Avlidna

Nu hyllar hela Norduppland avlidna Peken

I morgon tisdag hyllas Peken med tal och en tyst minut i Pek-hallen. Det skriver SHK-Hockey i ett inlägg på Facebook. Som Arbetarbladet tidigare skrivit segnade Per-Erik "Peken" Karlsson ned i ishockeyhallen för en vecka sedan.

Avlidna profilerna hedrade på galan

Under Idrottsgalan hyllas och uppmärksammas det gångna årets främsta idrottsprestationer.Men även de som förlorades 2017 hedrades i en känslosam ceremoni.Här är de bortgångna som hyllades under Idrottsgalan.
Läs mer om Idrottsgalan.
Fyra personer i familj hittade döda i villa
En familj med fyra personer har hittats avlidna i en villa i Bjärred utanför Lund. Polisen letar inte efter någon gärningsman på annan plats.
Läs mer om Bjärred och Lund.
Fyra personer hittade döda i villa i Bjärred
Polis och kriminaltekniker på plats efter att en familj med fyra personer har hittats avlidna i en villa i Bjärred. De döda är två vuxna och två barn, uppger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, för TT. Foto: Johan Nilsson/TT

Familj med fyra personer funna döda i Bjärred

En familj med fyra personer har hittats avlidna i en villa i Bjärred, uppger polisen. De döda är två vuxna och två barn, uppger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, för TT.
Familj med fyra personer hittade döda i villa
En familj med fyra personer har hittats avlidna i en villa i Bjärred, uppger polisen för SVT.
Läs mer om Bjärred och SVT.
Rekord: Flest njurar i landet transplanterades i Skåne
Skånes universitetssjukhus i Malmö slår rekord i antal utförda njurtransplantationer i Sverige under 2017.En ökad medvetenhet om behovet av organ gör att fler registrerar sig som donatorer.– Jag hoppas att vi nästa år kommer att kunna göra fler njurtransplantationer både med organ från avlidna och levande donatorer, säger Alireza Biglarnia, överläkare och sektionschef inom njurtransplantation på SUS i ett pressmeddelande.
Joan Collins mörka hemlighet avslöjad
Skådespelaren Joan Collins avlidna exmake anklagas för att ha varit pedofil – av hennes son.Nu slår hon tillbaka mot sonens ord.– Så vitt jag vet är det här absolut osant, säger hon till den brittiska tidningen Mirror.
Läs mer om Mirror.
Utredning om avlidet barn nerlagd
Förundersökningen kring det avlidna spädbarn som hittades i Tullinge har lagts ner.– Med hänsyn till de anhöriga och på grund av sekretess till skydd för de avlidnas personliga förhållanden kommer jag inte att lämna ytterligare detaljer, säger kammaråklagare Tobias Kudrn i ett pressmeddelande.
Läs mer om Tullinge.
Därför tror vi på övernaturliga ting
Kontakt med avlidna släktingar, människor som går igen eller reinkarnation. Vad som händer med oss efter döden är en fråga vi burit med oss sedan urminnes tider. Enligt en undersökning tror var sjätte svensk på övernaturliga saker. Men var kommer den här tron ifrån?
Dödssiffran stiger – minst 189 avlidna i bombdådet
Antalet döda i gårdagens bombdåd i Mogadishu har enligt polisen stigit till 189, rapporterar AP.
Läs mer om Mogadishu.
Avlidna förvarades i smutsiga lokaler
Städningen i den lokal där avlidna personer förvaras på Välagården har inte skötts.Flera vittnen larmar om smutsiga lokaler.Under all kritik, säger begravningsarbetare till Ystads Allehanda.
Läs mer om Välagården.
Tillägnar VM-medaljen till sin avlidna syster
I februari avled OS-medaljören Giulia Steingrubers syster efter en tids sjukdom.Nu har den schweiziska stjärnan vunnit VM-brons i gymnastik – med ett program tillägnat systern:– Hon gav mig säkert ny kraft från ovan, säger Steingruber till tidningen Blick.
