Arlanda

Plan från Arlanda tvingades nödlanda i Paris
Ett plan från resejätten Apollo, på väg till semesterön Lanzarote, har tvingats nödlanda på Orly i Paris.Planet lämnade Arlanda under fredagsmorgonen.– Det systemindikerade något fel, säger Clara Larsson, pressansvarig.

Victoria stoppas av sjukdom – ställer in

I dag skulle kronprinsessan Victoria ha välkomnat Islands president på Arlanda och deltagit på flera programpunkter under statsbesöket.Men sjukdom tvingar Victoria att ställa in – igen.– Prins Carl Philip ersätter kronprinsessan vid välkomnandet på Arlanda flygplats, säger Johan Tegel, informationssekreterare
Läs mer om Arlanda, Johan Tegel och Victoria.
Tony Irving fast mitt i flygdrama
Ett flygplan från Vietnam har kört in högra vingen i landbryggan på Arlanda. Passagerarna, som rest i 12 timmar, fick inte lämna planet – bland dem fanns Tony Irving.– Det var bra att det hände när vi landade och inte när man var uppe i luften, säger han till Expressen.
Stopp i tågtrafiken norrut från Stockholm
Alla Arlanda Express-tåg är på onsdagskvällen inställda på grund av tekniska problem, uppger man på sin hemsida. Även pendeltågstrafiken står tillfälligt still norrut.– Det verkar vara helstopp där just nu. Det är ingen brand och ingen som har skadats, säger Jonas Fröjmark vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Stockholm.
Förseningar i tågtrafiken norr om Stockholm
Tågtrafiken är kraftigt försenad på grund av en nedriven kontaktledning i Rotebro.– Det påverkar alla fjärr- och regionaltåg och Arlanda Express, säger Josefin Gröndahl på Trafikverket till DN.
Förseningar i tågtrafiken förbi Rotebro
En nedriven kontaktledning orsakar just nu förseningar för tågtrafiken förbi Rotebro. – Det påverkar alla fjärr- och regionaltåg och Arlanda Express, säger Josefin Gröndahl på Trafikverket.
Pavel Brendl klar för spel i Sverige
Är det hockeysäsongens mest överraskande värvningsbomb?Tjeckiska legendaren Pavel Brendl är klar för Wings HC Arlanda i hockeyettan.
Läs mer om Pavel Brendl och Sverige.
Ministern: Arlanda ska bli Nordens största flygplats
Sverige bör lära av Danmark och satsa mer på Arlanda. Det hävdar infrastrukturminister Tomas Eneroth och får stöd av näringslivet som hävdar att Arlanda blivit styvmoderligt behandlat.
Läs mer om Arlanda och Danmark.
Problem för flygplan vid landning på Arlanda
Ett mindre flygplan från AIF Airlines har fått problem när det skulle landa på Arlanda. Ett landningsställ på planet vill inte fällas ut som det ska, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Arlanda.
Varningslarm på Arlanda – plan har problem med landningsställ
Ett mindre flygplan ska ha fått problem – och ett varningslarm har gått ut på Arlanda flygplats, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Arlanda.
Varningslarm på Arlanda
Läs mer om Arlanda.
Här kan hundarna slippa raketer på nyår
Inga fyrverkerier får avfyras inom en mil i från flygplatsen Arlanda.Det är bra för flygtrafiken – och raketrädda hundar som nu får checka in på hotell.
Läs mer om Arlanda.Det.
Cecilias mardröm på Arlanda Paralyserad
Cecilia Holmberg har sparat i ett helt år för att ha råd med en julresa för sin familj.Men hon och hennes två döttrar kom inte längre än till Arlanda.– Jag blev helt paralyserad. Jag stod där med mina två tjejer och man får ju panik, säger hon.
Läs mer om Arlanda Paralyserad och Arlanda.
Arlanda-planer väcker oro: Ohållbara klimateffekter
De omfattande planerna på att bygga ut Arlanda väcker oro bland miljöorganisationerna. – Med tanke på Parisavtalet vill vi verkligen veta hur regeringen tänker, säger Karin Lexn, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
Arlanda bygger ut – siktar på 70 miljoner resenärer
Från dagens 26 miljoner resenärer – till 70 miljoner. Det kan bli verklighet när Arlandas ledning nu planerar för en snabb expansion. Redan i dag har Arlanda fler resenärer än vad flygplatsen är byggd för.
Läs mer om Arlanda.
Arlandapolisen får bära automatvapen
Nu utrustas polisen på Arlanda flygplats med automatvapen.Utöver tjänstepistol rör det sig om förstärkningsvapen av modell mp5.Målet är att stå bättre rustade för framtida terrorangrepp.
Läs mer om Arlanda.
Fler poliser med automatvapen på Arlanda
Poliser utrustade med kulsprutepistol kommer att bli en vanligare syn på Arlanda flygplats. Det är en anpassning till andra europeiska storflygplatser.
Läs mer om Arlanda.
Maja Hagerman: Det började med ett enkelt brev
KOLUMNEN. Maja Hagerman är författare, vetenskapsjournalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Klapparna kommer med posten - eller bli liggande i regnet utanför en terminal på Arlanda. Vi står mitt uppe i en kommunikationsrevolution. Och det var med posten allt tog sin början.
Läs mer om Arlanda.
Riskabelt att fjärrstyra flygplatser från Arlanda
Ett nytt avtal gör att flygplatserna i Kiruna, Umeå, Östersund och Malmö kommer att bli helt beroende av en fungerande it-kommunikation till Stockholm, något som kan öka sårbarheten i krissituationer. Vi ser frågetecken kring Luftfartverkets objektivitet i frågan och anser att den bör behandlas av en helt oberoende instans, skriver ett stort antal flygledare.
Supertalangen i blickpunkten inför junior-VM
Det är ett helt lag, men det är bara en spelare det snackas om inför junior-VM i ishockey: Rasmus Dahlin, Frölundas supertalang som tippas gå som nummer ett i sommarens NHL-draft. I går höll 17-åringen en egen presskonferens på Arlanda inför avresan till JVM i Buffalo i USA.
Läs mer om Arlanda, Buffalo, JVM och USA.
Kinapaketen nära ge Postnord fraktinfarkt
Inflödet av paket till Postnords stora terminal på Arlanda har på ett par år vuxit från ett litet problem till en stor härva. – Vi mäktar inte med om det fortsätter så här. Då dör man i fraktinfarkt, som jag brukar säga, säger Peter Hesslin, terminalchef på Postnord Sverige.