Annica

Examensutställning 2017 på Beckmans designhögskola i Stockholm

Flera studenter diskuterar den kvinnliga kreatörens ställning på Beckmans examensutställning. Intressant, tycker Annica Kvint, men få verk sticker ut visuellt från mängden.
Läs mer om Annica Kvint och Stockholm.

Tuff väg mot guldet efter sorgen

Köln. Tre Kronors back Oliver Ekman Larssons resa mot VM-guldet har varit tuff. – Det har varit motgångar och en lång väg att vandra – därför känns det här extra skönt, säger 25-åringen som tidigare i våras förlorade sin mamma Annica i cancer.
Läs mer om Annica och VM-guldet.
Obotligt cancersjuka Annica fick drömresa
Läkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota.I mars startade vännen Johanna Toftby en insamling för att trebarnsmamman skulle kunna åka på en drömresa med sin familj.Insamlingen fick ett enormt gensvar – och nu har drömresan blivit verklighet.– Hon är så värd det här. Hon peppar så många andra trots sin egen svåra situation. Det är nog just därför som så många har velat hjälpa henne, säger Johanna Toftby.
Läs mer om Annica och Johanna Toftby.
Säsongen är över för Svensson
Fotbollssäsongen är över för Eskilstuna United-veteranen Annica Svensson. En skada under träningen i lördags visade sig vara en korsbandsskada i knät.

