Anna johansson

Stjärnorna ställs mot varandra i slaget om Globen

De möttes i SM-finalen förra året. Nu är det favorit i repris för Kais Moras stjärna Anna Wijk och Iksus Amanda Delgado Johansson. – Det är den här helgen man går och väntar på hela säsongen, säger 26-åriga Anna Wijk som hoppas på revansch i lördagens damfinal i innebandy.
Läs mer om Anna Wijk, Globen och SM-finalen.

Ingen skugga faller över sparkade statsråden

Anders Ygeman och Anna Johansson kom till torsdagens KU-förhör i full förvissning om att den politiska karriären rullar på. Båda leder sina partidistrikt och toppar riksdagslistorna för S i Stockholm och Göteborg inför valet. Ingen partipolitisk skugga faller över it-skandalens sparkade statsråd.
Petade ministrarna i förhör om it-skandalen
På torsdagen hörs de två ministrarna som fick avgå efter it-skandalen vid Transportstyrelsen, Anna Johansson och Anders Ygeman, i konstitutionsutskottet.– Det finns alltid anledning att vara självkritisk och att i efterhand utvärdera vad som gjorts bra och dåligt, säger förre inrikesministern Anders Ygeman.
"Informationen inom regeringen brast"
Informationsgivningen inom regeringskansliet brast om säkerhetsskandalen på Transportstyrelsen, enligt den tidigare infrastrukturministern Anna Johansson (S).

