Augusti

Nära 7.000 rohingyer dödade under en enda månad

Minst 6.700 invånare från den muslimska minoriteten rohingya dödades under en enda månad efter att den burmesiska militären startat sina våldsamma räder i provinsen Rakhine i slutet av augusti.
Läs mer om Rakhine.

Högsta domstolen ska klargöra gränsen mellan vapen och leksak

Två 17-åriga killar från Ekerö dömdes i augusti för ringa vapenbrott efter att ha skjutit med soft air guns, pistoler med mjuka skott. Pojkarna själva menar att pistolerna bör betraktas som leksaker. Nu ska Högsta domstolen klargöra gränsen mellan vapen och leksaker.
Läs mer om Ekerö och Högsta.
Kartläggning: 6 700 har dödats i Burma
Minst 6.700 rohinghyer – däribland 730 barn – dödades under den första månaden efter att den burmesiska militären satte i gång sin militäroffensiv i delstaten Rakhine i slutet av augusti.
Läs mer om Burma och Rakhine.
SAS gör vinst på över en miljard
Flygbolaget SAS redovisar en vinst före skatt och jämförelsestörande poster på 1 054 miljoner kronor för perioden augusti-oktober. Det kan jämföras med vinsten på 941 miljoner kronor samma period i fjol.

Ökad vinst för SAS

Flygbolaget SAS redovisar en vinst före skatt och jämförelsestörande poster på 1.054 miljoner kronor för perioden augusti-oktober. Det kan jämföras med vinsten på 941 miljoner kronor samma period i fjol.
Hon åtalas för knivmord: Var som att skära i smör
Den 34-årige mannen gick efter knivhugget förgäves till grannar och bad om hjälp. Nu åtalas hans 30-åriga flickvän för knivmordet i Huddinge i augusti. I förhör menar kvinnan att det var en olyckshändelse -och beskriver knivhugget som att det var som att skära i smör. Jag kände ingenting, säger hon i förhör.
Läs mer om Huddinge.
Melania Trump tillbaka i Texas: Gör allt jag kan
Melania Trump återvänder nu till stormdrabbade Texas tillsammans med vice presidentfru Karen Pence.Stormen Harvey hade stor förödelse området i slutet av augusti.– Jag ska göra allt jag kan för de i behov av hjälp, säger presidentfrun enligt CNN.
Läs mer om CNN och Karen Pence.Stormen.
Blytung höst – är Ronaldo slut?
Den 24 augusti utsågs Cristiano Ronaldo till årets herrspelare i Europa, för fjärde gången. Iförd grå kostym poserade han med sitt bredaste leende inför fotograferna i Grimaldi Forum i Monte Carlo, tillsammans med nederländskan Lieke Martens, som utsågs till årets damspelare. Men verkligheten i La Liga har varit allt annat än glamorös för Ronaldo och hans Real Madrid den här hösten.
70-årig man grävde bort ö – polisanmäls
I slutet av augusti grävde en privatperson upp en 85 kvadratmeter stor ö ur sjön Rottnen i Lessebo kommun. Nu tvingas den 70-årige mannen som ligger bakom ingreppet återställa ön.– Ändra får man inte göra utan vidare även om det är på din privata tomt eller inte, säger Jan Grosen, vattenvårdsdirektör vid länsstyrelsen Kronoberg.
Läs mer om Jan Grosen, Kronoberg, Lessebo och Rottnen.
Prins Gabriels dop – följ dopet live med Expressen!
Prinsessan Sofias och prins Carl Philips son Gabriel Carl Walther föddes den 31 augusti 2017. Fredag den 1 december 2017 döps prins Gabriel i Drottningholms slottskyrka Här kan du följa Expressens bevakning av prins Gabriels dop.
Åtal för mord under våldsam helg
En man i 25-årsåldern sköts till döds under en våldsam helg i Västergötland i augusti. Nu åtalas en 34-årig man för en rad brott, bland annat mord och två mordförsök. Enligt åklagaren var han påverkad av kokain.
Läs mer om Västergötland.
Åtalas för ofredande under stadsfest
En pojke åtalas av Eksjö tingsrätt för sexuellt ofredande. Det är det andra åtalet på en vecka i efterspelet till Stadsfesten i Eksjö i slutet på augusti. Förra veckan åtalades en 17-åring pojke för sexuellt ofredande och misshandel under samma festival.
Läs mer om Eksjö och Stadsfesten.
Två män åtalas för dödsskjutning
Två män åtalas för att ha mördat en man i Limmared utanför Borås i augusti. Offret sköts ihjäl med revolver. Åklagaren anser att männen utförde mordet i samförstånd. Båda nekar till brottet.
Läs mer om Limmared.
Vinstfall för Ikeagruppen
