Art

Riksdagstjänsteman sparkas från uppdrag

En riksdagstjänsteman i Centerpartiet och framträdande debattör har sparkats från ett tungt uppdrag efter sexanklagelser i kölvattnet av metoo-upproret.– Det rörde sig om en händelse som var av en sådan art att vi inte kunde ha kvar den här medlemmen, säger en talesperson för partiet.
Läs mer om Centerpartiet.

Riksdagstjänsteman får sparken efter Metooo

En riksdagstjänsteman i Centerpartiet och framträdande debattör har sparkats från ett tungt uppdrag efter sexanklagelser i kölvattnet av metoo-upproret.– Det rörde sig om en händelse som var av en sådan art att vi inte kunde ha kvar den här medlemmen, säger en talesperson för partiet.
Läs mer om Centerpartiet och Metooo.
TV3 avslutar samarbetet med profilen – efter anklagelserna
TV3 avslutar samarbetet med en profil på kanalen – efter anklagelserna mot person, skriver Aftonbladet.Profilen utreds för oacceptabelt beteende – och får inte längre vara kvar på TV3.– Uppgifterna är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig för MTG till tidningen.

TV3 bryter samarbete med programledare

DN har tidigare avslöjat att en TV3-profil utreds för oacceptabelt beteende. Och nu bryter MTG allt samarbete med programledaren. – Uppgifterna är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG, till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Jessica Sjöberg och MTG.
Lisa Magnusson: Muslimer är inte en annan art
Det finns 1,2 miljarder muslimer i världen. Det enda de har gemensamt är namnet. Vissa muslimer tror inte ens på gud.
Jag var tvungen att lägga till detaljer hela tiden
Första gången Karin Henriksson skrev om Donald Trump i SvD var 1988. Då handlade det om hans bästsäljare The art of the deal. Sedan dess har det blivit många artiklar – och nu en bok.
Glödheta konstnären Anne Imhof om sina hyllade verk
Tyskan Anne Imhof är hett eftertraktad i konstvärlden, sedan hon i maj vann Guldlejonet på Venedigbiennalen. I helgen mottog hon Absolut art award i Stockholm och DN fick en exklusiv intervju.
Misstänkt händelse – stora avspärrningar i park
Polisen har spärrat av ett större område i Fælledparken i Köpenhamn.Orsaken är en misstänkt händelse - enligt polisen rör det sig om ett misstänkt våldsbrott av någon art.Man har även gått ut med ett signalement på en misstänkt gärningsman.
Man svårt skadad efter skott från polis
Polisen har skottskadat en man i Malmö. Mannen gick till angrepp mot en polispatrull vid ett ingripande, enligt Skånepolisen. Angreppet är av sådan art att polismännen avlossar verkanseld mot mannen, skriver polisen.
Läs mer om Malmö och Skånepolisen.
Snöleoparden inte längre utrotningshotad
Snöleoparden räknas inte längre som en utrotningshotad art utan som en sårbar, enligt den Internationella naturvårdsunionen (IUCN), skriver BBC.
Läs mer om BBC och Internationella.
Frank Lloyd Wright at 150. Unpacking the archive på Museum of Modern Art, New York
Berömd arkitekt genomlyst. Frank Lloyd Wright firas med storslagen utställning i New York.
Läs mer om Modern Art, Museum och New York.
Björn af Kleen: Sensommaren har fått en apokalyptisk inramning
MIAMI. Senast jag var på South Beach, den ljuvligt dekadenta lilla halvön mittemot Miamis skyskrapor, rådde det skolavslutningsstämning. En lätt bris pepprad av sand och rom drog mellan Art-deco hotellen på Collins avenue. De kurviga neonskyltarna, den rosa skymningen, de karibiska matbananerna. Det var perfekt.
Läs mer om Art-deco, Kleen och South Beach.
Auktionshus nakencensureras av Facebook
