Arlanda

Peter, 62, fick inte åka ända fram till terminalen

Peter, 62, skulle flyga från Arlanda men fick inte köra intill terminalen – trots att han har svårt att gå.I stället fick han ta hjälp av taxichauffören och frun Eva till terminalen, där han kunde få en rullstol.– Det är olyckligt, säger Johan Monie, på Arlanda Swedavia.

Passkontrollanter inlåsta på jobbet

Ett tekniskt fel gör att passkontrollanterna på Arlanda flygplats ibland blir inlåsta i de kurer där de arbetar. Även resenärer har fastnat och vid ett tillfälle blev ett litet barn inlåst i slussen.
Läs mer om Arlanda.
Östersund stannar i Uppsala och laddar om för Siriusmatchen
Vid lunchtid på fredagen landade Östersunds spelare på Arlanda. Lite av segerruset efter 2–0-vinsten mot Luhansk fanns fortfarande kvar men nu börjar allvaret igen. På söndag väntar Sirius i allsvenskan.
Signalfel i Märsta sinkar tågtrafiken
Ett signalfel i Blackvreten i Märsta ställer till med problem för tågtrafiken. Det är trafiken mellan Stockholm C och Uppsala, pendeltåg mellan Märsta och Södertälje C samt Arlanda Express som drabbats av förseningar.

Nerijus Bilevicius flögs från Arlanda – bar midjefängsel

Förra fredagen uppfylldes Nerijus Bilevicius önskan om att bli förflyttad till hemlandet Litauen.I en rapport från Kriminalvården framkommer nu nya detaljer om transporten – om hur den livstidsdömde mördaren flögs från Arlanda och var handfängslad.– Det fattades ett beslut om att han skulle ha det, säger Ulf Mossberg på Kriminalvårdens presstjänst
Brand stoppar tåg i Stockholm
En brand i ett signalställsverk stoppar tågtrafiken mellan Upplands Väsby och Arlanda/Märsta, norr om Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Krasch vid Arlanda påverkar trafiken
En trafikolycka mellan två bilar på E4 vid Arlanda påverkar trafiken under fredagseftermiddagen. Enligt polisen är skadeläget för de inblandade för närvarande oklart.– Det är begränsad framkomlighet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Drönare tvingar SAS att tanka planen med extra bränsle
Tanka flygplanen med extra bränsle för att förhindra bränslebrist och ytterst en katastrof.Flygbolaget SAS har i tysthet tagit till denna drastiska åtgärd som en direkt följd av drönarplågan kring Arlanda flygplats.Flera flygplan har tvingats nödlanda på grund av bränslebrist när Arlanda i all hast tvingats stänga på grund av larm om drönare i området.Svensk pilotförening kräver krafttag innan en olycka inträffar.– Situationen är ohållbar, säger Tomas Gustafsson, ordförande i Pilotföreningens flygsäkerhetskommitt och kapten på SAS.
Läs mer om Arlanda.
Pojkvännens flyktplan efter att Sonja hittats knivmördad
Föräldrarna vädjade till 36-åringen att resa till hemlandet för att ordna upp sitt liv – då vägrade han.Men efter att hans flickvän Sonja Sabas Costich, 48, hittats knivmördad på sitt hotellrum skedde en tvärvändning.Mannen bokade en flygresa från Arlanda som skulle ta honom från Sverige redan dagen efter.– Det är ett sätt för honom att fly landet, säger åklagaren Oskar Edvardsson.
Johanna, 33, kritiserar Pressbyråns produkter
Johanna Pettersson trodde inte sina ögon när hon gick in i en av Pressbyråns butiker på Arlanda.Här såldes bilden av Sverige med hjälp av en hylla fylld av överdimensionerade kvinnobröst och bakdelar.– Jag tycker att det är vidrigt och sexistiskt, säger hon.
Läs mer om Arlanda.Här och Sverige.
Man smugglade 22 kilo kött i bagaget
En man stoppades i Arlanda efter att han försökt föra in 22,8 kilo kött från Vietnam i Sverige – i sitt incheckade bagage. Tullverket har stämt mannen för smuggling, men han nekar till brott.
Läs mer om Arlanda, Sverige och Vietnam.
Pilotlarm om drönare: Behöver extra bränsle
Svensk Pilotförening uppmanar nu piloter att starkt överväga att flyga med extra bränsle när Arlanda är destinationen. Bakgrunden är ett flertal drönarincidenter som stängt flygplatsen.
Läs mer om Arlanda.
Arlanda firar nytt flygbolag och direktlinje
Den 16 augusti landade Air Indias Dreamliner på Stockholm Arlanda för första gången. Med den nya direktlinjen kommer resenärer att kunna ta sig mellan Stockholm och New Delhi på cirka sju timmar.
Drönare stoppade trafik på Arlanda
Trafiken på Arlanda flygplats har stoppats efter att man sett drönare i luftrummet. Igen. Förra veckan stod flygtrafiken stilla i en timme av samma anledning.
Läs mer om Arlanda.
Drönare stängde trafiken på Arlanda
Läs mer om Arlanda.
Trafiken på Arlanda har stoppats
Trafiken på Arlanda Flygplats har stoppats.Anledningen sägs vara en drönare.
Läs mer om Arlanda.
Trasig väderradar stoppade SAS-plan
Ett SAS-plan på väg till Hongkong med 250 passagerare ombord fick på lördagskvällen tekniska problem och tvingades återvända till Arlanda flygplats. Det var planets väderradar som inte fungerade som den skulle, varför flygningen fick avbrytas över Finland.
Läs mer om Arlanda, Finland och Hongkong.
Trasig väderradar stoppade SAS-plan
Ett SAS-plan på väg till Hongkong med 250 passagerare ombord fick på lördagskvällen tekniska problem och tvingades återvända till Arlanda flygplats.
Läs mer om Arlanda och Hongkong.
Bodde på flygplatsen – nu får de boende
Andrey och hans mamma, som bodde på Arlanda i över en månad efter ett utvisningsbesked, har nu fått tillfälligt boende.– Det är rent och lugnt och vi kan sova, säger Andrey per telefon.
Läs mer om Andrey och Arlanda.
Bränslebrist för två plan när drönare stoppade flygtrafik
Under ett stopp i flygtrafiken på Arlanda på måndagseftermiddagen, orsakat av att en drönare observerats i närheten av flygplatsen, varnade piloterna på två ankommande plan om bränslebrist. Ett undantag gjordes och planen tilläts landa.
Läs mer om Arlanda.
Flygtrafiken på Arlanda stoppad
Läs mer om Arlanda.
Just nu: All flygtrafik stoppad på Arlanda
All flygtrafik har stoppats på Arlanda sedan en drönare observerats i luftrummet över flygplatsen, skriver Aftonbladet.– Vi har inga plan som kan lyfta eller landa just nu, säger Swedavias pressinformatör Viktoria Ström till tidningen.