Annica Svensson korsbandsskadad

Fotbollssäsongen är över för Eskilstuna United-veteranen Annica Svensson. En skada under träningen i lördags visade sig vara en korsbandsskada i knät.
Ekman-Larsson spelar VM – trots familjetragedin
Oliver Ekman-Larsson avslutade NHL-säsongen med att samla tankarna, känslorna och krafterna hemma i Sverige och Tingsryd. Nu är Arizonastjärnan tillbaka på is i Tre Kronors färger. Med sig har han också minnet av mamma Annica.
Hockeyn betyder inte så mycket när du går igenom något sådant
Oliver Ekman-Larsson avslutade NHL-säsongen med att samla tankarna, känslorna och krafterna hemma i Sverige och Tingsryd. Nu är Arizonastjärnan tillbaka på is i Tre Kronors färger. Med sig har han också minnet av mamma Annica.
Misstagen från Afghanistan upprepas i Mali
Resultatet från den svenska insatsen i Afghanistan nådde inte upp till de uttalade förväntningarna, enligt regeringens utredare. Men kritiken i utredningen måste förstås mot bakgrund av att Sverige saknade en tydlig plan för hur målen om ökad demokrati, stabilitet och trygghet skulle uppnås i praktiken, menar utrikesreportern Annica Ögren. Nu riskerar regeringen att upprepa samma misstag i Mali, skriver hon i ett inlägg för Säkerhetsrådet. I rapporten Svenska FN-insatsen i Mali: Verkliga utmaningar och verklig skillnad skildrar Öberg den svenska Mali-insatsens arbete och uppoffringar.
Annica Kvint: Framtidens städer har hus av trä och gröna artärer
Kortsiktigheten i dagens bostadsbyggande för med sig många problem men det finns mer hållbara initiativ. Annica Kvint välkomnar ett ökat byggande i trä och den kommande bomässan Vallastaden, i del fem av DN:s serie om den svenska bostadskrisen.
Läs mer om Vallastaden.
Annica Kvint: Framtidens städer har hus av trä och gröna artärer
Kortsiktigheten i dagens bostadsbyggande för med sig många problem men det finns mer hållbara initiativ. Annica Kvint välkomnar ett ökat byggande i trä och den kommande bomässan Vallastaden, i del fem av DN:s serie om den svenska bostadskrisen.
Läs mer om Vallastaden.
Cancersjuka Annica får nu sin drömresa
Annica Thimberg, 35, lider av obotlig cancer och har precis påbörjat en ny omgång tuff cellgiftsbehandling.Men mitt i kampen har trebarnsmamman fått ett besked att glädjas över:– Hundratals människor som engagerat sig i hennes kamp har lyckats samla ihop pengar till en drömresa för Annica och hennes familj, säger nära vännen Johanna Toftby.
Läs mer om Annica och Johanna Toftby.
Annica Edstam får årets Annalisa Ericson-stipendium
Musikalartisten Annica Edstam är årets Annalisa Ericsonstipendiat.
Pendlarna fast på Öresundsbron
Dubbla trafikolyckor på Öresundsbron gör att bron under morgontrafiken är avstängd.Många av de cirka 8000 personer som dagligen pendlar till sitt arbete satt därmed fast.– Jag kör här varje dag och det har aldrig varit så här, säger Annica Bergkvist.
Hållbart, flexibelt och klassiker i ny form på Stockholms årliga möbelmässa
På Stockholms årliga möbelmässa vimlar det av nya lösningar på trångboddhet, resurssnål tillverkning och återanvändning av klassiker. Det ger Annica Kvint hopp för framtiden.
Läs mer om Annica Kvint.
Volvo-anställd skadad i järnrörsolycka
En Volvo-anställd i Eskilstuna har fått föras till sjukhuset efter en arbetsplatsolycka – Personen ska ha fått ett järnrör över ryggen, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen
Få tag i en lärare och tjäna 15 000
Lärarbristen i Borås tvingar kommunen att komma med nya ider.Nu kan den som lyckas ragga en lärare som stannar ett år i Borås få 15 000 kronor, skriver Borås Tidning.– Det är lite nya tag. Vi sticker ut hakan, säger Annica Dahln, förhandlingschef i Borås stad, till BT.
Läs mer om Annica Dahln.
Anklagar cancersjuka Annica – för att bluffa
Du är inte cancersjuk, du ser för frisk ut – jag kommer anmäla dig för bluff. Det fick cancersjuka kämpen Annica Thimberg höra av en bloggläsare som utgav sig för att vara sjuksköterska. – Jag förstår inte hur man kan skriva så till en sjuk människa, säger vännen och bloggprofilen Johanna Toftby.
Svenskarna som kan vinna en Oscar: Helt fantastiskt
En man som heter Ove nomineras till en Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film samt för bästa mask/smink. Det är helt obeskrivligt, säger Annica Bellander Rune, producent.
Läs mer om Annica Bellander Rune, Oscar och Ove.
Smutsiga dubbel-spelet i Bachelor
Sebastian Ljungberg gav sin sista ros till Jenny Seling. Men tiden efter Bachelor–finalen har präglats av lögner – och ett smutsigt triangeldrama. Nu avslöjar Jenny Seling och Annica Olson ungkarlens fulspel. – Annica sov hos dig den natten, säger Jenny Seling i Bachelor - efter sista rosen.
Stora ilskan efter finalen av Bachelor
Jennie Seling blir vinnaren i årets Bachelor - när leken blev allvar, och kan inte hålla lyckotårarna tillbaka. Förloraren Annica Olsson kritiserar ungkarlen Sebastian Ljungberg för beslutet. – Jag tycker att han är en skitstövel med allt han har sagt och gjort, säger Olsson i avsnittet.
Heta natten i Bachelor inför avgörandet
Med bara två finalister kvar hettar det till i Bachelor - när leken blev allvar. I tisdagens finalavsnitt spenderar Sebastian Ljungberg och Annica Olsson natten tillsammans – Vi har inte sovit så många timmar inatt, det kan jag inte säga, säger Annica Olsson i avsnittet.
Hållplats Kalix: 20 mil till närmaste sjukhus
KALIX. Kalixborna är beredda att slåss. Om landstinget gör verklighet av sina sparplaner försvinner flera livsviktiga delar av ortens sjukhus. – Avstånden blir ofantliga. De som bor längst bort får 20 mil eller mer, säger Annica Brännström, intensivvårdssjuksköterska. Kommuntoppen Tommy Nilsson, S, vädjar om förståelse för Norrbottens förutsättningar. – Det håller det på att bli en slitning mellan stad och land. Och det är inte bra, säger han.
Läs mer om Annica Brännström.
Missen: Skulle lämna urin – skickade whisky
Annica Blomstrand bad sin man köra in urinprovet till vårdcentralen.Det gjorde han. Men ändå inte.– Han lämnade in ett whiskyprov. När svaret från vårdcentralen kom jag skrattade jag väldigt, väldigt mycket, säger hon.
Svenska tv-paret tar en paus: Inte kul
De fann varandra i Big brother – och förlovade sig. Nu har Annica Englund och Marcelo Pea tagit en paus. – Det är klart att det inte är kul, säger Annica Englund.
Läs mer om Annica Englund, Big och Marcelo Pea.
Cancersjuka Annica hånas på internet
Trebarnsmamman Annica Thimberg, 35, lider av cancer och kämpar varje dag mot den livshotande sjukdomen. På nätet får hon stor stöttning, men har samtidigt tvingats ta emot elaka kommentarer – något som vännen och bloggaren Johanna Toftby reagerar kraftigt på. – Det var någon som skrev fruktansvärda kommentarer om att hon utnyttjar och vill göra sig känd på sin cancer. Det är för jävligt, säger Johanna Toftby.
Läs mer om Johanna Toftby.