Audi

Audi sätter ny nivå – Volvo måste passa sig

Något stämmer inte med nya Audi A8. Den är fullproppad med självkörande teknik i framkant och är en underbar bil. Men trots allt prat om självkörande på nivå 3 måste man köpa en ny bil när det blir tillåtet. Och vill du ha den som laddhybrid får du vänta till i höst. Som ren elbil går den inte att köpa alls.
Läs mer om Audi A8 och Volvo.

6/2018: Alla detaljer om nya Volvo V60 – 7 superbilar i test

Därför blir Volvo V60 en succ! Vi provkör snygga Ferrari Portofino. Vi kör 4.295 hk – Honda NSX, Audi R8 V10, Corvette Z06, McLaren 720S, Porsche 911 GT3, Mercedes-AMG GTR och Lamborghini Huracan.
Elektrifierad Audi GT: e-tron GT! |
Audi ska bygga eldriven Gran Turismo, med start 2020. Det är första tecknet på en elektrifierad Audi Sport, och tillverkningen kommer ske i Böllinger Höfe där man bland annat bygger R8.
Så mycket kommer Audis nya elbil att kosta
INGOLSTADT. Audi storsatsar på elbilar och redan i nästa vecka öppnas möjligheten för att lägga en handpenning på nya elbilen e-tron Suv i Sverige.2020 ska Audi presentera sin egen elbilsvärsting och en direkt konkurrent till nya Polestar 1: nya e-tron GT.
Läs mer om Audi, Polestar, Suv och Sverige.2020.

