Arlanda

Passagerarplan fick problem med hydrauliken – landade utan missöden

Ett passagerarplan med 138 personer ombord fick problem med hydrauliken när det vid 14-tiden på söndagen var på väg in för landning på Arlanda flygplats.
Läs mer om Arlanda.

Varningslarm från flygplan på väg till Arlanda

Polisen har fått ett varningslarm från ett flygplan som ska landa på Arlanda inom kort.Det ska gälla ett fel på hydrauliken på planet – ett Boeing 737.138 personer uppges finnas ombord.
Läs mer om Arlanda och Boeing.
Arlanda stängde på grund av drönare
Polisen och Swedavia tvingades stänga Arlanda flygplats under lördagskvällen.Någon har flugit med en drönare, vilket kommer att leda till flygförseningar.– Det är polisiärt i och med att det är ett intrång, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour.
Läs mer om Adam Ekman, Arlanda och Swedavia.
Drönare stoppade flygtrafiken på Arlanda
En drönare satte stopp för all flygtrafik på Arlanda under en halvtimmes tid på lördagen. Drönaren observerades av en pilot som slog larm, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Arlanda.

Drönare stoppade flygtrafiken på Arlanda

En drönare satte stopp för all flygtrafik på Arlanda under en halvtimmes tid på lördagen. Drönaren observerades av en pilot som slog larm, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Arlanda.
JUST NU: Arlanda stängt på grund av drönare
Polisen och Swedavia tvingades stänga Arlanda flygplats under lördagskvällen.Någon har flugit med en drönare, vilket kommer att leda till flygförseningar.– Det är polisiärt i och med att det är ett intrång, säger Adam Ekman vid Swedavias pressjour.
Läs mer om Adam Ekman, Arlanda och Swedavia.
Hultqvist: USA har aldrig ställt några krav på motprestationer
Washington-Arlanda. USA:s tydliga stöd till Sverige har inte kopplats till några krav på svenska motprestationer. Det säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till DN i en intervju på väg hem från Washington.
Fotbollsfest – då väntas Arlanda slå rekord
Arlanda har anledning att fira i dag. Den europeiska toppmatchen i fotboll kombinerat med ett intensivt resande inför helgen gör att ett nytt rekord i antalet resenärer är att vänta.
Läs mer om Arlanda.
Ikonens förslag: Fira guldet på Götaplatsen
GÖTEBORG. Tre Kronor har landat på Arlanda – och i eftermiddag hyllas de nyblivna världsmästarna på Sergels torg i Stockholm.Men hockeyikonen Håkan Södergren, 57, tycker att mottagandet borde ske i Sveriges näst största stad:– Just i år känns det som om ett guldfirande skulle vara lämpligt att lägga till Götaplatsen.
Tre Kronor ställer in – flyget försenat
Tre Kronor skulle möta fansen på Arlanda vid 13-snåret.Men enligt Tommy Boustedt, generalsekreterare, har flyget blivit flera timmar försenat.– Jag hoppas verkligen att vi hinner med besöket på slottet, säger Martin Forss på Svenska ishockeyförbundet.
Läs mer om Arlanda, Svenska och Tommy Boustedt.
Viktor Barth-Kron: Samverkan för ett mindre deppigt Arlanda
Regeringen har tillsatt ett råd för Arlandas framtid. De har en del att jobba på.
Läs mer om Arlanda.
JUST NU: Polisen i helikopterjakt efter väpnat rån i centrala Stockholm
En butik i centrala Stockholm rånades av maskerade och beväpnade gärningsmän under fredagseftermiddagen.– En helikopter är på väg från Arlanda, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.Bara en halvtimme efter rånet greps två personer misstänkta för grovt rån.
Läs mer om Arlanda, Eva Nilsson och Stockholm.
Norwegian-plan körde på fågel – fick landa
Morgonplanet från Malaga till Arlanda tvingades landa efter att en fågel träffat motorn. – Plötsligt kände vi en vibration och det lät konstigt från ena motorn, berättar Anna–Karin Wallin som var en av passagerarna ombord på planet vid händelsen.
Läs mer om AnnaKarin Wallin, Arlanda och Malaga.
Sverige får direktflyg till New Delhi
Det indiska flygbolaget Air India börjar flyga direkt mellan Stockholm Arlanda och New Delhi. Det handlar om tre avgångar i veckan, säger handelsminister Ann Linde (S), som fick besked under kvällen, till TT. – Det är helt fantastiskt, det har varit på gång i åratal men varje gång har det i slutet blivit ett negativt besked.
Så ska Arlanda bli Nordens största flygplats
Regeringen tillsätter ett Arlandaråd – en av medlemmarna är Investors ordförande Jacob Wallenberg. Det berättar infrastrukturminister Anna Johansson (S) under en presskonferens på Arlanda. - Att utveckla Arlanda är viktigt både för jobben genom att främja Sverige som besöks- och handelsnation, bättre tillgänglighet men även för minskad klimatpåverkan och ökat byggande, säger Anna Johansson i ett pressmeddelande.
Mikael Damberg: Flygbranschen måste betala sin del för miljön
Näringsminister Mikael Damberg jublar över den nya direktlinjen från Arlanda till New Delhi och hoppas på många fler direktflyg på flygplatsen framöver. Samtidigt inför regeringen han tillhör en ny flygskatt som kritikerna menar kommer att stoppa tillväxten på Sveriges flygplatser. Hur går det ihop?
Läs mer om Arlanda och New Delhi.
Sverige får direktflyg till Indien – redan i sommar
Stockholm Arlanda får allt fler direktflyg jorden runt. Senaste tillskottet är Air India som börjar flyga direkt mellan New Delhi och Stockholm den 15 augusti.
Läs mer om Air India, Indien, New Delhi och Stockholm.
Flera döda djur hittade på gård
Tidigt i morse fick polisen larm om att passerande sett lösa kor nära Arlanda norr om Stockholm. En patrull åkte dit och konstaterade att där mycket riktigt fanns lösa djur och beslutade sig för att också titta till den gård till vilka djuren hörde.
Läs mer om Arlanda och Stockholm.
Beviset: Tullen hade kontakt med polisen om terrordådet
Tullverkets chef Therese Mattsson har sagt att mediegranskningen efter terrordådet varit felaktig och att polisen aldrig begärde hjälp. Men SvD har tagit del av ett internt mejl som visar att polis på Arlanda frågade tullpersonal om möjligheten att samverka. Dörren för samarbete stängdes dock när polisens önskemål om beväpnad personal avvisades av Tullverket.
Kraftig skogsbrand i Östhammar
En skogsbrand rasar vid Illersätra i Östhammar kommun. Larmet kom in klockan 13.51 från Arlanda då rökpelaren setts från skyn av piloter. Uppåt en hektar skog brinner och räddningstjänsten har runt 16 enheter på plats. Även en helikopter har kallats in som vattenbombar marken.
Läs mer om Arlanda, Illersätra och Östhammar.