Annica

BB-ockupationen fick RFSU-priset: "Det är ett inspirerande arbete som förtjänar att synliggöras och belönas"

BB-ockupationen i Sollefteå fick RFSU-priset i år. Det prestigefyllda priset delades ut i Uppsala i lördags - Det känns som ett väldigt fint pris att få, säger Annica Engström från BB-ockupationen.

Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2018

– Jag är väldigt glad att Convendum väljer Glashuset. Konceptet är ett starkt komplement till vårt utbud av moderna kontorslösningar. Just nu sker det mycket i Slussenområdet och jag ser Convendums etablering som ett kvitto på platsens attraktivitet, kommenterar vd Annica Ånäs. Nettoomsättningen ökade till 656 mkr (591) varav hyresintäkter ökade till 601 mkr (567).
Annica inte redo än för spel
FOTBOLL Annica Svensson är på väg tillbaka efter sin svåra knäskada, som spolierade i princip hela fjolårssäsongen. Annica skriver i ett sms att hon är redo om nån månad. Annicas Eskilstuna förlorade den damallsvenska premiären.
STOR GUIDE: Ge huden fukt och lyster med syror – hudspecialistens bästa råd
AHA-, BHA- och PHA-syror blir ett allt vanligare inslag i svenskarnas hudvård. Men vad är syror för något?Hudexperten Annica Forsgren Kjellman berättar mer om vad syror är och hur du använder dem på huden för att maximera lyster och spänst och samtidigt förebygga ålderstecken och akne.

