Australien

Planet störtade – besättningen fick panik

Planet störtade 6 700 meter – besättningen fick panik. Hör passagerarna om den dramatiska flygresan i Australien.
Läs mer om Australien.

Dement kvinna misstänks ha blivit uppäten av krokodiler

Alzheimersjuka Anne Cameron, 79, försvann från ett äldreboende i Queensland, Australien, i tisdags.Nu befarar polisen att 79-åringen gått ett fruktansvärt öde till mötes.Polisen har nämligen funnit hennes kläder och vad man tror är rester från en människokropp vid en flodbank i närheten – och man misstänker att hon har blivit uppäten av krokodiler, uppger ABC News.
Läs mer om Australien och Queensland.
Syriens VM-dröm är över: De kämpade med allt de hade
Med ett 1–1-resultat med sig från hemmamatchen i Malaysia hade Syrien inget att förlora när laget på tisdagen mötte Australien i den avgörande matchen om en playoff-plats till VM, men två mål från den australiske kaptenen Tim Cahill krossade Syriens VM-dröm.
Syriens VM-dröm krossad i rysaren
Hit men inte längre.Syrien tog sig till playoff i asiens VM-kval, men väl där tog det stopp.Australien vann avgörandet mötet med 2-1 efter förlängning och går vidare.Det var starka känslor för de syriska spelarna på plan.
Läs mer om VM-kval.

Blev målskytt – i historisk debut

ANAHEIM. Alexander Ovetjkins målshow var inte det enda som fick publiken i Capitol One Arena att koka i Washington i natt, svensk tid.För första gången gjorde en spelare från Australien en match i NHL.Och vilken debut det blev för 23-årige Nathan Walker.Han tackade för alla flaggor och banderoller med GDay Mate genom att göra ett mål också.– Helt otroligt. Vilken stämning i arenan, sa en röd mamma Ceri efter sonens fullträff.
Australiens vapenlagar skärptes efter en massaker
MELBOURNE. Australiens strikta vapenlagar kan visa vägen för USA. Sedan den kraftiga skärpningen för 21 år sedan har Australien inte haft en enda massaker. Dessutom har antalet mord, dråp och självmord med skjutvapen minskat.
Läs mer om Australien och USA.
Handelsstoppade Cyxone får patent
Handelsstoppade forskningsbolaget Cyxone har fått godkänt på en patentansökan i Australien. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Australien och Cyxone.
Syriens VM-dröm lever efter sent mål
Syriens VM-kvalsaga fortsätter. Den krigsdrabbade nationens herrfotbollslandslag spelade 1–1 i playoffmötet hemma mot Australien.
Läs mer om Australien.
Jag är en av pedofilringens överlevare
På fredag börjar rättegången i Australien mot kardinal George Pell, påvens ekonomichef och världens tredje högst rankade katolik. Han anklagas för sexuella övergrepp. DN har träffat Phil Nagle, en av dem som blev offer för Australiens största pedofilring på den katolska skola och församling där George Pell då var präst.
Heide, 49, trampade på stenfisk – höll på att dö
Svenska Heide Garrigan, 49, trampade på en stenfisk när hon skulle bada under semesterresan.Giftet spred sig omedelbart i kroppen och orsakade andningsstillestånd. Efter en panikartad flygresa till Australien lyckades läkarna till sist rädda hennes liv.– Smärtan var fruktansvärd, jag låg på stranden och vrålade rakt ut, säger Heide Garrigan.
Läs mer om Australien och Heide Garrigan.
Australien låter räntan ligga
Australiens centralbank, RBA, lämnade på tisdagen sin styrränta oförändrad på 1,50 procent.
Läs mer om RBA.
Heide, 49, trampade på stenfisk – höll på att dö
Svenska Heide Garrigan, 49, trampade på en stenfisk när hon skulle bada under semesterresan.Giftet spred sig omedelbart i kroppen och orsakade andningsstillestånd. Efter en panikartad flygresa till Australien lyckades läkarna till sist rädda hennes liv.– Smärtan var fruktansvärd, jag låg på stranden och vrålade rakt ut, säger Heide Garrigan.
Läs mer om Australien och Heide Garrigan.
Mary om sin hemlängtan: Saknar vänner och familj
Den danska kronprinsessan Mary har tagit sitt nya hemland med storm. Och det nya hemlandet har fått en speciell plats i Marys hjärta.Men nu berättar Mary, som är född och uppvuxen i Australien, om sin hemlängtan.– Jag saknar mina vänner och min familj, att kunna ha dem nära när jag behöver, säger hon till Ud Se.
Läs mer om Australien, Mary och Ud Se.
Chipp-genombrott öppnar för masstillverkning av kvantdatorer
Kvantdatorer är inte bara svåra att förstå sig på, de är svåra att tillverka. Något som forskare i Australien nu tror sig råda bot på.
Läs mer om Australien.
Svenska pappor förvånar och provocerar utomlands
Fotografen Johan Bävmans intima dokumentation av svenska pappor har nu nått storstaden Sydney i Australien – ett land där knappt någon man tar föräldraledigt.
Läs mer om Australien och Sydney.
Barnprogrammet stoppas – anses olämpligt för barn
Barnprogrammet Greta Gris förbjuds i Australien, skriver The Guardian.För andra gången stoppas barnprogrammet, då det bedöms som olämpligt.I ett av avsnitten får tittarna nämligen lära sig att det är ofarligt med spindlar – något som inte är helt sant i Australien.
Läs mer om Australien och The Guardian.För.
Greta gris stoppas i Australien – anses för farligt för barn
Ett avsnitt av det brittiska barnprogrammet Greta gris har för andra gången stoppats från att sändas i Australien, eftersom det anses farligt för barn, skriver The Guardian.
Läs mer om Australien, Greta och The Guardian.
Klipp med känguruattack väcker ilska på nätet
Ett videoklipp som visar hur en man i Australien dödar en känguru genom att skära den i halsen har väckt avsky på sociala medier.
Läs mer om Australien.
Japan klart för VM – inget spel för Ghoddos
Det blev som papegojan Olivia hade förutspått: Japan är klart för fotbolls-VM i Ryssland. Hemmalaget vann den avgörande matchen mot Australien med 2–0.
Läs mer om Australien, Olivia och Ryssland.
Alphand tog andra slalomsegern
Estelle Alphand, som nyligen bytt från det franska till det svenska alpina landslaget, tog sin andra slalomseger i försäsongscupen i Australien och Nya Zeeland.
Läs mer om Australien och Nya Zeeland.
Högertrafikomläggningen – det blev rätt till slut
Jämför vi med England, Japan och Australien så var Sverige tidiga med omställning till högertrafik.Vi minns Dagen H och käcka Håll till höger Svensson och i dag förstår vi hur klokt det verkligen var.Men Finland började hålla till höger redan 1858.
Drönare ska upptäcka hajar på australiska stränder
Mänskliga spejare är dåliga på att upptäcka hajar i vattnet från luften. Därför tar Australien modern teknik till hjälp.
Läs mer om Australien.
Lindgren hänger på i VM-toppen
En miss i starten i semifinalen förstörde segerchanserna i Gorzows GP – men Fredrik Lindgren hänger på i kampen om VM-titeln i speedway. Svensken har tio poäng upp till Jason Doyle, Australien, med fyra tävlingar kvar.
Minnesord: Jan Nittsjö
Jan Janne Nittsjö, Adeleide, Australien, har avlidit 77 år gammal i sviterna av flerårig sjukdom. Närmast anhöriga är hustrun Birgitta och sonen Fredrik samt brodern Krister med familj boende i Sverige.