Audi

Polisjakt efter Audirån mot familj i Djursholm

En familj i Djursholm i Danderyd rånades på en svart Audi under lördagseftermiddagen.– De hotade med ett tillhygge, säger Eva Nilsson vid StockholmspolisenEtt stort polispådrag, med hundpatruller och helikopter, jagar de misstänkta, som flydde i bilen som de hade lagt beslag på.

Stöldkupp mot Elgiganten – Audi anträffad

Eljätten Elgiganten i Upplands Väsby utsattes under natten mot fredagen för en fräck stöldkupp.– Det var tre Audibilar. En av dem körde rakt in i butiken, säger Sven-Erik Olosson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Tanken svindlar – är det ingen som har händerna på ratten i framtiden?
Frankfurt. Mercedes GLC med vätgas och batterier är den smartaste elbilen. Isabella från Borqward den fräckaste konceptbilen. Audi Aicon den mest vågade framtidsbilen – ingen ratt, inga pedaler. En rullande lyxlimo för gräddan.
Läs mer om Borqward.
19/2017: Nya Tesla Model 3 provkörd
Vi provkör nya Tesla Model 3. Ny dieselskandal som Volvo vägrar kommentera. Tre fyrdörrarscouper i test: VW Arteon mot Audi A5 och Opel Insignia. Detta och mycket mer i auto motor & sport 19/2017.

