Ansiktsförlamning


SVT-reportern om dödsolyckan på E4

Fredrik Laurin, reporter på SVT, var en av de som skadades i den svåra trafikolyckan vid Sille på E4 på annandagen. Han fick nära 60 frakturer, ansiktsförlamning och ett söndersmulat

Läs mer om SVT och Sille.

Skräck-fästingar kan orsaka förlamning

Var tionde fästing bär på en ny tyfusliknande smitta som kan orsaka ansiktsförlamning, hjärnhinneinflammation och i värsta fall problem med hjärtmuskeln, visar ny svensk forskning. Vanligt penicillin hjälper inte. – Den kräver ett bredare penicillin än borrelia, säger Kenneth Nilsson, överläkare och docent i klinisk mikro-biologi vid Uppsala universitet.

Läs mer om Kenneth Nilsson och Uppsala.
Bakterie bakom ansiktsförlamning

Bakterie bakom ansiktsförlamning

Bakterie bakom ansiktsförlamning

Plötslig dövhet och oförklarlig ansiktsförlamning beror ofta på att den drabbade har infekterats av så kallade rickettsiabakterier, visar en ny studie som Upsala Nya Tidning tagit del av.

Läs mer om Upsala Nya Tidning.
Bakterie bakom ansiktsförlamning

Plötslig dövhet och oförklarlig ansiktsförlamning beror ofta på att den drabbade har infekterats av...

Bakterie bakom ansiktsförlamning

Plötslig dövhet och oförklarlig ansiktsförlamning beror ofta på att den drabbade har infekterats av så kallade rickettsiabakterier, visar en ny studie som Upsala Nya Tidning tagit del av. I de flesta fallen är det något av ett mysterium hur personerna smittas. En känd smittokälla, som kan förklara spridningen av vissa rickettsiabakterier, är dock fästingar.

Läs mer om Upsala Nya Tidning.
Björksocker som cancerläkemedel?

Kan vanligt björksocker utvecklas till ett cancerläkemedel som får tumörceller att döda sig själva? Vad är den bästa behandlingen av plötslig ansiktsförlamning? Om detta och mer till

Cecilia: Jag fick en ansiktsförlamning

Tre år senare lider hon fortfarande i sviterna efter olyckan - nu är hon sjukskriven och i samband med en elstötsbehandling förlamades hennes ansikte. - Det var läskigt, säger hon.

Onödigt akutbesök

Svar till `Lång väntan på akutsjukvård`. Läste din insändare 121127 agående den fina service du fick i Portugal då du drabbades av en ansiktsförlamning. Men läste med stigande förvåning

Läs mer om Portugal.
Skogsarbetare sjuk av besprutade plantor

En skogsarbetare som arbetade med skogsplantering för ett företag i Kronoberg har fått ansiktsförlamning och magbesvär efter att ha hanterat besprutade plantor utan nödvändig skyddsutrustning,

Läs mer om Kronoberg.
Fler biverkningar av Pandemrix

Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, kan ha orsakat fler biverkningar än den redan kända narkolepsi, bland annat ansiktsförlamning.

Läs mer om Pandemrix.
Fler biverkningar av Pandemrix

Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, kan ha orsakat fler biverkningar än den redan kända narkolepsi. Det misstänker Läkemedelsverket som nu planerar en fördjupad studie kring vaccinet och dess biverkningar. Detta sedan en studie i Stockholm visat på en mindre ökning av ansiktsförlamning och förändrad känselförnimmelse bland vaccinerade.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01