Anna lena

Årets skåning 2017 koras i Eslöv i dag

Blir det Zlatan Ibrahimovic, Jill Johnson eller Karin Laserow?Eller är det kanske Peder Fredricson, Timbuktu eller Anna-Lena Brundin som vinner?I dag ska Årets skåning koras vid ett stort evenemang i Eslöv.

Retorikforskare: Rolig Kinberg Batra med självdistans

Anna Kinberg Batra blev sista partiledare ut på Almedalsscenen för i år. M-ledaren visade självdistans och gör sig på ett smart sätt till talesperson för Alliansen, tycker retorik- och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman – som dock genomgående saknat ett element i partiledartalen i år.
Anna-Lena Laurn: Trump och Putin vill förbättra relationerna
Putin och Trump har äntligen träffats personligen på G20-mötet i Hamburg. Bägge signalerade tydligt att mötet var efterlängtat.
Läs mer om Hamburg, Putin och Trump.
Anna-Lena Laurn: Trump oh Putin vill förbättra relationerna
Putin och Trump har äntligen träffats personligen på G20-mötet i Hamburg. Bägge signalerade tydligt att mötet var efterlängtat.
Läs mer om Hamburg, Putin och Trump.

Kattungarna lämnades att dö – räddades av Tuva och Alva

Ljudet av exalterade skator satte familjen Mattsson i Rävlanda på spåren.När Tuva, 7, Alva, 5, och mamma Anna förstod vad det handlade om agerade de direkt.De hittade kattungarna som hade dumpats i skogen och inledde en räddningsaktion.– Det är så roligt att se hur mycket barnbarnen har engagerat sig i det här, säger barnens mormor Lena Mattsson.
Anna Lindhs minnesfond fortfarande nedläggningshotad
Den mördade utrikesministern Anna Lindhs minnesfond är fortfarande nedläggningshotad.Stiftelsen har sedan 2003 fått in drygt 21 miljoner kronor i intäkter – pengar som förbrukades under de tidigare toppsossarna Ingvar Carlsson, Jan Eliasson och Mona Sahlins ordförandeskap.Nu har den förre socialdemokratiske utrikesministern Lena Hjelm-Walln tagit över.– Vi har inte hunnit vända ekonomin särskilt mycket, säger hon.
Anna-Lena Laurn: Avståndet är kort mellan formellt och intimt i Ryssland
Nyhetskrönikan. Ett säkert vårtecken i mina Moskvakvarter är när husets äldre personer – babusjkor och dedusjkor som de kallas – börjar sitta på ljugarbänken ute på gården.
Läs mer om Moskvakvarter och Ryssland.
Anna-Lena Laurn: Sanningssägande filmer lockar till debatt i Ryssland
Den tidigare svartmålade Leviatan- regissören Andrej Zvjagintsev hyllas för sitt nya, svarta skilsmässodrama i Ryssland. En nytolkning av Anna Kareninaväcker också intresse på hemmaplan.
Skåneambassadören Anna-Lena Brundin älskar att vara tillbaka där hon hör hemma
Anna-Lena Brundin har varit ambassadör för skånsk humor i drygt 35 år.Från debuten med Berlin Berlin på Vesusvio i Lund till dagens samarbete med sin sambo Jan Sigurd.Nu är Anna-Lena nominerad till Årets Skåning, en institution som i år fyller 50.– Jag är oerhört glad och stolt över att bli nominerad nu när jag åter är tillbaka där jag hör hemma, säger en sprudlande glad Anna-Lena till Kvällsposten.
Retorikexperten: Kinberg Batra vände bakåt till framåt
Anna Kinberg Batras sommartal beskrivs av retorikexperten Lena Lid Falkman som ett klassiskt värderingstal. Den pressade Moderatledaren undvik att prata om krisen i opinionen, men befäste partiets nya fokus på integration och arbete.
Experten om dagens ödestal: Hon måste väcka känslor
Klockan 13 på nationaldagen är det upp till bevis för Anna Kinberg Batra. Då håller den hårt pressade Moderatledaren tal i Stockholm. Retorik- och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman efterlyser en mer personlig ton – och starkare känslor.
Anna-Lena Laurn: Äldre ryssar är som filifjonkor efter tromben
Svärmor har talat om att hon ska bo hos oss två månader i sommar, meddelade min ryska kollega en morgon när hon svepte in på kontoret.
