Armenien

Ingmar Nevus: Därför tvingades Putins vän bort från makten

En vän till Putin tvingas avgå efter protester. Det låter som ännu en postsovjetisk färgrevolution i ukrainsk stil. Ändå är det för tidigt att se händelserna i Armenien som en del i konflikten mellan Ryssland och väst.
Läs mer om Armenien, Putin och Ryssland.

Bildspecial: Demonstrationer i Armenien

Armeniens nytillträdde premiärminister Serzj Sargsian avgår. På söndagen samlades över 160.000 personer till demonstrationer mot Sargsian och under dagen har protesterna fortsatt. Se DN:s bilder från Jerevan.
Unga människor ut i protest i Armenien
I Armenien lämnar unga människor sina universitet och går ut på gatan i protest mot sittande presidenten. DN är på plats i Jerevan.
Läs mer om Armenien och Jerevan.
Fortsatta protester i Armenien
Utrikes. Bilder på hundratals uniformklädda militärer som anslutit sig till protester i Armenien under måndagen har upprört landets försvarsdepartement, som lovar att straffa de soldater som protesterar mot regeringen.
Läs mer om Armenien.

Fortsatta protester i Armenien

Läs mer om Armenien.
Armenisk oppositionsledare gripen
Den armeniska oppositionsledaren Nikol Pasjinjan greps på söndagen efter att ha hållit ett möte med premiärminister Serzj Sargsian. Situationen i Armenien blir hela tiden spändare.
Uppgift: Oppositionsledare gripen i Armenien
Armenisk polis har gripit oppositionsledaren Nikol Pashinian, enligt en oppositionell parlamentsledamot.
Läs mer om Armenien och Nikol Pashinian.
Nya protester i Armenien
Protesterna mot att Armeniens parlament har utsett den förre presidenten Serzj Sargsian till ny premiärminister fortsätter. Oppositionen beskriver det hela som en maktkupp.
Läs mer om Armenien och Serzj Sargsian.
Nya protester i Armenien
Läs mer om Armenien.
Kaos i Armenien: En statskupp
Läs mer om Armenien.
Sarkassian ny president i Armenien
Ledamöterna i Armeniens parlament har valt 64-årige Armen Sarkassian till ny president. Sarkassian har bland annat varit landets ambassadör i Storbritannien.
Sarkassian ny president i Armenien
Läs mer om Armenien.
Lewandowski dubbelt historisk efter succn
Robert Lewandowski är historisk.Anfallaren stod för ett hattrick i Polens 6-1-seger mot Armenien och tog över tronen som landets främsta målskytt i landslagssammanhang någonsin.Se målen längst ner i artikeln
Läs mer om Armenien.
Sverige vidare i VM– kvalet: Riktigt skönt
Sverige är klart för fortsatt spel i VM-kvalet i basket.Blågult körde över Armenien i Uppsala, 93–70 (56–32), och kan fortsätta att hoppas på en plats i slutspelet i Kina 2019.–Riktigt skönt, säger Spanienproffset Marcus Eriksson.
Läs mer om Armenien, Kina, Uppsala och VM-kvalet.
VM-kvalrysaren: Skönt att ha avgörandet på hemmaplan
Sverige kan säkra avancemang i VM-kvalet i basket om man vinner veckans två avslutande möten i förkvalet. – Det känns bra att vi har avgörandet på hemmaplan, säger forwarden Viktor Gaddefors inför kvällens möte med Armenien i Uppsala.
Läs mer om Armenien, Uppsala och VM-kvalet.
Supertalangen debuterade i storsegern i VM-kvalet
Sead Haksabanovic är nu definitivt förlorad för svensk landslagsfotboll.Halmstads supertalang debuterade när Montenegro krossade Armenien i VM-kvalet – efter Stevan Jovetics hattrick.
Läs mer om Armenien, Montenegro och VM-kvalet.
Styrande partiet ser ut att vinna i Armenien
Armeniens styrande parti ser ut att vinna parlamentsvalet, enligt officiella resultat.
Läs mer om Armenien.
Mormors dagbok födde debutroman om folkmord
När Anny Romand hittade ett litet häfte med 100 år gamla dagboksanteckningar visste hon plötsligt hur hon skulle skriva sin berättelse. Resultatet blev debutboken Min mormor från Armenien, om hur hennes mormor överlevde ett folkmord.
Läs mer om Armenien och Min.
Forna sovjetrepubliker i tullavtal
Rysslands president Vladimir Putin och hans kolleger i Kirgizistan, Kazakstan och Armenien har skrivit under ett tullavtal inom ramen för Eurasiska ekonomiska unionen (EAEU) vid ett toppmöte i S:t Petersburg.