Avesta

Genomfartsgata i Avesta stängs av i över en månad - först i juni öppnas den igen

Under fem veckor kommer det inte att gå att köra genom Myrgatans nedre sträckning i Avesta. Orsaken är att vägen ska grävas upp för att byta ut vattenledningar. Myrgatan är en väg som alla bilburna Avestabor är bekant med.
Läs mer om Avesta och Avestabor.

Avesta förlorade borta mot Bele Barkarby

Avesta förlorade bortamatchen mot Bele Barkarby i division 1 norra Svealand i fotboll på lördagen. 4-0 (2-0) slutade matchen. Victoria Lindström gjorde tre och Emelie Brodin ett mål för Bele Barkarby.
Mordförsök i Avesta - man knivhuggen
Inrikes. En man har gripits i norra Avesta, misstänkt för mordförsök. Flera polispatruller beordrades nu på förmiddagen till ett hus efter larm om att en man knivhuggits i bröstet och blödde kraftigt.
Läs mer om Avesta.
Man knivhuggs i bröstet i Avesta – person misstänkt för mordförsök
Under onsdagsmorgonen larmades polisen om en man som knivhuggits i bröstet i norra Avesta.På plats kunde de gripa en man, som nu är misstänkt för försök till mord, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Avesta och Avesta.På.
Kollision mellan lastbil och personbil
En lastbil har krockat med en personbil vid Åsbron i Avesta centrum, det skriver polisen på sin hemsida.En person ska vara fastklämd.
Läs mer om Avesta och Åsbron.
Tintin från Avesta en värsting på att baka - "Vi står oss väl i internationell jämförelse"
Tintin Larsson, från Avesta, kan titulera sig världsmästare för inga bagare. 21-åringen ingick i det svenska juniorlandslag som tävlade om VM-titeln den 11-15 april.
Läs mer om Avesta och VM-titeln.
Jeppe på Berget har mycket att säga oss nutidsmänniskor
Bergslagsteatern i Avesta har haft premiär på sin senaste produktion Jeppe på Berget, en tragikomedi från 1700-talet som har mycket att säga oss nutidsmänniskor. Jeppe på Berget är en komedi som skrevs av Ludvig Holberg 1722.
Läs mer om Avesta, Berget, Jeppe och Ludvig Holberg.
1-0-seger för Gefle mot Avesta - Jessica Westrin matchhjälte
Gefle vann bortamatchen mot Avesta i division 1 norra Svealand i fotboll med 1-0. Jessica Westrin gjorde matchens enda mål i första halvleken. Lördag 21 april 14.00 spelar Gefle hemma mot Bälinge.
Avesta förlorade mot Gefle i division 1 norra Svealand
Det blev en uddamålsförlust för hemmalaget Avesta i söndagens match mot Gefle på Avestavallen. Laget förlorade matchen i division 1 norra Svealand i fotboll med 0-1 (0-1). Målet i första halvleken av Jessica Westrin blev matchens enda.
Trafikolycka i Avesta - personbil har voltat
En singelolycka har inträffat på riksväg 70 i höjd med Rutbo, Avesta. Larmet inkom till SOS Alarm klockan 00.09 under natten mot söndag och enligt initiala uppgifter har en personbil voltat i södergående riktning.
Läs mer om Avesta och Rutbo.
Nykomlingen Avesta AIK forsätter att satsa hemvävt: "Jobbar väldigt hårt för varandra"
Nykomlingen Avesta AIK har bara värvat två spelare inför klubbens första säsong i division ett. I stället hoppas man på utveckling och laganda - det recept som tagit laget från division fem till division ett.
Korsnäs och Avesta klara för svenska cupen på damsidan - fyra herrlag gör upp om en plats
Två dalalag är redan klara för den första omgången av svenska cupen för damer, där seriekonkurrenterna Avesta AIK och Korsnäs möts i den första omgången. På herrsidan är fyra lag kvar i kampen om Dalarnas enda plats.
Läs mer om Avesta och Avesta AIK.
Kejsarn av Portugallien på turné i Dalarna
Riksteaterns omarbetade version av Selma Lagerlöfs klassiker "Kejsarn av Portugallien" spelas under veckoslutet i Avesta, Vansbro och Falun.
Avestatalangen efter SM-framgångarna: "Drömmer om Kitzbühel"
Ett JSM-guld och ett SM-silver blev skörden för Avesta AK:s Johan Hagberg under helgens SM-tävlingar. Nu siktar 17-åringen på att fortsätta utvecklingen i små steg, även om det finns stora drömmer långt bort i siktet.
Pilarna yrde över älven vid Brunnbäck - snart är det 500 år sen Vasas Sverige skapades
Slaget vid Brunnbäck utanför Avesta 1521 lade grunden till nationen Sverige sägs det. 2021 har det gått 500 år och det finns stora planer i Dalarna för jubileet, som förmodligen når sin kulmen vid minnesstenen i Brunnbäck.
Läs mer om Avesta, Brunnbäck, Dalarna och Sverige.
Ny ägare till tomt i Avesta kommun
Kristina Teresia Melin, 53 år, från Hägersten, är ny ägare till fastigheten Nor 4:2 i Avesta kommun. Säljare är Bror Erik Sigfrid Melins dödsbo. Tomten räknas som lantbruksmark och har en areal på 1 000 kvadratmeter.
Läs mer om Avesta, Hägersten och Nor.
Visentparken nära målet för antal besökare per år
Visentparken i Avesta har ett mål på 10 000 besökare per år. Under de senaste åren har besökssiffrorna gått uppåt och är nu nära målet. 2014 hade Visentparken 7732 besökare mot 8282 året innan. En negativ utveckling med andra ord.
Läs mer om Avesta och Visentparken.
FAIK förstärker truppen - värvar från rivalen: "En av deras toppspelare"
Fagersta AIK förstärker truppen inför nästa säsong - samtidigt som man försvagar en rival. Forwarden Henrik Sternebäck och målvakten Lucas Johansson ansluter båda till klubben från Avesta.
Läs mer om Avesta.
INSÄNDARE: Markera var vi ska stå i stället för att ge oss böter - så blir Avesta desto trevligare
Det ryktas att parkeringsvakter ska lappa felparkerade bilar uppe vid hundhagen!
Läs mer om Avesta.
Avesta Brovallen utklassade Tillberga på bortaplan
Avesta Brovallen fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Tillberga i division 3 östsvenska östra i handboll med hela 27-17 (13-8). Hanna Fredriksson och Ann-Louise Rossbäck gjorde sex mål var för Avesta Brovallen.
Avesta Brovallen vann med 18-17 hemma mot Norrtull
Det blev en uddamålsseger för Avesta Brovallen i matchen mot Norrtull i division 3 östsvenska östra i handboll på lördagen. Laget vann med 18-17 hemma i Kopparhallen.
Stjärntätt när legendarer intar Avesta på söndag - "Det kommer bli häftigt"
Det kommer att vimla med stjärnor i Avesta under söndagen. Flera idrottslegendarer kommer att inta Avesta padelcenter under helgen. NHL-legendarerna mot fotbollslandslaget.
Läs mer om Avesta och Det.
Avesta Art och Karlfeldtsgården spräckte budgeten - Chefen: "Vi måste hitta lösningar"
Högre kostnader för, framför allt Avesta Art och Karlfeldtsgården, än beräknat gjorde att Kultur och Fritidsenheten gick back cirka en miljon förra året.