Augusti

Ingemar Stenmarks rekord i farozonen

När Marcel Hirscher tog hem segern i Åres storslalom var det hans 13:e seger för säsongen. På söndag tävlar han i slalom och han har då chans att radera Ingemar Stenmarks rekord gällande antal världscupsegrar under en säsong. Det var inget han trodde på när han i augusti bröt vristen under ett träningsåk.

Rockikoner dragplåster till Umeåfestival

Musik. Nu presenterar Umeåfestivalen U Rock sin första akt: återförenade Helloween. Dessutom avslöjas var den håller till. Fredagen den 17 augusti går U Rock 2018 av stapeln i Umeå, och nu är det klart att den hålls i Hedlundadungen.
TV: Sju månader senare - vad hände efter supersuccén "Dö Mosquito"?
Augusti, sommaren 2017. Världshiten "Despacito" har lamslagit världen med sina rytmer, men det är inte stopp där...
Läs mer om Dö Mosquito.
Youtube låter nazister förneka Förintelsen
På Youtube sprider nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, antisemitiska budskap.Videoplattformen varnar för olämpligt innehåll – men filmerna tas inte bort.En film visar en aktion i Uppsala i augusti där en person i fredags dömdes till böter.På Google presenteras NMR:s hemsida Nordfront under vinjetten Huvudnyheter från nordfront.se på samma sätt som för etablerade medier men enligt Googles presschef Farshad Shadloo ska det ändras:Vi håller på att vidta åtgärder.

