Australien

Jen Cloher: Jen Cloher

Jen Cloher är fjorton år äldre och var en både etablerad och hyllad indieartist i Australien när hennes flickvän Courtney Barnett häromåret såg sin karriär ta fart över hela världen.
Läs mer om Australien och Courtney Barnett.

Julian, 7, saknas efter terrordådet i Barcelona

13 personer förlorade sina liv i terrordåden i Spanien och ytterligare ett 100-tal personer skadades och flera saknas.Sjuårige Julian, hemmahörande i Australien, är en av dem som saknas och befaras vara död, skriver The Guardian.Pojken eftersöks nu av släktingar på Facebook.
Lösning i sikte för Rissveds i VM
Efter den senaste tidens turbulens inför mountainbike-VM i Australien i september verkar nu en lösning ut att vara i sikte. Det skulle kunna innebär att OS-guldmedaljören Jenny Rissveds och kompani trots allt kan tävla på VM.
Läs mer om Australien.
Australien bygger världens största enskilda solkraftverk
Med en kapacitet på 150MW ska anläggningen i delstaten South Australia bli det största i sig slag. Det får sällskap av en enorm batterianläggning från Tesla.
Läs mer om South Australia och Tesla.

Rissveds: Jag känner mig utnyttjad

OS-guldmedaljören Jenny Rissveds slår nu tillbaka i reklambråket som lett till att hon hoppar av VM i Australien i september. Jag känner mig utnyttjad, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Australien och Instagram.
OS-hjältens ilska: Blivit utnyttjad
Jenny Rissveds bråk med förbundet innebär att hon missar mountainbike-VM i Australien.Nu har stjärnan gått ut med hård kritik mot sina motparter i konflikten.Jag känner mig utnyttjad, skriver Rissveds på Instagram.
Läs mer om Australien.Nu och Instagram.
Slår tillbaka: Det är taget ur luften
Jenny Rissveds missar VM i Australien efter ett infekterat bråk med förbundet. Lagledaren Thomas Frischknecht påstår att Anders Brome, tävlingsansvarig och marknadschef på förbundet, har terroriserat Jenny i över ett år. – Det är helt taget ur luften. Det här är ett desperat försök från hans sida, svarar Brome.
Läs mer om Australien, Brome och Jenny.
Storbråket om svenska OS–hjälten: Skitstorm
Jenny Rissveds stoppas från VM i Australien efter ett avtalsbråk med det svenska förbundet.Hennes sponsorkontrakt krockar med ett nytt avtal som landslaget slutit - och båda parterna vägrar ge vika.– Förhoppningsvis utlöser detta en skitstorm mot Svenska cykelförbundets beteende, säger lagledaren Thomas Frischknecht till Pinkbike.
Sally Pearson skrällde på 100 meter häck
London. 30-åriga Sally Pearson, Australien, vann överraskande VM-guldet på damernas 100 meter häck.
Sally Pearson skrällde på 100 meter häck
London. 30-åriga Sally Pearson, Australien, vann överraskande VM-guldet på damernas 100 meter häck.
Man erkänner dubbelmord – delade text om att mörda
Den 53-åriga man, ursprungligen från Marks Kommun, som har erkänt ett dubbelmord i Australien, delade en text om att mörda på Facebook.Har du någonsin önskat att du kunde döda någon, återuppliva personen och säga, Du ser... sluta jävlas med mig!!!Texten delades en dryg månad innan han ska ha mördat sin partner och hennes 84-åriga mamma.
Läs mer om Australien och Facebook.Har.
Svensk man erkände dubbelmord i Australien
En svensk man väntar på en dom om dubbelmord i Australien. Mannen gick själv in på polisstationen och erkände att han mördat sin fru och hennes mamma.
Läs mer om Australien.
Svensk man erkände dubbelmord i Australien
En svensk man väntar på en dom om dubbelmord i Australien. Mannen gick själv in på polisstationen och erkände att han mördat sin fru och hennes mamma.
Läs mer om Australien.
Australien kan poströsta om gayäktenskap
Den australiska regeringen planerar att mäta stödet för samkönade äktenskap genom en frivillig poströstning. Blir det ett ja kan det komma att leda till en omröstning i parlamentet innan årets slut, enligt premiärminister Malcolm Turnbull.
Läs mer om Malcolm Turnbull.
Polis i tre länder grep 17 i drogräder
Polisen i Australien, Dubai och Nederländerna har gripit 17 personer och beslagtagit närmare två ton narkotika i drogräder.
Läs mer om Australien, Dubai och Nederländerna.
Duterte hävdar att USA mjuknat
Kontroversiella presidenten Rodrigo Duterte hävdar att både USA och Australien tonat ner sin kritik om brister i filippiniernas mänskliga rättigheter. Detta sedan han träffat utrikesministrarna Rex Tillerson respektive Julie Bishop på måndagen.
Australien förbjuder samkönad skilsmässa
Australiensisk lag förbjuder en kvinna som gifte sig med en annan kvinna i Kanada att skilja sig i Australien. Enligt FN bryter beslutet mot mänskliga rättigheter.
Läs mer om Australien och Kanada.
Trump om flyktingavtalet med Australien: Ett dumt avtal
På torsdagen kunde Washington Post avslöja läckta telefonsamtal som Donald Trump ringde precis efter att han intagit Vita huset i januari.Ett av dem är med Australiens premiärminister Malcolm Turnbull där Trump går hårt åt avtalet som Obama-administrationen slutit med Australien om att ta emot över 1 000 flyktingar som portats från landet.– Det här är ett dumt avtal. Det får mig att se dålig ut, sa Trump.
Terrormisstänkta kopplas till IS
Två män har delgivits misstanke om att ha planerat ett terrordåd mot ett flygplan i Sydney, Australien. De misstänks för att ha planerat att ta ombord en hemmagjord bomb på ett flygplan från Förenade Arabemiratens Etihad Airways.
Läs mer om Australien och Sydney.
Terroristernas plan: Spränga flygplanet – med en köttkvarn
I lördags greps fyra personer i Australien för att ha planerat ett terrordåd. Nu tror polisen att terroristerna planerat att spränga ett flygplan genom använda en bomb gömd i en köttkvarn, skriver News.com.au.
Läs mer om Australien och News.com.au.
Terrorist skulle störta flygplan – fyra gripna
Terrorplaner på att störta ett flygplan har avslöjats i Australien. Säkerheten har nu höjts på landets flygplatser.
Läs mer om Australien.
Fyra gripna – planerade terrordåd mot flygplan
Polisen i Australien har stoppat ett planerat terrordåd.Fyra personer greps efter razzior i Sydneys förorter, skriver ABC News.Säkerheten har skärpts på samtliga flygplatser i Australien efter gripandena.
Läs mer om Australien.