Avlidna

Hustruns fina gest för Michael Nyqvist

Här är hustruns fina kärleksgest till avlidna skådespelaren Michael Nyqvist. Den stiftelse som skapats till hans minne är helt hennes initiativ - och inget han själv gav uttryck för innan sin död, enligt hans vänner. – Han uttryckte inte det här rent konkret själv innan han gick bort. Initiativet kommer från hans änka, säger Thomas Perlmann, stiftelsens talesperson. På fredag, i anslutning till begravningen, träffas styrelsen för första gången.
Läs mer om Michael Nyqvist.

Madonnas stora ilska – hemliga breven säljs

Madonna försöker stoppa auktionen av brev som skickades mellan henne och dåvarande pojkvännen – den avlidna rapparen Tupac Shakur.Ett av de omtalade breven innehåller Madonnas hårda ord mot Whitney Houston och Sharon Stone där hon kallar dem för fruktansvärt mediokra.
Många organdonatorer har räddat liv
Nittioen avlidna människor har hittills i år tillsammans kunnat donera 356 organ. Antalet donatorer det första halvåret i år ligger därför i nivå med 2016, då antalet donatorer var högre än någonsin tidigare.
Två personer dog i olycka – en misstänkt för drograttfylla
Efter en krock mellan två personbilar på väg 646 tidigare i dag konstateras nu två personer avlidna.Ytterligare två personer är skadade och förda till sjukhus.Föraren till en av bilarna är misstänkt för drograttfylleri och vållande till annans död.

