Arbetslöshet


Rätt att satsa på utbildning

Socialdemokraterna har spänt bågen och lovar att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Målet hånas av statsminister Reinfeldt, liksom alla förslag som ska göra det möjligt

Läs mer om Reinfeldt och Sverige.

Ungdomarna mellan stolarna

Även om det är dystert att hamna i arbetslöshetsstatistiken måste det vara ännu värre att hamna mellan stolarna så man inte finns i någon statistik alls. Det här med arbetslöshet är

Målfoto om klimatet

Av esskå. Uppdaterad Vissa politiker påstår att näringslivsklimatet är dåligt. Frågan är om kommuner med dåligt klimat har högre arbetslöshet? Är det inte så att skillnaderna är väldigt

Berättelsen om en stads jakt på framgång

ESKILSTUNA. Industristaden Eskilstuna försöker hitta en ny identitet. Efter tuffa år med hög arbetslöshet och sociala problem är siktet inställt: Stadens innevånare vill bli vinnare och ta sitt första SM-guld i lag på 37 år. Kommunalråd, handbollsproffs och speedwayfantaster - alla brinner de för att sätta Eskilstuna på kartan. Här är berättelsen om en stads jakt på framgång.

Läs mer om Eskilstuna och SM-guld.

Brittisk arbetslöshet faller

Foto: TT + Visa bildtexten Brittisk arbetslöshet faller London Den brittiska arbetslösheten har sjunkit till den lägsta nivån på fem år.

Läs mer om Brittisk, London Den och Visa.
Brittisk arbetslöshet faller

Arbetslösheten i Storbritannien har sjunkit till den lägsta nivån på fem år. Under tremånadersperioden december—februari föll arbetslösheten till 6,9 procent, jämfört med 7,2 procent under den tremånadersperiod som avslutades i januari, enligt siffror från den nationella statistikmyndigheten. Fallet var betydligt större än de förväntade 7,1 procent.

Läs mer om Storbritannien.
MAKRODAGEN: EMU-KPI OCH YELLEN-TAL I FOKUS PÅ ONSDAGEN

På onsdagens makroagenda står bland annat brittisk arbetslöshet, definitiv inflationsstatistik från euroområdet, amerikanska bostadssiffror och industriproduktion samt från Fed-håll såväl tal från Janet Yellen som den regionala konjunkturrapporten Beige Book.

Trött Borg varnar för sjunkande arbetslöshet

Vi har 400 000 arbetslösa i Sverige och över 25 procent av ungdomarna går arbetslösa. Det är mot den bakgrunden veckans vårbudget av moderaten Anders Borg så tydligt visar på skillnaderna

Läs mer om Sverige.
Reinfeldt: Alla som jobbar ska jobba mer

Fler ska jobba, och alla som jobbar ska jobba mer. I dag lägger statsminister Fredrik Reinfeldt fram ett fempunktsprogram mot arbetslöshet på SvD:s debattsida.

Läs mer om Fredrik Reinfeldt.
Länets arbetslöshet sjunker mycket sakta

Arbetslösheten i Östergötland har sjunkit med 0,5 procent, till 9,6 procent, mellan mars i år och mars förra året. Det är sämre än genomsnittet i riket.

Läs mer om Östergötland.
Tidigare toppnyhet hos Affärsvärlden:
Minskad öppen arbetslöshet

Antalet öppet arbetslösa i Sverige uppgick i mars till 206.403 personer, motsvarande 4,3 procent av arbetskraften, enligt statistik från Arbetsförmedlingen.

Läs mer om Arbetsförmedlingen och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Eleverna riskerar gå ut i arbetslöshet

I går kunde DN berätta om missförhållanden på flera av Praktiska Sveriges gymnasieskolor. Nu får friskolekoncernen hård kritik från Skolinspektionens generaldirektör. Det här drabbar eleverna som riskerar att gå ut i arbetslöshet, säger Ann-Marie Begler, Skolinspektionens generaldirektör.

Läs mer om Ann-Marie Begler.
Marknaden omfamnar Grekland

För två år sedan var Grexit på allas läppar, en finansiell härdsmälta där Grekland lämnar eurozonen. Nu är recessionen över och krishärden omfamnas på marknaden, trots ett ohanterligt skuldberg och en skyhög arbetslöshet.

Läs mer om Grekland och Grexit.
AUSTRALIEN: ARBETSLÖSHET SJÖNK I MARS

Arbetslösheten i Australien sjönk till 5,8 procent i mars, rapporterar Bloomberg News.

Läs mer om Australien.
Borg hoppas styra undan skolstriden

Jobbvalet riskerar att bli inställt. I vårbudgeten satsar regeringen pengarna på skolan, och Socialdemokraterna har inte svarat på hur Sverige ska vinna EM i låg arbetslöshet.

Läs mer om Socialdemokraterna och Sverige.
Staten bör stå för arbetslöshetens kostnader

Nästan hälften av alla vuxna som fick ekonomiskt bistånd 2012 erhöll det på grund av arbetslöshet, enligt Socialstyrelsen. Det är inte rimligt.

Läs mer om Socialstyrelsen.
Sveriges goda utveckling ingen slump

I blomstrande högkonjunktur 2006 när ekonomin växte så blev jobben inte fler. Det berodde till stor del på att Socialdemokraternas politik gick ut på att administrera arbetslöshet.

Våldsam protest mot arbetslöshet

Det blev våldsamt när uppåt 40000 personer samlades utanför EU-parlamentet för att demonstrera mot arbetslösheten i Europa och konkurrens från låglöneländer.

Läs mer om EU-parlamentet och Europa.
Våldsam protest mot arbetslöshet

Europeiska fackföreningar demonstrerade mot arbetslöshet och konkurrens från låglöneländer i Bryssel på fredagen. Mellan 25 000 och 40 000 personer samlades i centrala Bryssel för att

Läs mer om Bryssel.
Våldsam protest mot arbetslöshet

Europeiska fackföreningar demonstrerade mot arbetslöshet och konkurrens från låglöneländer i...

Våldsam protest mot arbetslöshet

Europeiska fackföreningar demonstrerade mot arbetslöshet och konkurrens från låglöneländer i Bryssel på fredagen. Mellan 25 000 och 40 000 personer samlades i centrala Bryssel för att tåga mot EU-kvarteren.

Läs mer om Bryssel och EU-kvarteren.
Våldsam protest mot arbetslöshet

Europeiska fackföreningar demonstrerade mot arbetslöshet och konkurrens från låglöneländer i Bryssel på fredagen. Mellan 25 000 och 40 000 personer samlades i centrala Bryssel för att tåga mot EU-kvarteren. Enligt polisen gick demonstrationen i huvudsak lugnt till, men vid Europaparlamentet uppstod stenkastning och demonstranter byggde barrikader. En polis och två demonstranter skadades.

`Unga måste få en chans`

AVESTA Från arbetslöshet till praktik innebär en möjlighet att få erfarenhet och referenser - och jobb. Nio ungdomar har praktikplats på OKQ8 kundservice i Avesta. De är nöjda, kommunen,

Läs mer om Avesta.
För eller emot en politik för arbete och välfärd

Vardagen förändrades för miljontals arbetare i världen genom ökad arbetslöshet, otryggare anställningar, försämrad social trygghet och lönesänkningar när finansmarknadens kris drog över världen.

Lägre arbetslöshet i eurozonen

Bryssel/TT-Reuters-AFP Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 11,9 procent i februari, visar statistik från Eurostat.

Läs mer om Eurostat.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10