Asmundtorp två

Tre till sjukhus efter bilkrock

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en olycka på väg 17 i Asmundtorp.Två bilar har krockat och båda fordonen har fått stora skador.– Vägen är helt avstängd, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen.
Läs mer om Asmundtorp.Två och Kim Hild.

Villainbrott i Asmundtorp

Två hus på Österfäladsvägen utanför Asmundtorp utsattes för inbrott på tisdagsförmiddagen.
Kniv- och knarkbrott för två i bil
Polisen stoppade vid 16.20 på torsdagen en bil vid Asmundtorp patrullen tyckte verkade misstänksam. Man fann anledning att göra en husrannsakan i bilen med två män, 20 respektive 19 år gamla.
Läs mer om Asmundtorp.
Luggade hästar polisanmälda
En kvinna i Asmundtorp upptäckte en sommarmorgon att två av hennes hästar stod luggade i sin hage.
Läs mer om Asmundtorp.

Asmundtorp städade av Fram

En match mellan två lag som börjat växa in allt mer i turneringen. Det handlar bara om prestige i denna uppgörelse men vi kan garantera att inget lag tar matchen med en klackspark. Asmundtorp öppnar målskytet genom Magnus Hansson som gör 1-0 med 8,50 kvar att spela av matchens tolv minuter. Fem minuter kvar och matchen står fortfarande och väger. Med 3,24 kvar kan Oliver Oltner ge Asmundtorp ledningen med 2-0.
Läs mer om Asmundtorp, Fram och Oliver Oltner.
Asmundtorp brände två straffar och föll
Arrangörsklubben möter Asmundtorp i sin första gruppmatch och skapar en het chans direkt men bollen lyckas man få över ribban. Det var närmast svårare att missa än att göra mål. Efter två minuter gör Sebastian Classon 1-0 för BBK. BBK pressar på och har tagit över matchen. Asmundtorp har lite svårt att organisera sig ser det ut som. AIF får dock en farlig frispark efter 5 minuter men den tar i BBK:s mur.
Läs mer om Asmundtorp, BBK och Sebastian Classon.
Två inbrott i Asmundtorp
Mellan den sjätte och nionde mars bröt sig en okänd gärningsman in i en villa genom att lyfta ut ett fönster. Klädesplagg, hemelektronik och datorer stals. Den tionde mars skedde ytterligare ett inbrott i Asmundtorp. Denna gång tog sig gärningsmannen in i ett hus genom att bryta upp ytterdörren. Bytet blev en mobiltelefon och smycken.
Läs mer om Asmundtorp.
Larm skrämde tjuvar
På kvällen den sjunde mars tog sig någon eller några in i en villa i Asmundtorp genom att bryta upp ett fönster. Tjuvarna skrämdes enligt polisen av inbrottslarm och väktarutryckning och hann inte få med sig så mycket. Bytet ska ha blivit två klockor. Polisen har lyckats säkra spår på platsen.
Läs mer om Asmundtorp.
Missa inte...
att det börjar dra ihop sig för årets Månskensrunda, en trädgårdsrunda i Nordvästskåne som görs på kvällstid. I Landskronatrakten är det två trädgårdar som deltar: Lena Olssons på Onsjögatan 2 i stan och så ute hos Lisbeth Bogestål och Allan Nielsen på Råga Hörstadsvägen 33, en bit från Asmundtorp. Den 5 oktober klockan 18-21 är trädgårdarna ljuvligt upplysta.
PRO ASMUNDTORP
32 medlemmar hade samlats för en trevlig eftermiddag när PRO inledde hösten med allsångsprogram. Med Sune Hansson vid mikrofonen och Jan Lindberg som spelade dragspel bjöds det på välkända glada sånger med lite vitsar däremellan. Ingemar hade gjort frågesport om årtal som vi äldre varit med om men som minnet ofta sviker oss på. Två som visste var dock Ruth Bengtsson och Britta Olsson som vann presentkort.
Serieledningen försvarades av Asmundtorps IF
Asmundtorp försvarade serieledningen efter ny vinst mot Croatia HBG. I värmen på Asmundtorps IP var det ett hemmalag som verkligen skötte korten rätt försvarsmässigt häromdagen. Med två mål framåt blev det trots allt en klar seger. Segern innebar att Asmundtorp befäster sin serieledning.Croatia som gästade idrottsplatsen var det laget som startade bäst denna dag.
Läs mer om Asmundtorp och Croatia HBG.
Vårsånger i Asmundtorp
Nu på onsdag gästas Häljarps församling av två seniorkörer: Cantus Firmus från Helsingborg och SONORA-kören från Landskrona. De bjuder tillsammans med Häljarpskören på ett vårprogram I vårsolens glans i Asmundtorps kyrka kl. 18.30. Dessutom får man lyssna till 4-händigt orgelspel och några lätta klassiker på klarinett med Hans-Göran Karlsson. Vill man fika innan, 25 kr, serveras detta i församlingssalen från 17.
Trafikolycka vid Asmundtorp
