Anna lööf

Lööf fick beskedet sent – via sms

Centerledaren Annie Lööf fick per sms i går kväll information om dagens utspel. Rimligen visste Anna Kinberg Batra om att Centern skulle säga nej, men gjorde utspelet ändå, tror statsvetaren Tommy Möller.

Centern är inte redo att fälla regeringen

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson välkomnar Anna Kinberg Batras besked och lovar att hjälpa till att fälla Löfvens regering. Men i alliansen är splittrad och C säger nej till att fälla regeringen. – Centerpartiet står fast vid det som vi tyckt under en lång tid. Vi kommer inte att bilda regering med aktivt stöd av SD och vi vill inte samarbeta med SD. Jag vill inte slänga ut Sverige i en politisk cirkus, säger Annie Lööf.
Lööfs besked: Ingen regering med aktivt stöd av SD
Centerpartiets ledare Annie Lööf håller presskonferens 11.30 efter Anna Kinberg Batras utspel om att hon vill se en gemensam alliansbudget.
Läs mer om Annie Lööf.
Nu avgör Lööf och Björklund om rasisterna ska ges makt
Moderatledaren Anna Kinberg Batra vill lägga en gemensam borgerlig budget, och öppnar därmed för att fälla regeringen om SD stödjer Alliansbudgeten. Så här reagerar politiker och makthavare på beskedet.