Audis visar ny framtidsbil utan ratt

Modellen Aicon ger oss en fingervisning om vad Audi har för framtidsplaner.Elbilen ska kunna köra hela 80 mil mellan laddningarna – på egen hand.Ja, den har inte ens ratt eller pedaler.
Läs mer om Audi.
Här är Audis nya supervassa familjebil
Nu visar Audi sin supervassa familjebil RS4 Avant.Med 450 hästkrafter hinner du garanterat hämta barnen på förskolan.
Läs mer om Audi.
Audi RS 4 Avant – legendariska sportkombin tillbaka med V6 biturbo
Då säger Audi farväl till sugmotor-V8:an och lämnar över stafettpinnen till 2,9-liters TFSI V6 biturbo. Den nya drivlinan debuterade i Audi RS 5 Coup som presenterades i våras och nu är det dags för samma teknik i nya generationen Audi RS 4 Avant. Den klassiska sportkombin har sina historiska rötter i legenden Audi RS2 Avant, som byggdes i Zuffenhausen i samarbete med Porsche under ett drygt år (mars 1994 till juli 1995). Endast 2.891 bilar byggdes och de är samlarbilar idag. Den modellen följdes sedan av Audi RS4 Avant quattro (B5) 1991-2001. Audi RS 4 Avant är vår RS-ikon med en oförglömlig historia, säger
6 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Mercedes storsatsar med flera nya bilar under de kommande åren. Bland annat ska kompaktklassen och suvarna blir fler. Och de här bilarna är ute på testvägar runtom i Europa.Vår spionfotograf har också avslöjat Skodas nya Fabia, BMW:s nya 1-serie och världens kanske snabbaste familjebil: Audi RS4 Avant.
Läs mer om Europa.Vår och Fabia.
6 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Mercedes storsatsar med flera nya bilar under de kommande åren. Bland annat ska kompaktklassen och suvarna blir fler. Och de här bilarna är ute på testvägar runtom i Europa.Vår spionfotograf har också avslöjat Skodas nya Fabia, BMW:s nya 1-serie och världens kanske snabbaste familjebil: Audi RS4 Avant.
Läs mer om Europa.Vår och Fabia.
Titta – bilen kör helt själv!
Den stora Audi A8-bilen rullar fram på Autobahn 52 mellan Düsseldorf och Essen i Tyskland. Föraren Simon Ulbrich har händerna i knät och tittar på teve.
BMW skruvar upp takten för elbilarna – men ger inte upp vätgastekniken
Det har funnits en del frågetecken kring hur BMW ska följa upp satsningarna på elbilar och hybrider. BMW var tidigt ute med modellerna i3 och i8 och nu gäller det att inte ge upp satsningen. Det tyckte i alla fall BMW:s fackliga representant Manfred Schoch, som var tydlig med att det vore skadligt för hela företaget att inte investera i elbilar. Nu kommer nya besked från BMW. Målet: Köra om Audi och BMW Låt mig vara tydlig med en sak: när det gäller e-mobilitet ska BMW vara ledande i premiumsegmentet, sa Harald Krüger, styrelseordförande i BMW, inför öppnandet av bilsalongen i Frankfurt. Enligt honom ska BMW erbj
19/2017: Nya Tesla Model 3 provkörd
Vi provkör nya Tesla Model 3. Ny dieselskandal som Volvo vägrar kommentera. Tre fyrdörrarscouper i test: VW Arteon mot Audi A5 och Opel Insignia. Detta och mycket mer i auto motor & sport 19/2017.
Inbrottstjuv misshandlade man – flydde i svart Audi
En inbrottstjuv blev tagen på bar gärning av husägaren i Saltsjöbaden.Då går tjuven till attack – och slår mannen innan han avviker i en svart Audi.– Han blev misshandlad med knytnävsslag, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Kör du Range Rover, Audi Q7 eller Volvo XC90? Dags att sätta betyg!
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo XC90, Audi Q7 eller Range Rover Sport i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl. Ta mig till begagnatdatabasen – här ska sättas betyg!
Rån mot juvelerare – polisen jagar vit kombi
Rånare har slagit till mot en juvelerare i Saltsjöbaden, uppger polisen.Förövarna lämnade sedan platsen i ett i en vit kombi – en Audi A6 – efter att ha lastat in sopsäckar. Samtliga rånare var klädda i blå sportjackor med gröna och gula detaljer.Nu ska flyktbilen ha hittats – med skotthål i en ruta.
Läs mer om Audi A6 och Saltsjöbaden.
Flera biltillverkare misslyckas totalt i dieseltest – Volvo ligger illa till
Det senaste utsläppstestet från tyska ADAC är ingen rolig läsning för den som trodde alla nya dieselbilar var rena. Trots att bilarna klarar Euro 6-kraven spyr många av dem ut farliga kväveoxider. De tyska biltillverkarna lyckas allra bäst i testet. BMW- och Minikoncernen, Volkswagengruppen (med Audi, Seat och Skoda) och Mercedes hamnar högst upp med bara marginella skillnader. Men Volvos bilar släpper i genomsnitt ut mer än dubbelt så mycket som de bästa märkena. Allra värst är Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Renault och Dacia. Och det här är inte första gången som Renault visar usla resultat i utsl&
