Ansiktsförlamning

Kungaparets lättnad efter sjukdomen – syns på bilden

Den idylliska påskbilden av kung Carl Gustaf och drottning Silvia gläder många.Inte minst kungaparet själva – som visar upp en fullt frisk hund.Tidigare drabbades hon av en halvsidig ansiktsförlamning som krävde behandling.
Läs mer om Carl Gustaf och Silvia.

Malin, 25, drabbades av ansiktsförlamning

När Malin var elva år drabbades hon för första gången av ansiktsförlamning.Förra året hände det igen – och nu berättar hon om den svåra tiden:– När jag vaknade på morgonen var ansiktet borta. Den här gången fick jag lite mer panik, och tänkte att det var kört.
Guldhjälten drabbad av mystisk sjukdom
Handbollsstjärnan Jonna Linnell, 29, är tillbaka på planen.Nu kan hon spela igen efter sin ansiktsförlamning.– Det är väldigt obehagligt när man tappar kontrollen över ansiktet, säger H65 Höörs guldspelare.
Kungens oro för sin sjuka hund
Kung Carl Gustaf är bekymrad över hunden Brandies hälsa.Hon lider av en halvsidig ansiktsförlamning och måste skickas på datortomografi.– Först trodde jag hon krossat skallen när hon hoppade ur jeepen i somras, säger kungen till tidningen Vi.

Angelina Jolies hälsokris efter separationen från Brad Pitt

Förra året i september lämnade Angelina Jolie in en ansökan om skilsmässa från maken Brad Pitt.Nu avslöjar skådespelaren Angelina Jolie hälsokrisen hon fick i sambandet med uppbrottet.Stjärnan drabbades av både ansiktsförlamning och högt blodtryck rapporterar Vanity Fair.– Det är varit den svåraste tiden, och vi försöker typ att komma upp för att få luft, säger Angelina Jolie till tidningen.
4-åring med borrelia fick helt fel medicin
På akutmottagningen i Mölndal konstaterades att den lilla flickan hade borrelia. Men det läkemedel hon ordinerades var inte verksamt mot sjukdomen – det slutade med att hon fick en ansiktsförlamning. Nu har sjukhuset anmält sig själva enligt lex Maria.
Läs mer om Maria och Mölndal.
IFK-talangen om tiden efter förlamningen
Den här säsongen ska Patrik Karlsson Lagemyr visa upp sig. Annat var det i december 2014 när han drabbats av ansiktsförlamning. –Jag gick inte ens utanför vårt hus på två veckor, säger Blåvittalangen.
Jag gick på väldigt starka tabletter då
GÖTEBORG. I vintras stoppades karriären av ansiktsförlamning.Efter en lång väg tillbaka fick Patrik Karlsson Lagemyr i går göra blåvit A-lagsdebut och vara med att visa Jörgen Lennartsson att talangerna är här för att stanna.– Jag gick på väldigt starka tabletter och åkte på rehab till Thailand med min familj för att få bort allting, säger Karlsson Lagemyr.
SVT-reportern om dödsolyckan på E4
Fredrik Laurin, reporter på SVT, var en av de som skadades i den svåra trafikolyckan vid Sille på E4 på annandagen. Han fick nära 60 frakturer, ansiktsförlamning och ett söndersmulat
Läs mer om SVT och Sille.
Skräck-fästingar kan orsaka förlamning
Var tionde fästing bär på en ny tyfusliknande smitta som kan orsaka ansiktsförlamning, hjärnhinneinflammation och i värsta fall problem med hjärtmuskeln, visar ny svensk forskning. Vanligt penicillin hjälper inte. – Den kräver ett bredare penicillin än borrelia, säger Kenneth Nilsson, överläkare och docent i klinisk mikro-biologi vid Uppsala universitet.
Läs mer om Kenneth Nilsson och Uppsala.
Bakterie bakom ansiktsförlamning
Plötslig dövhet och oförklarlig ansiktsförlamning beror ofta på att den drabbade har infekterats av så kallade rickettsiabakterier, visar en ny studie som Upsala Nya Tidning tagit del av.
Läs mer om Upsala Nya Tidning.
Bakterie bakom ansiktsförlamning
Plötslig dövhet och oförklarlig ansiktsförlamning beror ofta på att den drabbade har infekterats av...
Bakterie bakom ansiktsförlamning
Plötslig dövhet och oförklarlig ansiktsförlamning beror ofta på att den drabbade har infekterats av så kallade rickettsiabakterier, visar en ny studie som Upsala Nya Tidning tagit del av. I de flesta fallen är det något av ett mysterium hur personerna smittas. En känd smittokälla, som kan förklara spridningen av vissa rickettsiabakterier, är dock fästingar.
Läs mer om Upsala Nya Tidning.
Björksocker som cancerläkemedel?
Kan vanligt björksocker utvecklas till ett cancerläkemedel som får tumörceller att döda sig själva? Vad är den bästa behandlingen av plötslig ansiktsförlamning? Om detta och mer till
Cecilia: Jag fick en ansiktsförlamning
Tre år senare lider hon fortfarande i sviterna efter olyckan - nu är hon sjukskriven och i samband med en elstötsbehandling förlamades hennes ansikte. - Det var läskigt, säger hon.
Onödigt akutbesök
Svar till `Lång väntan på akutsjukvård`. Läste din insändare 121127 agående den fina service du fick i Portugal då du drabbades av en ansiktsförlamning. Men läste med stigande förvåning
Läs mer om Portugal.
Skogsarbetare sjuk av besprutade plantor
En skogsarbetare som arbetade med skogsplantering för ett företag i Kronoberg har fått ansiktsförlamning och magbesvär efter att ha hanterat besprutade plantor utan nödvändig skyddsutrustning,
Läs mer om Kronoberg.
Fler biverkningar av Pandemrix
Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, kan ha orsakat fler biverkningar än den redan kända narkolepsi, bland annat ansiktsförlamning.
Läs mer om Pandemrix.
Fler biverkningar av Pandemrix
Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, kan ha orsakat fler biverkningar än den redan kända narkolepsi. Det misstänker Läkemedelsverket som nu planerar en fördjupad studie kring vaccinet och dess biverkningar. Detta sedan en studie i Stockholm visat på en mindre ökning av ansiktsförlamning och förändrad känselförnimmelse bland vaccinerade.