Annica

Mystiska förklaringen efter hatbrevet till sjuka Annica

Du vet väl att du kommer att dö, stod det i ett brev till cancersjuka Annica Thimberg från Skövde.Det otäcka brevet har nu följts av en handskriven förklaring adresserad till vännen och bloggerskan Johanna Toftby.– Det här känns väldigt otäckt. Vad är det här?, säger Toftby.

Autistiske Jesper, 21, blir av med sin hjälp

Tack vare sin personlige assistent har autistiske Jesper Gustavsson, 21, klarat av skolgången och fått studentmössan.Men nu drar kommunen kraftigt ner på stödet. Mamma Annica är förtvivlad:– Det är tröstlöst. Och Jesper är den store förloraren, säger hon.
Läs mer om Jesper Gustavsson.
Cancersjuka Annica fick hatbrev: Du kommer dö
Trebarnsmamman Annica Thimberg har cancer och behandlas för närvarande med starka cellgifter.I veckan skickade en anonym avsändare ett handskrivet brev till hennes sjuksäng, och skrev:Du vet väl att du kommer att dö?
Kolla, här kan du få lyxpool – mitt i stan
Pool mitt i stan, fyra våningar med hiss, havsutsikt. Är det ett kändishus på spanska solkusten? Eller kanske i Miami?Nej det här unika boendet kan du finna mycket närmare än så – nämligen i Malmö.– Detta är det enda i sitt slag jag har sålt, säger Annica Lindström, fastighetsmäklare på Landgren.