Informationen inom regeringen brast

Informationsgivningen inom regeringskansliet brast om säkerhetsskandalen på Transportstyrelsen, enligt den tidigare infrastrukturministern Anna Johansson (S). Hon beskriver händelserna på myndigheten som mycket allvarliga och närmast osannolika.
Live: Ygeman och Johansson i KU-förhör
Anders Ygeman (S) och Anna Johansson (S) miste sina ministerposter efter it-skandalen på Transportstyrelsen. Nu frågas de ut i riksdagens konstitutionsutskott.
Just nu: Anders Ygeman och Anna Johansson frågas ut i KU
Anders Ygeman (S) och Anna Johansson (S) miste sina ministerposter efter it-skandalen på Transportstyrelsen. Nu frågas de ut i riksdagens konstitutionsutskott.
Miste ministerposter – i dag frågas de ut
Anders Ygeman (S) och Anna Johansson (S) miste sina ministerposter efter it-skandalen på Transportstyrelsen. I dag, torsdag, frågas de ut i riksdagens konstitutionsutskott.
Minska hälsoklyftan - hindra unga att börja röka
Socialdemokraterna Ann-Sofie Hermansson, Anna Johansson och Håkan Linnarsson hävdar att tillgång till sjukvård blivit en klassmarkör. Det stämmer säkert i USA, men inte i Sverige, skriver barnläkare Mats Reimer.
Efter it-skandalen – Anna Johansson (S) blir förstanamn till riksdagen
Anna Johansson (S) fick lämna regeringen och sin post som infrastrukturminister efter Transportstyrelsens it-skandal. Nu kandiderar hon till valet och är förstanamnet på valsedeln i Göteborg.
Läs mer om Anna Johansson och Göteborg.
Vi arbetar tillsammans för ett tryggare Stockholm
I Stockholm går polisen och kommunen arm i arm, samverkan oss emellan är starkare än på länge. Det skriver Karin Wanngård (S) och Anna König Jerlmyr (M) tillsammans med regionpolischef Ulf Johansson.
Nu är det klart: Då slipper Backaborna trängselskatt
Från och med den 1 maj träder set så kallade Backaundantaget från trängselskatten i kraft. Det meddelade socialdemokraterna i Göteborg under torsdagen.– Vi socialdemokrater i Göteborg har drivit frågan länge, säger Anna Johansson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg, i ett pressmeddelande.
Lennart Johansson, Skellefteå
Dödsfall. Vår käre Lennart Johansson avled fredag den 2 mars på äldreboendet Tor, i en ålder av 72 år. Närmast anhöriga är makan Signild och barnen Anna och Magnus med familjer.
Vi kommer inte nästa match om han är kvar
Det rådde kaos innan nedsläpp mellan IK Pantern och Oskarshamn.Panterns tränare Joby Messier hamnade i tumult med två av klubbens funktionärer.– Vi kommer inte och jobbar nästa match om han fortfarande är kvar, säger Anna Johansson, som ideellt jobbar i Panterns sekretariat.
Läs mer om Anna Johansson och Joby Messier.
Vi kommer inte nästa match om han är kvar
Det rådde kaos innan nedsläpp mellan IK Pantern och Oskarshamn.Panterns tränare Joby Messier hamnade i tumult med två av klubbens funktionärer.– Vi kommer inte och jobbar nästa match om han fortfarande är kvar, säger Anna Johansson, som ideellt jobbar i Panterns sekretariat.
Läs mer om Anna Johansson och Joby Messier.
Succé för Anna Johansson i första SM-starten
Anna Johansson från Iron Arms Wexio gjorde succé under sin första SM-start i armbrytning. Tävlingen slutade med guld. - Ett kvitto på att allt slit har lönat sig, säger hon. I helgen avgjordes SM i armbrytning i Avesta.
Anna-Lisa Magnusson
I Gräsgårds kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Anna-Lisa Magnusson, Solberga. Begravningar Akten inleddes med att kantor Martin Johansson spelade Vid Färjestaden av S Scholander varefter psalm 386 sjöngs unisont.
Hemlösa riskerar frysa ihjäl under isdygnen
Elva minus och snöstorm. Samtidigt ser organisationer som hjälper Stockholms hemlösa att allt fler utsatta människor tycks falla mellan stolarna. – Tillhör man rätt målgrupp får man hjälp, säger Anna Johansson, socialchef på Stockholms stadsmission.
Läs mer om Anna Johansson.
Annas bulle har sparats i 118 år: Är inte möglig
Året var 1900, när Anna Nilsson bakade en bulle i småländska Älmeboda.118 år senare har hennes brors dotterdotter Gunnel Johansson kvar den i sin ägo.– Det står att det är ett osyrat bröd, utan jäst, och det är kanske därför den inte har möglat, säger hon.
Nya kameraregler kan ge företag höga böter
En obehaglig överraskning riskerar att drabba företag som vill bevaka verksamheten med kameror. Förslaget till nya regler är komplext och det kan bli mycket kostsamt att göra fel, skriver advokaten Anna Hofling Johansson.
13-åring knivdödade jämnårig i Olofström
I mars i år knivdödades en 13-åring i ett skogsparti i Olofström. I dag, onsdag, överlämnade åklagarna det färdigutredda fallet till socialtjänsten. – 13-åringen dödades av en jämnårig kamrat. Skuldfrågan har inte prövats av domstol eftersom den misstänkte är under 15, säger kammaråklagare Anna Johansson.
Läs mer om Anna Johansson och Olofström.
Sparkade ministrar får miljonfallskärm
De ministrar som sparkades efter IT-skandalen på Transportstyrelsen får nu sina miljonfallskärmar.Beslut från Statsrådsarvodesnämnden, som Expressen tagit del av, visar att Anders Ygeman och Anna Johansson nu tillsammans beviljas avgångsvederlag på motsvarande 3,2 miljoner kronor.
Anna Johansson om it-skandalen: Jag har inget att skämmas för
Anna Johansson (S) välkomnar KU:s granskning efter it-skandalen och säger att fler regeringstjänstemän än vad som framkommit tidigare haft kännedom om situationen. Hon hoppas att granskningen ska reda ut vad som egentligen har hänt. Det skriver ETC Göteborg.
Anna Johansson: Jag har ingenting att skämmas för
Anna Johansson (S) fick avgå som infrastrukturminister efter IT-skandalen i somras.I en ny intervju med ETC Göteborg säger hon att hon inte har något att skämmas för.– Det finns olika sätt att ta ansvar och jag agerade snabbt så fort jag fick information, säger hon till tidningen.
Läs mer om IT-skandalen.
M:s vägval kring SD – splittrar partiet
Moderaterna står enade bakom en restriktiv flyktingpolitik oavsett vem som efterträder Anna Kinberg Batra som partiledare. Det säger Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Timbro. Men relationen till Sverigedemokraterna splittrar partiet.