Paris Jackson hyllar sin pappa med ny tatuering

Paris Jackson hyllar sin pappa – den avlidna popikonen Michael Jackson – med en ny tatuering.På Instagram berättar hon om saknaden.Jag älskar dig, skriver Paris Jackson.
Läs mer om Michael Jackson.
Harrys miljonring – hyllning till Diana
Engelska prins Harry vill fira till skådespelarflickvännen Meghan Markle och han sparar inte på pengarna.En miljon svenska kronor ska ringen vara värd, och samtidigt hylla hans avlidna mamma, prinsessan Diana.Förlovningsringens stora smaragd ska nämligen komma från Dianas privata samling, skriver Daily Star.
Läs mer om Daily Star, Diana, Harry och Meghan Markle.
Domaren: Princes syskon ska ärva stjärnan
Det är Princes sex syskon som är den avlidna världsstjärnans arvtagare, slår en domare i artistens hemdelstat Minnesota fast.
Läs mer om Minnesota.
Översyn av balsamering klar efter sommaren
En översyn av landstingets balsameringsrutiner ska vara klar efter sommaren. – Så långt det är möjligt ska anhöriga kunna påverka vad som händer avlidna, säger sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L).
Läs mer om Anna Starbrink.
Anhöriga kräver upprättelse för tvångsbalsamering
Anhöriga till avlidna i Stockholm väntar på upprättelse för att deras närstående döda tvångsbalsamerats. Trots löften har Stockholms läns landsting inte förändrat sina rutiner. En grupp anhöriga vänder sig nu till landstinget med ett öppet brev.
Läs mer om Stockholm.
Utbildare spred blodiga bilder på fångar
Utbildare inom Kriminalvården i Malmö har spridit sekretesskyddade bilder på skadade och avlidna fångar, skriver HD-Sydsvenskan.
Läs mer om Kriminalvården och Malmö.
Oili, 85, kräktes avföring – tjuv hade bytt ut medicin
Någon var inne på äldreboendet Solhöjden i Öckerö kommun stal narkotikaklassade mediciner - och ersatte med förstoppningsmedel.En av de som drabbades var Oili, 85, – som sen spydde upp sin egen avföring.– Hur länge har det här pågått. Hur länge fick hon lida? säger Annette Källström om sin nu avlidna svärmor.
Sonens kärleksfulla hyllning på begravningen
Här är Sven-Ingvars känslohyllning till sin avlidna sångare Sven-Erik Magnusson. Det omtyckta dansbandet kommer att spela på hans begravning på torsdag - och sonen Oscar kommer att ta faderns plats bakom mikrofonen. – Det känns väldigt naturligt att de som har varit så nära varandra i så många år och följts åt, att de i bandet nu får visa honom sin aktning, säger biskop emeritus Esbjörn Hagberg, som leder begravningsgudstjänsten.
Polisinsats mot företag i Sollentuna i natt
De fyra avlidna efter attacken har identifierats. Samtidigt har flera tillslag gjorts i Stockholmsområdet, som led i terrorbrottsutredningen. Två personer sitter nu anhållna misstänkta för terroristbrott genom mord. Läs SvD:s liverapportering nedan.
Camilla, 42, såg lastbilen: Låg människor på marken
Camilla Schulz stod inne på ett hotell på Drottninggatan i Stockholm.I ögonvrån såg hon lastbilen och berättar att det gick väldigt fort.– Vi gick ut när vi hörde människor skrika. Vi såg mycket blod och människor som låg skadade och avlidna, säger hon.Fyra personer har omkommit i den misstänka terrorattacken – 15 personer är skadade
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.I.
Misstänkt trippelmördare skyller på okänd sprit
Mannen säger till tidningen att han kom till villan i Skivarp med en vän för att festa i början av februari. Enligt honom låg två av de avlidna männen livlösa i huset när de kom fram. En av dem ska ha legat på golvet och den andre i en soffa. Han säger att han inte kände de två männen sedan tidigare.
Läs mer om Skivarp.
Ronaldos nära vän dömd till fängelse
Den nederländska kickboxaren Badr Hari har ofta setts till i Cristiano Ronaldos entourage. Idag dömdes han till två års fängelse för övergrepp på den numera avlidna affärsmannen Koen Everink.
Läs mer om Badr Hari och Koen Everink.
Höglunds syster fick räkningar efter sin död
Tv-personligheten Elisabet Höglunds syster avled på sjukhus - som skickade räkningar på 550 kronor för vården hon fick. Nu uttrycker Elisabet Höglund sin besvikelse över fakturorna som dödsboet ska betala. Förstår ni att jag blev chockad och ledsen. Så går det till i Myndighetssverige. Även avlidna personer ska betala för sjukhusvården!, dundrar hon på sin blogg - där hon sedan får mothugg.
Leif-Ivan Karlsson om lyckan över barnbarnet
Realityprofilen och flyktingentreprenören Leif-Ivan Karlsson har blivit morfar till en flicka - och är överlycklig. – Det kommer at bli något riktigt bra av henne. Hon har ju mina gener i blodet, säger han. Samtidigt berättar han att han är synsk, har kontakt med de döda och visste att barnbarnet skulle komma 18 januari - efter ett tecken från hans avlidna svärmor.
Läs mer om Leif-Ivan Karlsson.
Kollegan: Han vägrade bli gammal
En man som ständigt var på tårna, som alltid var nyfiken, positiv och öppen för nya saker. Så minns journalisten och författaren Petter Karlsson sin nu avlidna kollega Lennart Nilsson. – Att upptäcka och undersöka världen var det finaste han visste, säger han.
Donald Trump inleder utredning om röstfusk
Donald Trump kommer att inleda en utredning gällande röstfusk under presidentvalet 2016. På Twitter menar han att utredningen bland annat ska se över vilka som röstade i två olika stater, samt hur många som fick röster lagda trots att de var avlidna. Beroende på vilka resultat vi når kommer vi att stärka vårt valsystem skriver Trump på Twitter.
Läs mer om Trump och Twitter.
Därför kan kreativa personer få flow långt upp i åldrarna
De nyligen avlidna Zygmunt Bauman och Georg Klein är bara två exempel på att det tillstånd vi kallar flow bokstavligen kan förlänga livet. Men varför? Socialantropologen Lisbeth Sachs skärskådar ett mytomspunnet – och livsnödvändigt – begrepp.
Läs mer om Georg Klein och Zygmunt Bauman.
Avlidna stjärnorna hedrades på galan
Idrottsgalan prisar de prestationer som stått ut under 2016 - men hyllar också de svenska sportprofiler som lämnat oss under året. Bland de som hedrades i år fanns dansaren Sara Jonasson och friåkaren Mikaela Rapaport.
Lagen borde utgå från att alla donerar sina organ
I Frankrike trädde en ny lag i kraft vid årsskiftet som gör alla avlidna till organdonatorer, förutsatt att de inte uttryckligen sagt nej till detta. Man har alltså vänt på situationen i jämförelse med Sverige, skriver Sten Wingren, professor emeritus.
Läs mer om Sten Wingren och Sverige.
Känslosamma talet till avlidna mamman
LOS ANGELES. Han hyllades av sin före detta tränare, lagkamrater och NHL-klubben Tampa Bay Lightnings ledning och ägare. Det var en känslofylld ceremoni när Martin St. Louis fick sin tröja med nummer 26 pensionerad i Amalie Arena i natt, svensk tid. Men St. Louis blev mest tårfylld när han talade om sin mamma France, som gick bort 2014. - Hon var min största supporter och trodde på mig när jag själv inte gjorde det. Jag vet att hon är med oss i kväll, stolt och med ett leende tittar hon ner på oss, säger Martin St. Louis.
Läs mer om Amalie Arena, France och Martin St.
Disney vill göra digital kopia av Carrie Fisher i kommande Star wars-filmer
Som DN tidigare har skrivit är plötsliga dödsfall inte längre något som står i vägen för en fortsatt skådespelarkarriär. Nu vill Disney köpa rättigheterna att använda den avlidna prinsessan Leia-skådespelarens utseende i kommande Star wars-filmer.
Läs mer om Carrie Fisher, Disney och Star.