Anna Kinberg Batra pressas från flera håll

## Sämsta opinionssiffrorna sedan 2015. ## Tappar mot Annie Lööf i förtroendetoppen. ## Ökat missnöje i de egna leden. Moderatledaren Anna Kinberg Batra är under attack inför onsdagens partiledardebatt i Riksdagen. – Sverigedemokraterna skjuter Moderaterna framför sig och man anpassar sig efter deras politik, säger Bodil Sidn, avhoppad Muf-topp till SVT.
Löfvens förtroende ökar – Lööf brädar alla
Väljarnas förtroende för statsministern ökar samtidigt som det minskar för Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra. Det visar en undersökning som Sifo gjort för SVT Nyheter.
Läs mer om Anna Kinberg Batra, Lööf och Sifo.
Annie Lööf (C) tillbaka i förtroendetoppen
Centerledaren Annie Lööf är åter den partiledare som åtnjuter störst förtroende, sedan Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra tappat rejält, enligt den senaste undersökningen från Novus.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
Batra tappar rejält – har inte längre störst förtroende
Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra tappat rejält när det gäller förtroende, enligt den senaste undersökningen från Novus. Centerledaren Annie Lööf är nu åter den partiledare som åtnjuter störst förtroende.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
Anna, 23: Jag åker aldrig taxi med er igen
Efter en taxiresa med en förare som spred rasistiska och våldsbejakande åsikter bestämde sig Anna Lööf. – Inget var riktat mot mig så jag kan inte bli kränkt. Bara tycka att det är ett vidrigt beteende. Jag åker aldrig taxi med er igen, säger hon till taxibolaget.
Läs mer om Anna Lööf.
Kinberg Batra och Lööf till attack mot SD
M-ledaren Anna Kinberg Batra och Annie Lööf, C, gick till gemensamt angrepp mot Jimmie Åkesson i onsdagens partiledardebatt om partiets relation till Ryssland. – Ryssen ska inte släppas in över den svenska gränsen men inte heller i svenska riksdagskorridorer, säger Centerledaren och syftar på SD:s tidigare tjänsteman som fick gå efter att hans kopplingar till en rysk affärsman avslöjats. Åkessons svar till Annie Lööf: konspiratorisk hjärna.
Lööf kräver besked av M om regering med SD
Centerledaren Annie Lööf kräver tydliga besked om Moderatledaren kan tänka sig att bilda regering med stöd av SD. – Anna Kinberg Batra behöver vara tydlig med hur hon ser på alternativen. Jag har varit tydlig med hur C ser på det och det är mitt ansvar. Sedan är det andra partiers ansvar att tala om hur de ser på det, säger Annie Lööf i en DN-intervju.
Kinberg Batra högst förtroende bland ledarna
En ny Novus-undersökning visar att moderaternas Anna Kinberg Batra har högst förtroende bland partiledarna – och Gustav Fridolin, Miljöpartiet, lägst. På andra plats på listan återfinns Centerpartiets Annie Lööf. Först på plats nummer tre kommer statsminister Stefan Löfven.
Thorbjörn Fälldin förs till sista vilan
I dag begravs förre statsministern Thorbjörn Fälldin i Härnösand. Bland gästerna på plats finns Annie Lööf, Anna Kinberg Batra och statsminister Stefan Löfven. Expressen TV sänder live från 11.00.
M och C planerar attack mot Löfven i sista debatten
För sista gången innan sommaren drabbar partiledarna samman i en debatt i riksdagen. Både Anna Kinberg Batra (M) och Annie Lööf (C) planerar att gå till attack mot statsminister Stefan Löfven (S) under förmiddagens debatt.
Succsiffror för Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra (M) är Sveriges mest populära partiledare. Hon är den enda ledaren för ett riksdagsparti som får förtroende hos mer än en tredjedel av väljarkåren, visar en ny undersökning från Novus. Tidigare ettan Annie Lööf (C) hamnar på en andraplats medan Miljöpartiets språkrör ligger i botten.
Busch Thor överkörd av kollegor i alliansen
VÄSTERÅS. De hemliga samtalen mellan alliansledarna slutade i oenighet. KD-ledaren Ebba Busch Thor argumenterade för att fälla Stefan Löfven redan nu i vår - men de andra i alliansen körde över henne. Anna Kinberg Batra, Jan Björklund och Annie Lööf är överens om att inte lägga någon gemensam budget under mandatperioden. – Vi behöver vara flera som tar över makten tillsammans, säger Ebba Busch Thor.
Novus: Förtroendet lägst för Romson
Förtroendet för partiledarna är fortsatt lågt, enligt en ny mätning för Novus. Annie Lööf (C) toppar listan med 28 procent, följd av Anna Kinberg Batra (M) med 27 procent och Stefan Löfven (S) som får 24 procent. För första gången sedan maj 2014 minskar inte förtroendet för Stefan Löfven i Novus mätningar.
Kinberg Batra kräver stängda gränser
Moderatledaren Anna Kinberg Batra kräver stängda gränser – och ifrågasätter Stefan Löfvens förmåga att hantera flyktingkrisen. –Jag vill se resultat, och då ingår att vi behöver en paus i flyktingmottagandet nu, säger hon. Samtidigt duckar Centerpartiets Annie Lööf när det egna ungdomsförbundet totalsågar förslagen om en tuffare asylpolitik.
Kinberg Batra svarar på Lööfs kontrollkritik
Gränskontrollerna har splittrat alliansen. Förundrad över det tragiska faktum att samtliga riksdagspartier utom C säger ja till gränskontroll och därmed nej till EU:s fria rörlighet, skriver Centerledaren Annie Lööf på Twitter. Nu svarar Anna Kinberg Batra: – Det handlar om att upprätthålla en ordning som ger oss möjlighet att hjälpa människor i nöd och den tycker jag är viktig att vi står upp för och ser till att den fungerar. Så tycker jag. Sen finns det fler partier som har andra åsikter också, säger M-ledaren i en intervju med Expressen.
Löfvens krisplan: Offra Annie Lööf
Flyktinguppgörelsen mellan regeringen och oppositionen är i det närmaste klar och presenteras på torsdag eftermiddag, enligt flera uppgiftslämnare. Moderatledaren Anna Kinberg Batra är beredd att köra över mammalediga Annie Lööf - samtidigt som statsminister Stefan Löfven pressar både Vänster- partiet och Miljöpartiet. Enligt Expressens källor kan överenskommelsen bli tidsbegränsad.
Förtroendet för Löfven fortsätter att minska
Statsministern Stefan Löfven fortsätter att tappa väljare, visar en ny mätning från SVT/Sifo. Förtroendet i Sifo:s mätningar har inte varit så lågt sedan Löfven tillträdde som partiledare i januari 2012. Även Moderaternas Anna Kinberg Batras förtroende sjunker och hennes väljare ser hellre Annie Lööf som Alliansen ledare.
Läs mer om Alliansen, Annie Lööf och Löfven.
M-väljarna vill ha Lööf
Statsminister Stefan Löfven (S) tappar i förtroende bland väljarna — liksom Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Bland M-väljarna är det fler som tror på Centerledaren än sin egen partiledare, enligt SVT/Sifos mätning.
M-väljarna vill ha Lööf
Statsminister Stefan Löfven (S) tappar i förtroende bland väljarna – liksom Moderatledaren Anna...
Läs mer om Lööf och Moderatledaren Anna.
M-väljarna vill ha Lööf
Statsminister Stefan Löfven (S) tappar i förtroende bland väljarna — liksom Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Bland M-väljarna är det fler som tror på Centerledaren än sin egen partiledare, enligt SVT/Sifos mätning.
Kinberg Batras nyord populärare än Löfvens
Anna Kinberg Batras (M) nya utanförskapet får större genomslag än Stefan Löfvens (S) utvecklingsmoral, visar SvD/Lisslys analys. Men i kampen om att bli Alliansens drottning förlorar Moderatledaren mot Annie Lööf (C).
Läs mer om Annie Lööf och Moderatledaren.