Art

Titta in i art déco-villan

Hem & Trädgård. Hemma hos färgproffset Camilla Hällsten i Östra Vännfors är det högt i tak och på väggarna hittar vi härliga 1920-talstapeter. Här har hon och sambon Joel verkligen tagit ut inredningssvängarna.

Konst ställer frågor om platser i länet

Art inside Out är ett nomadiskt projekt, som dyker upp på olika platser i Halland. Nu har fyra konstnärer tillfälligt slagit läger i Halmstads Konsthall.
Läs mer om Halland och Out.
Microsoft anställer Tomb Raider-chefen Darrell Gallagher
Han har fungerat som studio-boss för Crystal Dynamics sedan 2013 och pysslat med "art direction" för en hel radda av spel innehållande Core Design-hjältinnan Croft, däribland Tomb Raider: Underworld,
Här föds gorillaungen - en viktig födsel för en utrotningshotad art
En gorillaunge har fötts på DC National zoo i Washington DC, USA. Ungen har döpts till Mokey och enligt ansvariga på djurparken är födseln betydelsefull för denna utrotningshotade art som helhet.
Läs mer om Mokey, USA och Washington DC.

Punkig sköldpadda hotas av utrotning

Utrikes. Australiens Mary River-sköldpadda, en art som lever i Maryfloden i sydöstra Queensland i Australien, är ensam i sitt släkte och en av världens mest distinkta reptiler. Dessutom är dess fortlevnad allvarligt hotad.
Läs mer om Australien, Maryfloden och Queensland.
Punkig sköldpadda hotas av utrotning
Australiens Mary River-sköldpadda, en art som lever i Maryfloden i sydöstra Queensland i Australien, är ensam i sitt släkte och en av världens mest distinkta reptiler. Dessutom är dess fortlevnad allvarligt hotad.
Läs mer om Australien, Maryfloden och Queensland.
Sverige är världens svåraste land att få nya vänner i
Hej, Här kommer tre härliga helgtips: Läs: Vår intervju med Isabella Rossellini, som vid 65 år ålder återigen är ansiktet utåt för Lancme. Besök: Market Art Fair på Liljevalchs. Ät på: Nya hamburgarstället Jureskogs. Dansa på: Nya klubben Charles på Birger Jarlsgatan 29. Missa inte: Perfect Guides shop där vi varje vecka samlar redaktionens handplockade favoriter. Läs om de senaste trenderna inom mode, skönhet och design och shoppa produkterna direkt ur artikeln. Trevlig helg!
Slow art på Länsmuseet och två andra kulturtips i helgen
GD Kultur letar bland helgens kulturevenemang. * Slow art-dagen på Länsmuseet, lördag. Slow art day slår ett slag för den långsamma konsten. Länsmuseet har valt ut några verk för besökaren att försjunka i. * "Tanter som törs", lördag.
Läs mer om Länsmuseet, Slow och Tanter.
Tre aktuella konstnärer på Stockholm Art Week
Under pågående Stockholm Art Week visas mängder med konst runt om i stan. DN Stockholm träffade tre av veckans medverkande konstnärer: Alfred Boman, Liva Isakson Lundin och Dina Isæus-Berlin för att prata om konst och stans konstklimat.
Nu står konsten stark i Stockholm
När allting verkar rämna består ändå konsten.Nils Forsberg ser tecken på civilisation på Market Art Fair.
Läs mer om Market Art Fair och Stockholm.
Nu öppnar 2018 års version av konstmässan Supermarket
För sjätte året fylls huvudstaden under en vecka med konst. I centrum för Stockholm art week finns den konstnärsdrivna mässan Supermarket – i år på ny plats men som vanligt är det en myllrande mötesplats för konst och samtal.
Läs mer om Stockholm och Supermarket.
Market är tillbaka på Liljevalchs
