Ard

Uppgifter: Minst 4500 var dopade

Dopingskandalerna inom rysk idrott skakar för tillfället om skidskyttet.Men enligt ARD-journalisten Hajo Seppelt är skandalen mycket, mycket större än så.

Mystiken: OS-elden uppges vara en bluff

PYEONGCHANG. Stor mystik har uppstått kring den olympiska elden. Under söndagen kablades en bild ut på den brinnande elden över OS-byn. Samtidigt lyckades tv-kanalen ARD fånga en egen bild på elden – där anordningen är uppenbart rökskadad. Tidningen Bild misstänker nu att arrangören kablar ut en fejkad bild till tittarna.
Läs mer om ARD och OS-byn.
Beviset för doping- utspelet om Kalla
Ryske förbundskaptenen Markus Cramer varnade för att Charlotte Kallas dopingprov kan manipuleras under OS.Nu har en tysk studie hittat bevis som verkar ge Cramer rätt.Det världsledande antidoping-kontrollssystemet är inte säkert och går uppenbarligen att manipulera, skriver tv-kanalen ARD.
Läs mer om ARD, Cramer och Kalla.
Ryssland: Dopningsanklagelsen är förtal mot Putin
Ryssland slår tillbaka mot visselblåsaren Grigorij Rodtjenkovs påstående att presidenten Vladimir Putin gav order om statsstödd dopning i landet. – Det här är bara ännu mer förtal och det finns inga bevis som styrker det, säger Dimitrij Peskov, talesperson för Putin, till tyska tv-kanalen ARD.

