Avgår

Italiensk fotbollsboss avgår efter missat VM

Huvudena fortsätter att rulla i fotbolls-Italien efter att nationen missade VM för första gången på 60 år.

Attendos vd avgår: Vill prioritera familjen

Attendos vd Henrik Borelius motiverar sin avgång efter 17 år, varav 14 som vd, med att han har varit på bolaget under lång tid och nu vill umgås mer med sin fru och deras barn samt lära sig något helt nytt.
Efter kritiken: UR:s vd avgår
DN har tidigare rapporterat om den massiva interna kritiken mot UR:s omorganisation. Nu avgår UR:s vd Christel Tholse Willers sin tjänst med omedelbar verkan, rapporterar Medievärlden.
Läs mer om Medievärlden.
Källor till CNN: Mugabe avgår trots allt
Zimbabwes president Robert Mugabe kommer att lämna sitt ämbete. Men han kommer att meddela sin avgång i ett brev i stället för ett tv-tal. Det hävdar tv-kanalen CNN på måndagen.
Läs mer om CNN och Robert Mugabe.

Expert: Första steget för att få bort Mugabe

Robert Mugabe har fått sparken som ledare för Zimbabwes styrande parti Zanu-PF. Partiet kräver nu att han avgår som president – annars hotar riksrätt. Sent på söndagskvällen uppgav källor att Mugabe var redo att avgå, enligt Reuters.
Läs mer om Mugabe och Zanu-PF.
Sinn Fins ledare Gerry Adams avgår nästa år
Gerry Adams, ordförande för partiet Sinn Fin på Nordirland, meddelar att han tänker avgå som partiledare nästa år. Han har varit partiordförande sedan 1983.
Läs mer om Nordirland och Sinn Fin.
Intervjun med al-Hariri väcker nya frågor
Det har gått en dryg vecka sedan Libanons premiärminister Saad al-Hariri meddelade att han avgår, under ett besök i Saudiarabien. I söndags gjorde han sin första intervju. – Det var inte han som talade, han är inte en fri man, säger läraren Laila Khalilc.
Läs mer om Laila Khalilc, Saad och Saudiarabien.
Italienska förbundskapten Giampiero Ventura avgår
Italien missar fotbolls-VM för första gången sedan 1958.Efter slutsignalen meddelar förbundskapten Giampiero Ventura att han avgår, skriver Sky Italia.
Läs mer om Giampiero Ventura och Sky Italia.
Kritiken växer mot Leif Östling
Kritiken mot Leif Östling fortsätter att tillta.Flera av hans styrelsekollegor i Svenskt Näringsliv anser att ordförandens kommentar om hans skatteaffärer skadar förtroendet för organisationen.Svenska Dagbladets krönikör, Birgitta Forsberg, menar att det är en samhällsfara om allt fler tycker som Östling.I DN konstaterar Johan Schück att det är bäst för näringslivet om Leif Östling avgår.
Fed-chefen William Dudley avgår
Fed-chefen i New York, William Dudley, kommer att avgå i mitten av 2018. Det uppger New York Fed på måndagen enligt Bloomberg News. CNBC hade tidigare rapporterat om detta.
Bäst för näringslivet om Leif Östling avgår
Leif Östling är ordförande i Svenskt Näringsliv och representerar fler än sig själv, också när det handlar om hans skatteupplägg. Eftersom detta inte passar honom, är det dags att avgå.
Libanons premiärminister avgår – rädd om sitt liv
Libanons premiärminister Saad al-Hariri meddelar att han avgår, då han är rädd att han ska bli mördad, enligt Reuters.
Läs mer om Saad.
Libanons premiärminister avgår
Libanons premiärminister Saad al-Hariri meddelar i ett tv-sänt uttalande att han avgår, rapporterar flera internationella nyhetsbyråer.
Läs mer om Saad.
Storbritanniens försvarsminister avgår
Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon avgår efter att ha anklagats för att sexuellt trakasserat en journalist, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC och Michael Fallon.
Storbritanniens försvarsminister avgår
Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon avgår efter anklagelser från en kvinnlig journalist om att han ska ha sextrakasserat henne.Händelsen ska ha ägt rum 2002, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC och Michael Fallon.
Uppgifter: Storbritanniens försvarsminister avgår
Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon avgår, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC och Michael Fallon.
Uppgift: Kurdiska parlamentet stormat
Demonstranter har stormat parlamentsbyggnaden i Arbil i irakiska Kurdistan, uppger vittnen för Reuters.Detta efter att den regionala presidenten Masoud Barzani meddelat att han avgår.
Terese Cristiansson: Oklart vem som tar över efter Barzani
Varför avgår presidenten i den självstyrande kurdiska regionen i Irak? DN:s korrespondent svarar på frågor om de senaste turerna i irakiska Kurdistan.
Läs mer om Barzani, Irak och Kurdistan.
Vittnen: Kurdiska parlamentet stormat
Hundratals människor, några av dem beväpnade med påkar, har stormat parlamentsbyggnaden i Arbil sedan den regionala presidenten i irakiska Kurdistan Masoud Barzani meddelat att han avgår, uppger vittnen för Reuters.
Barzani avgår som regionpresident i Kurdistan
Masoud Barzani avgår som president i den självstyrande kurdiska regionen i Irak. Beskedet kom vid en sluten session i det regionala parlamentet i irakiska Kurdistan.
Läs mer om Irak och Kurdistan.
Barzani avgår som regionpresident i Kurdistan
Masoud Barzani avgår som president i den självstyrande kurdiska regionen i Irak. Beskedet kom vid en sluten session i det regionala parlamentet i irakiska Kurdistan.
Läs mer om Irak och Kurdistan.
Irak: Kurdiska presidenten Barzani avgår
Masoud Barzani avgår som president i den självstyrande kurdiska regionen i Irak.
Läs mer om Barzani och Irak.