen.
Man hittad död - en gripen misstänkt för mord
Inrikes. En man har hittats död i en bostad i Lund och annan man har gripits. Polisen har inlett en förundersökning om mord. - Han greps i närheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.
Läs mer om Anna Göransson, Lund och Syd.
Fyra bilar i krasch – väg avstängd i båda riktningar
Riksväg 25 i Nybro, vid Trekanten, Västrakulla och Sankt Sigfrid stängdes på fredagskvällen av i båda riktningarna.Fyra personbilar ska ha kolliderat på platsen.– Det är extremt halt, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Var våldsam mot anhörig – jagades av polishelikoptern
Polisen slog till mot den misstänkte våldsmannens bostad.Samtidigt bevakades husets innergård – av polisens helikopter.– De har bra koll och kan notera vad som händer på marken, säger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Anna Göransson.
Två knivskurna i Kristianstad - en gripen
Inrikes. Två män har knivskurits i centrala Kristianstad. En man har också gripits för brottet. - Minst en av de skadade har förts med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.
Läs mer om Anna Göransson, Kristianstad och Syd.
JUST NU: Livsmedelsbutik rånad av beväpnad man
En maskerad man, beväpnad med en misstänkt pistol, tvingade till sig pengar av personalen i en matbutik.Rånaren flydde sedan springande från platsen.Gärningspersonen jagas av helikopter och förstärkt regional insatsstyrka.– Vi är där och söker, och förhör vittnen, säger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Anna Göransson.
Trafikolycka på E6 – köer att vänta
Flera bilar är inblandade i en kollision på E6 utanför Lomma.Ett körfält är avstängt och köer är att vänta.– Det är stökigt på platsen och kommer att vara så under en tid framöver, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson och Lomma.Ett.
Flera anlagda bilbränder i natt
Natten mot tisdagen började en bil brinna på en parkeringsplats i Svedala.– Vi misstänker att den är anlagd men har ingen misstänkt, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson och Svedala.
Polisens vädjan: Ser du bilen – ring oss
En man i 40-årsåldern hade på tisdagskvällen stämt träff med en man i Arlöv – för att sälja sin bil.De båda männen hade fått kontakt via Blocket.Men när de plötsligt står och köpslår om bilen – sätter sig köparen i bilen och kör i väg.– Polisen är intresserad av iakttagelser från allmänheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i syd.
90-årig kvinna bestulen på sin plånbok
En kvinna i 90-årsåldern i Trelleborg upptäckte på måndagskvällen att hon hade blivit bestulen på sin plånbok när hon varit och handlat.– En man hade följt efter henne in i hissen, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Rånaren glömde sin pistol när han flydde
En 28-årig man sitter anhållen som misstänkt för två taxirån i Arlöv lördag kväll och natt.Efter det andra rånet glömde gärningsmannen sin pistol i bilen när han flydde.– Han tog chaufförernas plånböcker, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Anna Göransson, Arlöv och Region.