Assange

Vita huset erbjöds rentvå Ryssland

Kongressrepublikanen Dana Rohrabacher erbjöd att tala om för Vita huset vem som försåg Wikileaks med hackad information från Hillary Clintons kampanj. I utbyte skulle USA släppa utredningen mot Julian Assange.
Läs mer om Julian Assange, Ryssland, USA och Vita.

Pamela Andersons heta kärleksliv – har flera män

Den förre detta Baywatch-stjärnan Pamela Anderson har inte enbart en man vid sin sida – utan fler.Förutom två franska hunkar så ska Anderson ha en flört med den omskrivna Julian Assange, skriver tidingen Radar Online.Pam kan inte bestämma vilken kille hon gillar bäst, därför dejtar hon alla, säger en bekant till tidningen.
Ecuador: London letar utväg om Assange
Storbritannien är intresserat av att hitta en lösning i fallet Julian Assange, säger Ecuadors utrikesminister Mara Fernanda Espinosa.
Julian Assanges tal i London ställs in
LONDON. Fem år har gått sedan Julian Assange ansökte om politisk asyl på Ecuadors ambassad i London. Där han sedermera blev kvar.I dag skulle han hålla ett tal från balkongen – men det har nu ställts in.
Läs mer om Julian Assange och London.

Pamela Andersons kärleksbrev till Assange

Skådespelaren Pamela Anderson har på sin hemsida skrivit ett kärleksbrev till Julian Assange.I dag är det fem år sedan Assange sökte politisk asyl på Ecuadors ambassad i England.Pamela Anderson skriver att Assange borde slippa vara instängd i ett rum efter att Sverige lagt ned åtalet om våldtäkt mot honom.Mitt hjärta är med Julian skriver skådespelaren i sitt brev.
Erik Helmerson: Ett porträtt värdigt Assange
Filmen Risk blir ett porträtt av en man som gjort en hel del gott men som samtidigt är en bekräftelseknarkare som går över lik för att själv alltid hamna i uppmärksamhetens centrum.
Läs mer om Assange.
Laura Poitras: Julian Assange krävde att scenen skulle plockas bort men jag vägrade
Efter den Oscarsbelönade Snowdendokumentären Citizenfour vänder Laura Poitras blicken mot Julian Assange. Risk är ett ambivalent dokumentärt porträtt av den kontroversiella Wikileaksgrundaren.
Assange – hjälte eller arrogant manipulatör?
Filmaren Laura Poitras följer under flera år Wikileaks frontfigur Julian Assange. Men ju längre projektet pågår desto mer börjar hon tvivla på hans motiv.
Läs mer om Julian Assange.
Laura Poitras: Risk
Man med storhetsvansinne avslöjar sig själv. Hynek Pallas om Risk, en dokumentär kring Julian Assange.
Läs mer om Julian Assange och Risk.
Moreno: Assange kan bo kvar
Ecuadors nye president Lenn Moreno kritiserar Wikileaksgrundaren Julian Assange, men lovar att han får fortsätta gömma sig på landets ambassad i London.
Ecuadors nye president varnar Assange
Ecuadors nye president Lenn Moreno varnar Wikileaksgrundaren Julian Assange: Lägg dig inte i landets politik.
Nye presidenten varnar Assange
Ecuadors nye president Lenn Moreno varnar Wikileaksgrundaren Julian Assange: Lägg dig inte i landets politik.
Så lever Assange inne på ambassaden
London. I fem år har Julian Assange befunnit sig inne på Ecuadors ambassad. Men hur ser Wikileaks-grundarens liv ut i byggnaden i centrala London?
Läs mer om Assange, Julian Assange och London.
Vakt vid ambassaden: Assange är fortfarande med oss
London. Dagen efter att den svenska utredningen om en misstänkt våldtäkt av Julian Assange lades ned, var lugnet tillbaka utanför Ecuadors ambassad i London. Wikileaks-grundaren är själv kvar på ambassaden, men det svenska beslutet skulle kunna göra det möjligt för honom att i framtiden lämna ambassaden.
Läs mer om Julian Assange och London.
Jag tror han kommer att bli kvar här
På plats utanför Ecuadors ambassad befinner sig ett stort presspådrag på fredagen, efter att den svenska överåklagaren beslutat att lägga ner utredningen om våldtäkt mot Assange. Flera av de förbipasserande som DN pratar med är förvånade över beslutet.
Läs mer om Assange.
Assange: Förlåter inte och glömmer inte
Sju år utan åtal medan mina barn växte upp utan mig. Det är något jag inte kan förlåta, sa Julian Assange när han klev ut på balkongen på Ecuadors ambassad. På fredagen kom beskedet att våldtäktsutredningen läggs ner, men om han lämnar ambassaden i London riskerar han att gripas av brittisk polis för andra brott.
Läs mer om Julian Assange och London.
Brottsmisstankar och utlämningar – så fungerar det
Även efter att förundersökningen mot Julian Assange i Sverige har lagts ner är han fortfarande misstänkt för brott i både Storbritannien och USA. Han håller sig tillsvidare på Ecuadors ambassad i London, där han inte kan gripas eller bli utlämnad.
Assange om Sverige: Inte förväntat av en civiliserad stat
Så här beter sig inte civiliserade länder, säger Julian Assange om Sverige och EU. På balkongen utanför Ecuadors ambassad lovar han att det här bara är början på kriget.
Läs mer om Julian Assange och Sverige.
Svenska åklagarna: FBI kontaktade oss om Assange
En person som sade sig företräda amerikanska FBI kontaktade i mars de svenska åklagarna i Assange-fallet. Enligt överåklagare Marianne Ny var kontakten oviktig för utredningen, och mejlen har raderats.