Arbetslöshet


Fortsatt uppåt på Wall Street

USA-börserna fortsatte uppåt på fredagen, om än i måttligare takt än under de senaste två handelsdagarna. Onsdagens och torsdagens uppgångar väger upp nästan hela det tidigare decemberfallet på -4,6 procent för SP 500. Centralbanken Feds försiktiga optimism vad gäller arbetslöshet, räntor, inflation och tillväxt väger tyngre för marknaden än fallande oljepriser, Rysslands ekonomiska sammanbrott och produktionsfall i Kina.

Läs mer om Kina och Wall Street.

Brittisk arbetslöshet högre än väntat

Storbritanniens totala arbetslöshet (ILO) uppgick till säsongsjusterade 6,0 procent i oktober (augusti-oktober), vilket kan jämföras med 6,0 procent under föregående månad.

Platser försvinner från Sundsgårdens folkhögskola

Rektor Martin Nihlgård: Jag är rädd att eleverna går tillbaka till arbetslöshet.

Öppen arbetslöshet 4,1 % i november

Antalet öppet arbetslösa i Sverige uppgick i november till drygt 195.000 personer, motsvarande 4,1 procent av arbetskraften, enligt statistik från Arbetsförmedlingen.

Läs mer om Arbetsförmedlingen och Sverige.

SCB: Arbetslöshet på 7,4 procent

Arbetslösheten i Sverige uppgick enligt SCB:s undersökning till 7,4 procent i november.

Läs mer om Sverige.
AUSTRALIEN: ARBETSLÖSHET STEG TILL 6,3% I NOVEMBER

Arbetslösheten i Australien steg till 6,3 procent i november, från oreviderade 6,2 procent i oktober, rapporterar Bloomberg News.

Läs mer om Australien.
Arbetslöshetsförsäkringen missgynnar småföretagare

Vad tänker politikerna göra för att öka tryggheten vid arbetslöshet? Sveriges småföretagare vill ha besked!

Rally för nya jobb i USA i november

Oförändrad arbetslöshet – men en väsentligt mycket bättre siffra än väntat över antalet nya jobb i november. USA positionerar sig återigen som världens ekonomiska draglok inför 2015.

Läs mer om USA.
Inget annat än en krigsförklaring

I höstens val röstades Alliansen bort från makten. Vi var många som hoppades att det skulle betyda slutet för en högerpolitik med ökad arbetslöshet och sänkta skatter som betalades av arbetslösa, sjuka och pensionärer.

Läs mer om Alliansen.
Oförändrad arbetslöshet inom EMU

Arbetslösheten inom EMU uppgick till säsongsjusterade 11,5 procent i oktober. Väntat var 11,5 procent, enligt Dow Jones Newswires.

Läs mer om EMU.
Robotarna tar över

Människa, du behövs inte! Inom 20 år skulle robotar kunna ersätta vartannat jobb i Sverige, enligt forskare. Går vi en framtid till mötes med högre arbetslöshet och sämre anställningstrygghet? Kanske.

Läs mer om Sverige.
Vi visar med vårt budgetförslag att det går att värna välfärdens kärna utan skattehöjningar.

Om Malmös arbetslöshet kan komma ned till riksgenomsnittet frigörs en halv miljard kronor i den kommunala ekonomin. Då skapas utrymme för såväl satsningar på välfärd som på sänkt skatt, skriver Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö stad.

Läs mer om Malmö och Torbjörn Tegnhammar.
Arbete för Malmö

I morgon och i övermorgon är det budgetdebatt i kommunfullmäktige i Malmö. Kampen för att införa arbetslinjen visar sig bli viktigare än någonsin tidigare. Under åtta år har alliansregeringen framgångsrikt drivit en arbetslinje och 340 000 nya jobb har tillkommit sedan 2006. I Malmö har arbetslinjen dock inte anammats och vi dras med en arbetslöshet på 15 procent, att jämföra med rikssnittet på 8 procent.

Läs mer om Malmö.
Världsekonomin går på sparlåga

Det går trögt för världsekonomin. Sviterna av finanskrisen tynger än och tillväxten kommer inte upp i de nivåer som rådde innan kraschen, konstaterar OECD i sin senaste prognos. Euroområdet oroar särskilt. För Sverige går ekonomin sakta uppåt, men hög arbetslöshet oroar.

Trevlig landsbygdskomedi

I den tidigare välmående lilla fiskehamnen Tickle Cove i Newfoundland råder det numera arbetslöshet sedan fisket försvann. Hamnen har chansen att få dit en fabrik som skulle ge arbetstillfällen, men då måste de ha en läkare.

Läs mer om Newfoundland och Tickle Cove.
Tidigare toppnyhet hos Affärsvärlden:
Högre arbetslöshet än väntat

Arbetslösheten i Sverige uppgick enligt SCB:s undersökning till 7,5 procent i oktober.

Läs mer om Sverige.
SNB: GULDINITIATIV GER HÖGRE ARBETSLÖSHET, RECESSIONSRISK(OMS)

Ett ja i omröstningen om det så kallade guldinitiativet skulle verka begränsande för Schweiz Nationalbank (SNB), och det leda till högre arbetslöshet och öka risken för recession.

Johan Schück: Lättare sagt än gjort att nå målet med lägre arbetslöshet

Regeringen får mycket svårt att nå sitt mål att arbetslösheten ska vara lägst i EU till 2020. Flera av förslagen i budgeten går i motsatt riktning. Nu varnar Konjunkturinstitutet för att nivån kan fastna en bit ovanför sex procent.

Arbetslösheten i Storbritannien högre än väntat

Storbritanniens totala arbetslöshet (ILO) uppgick till säsongsjusterade 6,0 procent i september (juli-september), vilket kan jämföras med 6,0 procent under föregående månad.

Läs mer om Storbritannien.
Arbetslöshet fortsätter minska

Arbetslösheten fortsätter att minska. I slutet av oktober var 373 000 eller 7,9 procent av den registerbaserade arbetskraften inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Vid samma tid i fjol låg arbetslösheten på 8,5 procent.

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Arbetslöshet fortsätter falla

Arbetslösheten fortsätter att minska. I slutet av oktober var 373 000 eller 7,9 procent av den registerbaserade arbetskraften inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Vid samma tid i fjol låg arbetslösheten på 8,5 procent.

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Arbetslöshet fortsätter falla

Arbetslösheten fortsätter att minska. I slutet av oktober var 373 000 eller 7,9 procent av den registerbaserade arbetskraften inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Vid samma tid i fjol låg arbetslösheten på 8,5 procent. Minskningstakten har under det senaste halvåret legat på ungefär samma nivå.

Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Arbetslösheten sjunker i USA

USA:s arbetslöshet fortsätter nedåt och är nu på 5,8 procent . Och det finns fler positiva tecken i fredagens arbetsmarknadsrapport: Fler än 200 000 nya jobb i månaden har tillkommit under nio månader på raken. Det har inte hänt på 20 år.

Läs mer om USA.
Hon hjälpte tiggande kvinna att resa hem

Maria, 29, kom till Sverige för att försörja sin familj i Rumänien. Hon möttes av arbetslöshet, hunger och tio nätter utomhus. I Karlstad tvingades hon att tigga. Musikern Magdalena Dahgren, 30, var den första som la några kronor i hennes kopp. Det blev starten på en djup vänskap – och räddningen för Maria. – Jag ringde min sambo och frågade om det var okej för honom att vi har en gäst på soffan, och det var det, säger Magdalena Dahlgren.

Minskad arbetslöshet men färre arbeten i USA

Antalet arbeten utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 214.000 personer i oktober.

Läs mer om USA.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18