Anna lööf

Kinberg Batra och Lööf till attack mot SD

M-ledaren Anna Kinberg Batra och Annie Lööf, C, gick till gemensamt angrepp mot Jimmie Åkesson i onsdagens partiledardebatt om partiets relation till Ryssland. – Ryssen ska inte släppas in över den svenska gränsen men inte heller i svenska riksdagskorridorer, säger Centerledaren och syftar på SD:s tidigare tjänsteman som fick gå efter att hans kopplingar till en rysk affärsman avslöjats. Åkessons svar till Annie Lööf: konspiratorisk hjärna.

Lööf kräver besked av M om regering med SD

Centerledaren Annie Lööf kräver tydliga besked om Moderatledaren kan tänka sig att bilda regering med stöd av SD. – Anna Kinberg Batra behöver vara tydlig med hur hon ser på alternativen. Jag har varit tydlig med hur C ser på det och det är mitt ansvar. Sedan är det andra partiers ansvar att tala om hur de ser på det, säger Annie Lööf i en DN-intervju.
Kinberg Batra högst förtroende bland ledarna
En ny Novus-undersökning visar att moderaternas Anna Kinberg Batra har högst förtroende bland partiledarna – och Gustav Fridolin, Miljöpartiet, lägst. På andra plats på listan återfinns Centerpartiets Annie Lööf. Först på plats nummer tre kommer statsminister Stefan Löfven.
Thorbjörn Fälldin förs till sista vilan
I dag begravs förre statsministern Thorbjörn Fälldin i Härnösand. Bland gästerna på plats finns Annie Lööf, Anna Kinberg Batra och statsminister Stefan Löfven. Expressen TV sänder live från 11.00.

