Audi

Suvar ökar kraftigt i Europa – Volvo XC60 säljer överlägset bäst

För första gången någonsin är suvmodeller som Volvo XC60, Audi Q5 och BMW X3 mer populära i Europa än dess sedan- och kombi-syskon. Och bäst av alla säljer XC60.

BMW:s nya modellnamn hintar om kommande elsuvar

BMW har registrerat en mängd nya modellnamn som tyder på att vi snart kan få se flera eldrivna suvar. Med tanke på hur mycket suv-försäljningen ökar är det inte så underligt att BMW planerar att lansera nya suv-modeller med eldrift. Hyundai Kona och Kia Niro är båda på väg med eldrift, Tesla Model X säljer bra och både Audi, Jaguar och Mercedes ska snart lansera eldrivna konkurrenter. Idag finns bara två modeller i BMW:s i-serie, som består av elbilar och laddhybrider. Men snart kan det bli fler. BMW har nämligen registrerat namnen iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 och iX9, skriver Autocar. BMW har
Audis syntetiska e-diesel ska ge nästan helt koldioxidneutral körning
En av biltillverkarna som är fast beslutna om att dieselbilarna har en framtid är Audi. Utvecklingschefen Peter Mertens, som lockades över från Volvo, har gjort klart att Audi tror på diesel. Ett tecken på det, och på att dieseln kanske har utvecklingspotential kvar, är att Audi sedan några år satsar på förnybar och syntetiskt framställd så kallad e-diesel. En ny anläggning i Schweiz ska framställa 400.000 liter e-diesel per år med hjälp av vattenkraft, med start nästa år. Enligt Audi kan e-dieseln användas för att dieselbilar ska kunna köras nästan koldioxidneutralt.
Läs mer om Audi, Schweiz och Volvo.
Duell: Dunderklumpar siktar på förmånsförare
SvD TJÄNSTEBIL | Audi och Volvo är populära tjänstebilsmärken. Vi låter de kompakta suv-modellerna Q5 och XC60 drabba samman i en duell. Det är dyra bilar, men ekonomin för företaget är trots det inte helt avskräckande.
Läs mer om Volvo.

