Arlanda

Andrey och hans mamma har bott på Arlanda i en månad

Likt Tom Hanks i filmen The Terminal lever utvisade Andrey och hans mamma i limbo på Arlanda flygplats. Men verkligheten är mycket dystrare än filmen.–Vi sitter här dag efter dag, vecka efter vecka. Det finns dagar då vi inte äter något, säger Andrey, som inte tas emot av hemlandet Turkmenistan.

Spänd stämning bland resenärer på Arlanda

Oro, stress och gråt. Stämningen på Arlanda var på fredagsförmiddagen spänd. Flera resenärer som skulle med de tre försenade plan som lyfte mot Kos hoppade av. – Jag orkar inte åka på semester till ett katastrofområde, säger Tova Wikholm från Örebro.
Läs mer om Arlanda, Tova Wikholm och Örebro.
Jordskalvet hindrar flera flyg från Arlanda
När Carl-Fredrik Eggert skulle åka till Kos på fredagsmorgonen fick han beskedet att planet var framflyttat på grund av jordskalvet – där flera hundra skadats och en svensk dött.Flera flighter från Arlanda var försenade på morgonen.– Ingen vet någonting. De håller på att inspektera flygplatsen i Kos, säger Carl-Fredrik som tillsammans med sina medresenärer väntar på besked på Arlanda.
Läs mer om Arlanda och Carl-Fredrik.
Malagaplan kunde lyfta – 27 timmar försenat
Klockan 09.27 på tisdagsmorgonen lyfte det sista av flygbolaget Primera Airs kraftigt försenade plan med semesterresenärer från Arlanda – 27 timmar efter ordinarie avgångstid.
Läs mer om Arlanda.