Inget sosseri står pall mot rökningen

I januari i år satte socialminister Annica Strandhäll bestämt ned foten och ville se hårdare tag mot rökningen. Det handlade om perronger, hållplatser, lekplatser och uteserveringar.
Läs mer om Annica Strandhäll.
Minnesord: Mika Leinonen
Mika Leinonen, Porto, Portugal, har avlidit i en ålder av 60 år. Närmast anhöriga är barnen Michaela och Hampus, systern Annica och systerdottern Rachel.
Läs mer om Annica, Michaela, Porto, Portugal och Rachel.
Annicas hus kan vara något av det häftigaste du sett
Annica Liljeblads amerikanska veranda skulle kunna ligga utmed en landsväg i Texas, men den ligger faktiskt strax utanför Malmö. Här bor och verkar möbelsnickaren Annica som älskar att återbruka.
Läs mer om Annica och Malmö.
E-handel sågs som hot – få trodde på vårt koncept
När stora delar av branschen rynkade på näsan åt e-handel gjorde entreprenörerna Annica Forsgren Kjellman och Mikael Kjellman precis tvärtom. De insåg tidigt att framtidens hudvårdsarena är online. I dag hamnar bolaget på listan över Sveriges 100 största e-handlare med Axel Johnson-koncernen som ny ägare.
Ambulans i krock med kronhjort
En ambulans under utryckning krockade sent på kvällen med en kronhjort väster om Nyköping. - Det är inga personskador, däremot fick ambulansen skador i fronten, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid polisen, till Expressen.
"Jag har pendlat mellan ilska, oro och förtröstan"
Krönika Annica Grimlund fd avdelningschef Lärarförbundets tidningsavdelning "Jag har pendlat mellan ilska, oro och förtröstan" PERSPEKTIV. Under vintern har Journalisten rapporterat flitigt om krisen för Lärarförbundets tidningar.
Läs mer om Jag och Journalisten.
Konstrecension: Historiska frihetssymboler med lager av mening
Den framgångsrike danske konstnären Danh Vo fyller nu Guggenheim museum i New York. För Annica Kvint var det länge sedan en konstupplevelse berörde henne så starkt.
Läs mer om Danh Vo, Guggenheim och New York.
Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000
Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd.
Läs mer om Atrium Ljungberg.
Annica Poulsen, 46: Att arbeta med människor är för dåligt betalt
Annica Poulsen är undersköterska och arbetar på en operationsavdelning för barn. Hon stortrivs med jobbet men lönen är låg och det påverkar pensionen.
Tv-profilen försvann från rutan – gör nu succ
Forna programledaren och tv-hallåan Annica Duell Liljeblad har skaffat sig en ny karriär som 50-åring - och har sadlat om till skådespelerska.Liljeblad har nämligen gjort succ i svenska filmen The Square.– Varenda cell i min kropp är lycklig nu, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon.
Vigda i Örnsköldsvik
I Solbergs kyrka vigdes 3 mars Josefine Olofsson och Axel Strandberg, Örnsköldsvik. Vigselförrättare var Sven-Olov Näslund och för musiken svarade Annica Söderström. Linnea Nilsson sjöng ackompanjerad av Frida Gyll.
Vd ökar innehavet i Atrium Ljungberg
Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs har den 2 mars köpt 4.569 B-aktier.
Läs mer om Atrium Ljungberg.
Atrium Ljungbergs vd tankar aktier
Annica Ånäs har köpt 4.569 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd.
Läs mer om Atrium Ljungberg.
Bokrecension: Stig – om sorg i ett barns vardag
Annica Hedin och Per Gustavsson berättar om sorgen när ett barn dör. Det är en skildring som lugnt, klokt och, mitt i det tunga, strilar in ett varmt och vänligt ljus, tycker Pia Huss.
Läs mer om Per Gustavsson.
Annica jobbar för att göra Arboga attraktivt
Efter att ha arbetat kommunalt under hela sitt liv har nya kommunchefen för avsikt att avrunda yrkeslivet på hemmaplan.
Läs mer om Arboga.
Atrium Ljungberg ska fortsätta miljardinvestera
Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg kommer att fortsätta investera omkring 1,5 miljarder per år i egna fastigheter. Under innevarande år hoppas bolaget kunna starta bygge av ett projekt i Hagastaden i Stockholms innerstad och ett annat i Barkarby, nordväst om Stockholms city. Det sade vd:n Annica Ånäs under fredagseftermiddagens rapportpresentation.
Läs mer om Barkarby och Hagastaden.
Regeringens beslut: Ska granska Nya Karolinska
Det har varit många turer och skandaler kring Nya Karolinska.På fredagen hålls en presskonferens med Annika Strandhäll (S), socialminister, och Magdalena Andersson (S), finansminister, angående bygget.Nu står det klart att regeringen tillsätter statlig en granskning av hanteringen av Nya Karolinska– Oavsett vem du är och var du bor ska du få en bra vård när du behöver det, säger Annica Strandhäll på presskonferensen.
Bokslutskommunik 2017
- Vi levererar ett starkt resultat och överträffar samtliga våra finansiella mål. Jag är extra nöjd med att vi ökar driftöverskottet med hela 13 procent. Ökningen är delvis ett resultat av genomförda fastighetsförvärv men också av hårt och gediget arbete med den dagliga fastighetsförvaltningen, kommenterar Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg. - Vi håller en hög investeringstakt och har kommit igång med flera nya byggprojekt under året.
Läs mer om Atrium Ljungberg.
Flexibla möbler är tidens nya melodi
Årets möbelmässa i Stockholm visar hur mycket den digitala eran omformat våra liv och behov. Annica Kvint ser hur särskilt sittmöblerna anpassats för nya hybridmiljöer.
Läs mer om Stockholm.
Svensson är på väg tillbaka
Under en träning i början av maj förra året var olyckan framme för Annica Svensson. Främre korsbandet gick av i höger knä och säsongen var förstörd men redan nu är Uniteds rutinerade ytterback på väg tillbaka.
Läs mer om Annica Svensson.
Tidningschef avgår: De respekterar inte den fria journalistiken
Annica Grimlund, tidningschef på Lärarförbundet, avgår i protest. Hon varnar nu för att tolv tidningars journalistiska frihet är under hot. – Jag känner stor oro för hur det här kommer att sluta, säger hon till DN.
Läs mer om Lärarförbundet.