Ard

Tveksamheter kring islamistiskt bombbrev

Tyska utredare säger att det finns betydande tveksamheter kring om de brev som hittades i anslutning till bombdådet mot fotbollslaget Dortmunds spelarbuss verkligen var skrivna av islamister, rapporterar tyska ARD.
Läs mer om ARD.

EU-avtal med Kanada stöter på nya problem

Det planerade frihandelsavtalet mellan EU och Kanada stöter på nya problem. Ytterligare en belgisk region säger nej till avtalet, skriver den tyska tv-kanalen ARD.
Läs mer om ARD och Kanada.
Erdogan: Folket vill att dödsstraffet återinförs
Turkiet och dess president Erdogan har fängslat tiotusentals personer efter den misslyckade statskuppen. Nu säger han till tyska radiostationen ARD att det är folket som vill återinföra dödsstraff. – Jag måste lyssna till folket och folket vill att dödsstraffet återinförs, säger han i intervjun. Turkiet vill även hedra de som dog och väljer att byta namn på en känd bro i Istanbul.
Läs mer om ARD, Erdogan och Istanbul.
Skyller EM-uttåget på Uefa: Konspiration
Tyskland åkte ut ur EM på grund av en italiensk konspiration inom Uefa. Den drastiska teorin kommer från Waldemar Hartmann, 68, klassisk sportprofil på tv-kanalen ARD. – Jag fick en dålig känsla redan innan matchen, säger Hartmann enligt Focus.
Läs mer om ARD, Hartmann, Uefa och Waldemar Hartmann.