Läs mer om Blick och Steingruber.
Harrison Ford bryter tystnaden om romansen med Carrie Fisher
Harrison Ford och Carrie Fisher hade en relation under inspelningarna av Star Wars, avslöjade Fisher i en självbiografi förra året.Nu bryter Harrison Ford tystnaden om den numera avlidna skådespelaren.– Det var konstigt, säger han till GQ.
Efter blodig sommar – så kraftsamlar polisen mot gängen
81 skottlossningar, 46 skadade och elva avlidna. Det är resultatet av gängskjutningarna efter tre sommarmånader i Sverige, visar siffror som SvD tagit del av. I snitt är det en skjutning om dagen hittills i år. I Stockholm kraftsamlar polisen mot gängen och utökar spaningarna.
Läs mer om SvD och Sverige.
Anliot om relationen med Ted Gärdestad
Efter att relationen med Björn Borg gått i kras började Helena Anliot så småningom att dejta sin vän Ted Gärdestad.Nu berättar hon om relationen med den avlidna musikern.– Vi var nära varandra på ett spirituellt plan, säger hon i det amerikanska radioprogrammet Only a Game.
Minnesord: Jörgen Askild
Jörgen Askild, Solna, har avlidit i en ålder av 82 år. Hans närmaste är brodern Jan med hustrun Kristina och deras barn Katrin, Johan och Jesper samt hans avlidna syster Anitas son Sascha med familj, bosatt i USA.
Läs mer om Jan, Jesper, Johan, Katrin, Kristina, Sascha, Solna och USA.
Linda Bengtzings stora skräckupplevelse i hemmet
Artisten Linda Bengtzing har fått en oinbjuden gäst i sitt hem – nämligen en död råtta.Nu ber sångerskan sina vänner där ute om hjälp att hitta det avlidna djuret då lukten har blivit outhärdlig.Lukten tar över mitt liv, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Prince får egen nyans av signaturfärgen lila
Princes signaturfärg var lila. Nu har företaget Pantone tagit fram en officiell nyans av färgen för att hedra den avlidna stjärnan.
Läs mer om Pantone.
110 av 111 testade NFL-spelare led av boxardemens
En forskargrupp vid Boston University presenterar nya bevis för att hårda slag mot huvudet inom amerikansk fotboll leder till CTE, så kallad boxardemens. Av 111 avlidna elitspelare som gruppen undersökte var 110 drabbade, skriver New York Times.
Läs mer om Boston University och CTE.
Fler kan dö efter människosmuggling
17 av dem som var vid liv när de hittades i en lastbil i San Antonio, USA, anses ha livshotande skador. Åtta hittades avlidna i lastbilen i delstaten Texas nära den mexikanska gränsen, ytterligare en person avled senare på sjukhus.
Läs mer om San Antonio och USA.
Hustruns fina gest för Michael Nyqvist
Här är hustruns fina kärleksgest till avlidna skådespelaren Michael Nyqvist. Den stiftelse som skapats till hans minne är helt hennes initiativ - och inget han själv gav uttryck för innan sin död, enligt hans vänner. – Han uttryckte inte det här rent konkret själv innan han gick bort. Initiativet kommer från hans änka, säger Thomas Perlmann, stiftelsens talesperson. På fredag, i anslutning till begravningen, träffas styrelsen för första gången.
Läs mer om Michael Nyqvist.
Madonnas stora ilska – hemliga breven säljs
Madonna försöker stoppa auktionen av brev som skickades mellan henne och dåvarande pojkvännen – den avlidna rapparen Tupac Shakur.Ett av de omtalade breven innehåller Madonnas hårda ord mot Whitney Houston och Sharon Stone där hon kallar dem för fruktansvärt mediokra.
Många organdonatorer har räddat liv
Nittioen avlidna människor har hittills i år tillsammans kunnat donera 356 organ. Antalet donatorer det första halvåret i år ligger därför i nivå med 2016, då antalet donatorer var högre än någonsin tidigare.