Den 25 september håller det omstartade brittiska auktionshuset Fine Art Bourse sin första auktion, Erotic, fetish and queer art. Men Facebook censurerar konstverken som ska auktioneras ut.
Läs mer om Erotic, Facebook och Fine Art Bourse.
Forskare: Vi vet för lite om det som hotar vår existens
Klimatkatastrofer, avancerad artificiell intelligens, en global pandemi, asteroidnedslag, systemkollaps, syntetiska virus och kärnvapenkrig är några av de händelser som kan utrota hela vår art.
Vi människor är i stånd till fantastiska bedrifter och samtidigt så fulla av skit
Det enda vi säkert vet om framtiden att vår art inte kommer att överleva.Det fanns en tid innan organismerna på jorden blev till medvetna varelser och det kommer en tid efter det.Deppigt? Jag skyller melankolin på att semestern är över.
Det här ska du se på Gotland Art Week
På söndag drar Gotland Art Week igång! LEVA BO tipsar om konst- och kulturveckans höjdpunkter från Art Safari till konstnären Marie Plosjös utställning med färgstark och sensuell konst. – Det känns fantastiskt att ställa ut sin konst och att vi konstnärer tillsammans lyckas locka en så stor konstälskande publik, säger hon.
Läs mer om Art Safari och Gotland Art Week.
Våra förfäders historia skrivs om
Neandertalarna och vår egen art separerade från varandra redan för drygt 750.000 år sedan, tidigare än vad flesta trott. Strax efter splittringen var neandertalarna nära att dö ut, men repade sig och blev sedan relativt vanliga i Europa, enligt en ny studie.
Läs mer om Europa.
Sveriges 15 bästa spa – för alla olika smaker
Ta in på ett spa i Sverige för en mysig helg. Höst, vinter, vår eller sommar – en spaweekend är alltid ett ljuvligt sätt att koppla av. I den här guiden tipsar vi om 15 av Sveriges bästa spa – oavsett om ni är ett par, ett kompisgäng, en barnfamilj, ett pensionärspar eller ensam. Vi listar pris och fördelar med span som The Retreat Club i Falkenberg, Selma Spa+ i Sunne, Season Spa på Holiday Club Åre och Kosta Boda Art Hotel. Vilket spa blir din nya favorit?
Open Art 2017 i Örebro
Skandinaviens största konstbiennal har som enda tema att det inte finns något tema – förutom den genomsyrande samarbetsandan. Det är oförglömligt, tycker Jessica Kempe.
Läs mer om Jessica Kempe och Örebro.
Vi blir dummare – men kan ta oss ur återvändsgränden
En del forskare menar att vi genetiskt håller på att tappa intelligens som art. Blir vi allt dummare som individer i takt med att samhället och den bärande tekniken blir intelligentare? Ja, anser Torbjörn Elensky som varnar för att vår samtida narcissism är en återvändsgränd.
Läs mer om Torbjörn Elensky.
Queer British art 1861–1967 på Tate gallery i London
I utställningen Queer British art samlar Tate gallery i London 156 år av sexuellt normbrytande konst. Johan Hilton uppskattar initiativet, men efterlyser fler aha-upplevelser.
Läs mer om London, Queer British och Tate.
Queera krafter med stolt blick
I utställningen Queer British art samlar Tate gallery i London 156 år av sexuellt normbrytande konst. Johan Hilton uppskattar initiativet, men efterlyser fler aha-upplevelser.
Läs mer om London, Queer British och Tate.
Art initiative på Handelshögskolan i samarbete med Moderna museet
Kulturellt kapital. Allvarligt, tungt och underbart på Handels.
Läs mer om Handelshögskolan och Moderna.
Karin Bojs: Vår vagga i Afrika måste snickras om
I decennier har det varit känt att vår egen art Homo sapiens utvecklades i Afrika. Men efter två banbrytande studier i veckan måste både tid och plats för vårt ursprung korrigeras.
Läs mer om Afrika och Homo.