Tysk tv: Rysk minister dolde dopning

Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko var direkt inblandad i att dölja dopning inom rysk idrott. Den påstår den tyska tv-kanalen ARD/WDR.
Läs mer om Vitalij Mutko.
Tysk tv: Rysk minister dolde dopning
Den tyska tv-kanalen ARD/WDR säger sig ha bevis för att Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko...
Läs mer om Vitalij Mutko.
Nya anklagelser mot rysk friidrott – Wada oroat
Rysk friidrott anklagas för att fortsätta att bryta mot antidopningsreglerna, trots att man påstår sig göra allt för att avstängningen ska hävas inför OS.Uppgifterna kommer från den tyska tv-kanalen ARD/WDR.
Läs mer om Wada.
al-Assad: Rebeller kan få fri lejd
Syriens president Bashar al-Assad lovade i dag i en intervju med tyska mediebolaget ARD att regimen...
Läs mer om ARD och Bashar.
Bakgrund: Friidrottens avslöjanden
3 december 2014: I ett program i den tyska tv-kanalen ARD anklagas rysk friidrott för systematisk...
Läs mer om ARD.
Misstänkt doping i europeiska fotbollen
Flera dopingskandaler har skakat friidrotten i sommar. Nu kan det omfattande fusket ha spridit sig till den europeiska fotbollen. Enligt Sunday Times och ARD visar en studie att 7,7 procent av de undersökta spelarna haft för höga testosteronvärden. - Om resultaten stämmer är det här mycket oroväckande. Det skulle visa att det förekommer steroidmissbruk i flera av Europas största tävlingar, säger forskaren Julien Baker vid University of West Scotland till ARD.
Varför tar tyskarna upp det här just nu?
PEKING. Kenya dominerar totalt i VM och tog två nya guld i dag. Då kommer nästa dopingstorm. Vittnen berättar för tyska ARD hur enkelt man kommer undan dopingtesterna i Kenya – och hur förbundet sopar dopingfall under mattan mot betalning. – Varför tar tyskarna upp det här just nu? Mitt under VM! Det är dåligt, säger den kenyanska journalisten David Macharia.
Läs mer om ARD, David Macharia och Kenya.
Avslöjad som fuskare - nu hoppar hon av VM
PEKING. Anastasia Bazdyreva avslöjades som fuskare i ARD:s dopingdokumentär. Trots det fanns hon med i startlistorna inför VM. Men nu väljer ryskan att självmant hoppa av mästerskapet. – Det är på grund av anklagelserna i dokumentären, säger Rysslands förbundsbas Vadim Zelitjenok.
Läs mer om Vadim Zelitjenok.
Nytt avslöjande: Omfattande dopning har dolts av IAAF
Hemliga data som avslöjar ett anmärkningsvärt stort fuskande bland friidrottare som deltagit i världens mest prestigefyllda evenemang läggs på söndagen fram av brittiska tidningen Sunday Times och tyska etermediebolaget ARD/WDR. De båda medierna hävdar att man går ut med det största avslöjandet hittills vad gäller graverande resultat efter blodtester.
Merkel: Uteslutet med grekiska skuldnedskrivningar
Tysklands förbundskansler Angela Merkel upprepade i en intervju med tyska ARD på söndagen sin hållning om att skuldnedskrivningar för Grekland är uteslutna.
Läs mer om ARD, Angela Merkel och Grekland.
Förtroendet för Merkel sjunker
Förbundskansler Angela Merkels popularitet har minskat dramatiskt i kölvattnet av spionskandalen. Hon intar inte lägre tätpositionen som Tysklands populäraste politiker, rapporterar mediebolaget ARD.
Läs mer om ARD och Merkel.
Förtroendet för Merkel sjunker
Förbundskansler Angela Merkels popularitet har minskat dramatiskt i kölvattnet av spionskandalen. Hon intar inte lägre tätpositionen som Tysklands populäraste politiker, rapporterar mediebolaget ARD.
Läs mer om ARD och Merkel.
Förtroendet för Merkel sjunker
Förbundskansler Angela Merkels popularitet har minskat dramatiskt i kölvattnet av spionskandalen. Hon intar inte lägre tätpositionen som Tysklands populäraste politiker, rapporterar mediebolaget ARD.
Läs mer om ARD och Merkel.
Ryska friidrottsförbundet stämmer tv-bolag
Rysslands friidrottsförbund stämmer det tyska tv-bolaget ARD för dokumentären där rysk friidrott anklagas för systematisk dopning.Vi har tagit till rättsliga åtgärder mot de falska anklagelserna som fläckat ner hela friidrottsförbundets rykte, säger advokaten Artem Patsev.
Läs mer om ARD och Artem Patsev.
Stämmer tv-bolaget – efter anklagelserna
FRIIDROTT. Rysslands friidrottsförbund stämmer det tyska tv-bolaget ARD för dokumentären där rysk friidrott anklagas för systematisk doping. –Vi har tagit till rättsliga åtgärder mot de falska anklagelserna som fläckat ner hela friidrottsförbundets rykte, säger advokaten Artem Patsev.
Läs mer om ARD och Artem Patsev.
Stämmer tv-bolag efter anklagelser
Rysslands friidrottsförbund stämmer det tyska tv-bolaget ARD för dokumentären där rysk friidrott...
Läs mer om ARD.
Stämmer tv-bolag efter anklagelser
Rysslands friidrottsförbund stämmer det tyska tv-bolaget ARD för dokumentären där rysk friidrott anklagas för systematisk dopning.
Läs mer om ARD.
Tar hjälp: Jag måste slåss mina demoner
Tennisstjärnan Andrea Petkovic fortsätter vara något av en gåta. Efter att ha brustit ut i gråt på tennisbanan för tre månader sedan berättar tyskan nu om att hon tagit hjälp av psykolog. – Jag måste slåss mot mina undermedvetna demoner, säger hon till ARD.
Läs mer om ARD.
Landslagstränaren om det ryska dopingryktet
Förra veckan avslöjade tyska ARD systematisk doping inom rysk idrott. Den tidigare landslagstränaren i skidskytte, Pavel Rostovstev, menar att det inte är en tillfällighet när två skidskyttar blir avslöjade samtidigt. – Det är inte en tillfällighet. Jag tror det är systematiskt, säger Rostovstev till Sports.ru.
Feofanovas attack: Den är värre än porr
Den tyska tv-kanalen ARD:s dokumentärfilm om rysk doping har väckt starka reaktioner över hela världen. Inte minst hos den dubbla OS-medaljören Svetlana Feofanova. – Den tyska filmen om vår sport, den är värre än porr, säger hon till sports.ru.
Norska kravet: Stäng av Ryssland från OS
Ryssland bedriver en systematisk doping finansierat av staten och nästan alla ryska idrottare använder sig av förbjudna preparat. Det är de skakande uppgifterna som kom fram i gårdagens tyska dokumentär på kanalen ARD. Nu kräver norska experten Mads Kaggestad hårda tag mot Ryssland. - De bör stängas av från OS tills de rett ut det här, säger han till norska TV2.
Läs mer om ARD, Ryssland och TV2.