Här testas Mercedes nya el-suv på svensk vinterväg

Jaguar visade sin nya elbil I-Pace i Genève i förra veckan och framåt sommaren är det dags för konkurrerande Audi e-tron Quattro.Men det slutar inte där. Nästa år ska både Volvo och Mercedes visa upp sina el-suvar. Här testas Mercedes EQC i svenska Arjeplog.
Läs mer om Arjeplog, Audi, I-Pace, Quattro.Men och Volvo.
Här är 4 hemliga bilar – som du inte borde få se än
BMW storsatsar för att hålla samma tempo som Mercedes och Audi i utbyggnaden av modellprogrammet. Spionfotografen har hittat två kommande modeller i snödrivorna i norra Sverige.Och ett svar från Mercedes och en ännu tuffare Hyundai i30.Här är fyra nya bilar som du egentligen inte ska få se än.
Läs mer om Audi, Hyundai och Sverige.Och.
Audichef gläds åt Volvos XC40-seger
GENVE. Peter Mertens lämnade jobbet som utvecklingschef på Volvo för samma position på Audi.Men Mertens kunde ändå glädjas över segern för Volvo XC40 i Car of the Year.– Jag har hört av några personer från Volvo och visst känns det är som en liten seger för mig också, säger Peter Mertens.
Läs mer om Audi.Men, Car, Volvo, Volvo XC40 och Year.
9 bästa bilarna Jan-Erik Berggren kört
17 år och närmare 1 500 test- och provkörningar.Från Saab 9-5 i Köpenhamn i juni 2001 till Citroën C4 Cactus i Provence och Audi A8 i Stockholm.Jag har kört många väldigt bra och några väldigt dåliga bilar under åren som motorjournalist på Expressen och Allt om bilar.Här är de 9 bästa, i alla fall bäst där och då. Plus några bubblare.
Familjetest: Volvo XC60 är den perfekta sportlovsbilen
En rejäl, svensk vinter. Sportlovsresa för familjen. Det testet klarar inte många bilmärken och modeller fläckfritt.Volvo XC60 håller hela vägen. Snäppet bättre en Audi Q5. Lika snygg som Alfa Romeo Stelvio.Men välj till fyrhjulsdrift – och välj bort ljus klädsel!
Jon Olssons nya Audi RS 6+ tar vid efter branden
Den brutala DTM-inspirerade 1.000-hästars Audi RS 6:an som Jon Olsson premiärvisade på Elmia 2015 (se film nedan) slutade dessvärre som stulen och uppbränd strax efter att han sålt den.
Läs mer om Elmia och Jon Olsson.
Jon Olsson visar nya bilen: En brutalt trimmad Audi
Den före detta skidstjärnan Jon Olsson har gjort sig känd för sina spektakulära bilar. Senast i raden är en Audi RS6:a som fått ett rejält lyft.Med 705 hästkrafter kan inte Olsson göra mycket annat än att flina när han hör motorn.– Det här är den bil jag haft som låter bäst, säger han i en Youtubevideo.
Utredning mot Audi växer
Tyska myndigheter genomförde tidigare i veckan tillslag hemma hos ytterligare tre misstänkta kopplade till Audi och moderbolaget Volkswagens dieselskandal. Enligt åklagare i München ska två av dessa vara tidigare toppnamn inom biljätten Volkswagen.
Läs mer om Audi, München och Volkswagen.
Utredning mot Audi växer
Läs mer om Audi.
Utredning mot Audi växer
Tyska myndigheter genomförde tidigare i veckan tillslag hemma hos ytterligare tre misstänkta kopplade till Audi och moderbolagets Volkswagens dieselskandal. Enligt åklagare i München ska två av dessa vara tidigare toppnamn inom biljätten Volkswagen.
Läs mer om Audi, München och Volkswagen.
5/2018: Bästa suv-köpet – Så blir dieseln klimatsmartare
Vi testar fem prisvärda, smarta och skojiga suvar. Så blir en vanlig diesel enkelt mer klimatsmartart än alla laddhybrider. Test av glödlampor, provkörning av Audi A7 och mycket mer.
Läs mer om Audi A7.
Tesla slår de europeiska biljättarna
Teslas Model S sålde bättre i Europa förra året än motsvarande premiummodeller från Mercedes, BMW och Audi. I USA har Teslas sedan sålt bättre än konkurrenterna i flera år men 2017 tog amerikanerna även den europeiska förstaplatsen i det lyxigare segmentet.
Läs mer om Audi, BMW och Europa.
Tesla slår jättarna i Europa
Teslas Model S sålde bättre i Europa förra året än motsvarande premiummodeller från Mercedes, BMW och Audi. I USA har Teslas sedan sålt bättre än konkurrenterna i flera år men 2017 tog amerikanerna även den europeiska förstaplatsen i det lyxigare segmentet.
Läs mer om Audi, BMW och Europa.
Tesla slår jättarna i Europa
Teslas Model S sålde bättre i Europa förra året än motsvarande premiummodeller från Mercedes, BMW och Audi.
Läs mer om Audi, BMW och Europa.
Man rånad på sin bil
En man har anmält att han blivit nedslagen och sedan rånad på sin bil i Midsommarkransen utanför Stockholm.Polisen söker efter en grå Audi RS 6.
M3 provkör nya Audi A7: Fantastisk väghållning!
Audi visade upp sin nya A7-modell i Sydafrika och M3:s utsände har provkört bilen för ett första utlåtande.
Läs mer om A7-modell, Audi A7 och Sydafrika.
Angela Merkel avslöjad – åker fusk-Audi
Angela Merkels regering åker Audi A8 med olaglig fuskmjukvara som gör att det släpps ut för mycket skadlig kväveoxid, enligt tidningen die Welt. Tyska myndigheter tvingar Audi att återkallas bilarna som har den senaste euro-6-reningen. Även 1 400 bilar återkallas i Sverige.
Läs mer om Audi, Audi A8, Sverige och Welt.
Audi A4 G-tron - klimatsmart tjänstebilsalternativ
Gasdrivna modeller har en hel del fördelar och Audi erbjuder numera tre modeller g-tron-familjen. Vi testar A4 Avant och vi gillar upplägget. I nuvarande generation (B9) är Audi A4 nu inne på sitt andra levnadsår sedan lanseringen under 2016.
Läs mer om Audi och Audi A4.
Porsche och Audi ska dela plattform för elbilar
Porsche och Audi kommer utveckla och dela på en plattform för elektriska bilar. Det rapporterar Engadget med hänvisning till en intervju med bolagscheferna Oliver Blume och Rupert Stadler i tyska Stuttgarter Zeitung.
Man rånad på sin bil – blev knivskadad i handen
En person blev av med sin vita Audi i Upplands-Bro under lördagen.– Vi har inga spår, den som har blivit utsatt har fått en knivskada i handen, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.
10 prisvärda tjänstebilsfavoriter
Svenska tjänstebilsförare har stått för ett stort tillskott av dieselbilar på den svenska bilmarknaden.Men det är en ny tid nu. Gamla Volvo V70, Volkswagen Passat, Audi A6 och BMW 5-serie med stora dieselmotorer ska bytas ut.Nu är det elbilarnas och hybridernas tid – för tjänstebilsförare men också för vanliga bilköpare.En tjänstebil med ett lågt förmånsvärde är ett av de allra billigaste sätten att äga en bil – oavsett regler för fordons- och förmånsbeskattning.Här är 10 nya tjänstebilsfavoriter och därmed också svenska bilfavoriter:
Läs mer om Audi A6, BMW och Volkswagen Passat.