Avgår

Ciscos ordförande avgår

Avgår efter 14 år: Suttit som gisslan

Westholm har fått nog – lämnar styrelseuppdraget
Avgår från posten: Suttit som gisslan
Efter 14 år i styrelsen avgår Jörgen Westholm från Travtränarnas Riksförbund.I ett långt meddelande på sin hemsida berättar han nu varför.Han riktar bland annat stark kritik mot Svensk Travsport.– Vi har suttit som gisslan 2015, 2016 och 2017 och inte fått säga vad vi tycker och tänker, skriver han.
Fi:s partiledare avgår: En ständig oro
Feministiskt initiativs (Fi:s) ena partiledare Victoria Kawesa avgår, uppger hon för TT. – Det är på grund av livsomständigheter, säger Victoria Kawesa.
Läs mer om Victoria Kawesa.
Fi:s partiledare avgår
Victoria Kawesa avgår som partiledare för Feministiskt initiativ.Hon förnekar att det ska ha ett samband med hon anklagats för att ha plagierat en forskaravhandling.
Läs mer om Feministiskt.
Fi:s ena ledare avgår
Feministiskt initiativs (Fi:s) ena partiledare Victoria Kawesa avgår, uppger hon för TT. – Det är på grund av livsomständigheter, säger Victoria Kawesa.
Läs mer om Victoria Kawesa.
Fi-ledaren avgår
Just nu: Skyltkaos på landets tågstationer
Samtliga informationsskyltar på landets tågstationer är nedsläckta, rapporterar SVT Värmland.Som resande kan man inte se när tågen anländer eller avgår eller från vilket spår de går från.
KD-politikern avgår – köpte nazistpropaganda
Den kristdemokratiske lokalpolitikern Mattias Falk avgår med omedelbar verkan efter att han avslöjats som en återkommande kund i nazistiska Nordiska motståndsrörelsens webbshop.–Jag kommer beställa mer grejer därifrån om jag hittar något av intresse, säger Falk till tidningen ETC som avslöjar inköpen.
Läs mer om ETC, Falk och Nordiska.
Ewa Stenberg: Säkerhetsskandalen stänker på den förra regeringen
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår efter att ha beslutat om avsteg från säkerhetsreglerna redan sommaren 2014. Myndigheten har uppenbarligen länge haft en slapp säkerhetskultur. Det får säkerhetsskandalen att stänka också på den förra regeringen.
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår
Efter nya uppgifter om it-skandalen avgår Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius, skriver Dagens Nyheter.
Ställföreträdande generaldirektören avgår hos Transportstyrelsen
Transportstyrelsen fattade redan 2014 beslut att göra avsteg från myndighetens säkerhetsregler.DN har konfronterat Transportstyreleslens Ställföreträdande generaldirektören Jacob Gramenius med uppgifter. Därefter har han bestämt sig för att avgå, enligt DN.- Jag har haft ett samtal med Jacob. Han har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag som ställföreträdande generaldirektör och medlem i ledningsgruppen. Han ser att detta kan påverka hans förtroende och ledningens förtroende. Just nu är förtroendet viktigt för mig, säger Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör vid Tr
Läs mer om Jacob och Transportstyrelsen.
Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör avgår efter nya uppgifter
Transportstyrelsen fattade redan sommaren 2014 beslut om att göra avsteg från myndighetens it-säkerhetsregler. Det skedde över ett år före den skandalomsusade outsourcingen till IBM genomfördes. Uppgifter om avsteget har belagts med sekretess med hänvisning till rikets säkerhet. Efter att DN har konfronterat Transportstyrelsens ställföreträdande generaldirektör Jacob Gramenius med uppgifterna avgår han.
Läs mer om IBM.
KD-politiker avgår efter nazistavslöjande
En kristdemokratisk kommunpolitiker i Värmland avgår efter att tidningen ETC avslöjat att politikern beställt propagandamaterial från Nordiska motståndsrörelsen och nazistiska böcker.
Läs mer om ETC, Nordiska och Värmland.
Skanskas vd Johan Karlström avgår
Läs mer om Johan Karlström.
Uruguays vicepresident avgår efter kortmissbruk
Uruguays vicepresident Ral Sendic avgår på grund av en korruptionsskandal. Han anklagas för att ha använt företagets kontokort för privata utgifter när han var chef för landets statliga oljebolag Ancap.
Läs mer om Ancap och Ral Sendic.
Blåvitts ordförande avgår
IFK Göteborgs supportrar har den senaste tiden varit kritiska till klubbordföranden Frank Andersson och har i banderoller på läktarna krävt hans avgång. Nu får dem som de vill.
Läs mer om Frank Andersson.
HBO:s presidentsatir Veep lägger ner
Efter den kommande sjunde säsongen avgår Julia Louis-Dreyfus som humorns egen president – tv-serien Veep lägger ner.
Läs mer om Veep.
Flera partier kräver Eliassons avgång
Kritiken mot rikspolischef Dan Eliasson växer efter Ekots avslöjande om hur han gett privata företag hemlig information.Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna kräver nu att Eliasson avgår.– Det här förstärker inte hans roll och funktion, säger Liberalernas rikspolitiska talesperson Roger Haddad.
Anna Kinberg Batras nya liv – efter avhoppet
Anna Kinberg Batra meddelade att hon avgår som partiledare för Moderaterna i slutet på augusti. Under galapremiären av storfilmen Borg berättade hon om sitt nya liv med familjen. –Nu hinner man ju redan med lite mer bio och lite mindre möten, säger hon i Expressen TV.
Läs mer om Borg, Expressen TV och Moderaterna.
Anna Kinbergs nya liv – efter avhoppet
Anna Kinberg Batra meddelade att hon avgår som partiledare för Moderaterna i slutet på augusti.Under galapremiären av storfilmen Borg berättade hon om sitt nya liv med familjen.–Nu hinner man ju redan med lite mer bio och lite mindre möten, säger hon i Expressen TV.
Läs mer om Borg, Expressen TV och Moderaterna.
Anna Kinbergs nya liv – efter avhoppet
Anna Kinberg Batra meddelade att hon avgår som partiledare för Moderaterna i slutet på augusti. Under galapremiären av storfilmen Borg berättade hon om sitt nya liv med familjen. –Nu hinner man ju redan med lite mer bio och lite mindre möten, säger hon i Expressen TV.
Läs mer om Borg, Expressen TV och Moderaterna.