Bomben: Neymar vill få till helt galen affär

I augusti lämnade Neymar Barcelona för Paris Saint-Germain för 2,2 miljarder.Bara sju månader senare drömmer brassen om en återkomst till Katalonien, skriver El Mundo Deportivo.
Spekulationer i Zimbabwe efter Mugabe-möte
Zimbabwes före detta ledare Robert Mugabe har väckt stor uppmärksamhet i landet då han poserat på fotografier bredvid ledaren för oppositionspartiet Nationella Patriotiska Fronten (NPF), Ambrose Mutinhiri, som hoppas på att kunna ta över makten i valet i augusti.
Kim Walls sms i ubåten: Jag lever fortfarande
Fraserna Jag lever fortfarande och Jag älskar dig hann Kim Wall den 10 augusti att sms:a sin pojkvän.Planen var att den svenska journalisten skulle vara tillbaka från sitt uppdrag redan innan solnedgång samma kväll.Kim Wall hade efter månader av tystnad plötsligt fått en inbjudan till Peter Madsens ubåt – och i sista stund bestämde hon sig för att lämna vännerna för att följa med.
Läs mer om Jag och Kim Wall.
Total slutför köpet av Maersk Oil & Gas
Franska Total har nu slutfört köpet av Maersk Oil & Gas. Affären kablades ut i augusti förra året och är värd totalt 7,45 miljarder dollar, inräknat för Maersks skulder på 2,5 miljarder dollar.
Läs mer om Maersk Oil.
Union Carbide Productions återförenas
Union Carbide Productions återförenas för två konserter i sommar. Den 24 augusti och den 6 september spelar rockbandet på Liseberg respektive Gröna Lund.
Läs mer om Gröna Lund och Liseberg.
Tidslinje: Kim Walls död – detta har hänt
Vid 19-tiden den 10 augusti 2017 lämnar UC3 Nautilus hamnen i Köpenhamn. Ombord finns den svenska journalisten Kim Wall och ubåtsbyggaren Peter Madsen. Wall skulle göra ett reportage Madsen. Det här är en sammanfattning av vad som hände sen.
Efter uppbrottet med Örebro - Axéns häftiga chans
Alexander Axén lämnade Örebro i augusti och fick jobb som allsvensk expert på Cmore där han snabbt blev en tittarfavorit. Nu avslöjar Sportbladet att Axén även kommer jobba som expert under VM.
Läs mer om Axn, Cmore, Sportbladet och Örebro.
Johan Strid ny VD på Prevas AB
Styrelsen i Prevas har utsett Johan Strid till ny VD och koncernchef för Prevas AB. Han kommer närmast från Knowit och tillträder senast den 1 augusti 2018 och ersätter K-G Ramström som haft posten sedan våren 2013.
Läs mer om Johan Strid och Knowit.
Prevas utser Johan Strid till ny vd
Styrelsen i Prevas har utsett Johan Strid till ny vd och koncernchef för bolaget. Han tillträder senast den 1 augusti 2018 och ersätter K-G Ramström som haft posten sedan våren 2013.
Läs mer om Johan Strid.
Klart: Klassiska bandet inleder Malmöfestivalen
Wilmer X inleder årets Malmöfestival den 10 augusti.Wilmer blir därmed årets affischnamn när kräftorna börjat sina och Grus i Dojan gjort sitt på Stortorgets Stora Scen.– Vad spelar det för roll att man gjorde det i går när man kan göra det lika bra en gång till, säger Nisse Hellberg.
Böter på 138 000 för Gripsholmsskolan - började bygga utan lov
I slutet av augusti tog Gripholmsskolans högstadieelever en ny byggnad i besittning. Detta trots att skolan inte hade beviljats bygglov för de aktuella lokalerna.
Läs mer om Gripsholmsskolan.
Polisen ska lagra uppgifter om flygpassagerare i fem år
Från den 1 augusti ska alla uppgifter om flygpassagerare – namn, resmål, bagage och betalningssätt – skickas till polisen och lagras i fem år, föreslår regeringen. – Polisen får en viktig informationskälla för att kartlägga kriminella nätverk och terrorceller, säger justitieminister Morgan Johansson.
Läs mer om Morgan Johansson.
Rootfruit missade målet att nå positivt resultat
Chipsbolaget Rootfruits mål om att nå ett positivt resultat före skatt för 2017, kommunicerat den 10 februari i fjol och upprepat i juli, augusti och november, misslyckades.
Alliansen går fram med gemensam reformlista
Allianspartierna kommer gemensamt att ta fram och presentera en lista med reformer i augusti före valet. Den ska ligga till grund för budgeten efter valet, skriver de fyra partiledarna på DN Debatt.
Så ska alliansen snabbt komma igång med viktiga reformer
DN DEBATT 28/2. Vi förbereder oss nu för att snabbt komma igång med viktiga politiska reformer efter valet. Vi tar fram en gemensam reformagenda som presenteras i augusti och som ska ligga till grund för den budget som läggs fram efter valet. Vi gör också en rad organisatoriska förberedelser med gemensamma utbildningar av nyckelpersoner, skriver Alliansens partiledare.
Thåström till Gröna Lund i sommar
Joakim Thåström spelar på Gröna Lund i Stockholm den 30 augusti. Det blir första gången som sångaren står på nöjesparkens stora scen som soloartist.
Läs mer om Gröna Lund och Stockholm.
Norge-experten sågar MFF:s Innocent-köp: "Vad tänkte de? Prislappen är helt sjuk"
Den 2 augusti förra året presenterades Bonke Innocent av Malmö FF, på ett kontrakt som sträcker sig över 2021.
Läs mer om Bonke Innocent och Malmö FF.
Båtolycka blir viral
Vid halvniotiden på lördagsmorgonen den 12 augusti förra året var polisen Bryan Maess, 47, hans kollega Christopher McMahon, 46, och deras vän Roni Durham, 57 ute och trollade lax vid Columbiaflodens mynning i Oregon i nordvästra USA. Sikten var god, men vädret grått och luften kylig. McMahon är fiskeguide på fritiden och sköter en hemsida Fortsätt läsa Båtolycka blir viral Inlägget Båtolycka blir viral dök först upp på Båtliv.
Solvalla satsar på superduell
En stor sportslig nyhet presenterades under fredagens pressmöte på Waterfront Congress.Den 14 augusti kommer två hästar göra upp i en superduell.– Det blir häst mot häst – ett mästarbälte i trav, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Båtolycka blir viral
VID HALVNIOTIDEN PÅ lördagsmorgonen den 12 augusti förra året var polisen Bryan Maess, 47, hans kollega Christopher McMahon, 46, och deras vän Roni Durham, 57 ute och trollade lax vid Columbiaflodens mynning i Oregon i nordvästra USA. – Ur Båtliv 1-18 Inlägget Båtolycka blir viral dök först upp på Båtliv.
20.53: Gick nära Olof Palme för att provocera
PALMEMORDET – I REALTID. Den 28 augusti är det 32 år sedan mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Många vittnen såg Olof Palme under kvällen och med dessa vittnesmål som grund gjorde SvD och Stadsarkivet 2016 en genomgång av mordnatten i realtid – från klockan 20 till 01.30. Här nedan kan ni se hela skeendet.
Läs mer om Olof Palme, Stadsarkivet och SvD.