Avlidna

Leonard Nimoy ska hyllas i dokumentär

Adam Nimoy, son till den nyligen avlidna Star Trek-stjärnan Leonard Nimoy, planerar en dokumentär om sin fars liv, skriver Variety. Filmstjärnan Zachary Quinto blir dokumentärens röst.
Nimoys son gör Spock-dokumentär
Adam Nimoy, son till den nyligen avlidna Star Trek-stjärnan Leonard Nimoy, planerar en dokumentär om sin fars liv, skriver Variety.
Nimoys son gör Spock-dokumentär
Adam Nimoy, son till den nyligen avlidna Star Trek-stjärnan Leonard Nimoy, planerar en dokumentär...

Mamman om sorgen efter avlidna Monica

UDDEVALLA. 2003 blev Monica Lindberg världskänd efter att hon fick sex nya organ transplanterade i en unik operation. En operation som gav henne en extra chans och elva år till att leva. – Monica fick en andra chans och mådde hyfsat bra i ett antal år efter operationen - så visst var hon tacksam, säger hennes livskamrat Stefan Olsson.
Vin Diesel döper sin dotter – efter Walker
Vin Diesel bröt ihop på en screening av filmen Furious 7 när han pratade om avlidna kollegan Paul Walker. Nu väljer han också att hylla bästa vännen med att döpa sin dotter efter honom. – Det fanns ingen annan jag tänkte på när jag klippte navelsträngen, säger Vin Diesel i The Today Show.
Le Moine: Det hade kunnat hända oss
Inspelningen av den franska versionen av reality-serien Det stora äventyret slutade i tragedi med tio avlidna i en helikopterkrasch. Nyheten skakade om curlingprofilen Anna Le Moine, som deltog i förra säsongen av programmet. – Det går inte att undvika att tänka att det hade kunnat hända oss, säger Le Moine till SportExpressen.
Idrottsvärlden i sorg - efter stjärnornas död
De franska idrottsstjärnorna Cammille Muffat, Alexis Vastine och Florence Arthaud omkom i en helikopterolycka natten mot tisdagen. Nu sörjs de tre idrottarna runt om i idrottsvärlden. Mina tankar är med de avlidna franska idrottarnas familjer som dog i Argentina, skriver Pernilla Wiberg på Twitter.
Jonas Hallberg hyllar sin avlidna familj
Det blir en känslosam fredag för stylisten Jonas Hallberg, 44.Han tänker på sin avlidna släkt till dansen Slow Fox.– Det här blir nästan vår Oscarstribute till alla som är döda och till min familj, säger han.
Läs mer om Oscarstribute och Slow Fox.
Rydbergs känslor efter vännens död
När Eva Rydberg, 71, är huvudperson i kvällens En clown till kaffet på Kanal 5 berättar hon om sina möten med Frank Sinatra och Sammy Davies Jr. Men också om sin tacksamhet mot avlidna dramatikern Carin Mannheimer och rollen i hennes pjäs I sista minuten som spelades på Helsingborgs Stadsteater. – Jag ville så gärna att hon skulle komma, men hon orkade inte, säger Eva Rydberg.
Stulna gravurnorna har hittats oskadda
Tjuvarna bröt sig in i Gunnarps kyrka i Falkenberg och stal gravurnor fyllda med aska från avlidna. Nu har polisen funnit urnorna oskadade. – Det är bra att allting kommit till rätta och att de anhöriga nu kan gravsätta urnorna med stoftet, säger Stefan Jarlhage, chef för utredningsgruppen i Falkenberg, till Hallands Nyheter.
Läs mer om Falkenberg och Stefan Jarlhage.
Nej till kvinnan med väskan
Växjös kultur- och fritidsnämnd säger nej till en staty med damen som slår väskan i huvudet på en nazist. Beslutet grundar sig bland annat på respekt för den avlidna kvinnans anhöriga.
Stulna kvarlevor hittade i Partille
Kyrksilvret försvann vid ett inbrott i en kyrka i Falkenberg - och med det två urnor med stoftet efter två avlidna personer, klara för gravsättning. Nu har kvarlevorna hittats i trakterna kring Partille i Göteborg, uppger polisen.
Läs mer om Falkenberg, Göteborg och Partille.
Kvarlevor stulna från kyrka
Kyrksilvret försvann vid ett inbrott i en kyrka i Falkenberg - och med det två urnor med stoftet efter två avlidna personer, klara för gravsättning. Tjuven eller tjuvarna bröt sig någon gång mellan söndagen och måndagen in i sakristian, och tog därifrån med sig ett säkerhetsskåp som innehöll både silver och kvarlevor.
Läs mer om Falkenberg.
Anhöriga vill inte se tantstaty
Imorgon kommer Växjö ta ett slutgiltigt beslut huruvida damen som svingar handväskan mot en nazist under en demonstration år 1985 ska bli staty i kommunen eller ej. Samtidigt signalerar en anhörig att han inte vill se någon staty av sin avlidna släkting, rapporterar SVT Smålandsnytt.
Läs mer om Växjö.
Fatta snabbt beslut om organdonation svårt för anhöriga
För närstående kan det vara mycket svårt att snabbt ta ställning till organdonation. Sjuksköterskan Annika Åkerlund möter chockade och sörjande anhöriga som inte vet hur den avlidna personen hade velat ha det.
Två döda i kraftig villabrand i Märsta
En villa brann kraftigt i Märsta i natt. När rökdykare kunde gå in hittades två personer avlidna. – Tekniker håller på att utreda hur branden startade, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Hans avlidna mor fotograferades utan lov
En dansk läkare fotograferade avlidna människor i Skåne.Det kändes som ett slag i magen, säger Karl-Erik Allerbo från Helsingborg, vars mor fotograferades.
Hans avlidna mor fotograferades
En dansk läkare med uppdrag i Skåne fotograferade avlidna människor.Det kändes som ett slag i magen när jag fick veta det, det var mycket som revs upp, säger Karl-Erik Allerbo från Helsingborg, vars mor fotograferades.
Fotograferade döda skåningar i smyg
En dansk läkare med uppdrag i Skåne fotograferade avlidna patienter i hemlighet. Uppgifterna kommer från Jyllands-Posten, som skriver att läkaren tog fotografier i smyg - utan tillåtelse av efterlevande - i samband med att han dödförklarade personer och utfärdade dödsattester.
Läs mer om Jyllands-Posten och Skåne.
Fotograferade döda svenskar i smyg
En dansk läkare med uppdrag i Skåne fotograferade avlidna patienter i hemlighet. Uppgifterna kommer från Jyllands-Posten, som skriver att läkaren tog fotografier i smyg – utan tillåtelse av efterlevande – i samband med att han dödförklarade personer och utfärdade dödsattester.
Läs mer om Jyllands-Posten och Skåne.
Fotograferade döda skåningar i smyg
En dansk läkare med uppdrag i Skåne fotograferade avlidna patienter i hemlighet. Uppgifterna kommer...
Läs mer om Skåne.
Läkare fotograferade döda skåningar
Hade bilder på nyligen avlidna människor i sin kamera.
Houstons dotter i konstgjord koma
Bobbi Kristina Brown, dotter till avlidna superstjärnan Whitney Houston och artisten Bobby Brown, kämpar fortsatt för sitt liv på ett sjukhus i Atlanta.
Houstons dotter i konstgjord koma
Nöje Bobbi Kristina Brown, dotter till avlidna superstjärnan Whitney Houston och artisten Bobby Brown, kämpar fortsatt för sitt liv på ett sjukhus i Atlanta.