Två personbilar krockade utanför Asmundtorp på torsdagsförmiddagen.
Läs mer om Asmundtorp.
Två fall av dieselstöld
Natten mellan tisdagen och onsdagen stals rejäla mängder diesel på två olika ställen i trakten av Asmundtorp. I det ena fallet var det en odlare som kommit till sin åker på morgonen för att fortsätta arbeta med sin maskin, som han tankat full dagen innan. Maskinens tank rymmer ungefär 300 liter diesel.Han lade också märke till ett par mörkklädda män som stod på vägen en bit därifrån.
Läs mer om Asmundtorp.
Krock utanför Asmundtorp
Vid 17-tiden på måndagen fick SOS Alarm rapporter om att två personbilar krockat utanför Asmundtorp.Enligt de första uppgifterna ska olyckan ha skett i rondellen som sammanlänkar väg 110 och väg 17.En person fördes till sjukhuset i Lund.
Villainbrott i Asmundtorp
En villa på Klarinettstigen i Asmundtorp drabbades på torsdagsförmiddagen av inbrott. Tjuven eller tjuvarna tog sig in genom att krossa en ruta till altandörren och letade därefter igenom huset. Två kameror och en dator försvann.
Läs mer om Asmundtorp och Klarinettstigen.
Två gripna med stulna kläder i bilen
I samband med att polisen kontrollerade en bil i Asmundtorp klockan 5 på onsdagsmorgonen påträffades flera plastsäckar med kläder i bilen. De två männen i bilen, en 21-åring och en 24-åring, greps som misstänkta för häleri alternativt stöld. Kläderna kommer troligen från en klädinsamling. De båda anhölls senare.
Läs mer om Asmundtorp.
Vinnarna i karnevalstävlingen
Vinnarna i Landskrona Postens karnevalstävling är utsedda.I barntävlingen deltog 121 tävlande. Ville Svensson från Asmundtorp kammar hem förstapriset, en sparkcykel. Viktor Thelin från Glumslöv och Oskar Josefsson från Allerum vinner vars två biobiljetter.I vuxentävlingen deltog 72 tävlande. Bengt-Arne Wehagen från Landskrona vinner en matkasse från Citygross värd 500 kronor.
Två bilar i krock
Strax före klockan 14 larmades räddningstjänsten om att två bilar krockat på Eslövsvägen utanför Asmundtorp.Räddningstjänst är på väg till platsen.
92-åring bestulen av falska rörmokare
När den 92-åriga kvinnan rensade rabatter utanför sin bostad i Asmundtorp kom två personer gående längs gatan. De började prata med henne och ville komma in för att se om hon hade en vattenläcka i köket.
Läs mer om Asmundtorp.
Asmundtorp lockar elever över gränsen
I två av byarna märks nu en tydlig effekt av att det fria skolvalet gäller också över kommungränserna. Särskilt positiv är utvecklingen i år för Asmundtorps skola, som liksom Västervång riskerar att inte kunna ta emot alla. Antalet förstahandsval till hösten i sjuan har ökat från 29 till 41 sedan förra hösten. Till detta kommer 9 elever från Svalövs kommun – de flesta från grannbyn Billeberga.
Läs mer om Billeberga och Västervång.
Hundägare anmäls för trakasserande hundar
En hundägare i sydvästra Asmundtorp har polisanmälts för att inte ha uppsyn över sina två hundar. Anmälaren menar att hundarna springer vind för våg och trakasserar förbipasserande och närboende. Enligt anmälan ska hundarna inte ha bitit någon, men eftersom de är stora och skäller ska människor ha blivit rädda.
Läs mer om Asmundtorp.
Fem bostadsinbrott under onsdagen
Under onsdagen anmäldes fem bostadsinbrott i nordvästra Skåne. Alla gäller inbrott i villor. Det är två villor i Åstorp (Nygatan och Wrams Gunnarstorpsvägen), en i Ödåkra (Björkavägen), en i Asmundtorp (Råga Hörstadsvägen) och en i Tågarp (Härslövsvägen) som har haft påhälsning av tjuvar. I hela Skåne rapporterades 21 inbrott under dagen.
Kattungar anmälda stulna
En familj i Asmundtorp har polisanmält att någon stulit två av deras åtta veckor gamla kattungar. Stölden ska enligt polisanmälan inträffat under söndagen. Mannen i familjen uppger att kattungarna försvann när de var ute på en gård medan han stod och diskade. Enligt anmälan har familjen tidigare blivit av med kattungar på samma sätt.
Läs mer om Asmundtorp.
Två inbrott i Asmundtorp
Under måndagskvällen gjorde tjuvar inbrott i två villor på Södra Rönnebergavägen respektive Gårdsvägen i Asmundtorp.Det är oklart vad som stulits. Vid båda inbrotten tog sig tjuvarna in genom att bryta upp fönster. Vid det andra inbrottet såg en granne en maskerad man lämna huset. Grannen larmade polisen. Men trots ett större polispådrag kunde ingen gripas.