Helt nya Porsche Cayenne är här – alla fakta, bilder och svenskt pris
Nu är det dags att presentera tredje generationen Porsche Cayenne och modellen tar ett stort, tekniskt kliv med aluminiumkaross, 48V-teknik, bakhjulsstyrning, stor pekskärm på 12,3-tum och fler hjälpsystem. Men inledningsvis blir det inga V8-motorer och heller ingen dieselmotor. Även laddhybriderna dröjer. För att spara vikt är stora delar av den självbärande karossen i Cayenne tillverkad i aluminium, även om det också finns delar i höghållfast stål. Hjälpsystem och funktioner har ökat, ändå har vikten sänkts från 2.040 kilo till 1.985 kilo – alltså 65 kilo. Den tekniska plattf
6 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Audi e-tron Quattro är en av de mest spännande bilmodellerna de kommande två åren.Och nu har Audi äntligen plockat fram bilen för tester.Vår spionfotograf hittade den och ytterligare fem spännande, hemliga modeller.
Läs mer om Audi och Quattro.
Bilist körde mot rött – man påkörd
Under natten mot söndagen blev en man påkörd av en bil på Avenyn i Göteborg.Enligt vittnesuppgifter till polisen var det en vid Audi som körde mot rött.– Den påkörde personen, en man i 40-årsåldern, är inte allvarligt skadad, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Audi, Avenyn, Göteborg.Enligt och Väst.
Audi utvecklar nytt solcellstak – tekniken som Elon Musk verkar ha övergett
Audi ska förlänga räckvidden i de kommande elbilarna med hjälp av solpaneler. Nu dras ett utvecklingsprojekt igång som ska leda till solcellspaneler med en verkningsgrad på mer än 25 procent. Det handlar om en tunn film med solceller i panoramaglastaken som utvecklas tillsammans med Alta Devices. Det är ett dotterbolag till kinesiska Hanergy, som visat upp flera solcellsdrivna elbilar. Energin ska inte skickas direkt till elbilens stora batteri, utan istället driva klimatanläggningen eller stolsvärmen. Det ger indirekt något längre räckvidd. Längre fram kan hela taket täckas av solceller, tror Audi – inte b
Läs mer om Audi, Elon Musk och Hanergy.
Audi inför nya modellnamn – A8 3.0 TDI bli A8 50 TDI
Traditionellt har siffrorna i en bils modellnamn avslöjat motorstorleken, alternativt antalet cylindrar. Lätt att förstå och tolka, men inte lika relevant längre. Från och med i höst inför Audi en ny nomenklatur, som det kallas. Det nya systemet för modellnamn bygger på tvåsiffriga nummer som utgår från toppeffekten i drivlinan. Därmed passar modellbeteckningen bättre för alla typer av drivlinor, även laddhybrider och rena elbilar. Först ut i höst blir nya generationen Audi A8, där det mest populära motoralternativet varit 3,0 TDI. V6-dieseln ger 286 hk (210 kW) och därmed heter mode
Läs mer om Audi, Audi A8 och TDI.
Volkswagen T-Roc – ny utmanare i lilla suvklassen
Compact-SUV kallas det segment av mindre suvmodeller som sannolikt fördubblas, försäljningsmässigt, de närmaste åren. Volkswagen behöver en utmanare i detta segment och här är nya T-Roc. Nya Volkswagen T-Roc mäter 4.234 millimeter i längd, vilket är cirka 25 centimeter kortare än Tiguan. Axelavståndet är 2.603 millimeter. Bredden är 1.819 millimeter (exklusive sidobackspeglar) och höjden 1.573 millimeter. VW T-Roc har relativt korta överhäng (83,1 centimeter fram och 80,0 centimeter bak) och bred spårvidden (154,6 centimeter fram och 154,1 centimeter bak). Tack vare lite högre takhöj
Läs mer om T-Roc och Tiguan.
Volkswagen Tiguan R får låna Audis turbofemma – lyssna på motorsången
Femcylindriga motorer kan vi aldrig få nog av och nu ser det ut som att Volkswagen och Audi samarbetar kring ett nytt projekt. Får vi tro ryktena som bland annat våra brittiska kollegor på Autocar berättat om är det är Volkswagen Tiguan R – som får låna Audis härliga turbofemma på 2,5 liter. I spionfilmen nedan känner man igen det typiska motorljudet och kvicka växlingarna i den sjustegade DSG-lådan som vi hittar i Audi RS 3 Sportback och Audi TT RS. I dessa modeller ger turbofemman – i den uppgraderade versionen som kom förra året – 400 hk och 480 Nm. Förra året firade för ö
Exklusiva väskor stulna vid butiksinbrott
Inbrottstjuvar slog till mot en exklusiv väskbutik på Östermalm i Stockholm på lördagsmorgonen.Tre gärningsmän försvann sedan från platsen i en mörk Audi kombi och jagas nu av polis.
Läs mer om Audi, Stockholm och Östermalm.
Hyundai byter spår – satsar på elbilar före vätgasbilar
En utmanare till Tesla, Volvo, Audi och Mercedes.Det står överst på Hyundais önskelista vilket betyder att de byter fokus från vätgasbilar till elbilar.
Läs mer om Audi, Mercedes.Det, Tesla och Volvo.