Anna lena

Anna-Lena Laurn: Det armeniska civilsamhället sätter press på de nya ledarna

Efter att hundratusentals demonstranter lyckades tvinga den gamla eliten att avgå tar den politiska processen vid i Armenien. Utrikespolitiskt blir det knappast några förändringar – den huvudsakliga uppgiften blir inrikespolitisk.
Läs mer om Armenien.

Nu uppmärksammas viktiga platser för HBTQI-personer

Under förra året samlades det in berättelser om platser och miljöer som varit historiskt viktiga för HBTQI-personer i Halland.Nu lämnas berättelserna över till Hallands kulturhistoriska museum.– Det är en väldigt viktig del att bevara, säger Anna-Lena Nilsson, länsarkivarie på museet.
Läs mer om Anna-Lena Nilsson och Halland.Nu.
Anna-Lena Laurn: Ibland är tigandet och ljugandet släkt med varandra
KRÖNIKA. Det ryska ordet för att ljuga, vrat, är närmast onomatopoetiskt. Det liksom härmar det motbjudande i att ljuga. Vrrrat – med eftertryck på r:et.
Heta för Företagarna – efterträdaren som ordförande föreslås snart
Adlibris- och Apoteagrundaren Pär Svärdson, Netonnetägaren Fabian Bengtsson och Mellby Gårds vd Johan Andersson finns bland de hetaste kandidaterna till ny ordförande för Företagarna. Även Collectorgrundaren Lena Apler nämns liksom Anna Omstedt som grundade Tasteline.