Experten: Så slipper du aknen i sommar

Trodde du att sommarsolen skulle göra under för din hy men i stället drabbas du av akne? Du är inte den enda som dras med finnar under sommaren. Hälsoliv listar 3 vanliga anledningar till sommarakne och hudexperten Annica Forsgren ger dig tre klockrena tips för en bättre hy.
Läs mer om Annica Forsgren.
Så kollar du ditt barns simkunnighet
Hur ska man kunna lita på att barnet lär sig simma genom skolan? När ska man våga släppa iväg sitt barn att simma på egen hand? Annica Karlsson, simkunnighetsansvarig på Livräddningssällskapet, ger några tips om hur du som förälder ska kolla ditt barns simkunnighet.
Tv-paret paret gör slut efter fem år ihop
Big brother-deltagarna Annica Englund och Marcelo Pea föll för varandra i realityprogrammet 2012 - men nu är kärlekssagan slut.I ett blogginlägg skriver Annica Englund om det tragiska uppbrottet.Jag trodde verkligen att det skulle vara vi för alltid skriver hon i bloggen.
Läs mer om Annica Englund och Marcelo Pea.
Examensutställning 2017 på Beckmans designhögskola i Stockholm
Flera studenter diskuterar den kvinnliga kreatörens ställning på Beckmans examensutställning. Intressant, tycker Annica Kvint, men få verk sticker ut visuellt från mängden.
Läs mer om Annica Kvint och Stockholm.
Tuff väg mot guldet efter sorgen
Köln. Tre Kronors back Oliver Ekman Larssons resa mot VM-guldet har varit tuff. – Det har varit motgångar och en lång väg att vandra – därför känns det här extra skönt, säger 25-åringen som tidigare i våras förlorade sin mamma Annica i cancer.
Läs mer om Annica och VM-guldet.
Obotligt cancersjuka Annica fick drömresa
Läkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota.I mars startade vännen Johanna Toftby en insamling för att trebarnsmamman skulle kunna åka på en drömresa med sin familj.Insamlingen fick ett enormt gensvar – och nu har drömresan blivit verklighet.– Hon är så värd det här. Hon peppar så många andra trots sin egen svåra situation. Det är nog just därför som så många har velat hjälpa henne, säger Johanna Toftby.
Läs mer om Annica och Johanna Toftby.
Säsongen är över för Svensson
Fotbollssäsongen är över för Eskilstuna United-veteranen Annica Svensson. En skada under träningen i lördags visade sig vara en korsbandsskada i knät.
Annica Svensson korsbandsskadad
Fotbollssäsongen är över för Eskilstuna United-veteranen Annica Svensson. En skada under träningen i lördags visade sig vara en korsbandsskada i knät.
Ekman-Larsson spelar VM – trots familjetragedin
Oliver Ekman-Larsson avslutade NHL-säsongen med att samla tankarna, känslorna och krafterna hemma i Sverige och Tingsryd. Nu är Arizonastjärnan tillbaka på is i Tre Kronors färger. Med sig har han också minnet av mamma Annica.
Hockeyn betyder inte så mycket när du går igenom något sådant
Oliver Ekman-Larsson avslutade NHL-säsongen med att samla tankarna, känslorna och krafterna hemma i Sverige och Tingsryd. Nu är Arizonastjärnan tillbaka på is i Tre Kronors färger. Med sig har han också minnet av mamma Annica.
Misstagen från Afghanistan upprepas i Mali
Resultatet från den svenska insatsen i Afghanistan nådde inte upp till de uttalade förväntningarna, enligt regeringens utredare. Men kritiken i utredningen måste förstås mot bakgrund av att Sverige saknade en tydlig plan för hur målen om ökad demokrati, stabilitet och trygghet skulle uppnås i praktiken, menar utrikesreportern Annica Ögren. Nu riskerar regeringen att upprepa samma misstag i Mali, skriver hon i ett inlägg för Säkerhetsrådet. I rapporten Svenska FN-insatsen i Mali: Verkliga utmaningar och verklig skillnad skildrar Öberg den svenska Mali-insatsens arbete och uppoffringar.
Annica Kvint: Framtidens städer har hus av trä och gröna artärer
Kortsiktigheten i dagens bostadsbyggande för med sig många problem men det finns mer hållbara initiativ. Annica Kvint välkomnar ett ökat byggande i trä och den kommande bomässan Vallastaden, i del fem av DN:s serie om den svenska bostadskrisen.
Läs mer om Vallastaden.
Annica Kvint: Framtidens städer har hus av trä och gröna artärer
Kortsiktigheten i dagens bostadsbyggande för med sig många problem men det finns mer hållbara initiativ. Annica Kvint välkomnar ett ökat byggande i trä och den kommande bomässan Vallastaden, i del fem av DN:s serie om den svenska bostadskrisen.
Läs mer om Vallastaden.
Cancersjuka Annica får nu sin drömresa
Annica Thimberg, 35, lider av obotlig cancer och har precis påbörjat en ny omgång tuff cellgiftsbehandling.Men mitt i kampen har trebarnsmamman fått ett besked att glädjas över:– Hundratals människor som engagerat sig i hennes kamp har lyckats samla ihop pengar till en drömresa för Annica och hennes familj, säger nära vännen Johanna Toftby.
Läs mer om Annica och Johanna Toftby.
Annica Edstam får årets Annalisa Ericson-stipendium
Musikalartisten Annica Edstam är årets Annalisa Ericsonstipendiat.
Pendlarna fast på Öresundsbron
Dubbla trafikolyckor på Öresundsbron gör att bron under morgontrafiken är avstängd.Många av de cirka 8000 personer som dagligen pendlar till sitt arbete satt därmed fast.– Jag kör här varje dag och det har aldrig varit så här, säger Annica Bergkvist.
Hållbart, flexibelt och klassiker i ny form på Stockholms årliga möbelmässa
På Stockholms årliga möbelmässa vimlar det av nya lösningar på trångboddhet, resurssnål tillverkning och återanvändning av klassiker. Det ger Annica Kvint hopp för framtiden.
Läs mer om Annica Kvint.
Volvo-anställd skadad i järnrörsolycka
En Volvo-anställd i Eskilstuna har fått föras till sjukhuset efter en arbetsplatsolycka – Personen ska ha fått ett järnrör över ryggen, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen
Få tag i en lärare och tjäna 15 000
Lärarbristen i Borås tvingar kommunen att komma med nya ider.Nu kan den som lyckas ragga en lärare som stannar ett år i Borås få 15 000 kronor, skriver Borås Tidning.– Det är lite nya tag. Vi sticker ut hakan, säger Annica Dahln, förhandlingschef i Borås stad, till BT.
Läs mer om Annica Dahln.
Anklagar cancersjuka Annica – för att bluffa
Du är inte cancersjuk, du ser för frisk ut – jag kommer anmäla dig för bluff. Det fick cancersjuka kämpen Annica Thimberg höra av en bloggläsare som utgav sig för att vara sjuksköterska. – Jag förstår inte hur man kan skriva så till en sjuk människa, säger vännen och bloggprofilen Johanna Toftby.
Svenskarna som kan vinna en Oscar: Helt fantastiskt
En man som heter Ove nomineras till en Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film samt för bästa mask/smink. Det är helt obeskrivligt, säger Annica Bellander Rune, producent.
Läs mer om Annica Bellander Rune, Oscar och Ove.