Arlanda

Svenskar strandade i Thailand efter flygkaos

Omkring 300 flygresenärer på väg till Arlanda är strandade i Bangkok på grund av tekniska fel på planet. Passageraren Kent Berg, 69, drabbades även då han reste till Thailand i februari då han och 350 andra svenskar blev försenade med över ett dygn. – Man blir smått förbannad, säger han.
Läs mer om Arlanda, Bangkok och Thailand.
Internationellt efterlyst gripen på Arlanda
En av Finlands mest eftersökta brottslingar har gripits på Arlanda, rapporterar Aftonbladet. – Han har en lång historia som våldsam och farlig i Finland, säger en inspektör vid polisens Fast-grupp, till tidningen.

Bandidoshöjdare gripen på Arlanda

En av Finlands mest eftersökta brottslingar har gripits på Arlanda, rapporterar Aftonbladet. – Han har en lång historia som våldsam och farlig i Finland, säger en inspektör vid polisens Fast-grupp, till tidningen.
Bandidoshöjdare greps på Arlanda
En ledande medlem i finska Bandidos greps på Arlanda på måndagskvällen, skriver Aftonbladet. Mannen är en av Finlands mest eftersökta brottslingar och ska vara våldsam och farlig.
Läs mer om Aftonbladet och Arlanda.
C vill lägga ned Bromma flygplats
Centerpartiet i Stockholm vill bygga ut Arlanda och lägga ned Bromma flygplats för att ge plats för tiotusentals bostäder. – Vi kräver att regeringen omedelbart tillsätter en utredare för att bygga ut Arlanda, säger Karin Ernlund, gruppledare (C) i Stadshuset.
Tuffa samtal väntar när Merkel träffar Trump
Tuffa samtal väntas när Angela Merkel besöker Donald Trump i Vita huset i dag. Toppchefer i svensk-danska Postnord har fått miljonbonusar trots bolagets usla resultat. Arlanda är Nordens sämsta flygplats, visar en ny enkät från Skytrax.
Norwegians vd: Införs flygskatten kan ni glömma det här
Stockholm Arlanda blir nav för ett stort antal nya flygrutter ut i världen och en ny direktlinje mellan Göteborg och New York lanseras. Eller: En nedläggning av Stockholm Skavsta, fler flygningar från Oslo och Köpenhamn – och definitivt ingen ny flyglinje från Göteborg. Vad som blir verklighet beror på flygskatten och Ryssland, menar Norwegians vd Björn Kjos.
Norwegian: Flygskatt hotar Arlandasatsning
Norwegian vill göra Arlanda flygplats till ett långdistansnav med direktflyg till platser som Karachi, New Delhi, och Islamabad. Problemet: Sveriges planerade flygskatt. I stället kan Norge och Danmark blir de stora vinnarna.
Maratonrättegång väntar Ola Rolln i Oslo
Bara fem månader efter att Ola Rolln anhölls på Arlanda är åklagaren klar med utredningen. Det blir åtal och åklagaren räknar med minst fyra veckor i Oslo tingsrätt. – Vi är helt säkra på att vi kan bevisa att han har begått insiderbrott, säger åklagaren Marianne Bender.
Live på tåget till flyget: Expressen TV
Expressen TV går som tåget. Och nu också – på tåget! I går började sändningarna på Arlanda Express, där resenärerna får nyheter från Expressen TV och Dagens industri på vägen mellan Arlanda och Stockholm. – Vi fick en fantastisk feedback från resenärer redan fösta dagen, säger Johan Fryksenius på Moving Image som driver ombordkanalen på tåget.
Det här är framtiden: Flexibelt och snabbt
Expressen TV och Dagens industri TV börjar sända nyheter genom skärmar på Arlanda Express. Det är en del av ett koncept som brukar kallas Out of home tv, helt enkelt något du ser när du är utanför hemmet. - Det här är framtiden. Det är flexibelt och snabbt, säger Johan Frykselius på Moving Image som distribuerar innehållet som ser hur tillgängligheten till rörlig bild har ökat.
Läs mer om Moving Image och Out.
Nu får du nyheter live på tåget
Från och med i dag kan resenärerna på Arlanda Express ta del av nyhetssändningar från Expressen TV och Dagens industri TV ombord på tågen. Under 18-minutersresan mellan Arlanda och Stockholm central kan resenärerna titta på inrikes- och utrikesnyheter, väder, sport och nöje från Expressen TV samt affärsnyheter från Di.
Läs mer om Arlanda, Expressen TV och Stockholm.
Flygskatten gör Thailandssemestern 3.000 kronor dyrare
En Thailandssemester för en trebarnsfamilj som har anslutningsflyg till Arlanda blir över 3.000 kronor dyrare nästa år. Det blir effekten av den flygskatt som regeringen vill införa. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) tycker att barnfamiljer som inte har råd med skatten ska vinterturista i Sverige i stället.
Kärlekspar smugglade heroin i godispapper
Genom brev adresserade till sig själva smugglade ett par i Landskrona in stora mängder narkotika. Tullen hittade narkotika gömd i godis- och livsmedelsförpackningar och nu åtalas paret. – Han har beställt narkotikan på internet och stoppats av tullen på Arlanda. Han har gjort det vid flera tillfällen, säger kammaråklagare Ola Lavie.
Läs mer om Arlanda, Landskrona och Ola Lavie.
Flygstrejk drabbar svenska resenärer
Förseningar och inställda flyg väntas när markpersonal på flygplatser i Berlin går ut i strejk, skriver Berliner-Zeitung. Vid 17-tiden under söndagen hade de första flighterna från svenska flygplatser ställts in: – Hittills har två avgångar med SAS ställts in från Arlanda och sex avgångar med Air Berlin från Landvetter, säger Åsa Öhman, pressjour på flygplatsbolaget Swedavia vid 17-tiden.
Knarksmugglare fast i tullen – med 22 kg kat
En 20-årig man greps på Arlanda flygplats under lördagen – med ett storparti av växtdrogen kat. Närmare bestämt 21,98 kilo. – Eftersom han har begärts häktad har han definitivt kommit resande, säger Sofia Hellqvist, pressekretare vid tullverket.
Läs mer om Arlanda och Sofia Hellqvist.
Föll från fem meters höjd på Arlanda
En person har fallit från drygt fem meters höjd ur en skylift på flygplatsen Arlanda, uppger polisen.
Läs mer om Arlanda.
En person har fallit från skylift på Arlanda
En person har fallit från en skylift på Arlanda flygplats.Personen ska ha fallit drygt fem meter, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Arlanda.
Kritiserad skatt ett tecken på flygets miljöproblem
Införandet av en flygskatt kan få stora konsekvenser. Inte minst för regeringens mål att göra Stockholm/Arlanda till ett flygcentrum med många långlinjer. Samtidigt visar debatten kring skatten hur svårt det är att komma tillrätta med flygets miljöproblem.
Bombhotat Arlandaplan undersöks
Ett flygplan på väg till Thailand med omkring 300 passagerare utrymdes på Arlanda under torsdagskvällen. I natt rullades planet ut från terminalområdet för vidare undersökningar av bombtekniker.
Läs mer om Arlanda och Thailand.