Anna-Lena Laurn: Äldre ryssar är som filifjonkor efter tromben
Svärmor har talat om att hon ska bo hos oss två månader i sommar, meddelade min ryska kollega en morgon när hon svepte in på kontoret. Jag var visserligen inte förvånad, eftersom jag vet att ryska svärmödrar betraktar dylika arrangemang som fullt normala. Men jag tog ändå ett steg tillbaka.
Anna-Lena Laurn: Porrestetiken lever kvar i det forna Sovjet
Bilder på avklädda kvinnor är fortfarande vanliga på många håll i det forna Sovjetunionen. De kan användas som prydnad var som helst – hemma hos pensionärer, vid hotellfrukosten, i gymmet.
Läs mer om Sovjet och Sovjetunionen.
Anna-Lena Laurn: Korruptionen måltavla för protester i Ryssland
ANALYS. På söndagen demonstrerar Moskvabor mot att tiotusentals, kanske hundratusentals hus ska rivas. Det är en del av en protestvåg som har pågått under en längre tid. De är inte riktade uttryckligen mot Putin – som fortfarande har höga opinionssiffror – utan mot det system han har skapat. Allt tyder på att protesterna kommer att fortsätta.
Läs mer om Moskvabor, Putin och Ryssland.
Anna-Lena Laurn: Att påpeka fel är bra, att hantera lyckliga felfinnare en konst
Det är i mitt yrke fullständigt omöjligt att aldrig göra fel. Jag gör allt för att undvika dem, kollar och dubbelkollar, men ibland smyger de sig in i varje fall.
Anna-Lena Laurn: Porosjenkos agerande blir mer och mer ogenomtänkt
Moskva. Den ukrainska presidenten Petro Porosjenko förbjöd nyligen ett antal ryska sociala medier och även den oberoende ryska tidningen RBK. Att just RBK förbjuds är absurt. Tidningen har tagit stora risker i sina avslöjanden om den korrupta Putinregimen.
Minnesord: Mauno Koivisto
Mauno Koivisto var en kantig intellektuell som tog Finland in i EU och som älskades av finländarna för sin envetna eftertänksamhet, skriver DN:s Anna-Lena Laurn.
Läs mer om Finland.
Så var Eurovisionfinalen
Portugals Salvador Sobral vann Eurovisionfinalen 2017. Sveriges Robin Bengtsson kom på femte plats. DN:s Hanna Fahl, Kristoffer Örstadius och Anna-Lena Laurn chattade direkt om finalen.
Anna-Lena Laurn: Koivisto förankrade Finland i väst
Mauno Koivisto var presidenten som ledde Finland in i EU. Han var också en kantig intellektuell som kunde hamna i konflikt med pressen, men som älskades av finländarna för sin envetna eftertänksamhet. Koivisto somnade in i går kväll, 93 år gammal.
Läs mer om Finland.
Anna-Lena Laurn: Koivosto förankrade Finland i väst
Mauno Koivisto var presidenten som ledde Finland in i EU. Han var också en kantig intellektuell som kunde hamna i konflikt med pressen, men som älskades av finländarna för sin envetna eftertänksamhet. Koivisto somnade in i går kväll, 93 år gammal.
Läs mer om Finland.
Så var Eurovision semifinal 1
DN:s chattande reportrar Hanna Fahl och Kristoffer Örstadius – samt Anna-Lena Laurn på plats i Kiev – rapporterade från den första semifinalen.
Eurovision semifinal 1: Hanna Fahl och Kristoffer Örstadius livechattar
Dags för första semifinalen i Eurovision Song Contest i Ukraina med bland annat svenska Robin Bengtsson. Följ tävlingen live med DN:s chattande reportrar Hanna Fahl och Kristoffer Örstadius – samt Anna-Lena Laurn på plats i Kiev.
Tolv år efter dubbelmordet är gärningsmannen fortfarande på fri fot
Den 19 oktober 2004 dödas 8-årige Mohammad Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svensson mitt i morgonrusningen i centrala Linköping. Trots dna på både mordvapen och en mössa som hittas nära mordplatsen är dubbelmordet i Linköping fortfarande olöst.
Minnesord: Anna-Lena Nensn
Anna-Lena Nensn, Stockholm, har avlidit 83 år gammal. Närmast anhörig är sonen Ulf med familj.
Läs mer om Stockholm och Ulf.