Munk och jordläkare passerade Linnebäck - sov i Bjurtjärn

VANDRING: Tysk duo på världsvandring passerade kommunen Läsaren Anna-Lena Bergkvist var ute och gick på väg 605 i Viviken i höjd med Värmlandsgränsen under onsdagen när hon mötte två tyskar.
Anna-Lena Laurn: Det ryska svaret blir hårt – men inte militärt
Vilka ryska reaktioner är att vänta på de amerikanska flygattackerna mot Syrien? DN:s Moskvakorrespondent Anna-Lena Laurn svarar på tre frågor.
Läs mer om Syrien.
Anna-Lena Laurn: Rysslands miljöhjältar kan reparera varje grunka
Ryssland har en hel arm av tysta miljöhjältar – alla händiga företagare som reparerar elektroniska apparater. Ofta är de redo att ta sig an nästan vad som helst.
Imponerande spel och samspel med Söllscher
Foto: Sune Johannesson Gitarristen Göran Söllscher tackar för applåderna efter framförandet av Anna-Lena Laurins gitarrkonsert på Malmö Live, 12 april.
Läs mer om Malmö Live och Söllscher.
Anna-Lena Laurn: Ryssland vill inte ha eskalering i Syrien
Ryssland har herraväldet i Syrien – men militärt sett är USA fortfarande den starkare parten. Därför försöker Ryssland nu tona ned spekulationerna om Trumps löfte att slå till mot Syrien.
Läs mer om Ryssland, Syrien och USA.
Stormande kärlek utan ansvar en njutning att se
Övertolkningar, förträngningar, självbedrägerier – kärleken är märklig. Rickard Günther har iscensatt Lena Anderssons text till en duett om vemod och humor. Fint spelad av Anna-Lena Efverman och Leif Andre.
Anna-Lena Laurn: De som fällde pappan gör mig rasande
På min näthinna är han för evigt inpräntad, pappan i Kemerovo. Han som förlorade sin dotter därför att fyra brandmän vägrade öppna dörren till en låst biosalong som snabbt fylldes med svart, giftig rök.
Läs mer om Kemerovo.
Anna-Lena Laurn: Bandet med Julia Skripal är inte trovärdigt
Julia Skripals kusin Viktoria Skripal har gett ryska medier ett bandat samtal som hon påstår sig ha fört med sin kusin. Samtalet låter till ton och innehåll allt annat än trovärdigt.
Spårvagn och bil i olycka – en till sjukhus
En spårvagn och en personbil har kolliderat i utkanten av Göteborgs centrum.– En person av avförd i ambulans, uppger Anna-Lena Göransson på SOS Alarm
Anna-Lena Laurn: Den nedåtgående spiralen i relationen mellan Ryssland och väst får inget slut
För Ryssland är det en otrevlig utveckling att inte bara USA utan också flera EU-länder väljer att utvisa ryska diplomater. Samtidigt blir man ännu mer beslutsam när det gäller att inte backa.
Läs mer om EU-länder, Ryssland och USA.
Anna-Lena Laurn: Korruption och inkompetens leder till dödsbränder i Ryssland
Fruktansvärda dödsbränder har återkommit i Ryssland ända sedan början på 1990-talet då Sovjetunionen föll samman. De flesta förenas av två gemensamma faktorer: Korruption och inkompetens.
Läs mer om Ryssland och Sovjetunionen.
Anna-Lena Laurn: Savtjenko står inför sitt andra Golgata
Under sin första rättegång i Ryssland var hon en ukrainsk hjältinna. Nu dras hon inför rätta i sitt eget hemland – anklagad för att ha förrått det land som martyrförklarade henne. Först var hon en hjältinna, sedan en förrädare. I verkligheten är hon främst obekväm.
Läs mer om Golgata och Ryssland.
Anna-Lena Laurn: Vi måste suga ut ditt barn, sade de till min väninna
Mödravården i postsovjetiska samhällen är trasig, och det finns stora risker med att montera ned den här. Det skriver DN:s Anna-Lena Laurn.
Anna-Lena Laurn: Putinmaskineriet passiviserade väljarna – och bet sig själv i svansen
ANALYS. Inför ryska presidentvalet på söndagen är makthavarna framför allt oroliga för valdeltagandet. Att Putin vinner i första omgången är bestämt på förhand. Men det finns en risk för ett alltför lågt valdeltagande. De passiva väljarna är ett problem som Putinregimen själv har åstadkommit.
Läs mer om Putinregimen.
Anna-Lena Laurn: När Ryssland blir inträngt i ett hörn svarar man alltid med att anfalla
På lördagsmorgonen blev den brittiska ambassadören i Moskva, Laurie Bristow, uppkallad till ryska utrikesdepartementet. Han meddelades att Ryssland utvisar 23 brittiska diplomater som ett svar på att Storbritannien tidigare i veckan gav lika många ryska diplomater respass. Vi ställer tre frågor till DN:s Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurn.
Anna-Lena Laurn: Trängt Kreml reagerar med skrämseltaktik
Vi vill ha dialog – de vill inte prata med oss. Vi vill ha information – de ger oss ingen. Så besvarar Ryssland konsekvent anklagelserna från London.
Läs mer om London och Ryssland.
Anna-Lena Laurn: Storbritannien borde ha gjort livet surt för Londons Putinelit
Det som verkligen skulle göra Putineliten orolig är om deras bekväma tillvaro i London störs. Men än så länge verkar Theresa May inte vilja genomföra några betydande åtgärder mot just dem.
Läs mer om London, Putineliten och Theresa May.
Minnesord: Ove Dolk
Guldsmed Ove Dolk, Stockholm, har hastigt avlidit i en ålder av 57 år. Närmast anhöriga är mamma Karin, syskon Kenneth och Anna samt Lena med barnen Loise, Ricard, Viktor, och barnbarnen.
Anna-Lena Laurn: Det är inget fel i att ibland gå hem och dra något gammalt över sig
Alla som har varit tonåringar vet hur det känns. När det viktigaste i världen är andras godkännande. Man tolkade ständigt vad de tuffa tjejerna sade, till vem det sade det och hur de sade det. Man kunde ligga vaken på nätterna och undra om man hade klantat till sin relation med någon hierarkiskt högstående person i parallellklassen.
Anna-Lena Laurn: Boëthius besvarar inte min kritik
Maria-Pia Boëthius försöker vända på steken i stället för att bemöta kritiken. Metoden att anklaga motparten för misstag man själv har gjort är mig bekant som Moskvakorrespondent, skriver Anna-Lena Laurn.
Maria-Pia Boëthius: Finlands massmord tystas ned
Det talas för tyst om massakrerna på de röda 1918. Hundra år senare är Finland inte färdigt med sin egen skapelseberättelse, skriver författaren Maria-Pia Boëthius i en replik till DN:s Anna-Lena Laurn.
Läs mer om Finland.