Armenien

Kaos för favoriten på scenen – slet av sig utrustningen

Storfavoriten Iveta Mukuchyan från Armenien drabbades av rejäla problem på genrepet. Artistens medhörning fungerade inte och hon gestikulerade till produktionen från scenen – till slut slet artisten ut sin medhörning och viftade uppgivet till publiken. – Jag är så ledsen. Jag kunde inte höra någonting. Men tack så mycket, ropade hon från scenen
Läs mer om Armenien.

Armenien får varning efter politisk flagga

EBU fördömer den armeniska flaggviftningen i green room under Eurovisions semifinal. Fler regelbrott kan leda till att Armenien utesluts ur tävlingen.
Läs mer om Armenien.
EBU:s varning till Armenien efter flaggviftningen
Hotas med diskning på lördag om de bryter mot fler regler
Läs mer om Armenien.
Varningen inför finalen: Kan diskas
EBU har haft krismöte med Armeniens delegation efter att de visade en förbjuden flagga i Eurovision-sammanhang. Tävlingens referensgrupp har varit tydliga med att det är ett regelbrott – och skickar en rejäl varning till Armenien inför finalen på lördag: – Om de gör något sånt här igen, riskerar de att bli diskvalificerade, säger Sietse Bakker, eventchef för Eurovision Song Contest.

Armenien utreds efter förbjudna flaggan

Här visar Armenien upp flaggan för den självständiga republiken Nagorno-Karabach – direkt i SVT:s sändning. Men flaggan har förbjudits och fick inte visas i sändning – nu ska EBU utreda saken vidare. –Vi har varit väldigt tydliga med vår policy att vi inte vill ha flaggor eller symboler som visar på konflikter eller som kan framstå som ett politiskt ställningstagande, säger Sietse Bakker, eventchef för Eurovision song contest.
Favoriten Lazarev till ESC-final
Sergej Lazarev höll för trycket. Den ryske jättefavoriten satte sin supershow och är nu i final med You are the only one. Bland de tio som gick vidare finns även Armenien och Maltas bidrag.
Läs mer om Armenien och You.
Känsliga besök väntar för påven
Påven Franciscus ska senare i år besöka både Armenien och Azerbajdzjan, som är indragna i en blodig...
Läs mer om Armenien och Azerbajdzjan.
Putin uppmanar till omedelbar vapenvila
Azerbajdzjan och Armenien har drabbat samman i väpnad strid i utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Över 100 soldater ska ha dödats i striderna, rapporterar nyhetsbyrån AP. Nu uppmanar Rysslands president Vladimir Putin till omedelbar vapenvila.
Strider i Nagorno-Karabach – uppgifter om flera döda
Stridigheter har under natten brutit ut mellan styrkor från Azerbajdzjan och Armenien vid gränsen till den självständiga republiken Nagorno-Karabach, skriver Aftonbladet. Det finns rapporter om dödsoffer på båda sidor.
Tre döda av svininfluensa i Armenien
Tre människor har omkommit i svininfluensa hittills i år i Armenien. Det uppger landets...
Läs mer om Armenien.
Tre döda av svininfluensa i Armenien
Läs mer om Armenien.
Slår tillbaka mot anklagelser
Landslagsspelarna i Armenien, som anklagats av sin förbundsordförande Ruben Hayrapetian för att ha...
Läs mer om Armenien och Ruben Hayrapetian.
Danska utspelet: Ge oss EM-platsen till oss
EM-kvalmatchen mellan Armenien och Albanien misstänkts vara uppgjord. Om så är fallet så kräver Ekstrabladets krönikör Allan Olsen att Danmark ska ta Albaniens plats i Frankrike. Fuskar Albanien så ska vi till EM, skriver han.
Misstankar om läggmatch i EM-kvalet
Armenien kan ha lagt sig i EM-kvalmatchen mot Albanien, som gjorde att Albanien tog sig till fotbolls-EM i Frankrike.Armenien förlorade matchen med 0—3 och nu antyder förbundsordföranden Ruben Hayrapetian att spelarna inte ville vinna matchen.
Misstankar om läggmatch i EM-kvalet
Armenien kan ha lagt sig i EM-kvalmatchen mot Albanien, som gjorde att Albanien tog sig till...
Misstankar om läggmatch i EM-kvalet
Armenien kan ha lagt sig i EM-kvalmatchen mot Albanien, som gjorde att Albanien tog sig till fotbolls-EM i Frankrike.Armenien förlorade matchen med 0—3 och nu antyder förbundsordföranden Ruben Hayrapetian att spelarna inte ville vinna matchen.
Misstänkt skandal kan ge Danmark EM-plats
Danmark kan få en plats i fotbolls-EM – trots fadäsen mot Sverige. Det förekommer nämligen misstankar om att kvalmatchen Armenien och Albanien i oktober var uppgjord. Förekommer det felaktigheter kommer en undersökning att äga rum, skriver Uefas pressavdelning till Ekstrabladet.
Ingela Lind: I fantasierna lever Armenien kvar som skapandets och humanitetens utopi
Ingela Lind om utställningen armenity.
Läs mer om Armenien.
Suck! Vi fick ingen hjälp av Armenien
Danmark fick ingen hjälp av Armenien. Albanien vann den avgörande matchen, tog sig till EM och skickade Danmark till playoff. De skickade ut Danmark i playoffmörkret, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Armenien, Danmark och Ekstrabladet.
Albanien klart för fotbolls-EM
Albanien är klart för fotbolls-EM i Frankrike nästa sommar. I den avslutande gruppspelsmatchen blev det seger, 3–0, borta mot Armenien – vilket räckte för att skicka ner Danmark till tredjeplatsen i grupp I.Danskarna får i stället försöka ta sig till mästerskapet via playoff.
Albanien klart för fotbolls-EM
Albanien är klart för fotbolls-EM i Frankrike nästa sommar. I den avslutande gruppspelsmatchen blev det seger, 3—0, borta mot Armenien — vilket räckte för att skicka ner Danmark till tredjeplatsen i grupp I.
Läs mer om Armenien, Danmark och Frankrike.
Albanien klart för EM - första mästerskapet
Det skrevs historia i Jerevan på söndagskvällen. För efter 3-0 borta mot Armenien blev Albanien klart för EM - landets första stora mästerskap någonsin.
Läs mer om Albanien, Armenien och Jerevan.
Benzema skadad på landslagssamling
Real Madrids anfallare Karim Benzema skadade låret under Frankrikes träningslandskamp mot Armenien...
Läs mer om Armenien och Karim Benzema.
Granater dödade tre i Armenien
Läs mer om Armenien.