Avlidna

Sorgens färg är lila

Princes signaturfärg var lila, efter hans jättehit Purple rain. Nu används färgen av tidningar, byggnader och hemsidor världen över för att hedra den avlidna musikikonen.
Läs mer om Purple.

Hårt, smutsigt och funkigt – Prince 10 bästa album

Prince släppte mängder av album. Hans storhetstid var under 80-talet. Dan Backman listar här den avlidna världsstjärnans tio bästa album.
Läs mer om Prince.
Harper Lee dissar Trump från andra sidan graven
I ett brev daterat 1990 kritiserar den numera avlidna författaren Harper Lee Donald Trump som fastighetsmogul. Hon skriver att en av hans byggnader är det värsta straffet Gud skulle kunna komma på.
Gravida Youtube-kändisen plötsligt död
Sharissa Turk blev känd för sin rapvideo om smärtstillande tabletter på Youtube. På tisdagen dog hon i en misstänkt överdos, rapporterar Daily Mail. Den avlidna 25-åringen var gravid i åttonde månaden.
Läs mer om Daily Mail och Youtube.

Svenska dödsfall i Thailand ökar stadigt

Nu kommer de nya chockerande siffrorna över svenskdöden i Thailand. Bara under 2015 hanterade UD 124 svensk dödsfall i Thailand – en siffra som ökat de senaste åren. Men mörkertalet över svenskdöden i Thailand kan vara stort. – Den siffra UD tar fram motsvarar troligen inte det totala antalet avlidna svenskar i utlandet. Det finns ingen skyldighet att underrätta en svensk utlandsmyndighet vid ett dödsfall utomlands, säger Veronica Nordlund på UD.
Läs mer om Thailand och Veronica Nordlund.
Hyllning till Josefin Nilsson planeras på Gotland
Såväl privatpersoner som artister har hört av sig till Länsteatern på Gotland som nu planerar ett arrangemang för att hylla avlidna Josefin Nilsson.
Tidens gång kan lösa gamla mordfall
Glömska vittnen, avlidna nyckelpersoner och borttappade ledtrådar. Polisens cold case-utredare har...
Krävs på skadestånd för balsamering
I Stockholm balsameras nära hälften av alla avlidna. Av de 12 500 kroppar som landstingets bårhus...
Bårhusen kräver hyra för långliggarna
Regionen Skåne har tröttnat på att kommunerna placerar döda på sjukhusens bårhus. Nu vill regionstyrelsen inför hyra för alla som avlidit inom den kommunala vården och räknar med intäkter på drygt 6 miljoner kronor om året. – Vi vill vända den trend som vi ser att de avlidna ligger kvar längre och längre, säger Magnus Petersson, stabschef på Region Skånes servicenämnd, till Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Avlidna brandmannen hedras med halv stång
I dag hedras den brandman som avled i går. Polis och räddningstjänst i hela Sverige kommer flagga på halv stång. Det är djupt tragiskt, skriver Stockholms brandförsvar på sin Facebook-sida.
Läs mer om Facebook-sida och Sverige.
Två skridskoåkare avled efter sökinsats
Två äldre män gav sig ut på långfärdskridskor på sjön Loren, men kom inte tillbaka på flera timmar. Efter en stor sökinsats hittades de i en vak – deras liv gick inte att rädda. – De klarade inte detta, de är avlidna, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping. Anhöriga är underrättade.
Läs mer om Jönköping, Loren och Maria Lavesson.
Mikaels fina inlägg till avlidna poliskollegan
Tio år har gått sedan poliserna Mikael Svensson och kollegan Olof Sahlin blev rammade av ett tåg mitt under pågående biljakt. Olof avled på olycksplatsen när bilen klövs av det framrusande pågatåget men Mikael överlevde. Varje år på olycksdagen åker han tillbaka till spårövergången för att hedra minnet av kollegan. – Tåget passerar alltid samma tid som den dagen Olof avled. Resten av dagen är min och då hedrar jag det goda, säger han.
Astronomer hyllar Bowie med stjärnbild
Belgiska astronomer har blickat uppåt himlen för att hitta ett värdigt sätt att hylla den avlidna rockikonen.
Läs mer om Bowie.
Organ från 167 avlidna användes
Under 2015 togs organ från 167 avlidna personer för transplantation. Det är den högsta...
Ökning av avlidna svenskar utomlands
Antalet svenskar som dog utomlands i fjol ökade kraftigt. Fram till och med den 23 december hade...
Ryska toppmilitärer hastigt avlidna
Två ryska generaler har rapporterats avlidna inom loppet av åtta dagar vilket fått konspirativt...
Ryska toppmilitärer hastigt avlidna
Två ryska generaler har rapporterats avlidna inom loppet av åtta dagar vilket fått konspirativt lagda bedömare att spekulera i att de oväntade dödsfallen inte varit naturliga.
Ryska toppmilitärer hastigt avlidna
Två ryska generaler har rapporterats avlidna inom loppet av åtta dagar vilket fått konspirativt lagda bedömare att spekulera i att de oväntade dödsfallen inte varit naturliga.
Två personer avlidna efter kraschen i ån
Tidigt på fredagsmorgon kraschade en bil med fem personer rakt ner i Ronnebyån.Tre personer blev kvar i bilvraket under ytan och fick hjälpas ut av dykare innan de fördes till sjukhus.Två män har avlidit till följd av sina skador – den tredje, en kvinna, vårdas fortfarande för livshotande skador.
Läs mer om Ronnebyån.Tre.
Efter dödsolyckan – nu åtalas en bilförare
En bilförare åtalas nu för att en kvinnlig passagerare omkom vid en trafikolycka utanför Rydaholm. Förutom den avlidna kvinnan fick fem personer föras till sjukhus.
Läs mer om Rydaholm.
Sorgen efter Lemmys död: Det är så synd
Beskedet om Motörheads Lemmy Kilmisters död skakade världen. Världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen - nu sluter rocksverige upp och hyllar den avlidna sångaren. – Det kommer aldrig, aldrig någonsin komma en ny Lemmy, säger Kicken, trummis i The Poodles.
Mos fina julhälsning till sin avlidna mamma
Här är Robin Mos Anderssons fina julhälsning. Paradise hotel-vinnaren förlorade sin mamma i januari i år - nu hälsar han god jul. – Jag tycker hon ska ha en fantastisk jul där uppe, säger han i klippet.
Två män gripna – misstänks för mord
Två män har gripits misstänkta för mord på en kvinna i Finspång, skriver polisen på sin hemsida. Den avlidna kvinnan är i 30-årsåldern och hittades livlös i en lägenhet vid halv tre på natten av polisen. Männen greps på platsen.
Läs mer om Finspång.