Arlanda

M: Regeringen missgynnar trafiken i Stockholm

Landstinget i Stockholm dömer ut regeringens framtida plan för det nationella transportsystemet. Tvärförbindelser på Södertörn, den östliga ringleden, fyrspårig järnväg till Uppsala och en fjärde landningsbana på Arlanda är investeringar man saknar.
Charterplan tvingades vända över Ryssland
Ett plan med 399 personer ombord som lyft från Arlanda med destination Phuket på måndagen tvingdes vända över Ryssland på grund av ett tekniskt fel. Planet beräknas nu landa på Arlanda vid 21-tiden.
Läs mer om Arlanda, Phuket och Ryssland.
Charterplan från Arlanda till Phuket tvingades vända – fel upptäckt
Ett flygplan med nära 400 svenskar ombord på väg till Thailand vänder hemåt på grund av tekniskt fel, det skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Arlanda, Phuket och Thailand.

Stopp i tågtrafiken norr om Stockholm

Det är totalstopp för all norrgående tågtrafik mellan Upplands Väsby-Arlanda/Rosersberg.Enligt Trafikverket är orsaken en befarad olycka.
Läs mer om Stockholm.
Lastbil brinner vid Arlanda – kan finnas explosionsrisk
En lastbil brinner på länsväg 906 vid Trafikplats Nybygget utanför Arlanda.Enligt de första uppgifterna till SOS innehåller fordonet flera gasoltuber.– Det brann ganska ordentligt, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.
Damkronorna strandade på Arlanda på väg till viktig OS-uppladdning
Tampa. Damkronorna blev strandade långt innan de kom till solen och värmen i Florida. Oväder på Island ställde in flighten på väg till fyrnationsturneringen inför OS.
Flygplanskapare åkte fast – när han skulle hämta katten
1993 kapade den ryske mannen ett ryskt inrikesplan och är utvisad på livstid från Sverige efter att bland annat ha bombhotat Arlanda.Nu har 52-åringen åkt fast igen – när han skulle hämta sin katt i Borås.Han döms till en månads fängelse.
Läs mer om Arlanda.Nu, Borås.Han och Sverige.
Rysk flygplanskapare på kattjakt dömd i Sverige igen
Redan 1993 dömdes den 52-årige mannen till tolv års fängelse i Ryssland efter att han kapat ett ryskt inrikesplan, som tvingades nödlanda på Arlanda. Sedan dess har ryssen dömts till fängelse två gånger i svenska domstolar och blivit utvisad på livstid för bombhot mot Arlanda flygplats och för att ha hävdat att det fanns en bomb ombord på ett plan mellan Danmark och Norge.
Läs mer om Arlanda, Danmark, Norge, Ryssland och Sverige.
Brand och kraftig rökutveckling på Arlanda
Det brinner i en hangarbyggnad på Arlanda flygplats, enligt uppgifter från Räddningstjänsten i Stockholm.
Brand på Arlanda – kan påverka flygtrafiken
Det brinner i en hangarbyggnad på Arlanda flygplats, uppger Räddningstjänsten i Stockholm. – Det är en kraftig rökutveckling och röken går in på bana 3, så vi misstänker att det kommer påverka flygtrafiken, säger Peter Tistam, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stockholm till Aftonbladet.
Brand på Arlanda flygplats
En industribyggnad på Arlanda flygplats brinner.Nu kämpar ett tiotal brandfordon med att släcka elden.– Byggnaden är helt övertänd och det är kraftig rökutveckling, säger Lars Karlborg på Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Arlanda.
Från hyllad vd till brottsmisstänkt
Gripen på Arlanda, tio dagar i häkte och rättegång som börjar på måndag i Oslo. Händelserna runt Hexagons vd Ola Rolln är unika i svenskt näringsliv. Fälls han för insiderbrott riskerar han sex års fängelse.
Läs mer om Arlanda, Ola Rolln och Oslo.
Knivman greps på SJ-nattåg – uppträdde hotfullt
En knivbeväpnad man uppträdde hotfullt på SJ-nattåg mellan Luleå och Göteborg.Han greps vid Arlanda av polis.– Vi har gripit en person på tåget vid Arlanda för olaga hot, säger polisens pressinformatör.
Berusad knivman greps ombord på tåg
En man beväpnad med en kniv greps av polis vid 06.30-tiden på tåget mot Arlanda. – Han ska ha varit kraftigt berusad vid tillfället, säger Karin Stanley, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.
Lars återfann vapengömman via terroristens hemliga foton
Spänningen ökar i Sveriges närområde, senast genom den ryska militära storövningen Zapad. Samtidigt satsar Putin mer än någonsin på förband för spaning, blixtangrepp och sabotage. Det är i dagarna 30 år sedan tre fynd av sovjetiskt militärt sprängämne gjordes i Stockholm. En stor mängd militär utrustning från östblocket gömdes vid samma tid i en skog nära Arlanda. I en andra artikel presenterar författaren Lars Gyllenhaal nya rön om vapengömman vid Arlanda – och kopplar den till Sovjets stöd till internationell terrorism. En stor vapengömma med sovjeti
Läs mer om Arlanda, Putin, Stockholm och Zapad.
SAS-plan evakuerades på Arlanda – rök från cockpit
Under tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Arlanda efter att uppgifter kommit om rök från cockpit på ett flygplan. Flygplanet ska ha landat på Arlanda utan problem och evakuerats.
Läs mer om Arlanda.
Rök från cockpit på plan på Arlanda – evakueras
Räddningstjänsten har larmats till Arlanda efter larm om att det rycker i cockpiten på ett flygplan.Flygplanet tvingades landa – nu ska det evakueras.– Rök från cockpit har vi fått larm om. De fick landa på ett speciellt ställe här, säger Linda Kinderos, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Arlanda.
JUST NU: Rolling Stones har landat
Rolling Stone har landat i Sverige. Det ikoniska bandet spelar på Friends arena på torsdag – deras 27:e spelning i Sverige. Redan klockan 17.00 kördes två limousiner fram till landningsbanan på Arlanda.
Läs mer om Arlanda och Sverige.
Arlanda får ny direktlinje till stad vid Medelhavet
Nu får Stockholm Arlanda Airport en ny direktlinje till Aten i Grekland.Första flyget till Eleftherios Venizelos International Airport i Aten går 2 november.
Minister om USA-kontroller på Arlanda: Det är viktigt
Flera tunga remissinstanser sågar regeringens förslag om amerikanska tjänstemän på Arlanda med tillgång till vapen som ska kontrollera resenärer. Näringsminister Mikael Damberg (S) vill fortfarande att kontrollerna ska bli verklighet och menar att de skulle vara lönsamma för Sverige.
Läs mer om Arlanda och Sverige.
USA-kontroll på Arlanda sågas: Rättsosäkert
Rättsosäkert och för dyrt. Polisen och SAS sågar det nuvarande förslaget om amerikansk personal med tillgång till vapen som ska kontrollera USA-resenärer på Arlanda. Ett möjligt hinder är Donald Trumps inreseförbud. Tidsplanen för projektet skjuts nu upp.
Läs mer om Arlanda.
Stäms för elpistol i bagaget
När Tullverket sökte igenom en stockholmares väska på Arlanda flygplats upptäcktes en elchockpistol, skriver nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Arlanda och Siren.