Möbelvaruhusägaren Ikeagruppen redovisar ett kraftigt vinstfall för det brutna räkenskapsåret, som avslutades i augusti. Rörelseresultatet föll till 3 miljarder euro (nästan 30 miljarder kronor).
Läs mer om Ikeagruppen.
Torbjörn Petersson: Burmas arm fortsätter att förneka anklagelser
Över 600.000 muslimska rohingyer, som flytt från Burma till grannlandet Bangladesh sedan i slutet av augusti, ska börja återvända, enligt ett avtal som skrivits under av de båda länderna. DN:s Torbjörn Petersson svarar på tre frågor om avtalet och om sannolikheten för att det kan uppfyllas.
Läs mer om Bangladesh och Burma.
SD-tjänsteman anmäld – misstänkt för våldtäkt
En man som jobbar för Sverigedemokraterna i riksdagen har polisanmälts för våldtäkt. Händelsen ska ha skett i augusti i år.– Jag kan bekräfta att en anmälan kommit in, säger åklagaren Lisa dos Santos.
Läs mer om Lisa och Sverigedemokraterna.
Då tar Teslas pengar slut: Kommer gå i konkurs
I augusti nästa år är Teslas pengar slut.Det skriver Bloomberg vars analys visar att elbilsjätten spenderar cirka 4,2 miljoner kronor – i timmen.– Tesla kommer gå i konkurs innan 2019, har General motors vicepresident Bob Lutz tidigare sagt enligt Carbuzz.
Läs mer om Bloomberg, Bob Lutz, Carbuzz och General.
Utredning om matchfixning läggs ner
Polisen har lagt ner sin utredning om misstänkt matchfixning i samband med superettanmatchen mellan Norrby och Dalkurd i augusti.– Vi hittar inga gärningspersoner, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens grupp mot kriminella inom idrotten, till Borås Tidning.
Läs mer om Dalkurd, Fredrik Gårdare och Norrby.
Utredning om matchfixning läggs ner
Polisen har lagt ner sin utredning om misstänkt matchfixning i samband med superettanmatchen mellan Norrby och Dalkurd i augusti.
Läs mer om Dalkurd och Norrby.
Så blir miljonarvet efter Janne Loffe Carlsson
Janne Loffe Carlsson gick bort i sviterna av cancer i augusti - och nu är skådespelarens bouppteckning klar.Medan hans sambo Gurianne Sandven ärver halva huset, är det Carlssons barn som får dela på större delen av hans miljonarv.– Jag längtar efter att få lugn och att komma till ro, säger sambon Gurianne Sandven till Aftonbladet.
Den mördade var gängledare från Söderort
Den var en 28-årig, utpekad gängledare från södra Stockholm som sköts till döds i går i Mariehäll, Bromma. Mycket tyder på att mordet var en hämnd på bland annat mordet i Östberga den 15 augusti i år. Sent i går kväll kunde en man gripas, misstänkt för mordet.
Vad hände egentligen med Manson-familjen?
Under två nätter i augusti 1969 mördade Charles Mansons anhängare brutalt sju personer i en vanvettig blandning av skjutningar, knivdåd, misshandel och hängningar. Men vad hände egentligen med medlemmarna i den så kallade Manson-familjen?
Läs mer om Manson-familjen.
Rikard Wolffs sista hälsning till fansen
Den folkkäre artisten och skådespelaren Rikard Wolff, 59, somnade under fredagen in efter en längre tids lungsjukdom.Så sent som för ett par dagar sedan kom han med en sista hälsning till fansen.Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er, skrev Rikard Wolff.
Läs mer om Rikard Wolff.
Livvakten Carl utsattes för brutal attack: Jag är inte hämndlysten
Efter flera år som livvakt hade Carl lärt sig att strunta i en dålig magkänsla. Det är precis vad han gör när träffar sin nya flickväns exmake för första gången i augusti 2012. Exmaken hade lejt en torped som skjuter Carl i båda benen och kastar frätande syra i hans ansikte. Han får allvarliga skador – men har ändå lyckats hitta tillbaka till livet. – Jag är inte religiös, men jag tror på ett större sammanhang. Saker och ting händer av en anledning, säger Carl.
Läs mer om Carl.
Här säljs unga männen som slavar för några tusenlappar
På en okänd plats i Libyen i augusti i år ropar en auktionsutropare ut:800, 900, 1 000, 1 100... Såld. För 1 200 libyska dinar, ungefär 6 700 kronor.Det som sålts är dock ingen tavla, bil eller soffa – det är två unga män.CNN har besökt landet i Nordafrika, ett land där liv auktioneras ut för bara några tusenlapparDär flyktingar som drömmer om ett bättre liv i Europa i stället blir slavar.
Läs mer om Europa, Libyen och Nordafrika.