Flygplan i krock med helikopter – fyra döda

Ett mindre flygplan och en helikopter har kolliderat i Philippsburg i Tyskland.Fyra personer ska vara döda, enligt tyska Focus Online.Helikoptern ska vara ett räddningsfordon som tillhör tysk räddningstjänst, skriver ARD.
Läs mer om ARD, Philippsburg och Tyskland.Fyra.
Tiotusentals i protest mot belgisk kärnkraf
Omkring 50 000 människor deltog i en kärnkraftsdemonstration i den tyska staden Aachen, nära den belgiska och holländska gränsen. Demonstranterna krävde att Belgien av säkerhetsskäl omedelbart stänger två reaktorer vid kärnkraftverken Tihange och Doel, rapporterar nyhetskanalen ARD. Deltagare från Tyskland, Nederländerna och Belgien bildade en mänsklig kedja genom de tre länderna.
Utpekad som dopad: Inte träffat honom
Robert Carlos ansågs länge vara en av världens bästa ytterbackar, innan han avslutade sin karriär för ett antal år sedan.I veckan kom den tyska radiokanalen ARD dock med chockerande uppgifter att Carlos ska ha varit dopad.Nu slår Carlos tillbaka mot anklagelserna – och hotar att stämma ARD.
Läs mer om ARD.
Tyska avvisningsflyg till Kabul stoppas
Efter bombdådet i Kabul stoppar Tyskland flygen för återvändande migranter till Afghanistan. Det säger inrikesminister Thomas de Maizière enligt tv-kanalen ARD.
Läs mer om ARD, Afghanistan, Kabul och Tyskland.
Merkels parti går framåt i lokalval
Det tyska regeringspartiet CDU går framåt i lokalvalet i Nordrhein-Westfalen. Samtidigt tappar koalitionspartnern, socialdemokratiska SDP, närmare en fjärdedel av stödet. Det visar en uppskattning av rösterna som tv-kanalerna ARD och ZDF har gjort efter dagens val, enligt The Guardian.
Tveksamheter kring islamistiskt bombbrev
Tyska utredare säger att det finns betydande tveksamheter kring om de brev som hittades i anslutning till bombdådet mot fotbollslaget Dortmunds spelarbuss verkligen var skrivna av islamister, rapporterar tyska ARD.
Läs mer om ARD.
EU-avtal med Kanada stöter på nya problem
Det planerade frihandelsavtalet mellan EU och Kanada stöter på nya problem. Ytterligare en belgisk region säger nej till avtalet, skriver den tyska tv-kanalen ARD.
Läs mer om ARD och Kanada.
Erdogan: Folket vill att dödsstraffet återinförs
Turkiet och dess president Erdogan har fängslat tiotusentals personer efter den misslyckade statskuppen. Nu säger han till tyska radiostationen ARD att det är folket som vill återinföra dödsstraff. – Jag måste lyssna till folket och folket vill att dödsstraffet återinförs, säger han i intervjun. Turkiet vill även hedra de som dog och väljer att byta namn på en känd bro i Istanbul.
Läs mer om ARD, Erdogan och Istanbul.
Skyller EM-uttåget på Uefa: Konspiration
Tyskland åkte ut ur EM på grund av en italiensk konspiration inom Uefa. Den drastiska teorin kommer från Waldemar Hartmann, 68, klassisk sportprofil på tv-kanalen ARD. – Jag fick en dålig känsla redan innan matchen, säger Hartmann enligt Focus.
Läs mer om ARD, Hartmann, Uefa och Waldemar Hartmann.
Tysk tv: Rysk minister dolde dopning
Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko var direkt inblandad i att dölja dopning inom rysk idrott. Den påstår den tyska tv-kanalen ARD/WDR.
Läs mer om Vitalij Mutko.
Tysk tv: Rysk minister dolde dopning
Den tyska tv-kanalen ARD/WDR säger sig ha bevis för att Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko...
Läs mer om Vitalij Mutko.
Nya anklagelser mot rysk friidrott – Wada oroat
Rysk friidrott anklagas för att fortsätta att bryta mot antidopningsreglerna, trots att man påstår sig göra allt för att avstängningen ska hävas inför OS.Uppgifterna kommer från den tyska tv-kanalen ARD/WDR.
Läs mer om Wada.
al-Assad: Rebeller kan få fri lejd
Syriens president Bashar al-Assad lovade i dag i en intervju med tyska mediebolaget ARD att regimen...
Läs mer om ARD och Bashar.
Bakgrund: Friidrottens avslöjanden
3 december 2014: I ett program i den tyska tv-kanalen ARD anklagas rysk friidrott för systematisk...
Läs mer om ARD.
Misstänkt doping i europeiska fotbollen
Flera dopingskandaler har skakat friidrotten i sommar. Nu kan det omfattande fusket ha spridit sig till den europeiska fotbollen. Enligt Sunday Times och ARD visar en studie att 7,7 procent av de undersökta spelarna haft för höga testosteronvärden. - Om resultaten stämmer är det här mycket oroväckande. Det skulle visa att det förekommer steroidmissbruk i flera av Europas största tävlingar, säger forskaren Julien Baker vid University of West Scotland till ARD.
Varför tar tyskarna upp det här just nu?
PEKING. Kenya dominerar totalt i VM och tog två nya guld i dag. Då kommer nästa dopingstorm. Vittnen berättar för tyska ARD hur enkelt man kommer undan dopingtesterna i Kenya – och hur förbundet sopar dopingfall under mattan mot betalning. – Varför tar tyskarna upp det här just nu? Mitt under VM! Det är dåligt, säger den kenyanska journalisten David Macharia.
Läs mer om ARD, David Macharia och Kenya.
Avslöjad som fuskare - nu hoppar hon av VM
PEKING. Anastasia Bazdyreva avslöjades som fuskare i ARD:s dopingdokumentär. Trots det fanns hon med i startlistorna inför VM. Men nu väljer ryskan att självmant hoppa av mästerskapet. – Det är på grund av anklagelserna i dokumentären, säger Rysslands förbundsbas Vadim Zelitjenok.
Läs mer om Vadim Zelitjenok.
Nytt avslöjande: Omfattande dopning har dolts av IAAF
Hemliga data som avslöjar ett anmärkningsvärt stort fuskande bland friidrottare som deltagit i världens mest prestigefyllda evenemang läggs på söndagen fram av brittiska tidningen Sunday Times och tyska etermediebolaget ARD/WDR. De båda medierna hävdar att man går ut med det största avslöjandet hittills vad gäller graverande resultat efter blodtester.
Merkel: Uteslutet med grekiska skuldnedskrivningar
Tysklands förbundskansler Angela Merkel upprepade i en intervju med tyska ARD på söndagen sin hållning om att skuldnedskrivningar för Grekland är uteslutna.
Läs mer om ARD, Angela Merkel och Grekland.
Förtroendet för Merkel sjunker
Förbundskansler Angela Merkels popularitet har minskat dramatiskt i kölvattnet av spionskandalen. Hon intar inte lägre tätpositionen som Tysklands populäraste politiker, rapporterar mediebolaget ARD.
Läs mer om ARD och Merkel.
Förtroendet för Merkel sjunker
Förbundskansler Angela Merkels popularitet har minskat dramatiskt i kölvattnet av spionskandalen. Hon intar inte lägre tätpositionen som Tysklands populäraste politiker, rapporterar mediebolaget ARD.
Läs mer om ARD och Merkel.