Arne lernhag

Kommunalrådet väljer att lämna – efter 20 år

Kommunstyrelsens ordförande på Öckerö lämnar kommunpolitiken.Moderaten Arne Lernhag väljer att inte kandidera i det kommande valet.– Det stämmer, jag lämnar efter den här mandatperioden. Det är dags nu. Men jag ska stanna kvar som politiker i regionen, säger han.
Läs mer om Öckerö.

Konkurrensverket avslutar utredning av Öckerö

Konkurrensverket har valt att sluta utreda Öckerö kommuns anlitande av ett bolag vars ägare är tennispartner till kommunstyrelsens ordförande Arne Lernhag.Beslutet ska inte ses som ett ställningstagande i frågan om kommunen gjort rätt eller fel i miljonaffären, enligt Konkurrensverket.
Tennispartner fick miljon- uppdrag – nu utreds jäv
Kommunstyrelsens ordförande på Öckerö Arne Lernhag (M) var med och röstade igenom ett miljonavtal till sin tennispartner, utan vare sig dokumentation eller upphandling.Konkurrensverket väljer nu att titta närmare på fallet för att utreda om det förekommit jäv.– Det finns en del aspekter som vi tycker är intressanta och vill titta närmare på, säger Martin Bäckström, funktionsansvarig på Konkurrensverket.
Kommuntoppens tennis- partner får miljonuppdrag
Miljonuppdraget att fixa Öckerö kommuns färjetrafik gick till kommunstyrelsens ordförandes mångårige tennispartner.Utan upphandling och utan skriftligt avtal.Ordföranden Arne Lernhag (M) röstade själv igenom uppdraget.– Jag är inte jävig bara för att jag är bekant med en person, inte ens om jag spelar tennis med honom, säger Lernhag.
Läs mer om Lernhag och Öckerö.

Har alltid vägrat prideflagga – nu ändrar sig kommunen

Öckerö kommun har vägrat att hissa regnbågsflaggan under alla år – nu byter de linje totalt.Efter att en ny flaggpolicy införts står det klart att det kommer vaja annat än den svenska flaggan på Öckerö, skriver SVT Nyheter Väst.–Det har varit en diskussion under flera år, säger kommunstyrelsens ordförande Arne Lernhag, M.
Läs mer om Arne Lernhag och Öckerö.
Kommuncheferna fick sparken – får lön i 5 år
De senaste tre åren har Öckerö kommun köpt ut fem höga chefer för drygt 5,1 skattemiljoner. De före detta cheferna blir tillsammans arbetsbefriade med full lön i fem år och sju månader. Sist ut var samhällsbyggnadschefen Robert Svensson som förra månaden fick lämna sitt jobb med omedelbar verkan och en fallskärm värd 1,3 miljoner. Han sparkades även från sitt tidigare jobb som förvaltningschef i Marks kommun. – Det är inget konstigt med det. Så ser det ut i hela Sverige, hävdar kommunalrådet Arne Lernhag, 60, (M).