En klassisk högkvalitativ byggnad, perfekt för ändamålet. Så beskriver den nytillträdde mässdirektören Carl Sundevall det nyrenoverade Liljevalchs, där årets Market art fair på fredagen öppnar portarna efter två år i andra lokaler.
Läs mer om Carl Sundevall och Market.
World Art Day firas med Uno Fryk i Borlänge
I helgen uppmärksammas Borlängekonstnären Uno Fryk med en minnesutställning på Kulturhuset Svanen i samband med World Art Day - Världens Konstdag.
Lisa Magnusson: Astrid Lindgrens böcker hade aldrig getts ut i dag
Snudd på all barnkultur är glättig numera. Vi måste upprätta en motståndsrörelse som bekräftar barns upplevelser: Det finns elakhet, och meningslös ondska, olycka som inte är av snabbt övergående art.
Förutse roll utifrån egenskaper |
Hur påverkas ett ekosystem av att en eller flera arter dör ut eller att en ny art invaderar och stör det ekologiska systemet? Det är dyrt, tidskrävande och svårt att mäta i naturen vem som äter vem och hur arter påverkas av vad andra äter.
Känslosam återträff med Lennart Nilssons bilder
Under Stockholm Art Week, som kulminerar i konstmässan Market till helgen, är det många gallerier som passar på att bjuda på något extra för de internationella besökare som kommer till stan. På Stene Projects visas några av världens mest kända fotografier.
Läs mer om Market.
Man blir tokig av att inte ha konst i sitt liv på något sätt
Fem frågor till Joanna Sundström, initiativtagare till Stockholm Art Week som pågår 10-15 april.
Per Svensson: Vi går mot värmedöden var vi går
Noshörning för noshörning, art för art, blir naturen alltmer livlös. Mångfalden och skillnaderna raderas ut. Något liknande pågår i kulturen.
Det känns som att jag har fina hästar
Färre men bättre hästar.Håkan Skoglund gjorde ett av sina bästa år som tränare förra året – och nu hoppas han på ett ännu bättre 2018.- Jag tror att jag kommer köra in mer pengar än i fjol, det känns som att jag har fina hästar i år, säger Bergsåkerstränaren som på torsdag tar ut Art Nökkve och Order By Keeper i V75.
Stockholms auktionsverk säljer Fine Art Business
Stockholm Auktionsverk, ett dotterbolag till Lauritz.com, har beslutat att sälja sin avdelning Fine Art Business. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Lauritz.com.
Debatt: Bilbranschen och den tysta revolutionen!
Inom en 5-7 år kommer det hända mer i bilbranschen än vad det har gjort på 50, och förändring är av en art vi aldrig har sett förut. Gillar man utveckling och teknik ska man börja i vår bransch och då på en verkstad.
Vad heter den nästan utrotade arten?
Nutidstest | Noshörningen Sudan var den sista hanen av sin art. Nu har han dött, och artens fortlevnad är akut hotad. Men det var inte det enda som hände i veckan. Har du koll? Testa dig i SvD:s nyhetsquiz.
Gåtan bakom "utomjordisk" mumie löst
Utrikes. Gåtan bakom den lilla mumifierade "utomjordingen" i Atacamaöknen i Chile är löst. "Ata" var varken utomjording eller en okänd art - utan ett foster med mycket sällsynta genetiska missbildningar.
Läs mer om Atacamaöknen och Chile.
Gåtan bakom utomjordisk mumie löst
Gåtan bakom den lilla mumifierade utomjordingen i Atacamaöknen i Chile är löst. Ata var varken utomjording eller en okänd art – utan ett foster med mycket sällsynta genetiska missbildningar.
Läs mer om Atacamaöknen och Chile.
Avesta Art och Karlfeldtsgården spräckte budgeten - Chefen: "Vi måste hitta lösningar"
Högre kostnader för, framför allt Avesta Art och Karlfeldtsgården, än beräknat gjorde att Kultur och Fritidsenheten gick back cirka en miljon förra året.