Audi återkallar i Europa efter höga utsläpp

Audi återkallar cirka 5 000 dieselbilar.Biltillverkaren behöver åtgärda en mjukvara efter för höga utsläpp av kväveoxid, rapporterar Reuters.
Läs mer om Europa.
Audi RS 4 Avant – Pris klar på nya superfamiljebilen
Nya Audi RS 4 Avant bjuder på 450 hk och 600 Nm. 0-100 km/h går på 4,1 sekunder. Men smakar det så kostar det.
Läs mer om Avant.
Här är nya Audi A7 Sportback
Nu visar Audi upp sin nya A7 Sportback.Med linjer som går i det kantigare designspråket är den full av avancerad teknik som vi sett i storasyskonet A8.
Läs mer om Audi och Audi A7 Sportback.
Audi A7 55 TFSI Sportback – andra generationen är här – fakta, bilder och svenskt pris
Bilmodeller brukar alltid växa något vid generationsskiften, men nya Audi A7 Sportback är faktiskt något kortare än sin föregångare. Nya A7:an mäter 4.969 millimeter på längden (- 14 mm), har ett axelavstånd på 2.926 millimeter (+ 13 mm), är 1.908 bred (+ 3 mm) och 1.422 millimeter hög (+ 2 mm). Tekniskt bygger nya Audi A7 55 TFSI Sportback på Audis MLB-plattform och därmed får vi en även inblick i vad nya generationen Audi A6 kommer att innehålla. Interiörmässigt är det lätt att känna igen släktskapet med nya generationen Audi A8, som presenterades i somras. A8:an 
Test: Volkswagen T-Roc sitter fast i vägen
TANNIS. Volkswagens egen variant av Audi Q2.En VW Polo eller Golf fast lite högre och lite tuffare.En mindre Tiguan.Kärt barn har hos Volkswagen namnet T-Roc.
När elen tar slut falnar den gröna glorian
En plug-in-hybrid som Audi A3 e-tron kan vara ett nog så attraktivt alternativ för stadskörning. Men det är knappast det bästa valet för en bilsemestrande miljövän som måste jaga elstolpar - som dessutom inte alltid fungerar.
Läs mer om Audi A3.
4 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Bilsalongen i Genève är ett knappt halvår bort men nu testkörs flera av de modeller som ska premiärvisas där. Bland annat är Audi ute på ett intensivt testuppdrag med flera av sina kommande modeller.Här avslöjar vår spionfotograf en liten del av allt det som är på gång inför modellåren 2018 och 2019.
Läs mer om Audi.
Audi har avslöjat 3 intressanta detaljer om nya elsuven e-tron – och ger en tydlig hint till Tesla
Audis elbilar börjar närma sig produktion. Det har tagit många år från att de första ryktena om de kommande elsuvarna började dyka upp men sent 2018 är det premiärdags för Audi e-tron. Den slankare coupversionen e-tron Sportback följer senare. Båda modellerna hamnar mellan Q5 och Q7 storleksmässigt och interiören kommer inspireras av nya A8. Nu har amerikanska Car and Driver skrivit om nya tekniska detaljer om bilarna. Uppgifterna kommer från intervjuer med utvecklingschefen Peter Mertens, som tidigare jobbade på Volvo, och Siegfried Pint, teknisk chef för drivlineutveckling. Flera batteristorlekar Precis so
Test: Nya Gran Turismo Sport är sensationellt bra
Här kör jag en racepreparerad Audi R8 på Nürburgring.Det känns i magen.Tack vare VR-tekniken är det som att jag verkligen kör bilen på racerbanan.
Internt krig mellan Porsche och Audi efter skandalen
Ett internt krig inom VW-gruppen har blossat upp i spåren av dieselskandalen.Porsche kräver Audi på närmare två miljarder kronor i skadestånd för den manipulerade trelitersdieseln som de köpt från sitt syskonmärke.
Läs mer om Audi, Porsche och VW-gruppen.
6 hemliga bilar – som du inte borde få se än
BMW jagar premiumettan Mercedes med flera nya modeller. Några av dem har fångats av vår spionfotograf som också fångat en värsting från Audi och tagit den allra, allra första bilden på Porsche Mission E.Här är sex spännande modeller som biltillverkarna vill hålla hemliga.
Läs mer om Audi och Porsche Mission E.Här.
Test: Audi A8 – en lyxbil med mycket framtidsteknik
TANNIS. Nya Audi A8 är lyxbilen som har allt.Till och med en del som inte är tillåtet än.Men du kan få inbyggd fotmassage i baksätet.
Här är Audis första elektriska racerbil!
Under de tre första säsongerna har Audi hållit sig i bakgrunden till sin Formel E-partner ABT. Nu blir det ändring på det. För någon vecka sedan köpte man ABT Sportsline-stallet. Och nu presenterar man den första racerbilen under eget namn. Audi blir därmed den första tyska biltillverkaren som kliver in i det helelektriska världsmästerskapet. Det nya stallet får namnet Audi Sport ABT Schaeffler. Vår första elektriska formelracer är ett förebud om den produktoffensiv inom elfordon som vi tänker ringa in med Audi e-tron under 2018, säger Peter Mertens, styrelseledamot hos Audi. Den nya racerbile
Heico trimmar Volvo XC60 och lägger till V8-ljud med Selected Sound
Nya generationen Volvo XC60 har knappt hunnit rulla ut till handlarna, men tyska tunern Heico Sportiv har redan en uppgradering redo för suvmodellen. De som vill göra sin Volvo XC60 mera personlig och kraftfull har en hel del att välja mellan hos Heico. Det finns trimsatser till D5 och T8 som höjer toppeffekten till 258 hk (190 kW) respektive 427 hk (314 kW). Som förut kommer trimningen med en garanti som gäller i 60 månader eller 15.000 mil. Saknar med motormuller från den gamla goda tiden erbjuder Heico sitt sportavgassystem Selected Sound, med inbyggda högtalare. Ett system liknande det som vissa andra biltillverkare (läs: Audi) använ
Polisjakt efter Audirån mot familj i Djursholm
En familj i Djursholm i Danderyd rånades på en svart Audi under lördagseftermiddagen.– De hotade med ett tillhygge, säger Eva Nilsson vid StockholmspolisenEtt stort polispådrag, med hundpatruller och helikopter, jagar de misstänkta, som flydde i bilen som de hade lagt beslag på.
Stöldkupp mot Elgiganten – Audi anträffad
Eljätten Elgiganten i Upplands Väsby utsattes under natten mot fredagen för en fräck stöldkupp.– Det var tre Audibilar. En av dem körde rakt in i butiken, säger Sven-Erik Olosson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Tanken svindlar – är det ingen som har händerna på ratten i framtiden?
Frankfurt. Mercedes GLC med vätgas och batterier är den smartaste elbilen. Isabella från Borqward den fräckaste konceptbilen. Audi Aicon den mest vågade framtidsbilen – ingen ratt, inga pedaler. En rullande lyxlimo för gräddan.
Läs mer om Borqward.
19/2017: Nya Tesla Model 3 provkörd
Vi provkör nya Tesla Model 3. Ny dieselskandal som Volvo vägrar kommentera. Tre fyrdörrarscouper i test: VW Arteon mot Audi A5 och Opel Insignia. Detta och mycket mer i auto motor & sport 19/2017.
Audis visar ny framtidsbil utan ratt
Modellen Aicon ger oss en fingervisning om vad Audi har för framtidsplaner.Elbilen ska kunna köra hela 80 mil mellan laddningarna – på egen hand.Ja, den har inte ens ratt eller pedaler.
Läs mer om Audi.
Här är Audis nya supervassa familjebil
Nu visar Audi sin supervassa familjebil RS4 Avant.Med 450 hästkrafter hinner du garanterat hämta barnen på förskolan.
Läs mer om Audi.
Audi RS 4 Avant – legendariska sportkombin tillbaka med V6 biturbo
Då säger Audi farväl till sugmotor-V8:an och lämnar över stafettpinnen till 2,9-liters TFSI V6 biturbo. Den nya drivlinan debuterade i Audi RS 5 Coup som presenterades i våras och nu är det dags för samma teknik i nya generationen Audi RS 4 Avant. Den klassiska sportkombin har sina historiska rötter i legenden Audi RS2 Avant, som byggdes i Zuffenhausen i samarbete med Porsche under ett drygt år (mars 1994 till juli 1995). Endast 2.891 bilar byggdes och de är samlarbilar idag. Den modellen följdes sedan av Audi RS4 Avant quattro (B5) 1991-2001. Audi RS 4 Avant är vår RS-ikon med en oförglömlig historia, säger