Hundratals svenska resenärer fast på flygplatser

Hundratals svenska semesterresenärer med flygbolaget Primera Air är strandade i Alicante, Barcelona och på Arlanda flygplats. Primera Air skyller på tekniska problem.
Många semesterfirare fast på Arlanda
Hundratals resenärer sitter fast på Arlanda flygplats i väntan på att komma iväg till Alicante, Malaga och Barcelona. Enligt Swedavia handlar det om 540 resenärer. På flygplatserna i Barcelona och Alicante sitter det också svenskar och väntar på att få komma hem – utan information från flygbolaget Primera Air.
Skulle till Spanien – fastnade på Arlanda i över 30 timmar
Sepideh Kooshaki och hennes mamma skulle flugit till Alicante i Spanien på söndagsmorgonen.Men 30 timmar senare sitter de fortfarande kvar på terminalen på Arlanda. – Det är en cirkus hela grejen, säger en besviken Sepideh.Det är andra gången under helgen som passagerare fått vänta över 20 timmar på flyg bokade med bolaget Primera Air.
Arlanda knappar in på Kastrup
Danska Kastrup är fortfarande Nordens största flygplats. Men både norska Gardemoen och Arlanda knappar in.
Läs mer om Arlanda, Gardemoen och Kastrup.
Resenärer strandade på Arlanda hela natten
Ett flyg till södra Portugal blev stående på Arlanda hela natten.Avgångstiden var utsatt till 17.40 på lördagen, men mitt på söndagen hade man ännu inte kommit i väg.189 personer var strandsatta.– Det är sjukt att behöva vänta 20 timmar på flygplatsen och tvingas sova på golvet. Här finns barnfamiljer också, säger en av passagerarna, Lamprini Psoma, 28.
Läs mer om Arlanda, Lamprini Psoma och Portugal.
Så åker du billigast till Arlanda – se listan här!
I sommar passerar över fem miljoner passagerare Arlanda till och från semestern. Men att ta sig till eller från Arlanda kan kosta allt från 30 till över 500 kronor. Här är prisguiden till alla sätt att resa till (eller från) storflygplatsen.
Läs mer om Arlanda.
Sexuellt ofredande på Arlanda flygplats
En kvinna har anmält att en man ofredat henne sexuellt på Arlanda flygplats, uppger polisen.Mannen greps på plats inne på flygplatsen, misstänkt för sexuellt ofredande.
Läs mer om Arlanda.
Ny direktlinje till heta brittiska staden
Vi svenskar älskar att resa till England och nu får vi ännu en direktlinje. Det blir direktflyg mellan Arlanda och Bristol från och med i höst.
Läs mer om Arlanda, Bristol och England.
Arlandarånet preskriberas – alla går fria
I dag är det 15 år sedan tre beväpnade och maskerade män körde fram till ett plan som just anlänt från London på Arlanda flygplats. Männen överföll två väktare och bara minuter senare försvann de med 44 miljoner kronor. Trots flera tips och polisens övertygelse om att man visste vilka som låg bakom rånet har aldrig någon dömts.
Läs mer om Arlanda och London.
Arlandarånet preskriberas – ingen döms
Det spektakulära rånet på Arlanda 2002 preskriberas utan att någon dömts, rapporterar Aftonbladet.Bytet på 44 miljoner kronor har inte hittats.– Kommer rånarna med pengarna och berättar vad som hände, så kommer vi inte att göra någonting, säger Marie Lind Thomsen, vice chefsåklagare vid Stockholms åklagarkammare, till Aftonbladet.
Arlandarånet preskriberas - ingen döms
Det spektakulära rånet på Arlanda 2002 preskriberas utan att någon dömts, rapporterar Aftonbladet.Bytet på 44 miljoner kronor har inte hittats.– Kommer rånarna med pengarna och berättar vad som hände, så kommer vi inte att göra någonting, säger Marie Lind Thomsen, vice chefsåklagare vid Stockholms åklagarkammare, till Aftonbladet.
Undvik sommarens flygkaos – så gör du
I sommar kommer rekordmånga resenärer till storflygplatserna Arlanda och Landvetter. Mitt i värsta ruschen byggs samtidigt båda flygplatserna om. Därför går nu flygplatsägaren Swedavia ut med en lista med råd för att göra sommarens flygplatsbesök så smidiga som möjligt.
Läs mer om Arlanda, Landvetter och Swedavia.
Brand i flygplan på Arlanda
En flygplansmotor i ett plan på Arlanda har fattat eld.Larmet inkom 11.50.– Man håller på att utrymma planet men branden ska vara släckt, säger Anna Westberg hos Stockholmspolisen.
Flyg till Visby ställdes in: Alla var upprörda
Upprörda passagerare blev strandade på Arlanda efter att ett flyg till Gotland ställdes in på lördagskvällen.
Läs mer om Arlanda, Gotland och Visby.
Vi kunde skämta om att han hade hipsterskägg
På måndagskvällen hölls en presskonferens i regeringskansliet med anledning av frisläppningen av Johan Gustafsson. Utrikesminister Margot Wallström berättade om mötet med honom på Arlanda.
Läs mer om Arlanda och Johan Gustafsson.
Johan Gustafsson mötte familjen på Arlanda
Johan Gustafsson möttes av sin familj på Arlanda. Han hade du suttit kidnappad av Al Qaida i Mali i nästan sex år.
Läs mer om Al Qaida, Arlanda och Mali.
Misstänkt serievåldtäktsman gripen på Arlanda
Den misstänkte serievåldtäktsmannen som häktades i sin frånvaro i Örebro i slutet på maj har gripits på Arlanda av svensk polis, uppger flera medier.
Läs mer om Arlanda och Örebro.
Svensk polis har gripit misstänkt våldtäktsman
Tidigt på midsommaraftonen kunde svensk polis gripa den misstänkte serievåldtäktsmannen på Arlanda flygplats.Mannen som flydde till Thailands turistparadis och har bedömts som farlig flögs hem i vanligt reguljärflyg.– Han satt längst bak i planet i handbojor med poliseskort. Det gick lugnt till, säger en passagerare.
Läs mer om Arlanda.
Kackerlackor hittade på ännu en restaurang på Arlanda
Kackerlackor är ett återkommande problem på Arlanda. Nu får ännu en restaurang kritik från livsmedelsinspektörer efter att ett stort antal av skadedjuren hittats i dess kök.
Läs mer om Arlanda.