M och C planerar attack mot Löfven i sista debatten

För sista gången innan sommaren drabbar partiledarna samman i en debatt i riksdagen. Både Anna Kinberg Batra (M) och Annie Lööf (C) planerar att gå till attack mot statsminister Stefan Löfven (S) under förmiddagens debatt.
Succsiffror för Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra (M) är Sveriges mest populära partiledare. Hon är den enda ledaren för ett riksdagsparti som får förtroende hos mer än en tredjedel av väljarkåren, visar en ny undersökning från Novus. Tidigare ettan Annie Lööf (C) hamnar på en andraplats medan Miljöpartiets språkrör ligger i botten.
Busch Thor överkörd av kollegor i alliansen
VÄSTERÅS. De hemliga samtalen mellan alliansledarna slutade i oenighet. KD-ledaren Ebba Busch Thor argumenterade för att fälla Stefan Löfven redan nu i vår - men de andra i alliansen körde över henne. Anna Kinberg Batra, Jan Björklund och Annie Lööf är överens om att inte lägga någon gemensam budget under mandatperioden. – Vi behöver vara flera som tar över makten tillsammans, säger Ebba Busch Thor.
Novus: Förtroendet lägst för Romson
Förtroendet för partiledarna är fortsatt lågt, enligt en ny mätning för Novus. Annie Lööf (C) toppar listan med 28 procent, följd av Anna Kinberg Batra (M) med 27 procent och Stefan Löfven (S) som får 24 procent. För första gången sedan maj 2014 minskar inte förtroendet för Stefan Löfven i Novus mätningar.
Kinberg Batra kräver stängda gränser
Moderatledaren Anna Kinberg Batra kräver stängda gränser – och ifrågasätter Stefan Löfvens förmåga att hantera flyktingkrisen. –Jag vill se resultat, och då ingår att vi behöver en paus i flyktingmottagandet nu, säger hon. Samtidigt duckar Centerpartiets Annie Lööf när det egna ungdomsförbundet totalsågar förslagen om en tuffare asylpolitik.
Kinberg Batra svarar på Lööfs kontrollkritik
Gränskontrollerna har splittrat alliansen. Förundrad över det tragiska faktum att samtliga riksdagspartier utom C säger ja till gränskontroll och därmed nej till EU:s fria rörlighet, skriver Centerledaren Annie Lööf på Twitter. Nu svarar Anna Kinberg Batra: – Det handlar om att upprätthålla en ordning som ger oss möjlighet att hjälpa människor i nöd och den tycker jag är viktig att vi står upp för och ser till att den fungerar. Så tycker jag. Sen finns det fler partier som har andra åsikter också, säger M-ledaren i en intervju med Expressen.
Löfvens krisplan: Offra Annie Lööf
Flyktinguppgörelsen mellan regeringen och oppositionen är i det närmaste klar och presenteras på torsdag eftermiddag, enligt flera uppgiftslämnare. Moderatledaren Anna Kinberg Batra är beredd att köra över mammalediga Annie Lööf - samtidigt som statsminister Stefan Löfven pressar både Vänster- partiet och Miljöpartiet. Enligt Expressens källor kan överenskommelsen bli tidsbegränsad.
Förtroendet för Löfven fortsätter att minska
Statsministern Stefan Löfven fortsätter att tappa väljare, visar en ny mätning från SVT/Sifo. Förtroendet i Sifo:s mätningar har inte varit så lågt sedan Löfven tillträdde som partiledare i januari 2012. Även Moderaternas Anna Kinberg Batras förtroende sjunker och hennes väljare ser hellre Annie Lööf som Alliansen ledare.
Läs mer om Alliansen, Annie Lööf och Löfven.
M-väljarna vill ha Lööf
Statsminister Stefan Löfven (S) tappar i förtroende bland väljarna — liksom Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Bland M-väljarna är det fler som tror på Centerledaren än sin egen partiledare, enligt SVT/Sifos mätning.
M-väljarna vill ha Lööf
Statsminister Stefan Löfven (S) tappar i förtroende bland väljarna – liksom Moderatledaren Anna...
Läs mer om Lööf och Moderatledaren Anna.
M-väljarna vill ha Lööf
Statsminister Stefan Löfven (S) tappar i förtroende bland väljarna — liksom Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Bland M-väljarna är det fler som tror på Centerledaren än sin egen partiledare, enligt SVT/Sifos mätning.
Kinberg Batras nyord populärare än Löfvens
Anna Kinberg Batras (M) nya utanförskapet får större genomslag än Stefan Löfvens (S) utvecklingsmoral, visar SvD/Lisslys analys. Men i kampen om att bli Alliansens drottning förlorar Moderatledaren mot Annie Lööf (C).
Läs mer om Annie Lööf och Moderatledaren.
Här är Annie Lööfs kritik mot alliansen
Här är Annie Lööfs råsopar mot alliansen. C-ledaren - som kan se sig som statsminister vilket skulle utmana Anna Kinberg Batra om alliansledarposten - var kritisk mot borgerligheten. Nu kräver hon uppryckning: – Alliansen behöver utvecklas för att inte avvecklas, sade Annie Lööf i sitt Almedalstal.
Kinberg Batra fajtas med statsministern om högsta lönen
Moderaterna ger Anna Kinberg Batra en miljon extra för att vara partiledare – det gör att hon hamnar strax efter Stefan Löfven (S) i lönetoppen som partiledare. Även före detta statsrådet Annie Lööf får en extra peng från partiet – medan Jonas Sjöstedt (V) får betala till sitt parti.
Allianspartier väntar på seriöst förslag
De Allianspartier som är kvar i försvarsförhandlingarna väntar fortfarande på ett slutbud i pengar och ett seriöst förslag om en utredning om svenskt medlemskap i Nato. Det förklarar Moderatledaren Anna Kinberg Batra och Centerledaren Anne Lööf gemensamt för SvD.
Lööf: Bra med kvinnor som tar makten
Alliansen är inte vad den en gång varit. Inte ens vad den var alldeles nyss, då Annie Lööf tycktes vara dess nyaste och mest självklara ledare. Nu verkar hon snarast på väg att bli den i gänget som är äldst på partiledarposten. Och i stället för att vara den enda kvinnan i allianstoppen så står det väl inte på förrän alla fyra ledarna där är kvinnor. Anna Kinberg-Batra, Acko Ankarberg / Ebba Busch Thor, Birgitta Ohlsson. Och Annie Lööf. Otroligt är det inte.
Kinberg Batras debut i nivå med Reinfeldts
En tredjedel av väljarna har förtroende för Alliansens statsministerkandidat Anna Kinberg Batra (M). Annie Lööf (C) är nu Alliansens mest populära partiledare, visar DN/Ipsos. Anna Kinberg Batra står inför en mycket tuff uppgift, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.
Han har högst förtroende hos väljarna
S-ledaren toppar förtroendeligan följd av Annie Lööf (C) och Anna Kinberg Batra (M).
Ny mätning: Löfven har högst förtroende
En tredjedel av svenskarna, 33 procent, har mycket eller ganska stort förtroende för S-ledaren Stefan Löfven. Han hamnar därmed överst bland partiledarna på förtroendelistan, tätt följd av Annie Lööf (C) på 30 procent och blivande M-ledaren Anna Kinberg Batra på 28 procent, enligt en ny undersökning av Novus.
Löfven har det största förtroendet
En tredjedel av svenskarna, 33 procent, har mycket eller ganska stort förtroende för Stefan Löfven. Han leder över de andra partiledarna på förtroendelistan, tätt följd Annie Lööf på 30 procent och Anna Kinberg Batra på 28 procent, enligt den senaste undersökning av Novus.
Löfven högst förtroende hos väljare
En tredjedel av svenskarna, 33 procent, har mycket eller ganska stort förtroende för Stefan Löfven. Han leder över de andra partiledarna på förtroendelistan, tätt följd Annie Lööf på 30 procent och Anna Kinberg Batra på 28 procent, enligt den senaste undersökning av Novus.