Avlidna

Mikaels fina inlägg till avlidna poliskollegan

Tio år har gått sedan poliserna Mikael Svensson och kollegan Olof Sahlin blev rammade av ett tåg mitt under pågående biljakt. Olof avled på olycksplatsen när bilen klövs av det framrusande pågatåget men Mikael överlevde. Varje år på olycksdagen åker han tillbaka till spårövergången för att hedra minnet av kollegan. – Tåget passerar alltid samma tid som den dagen Olof avled. Resten av dagen är min och då hedrar jag det goda, säger han.

Astronomer hyllar Bowie med stjärnbild

Belgiska astronomer har blickat uppåt himlen för att hitta ett värdigt sätt att hylla den avlidna rockikonen.
Läs mer om Bowie.
Organ från 167 avlidna användes
Under 2015 togs organ från 167 avlidna personer för transplantation. Det är den högsta...

Ökning av avlidna svenskar utomlands

Antalet svenskar som dog utomlands i fjol ökade kraftigt. Fram till och med den 23 december hade...
Ryska toppmilitärer hastigt avlidna
Två ryska generaler har rapporterats avlidna inom loppet av åtta dagar vilket fått konspirativt...
Ryska toppmilitärer hastigt avlidna
Två ryska generaler har rapporterats avlidna inom loppet av åtta dagar vilket fått konspirativt lagda bedömare att spekulera i att de oväntade dödsfallen inte varit naturliga.
Ryska toppmilitärer hastigt avlidna
Två ryska generaler har rapporterats avlidna inom loppet av åtta dagar vilket fått konspirativt lagda bedömare att spekulera i att de oväntade dödsfallen inte varit naturliga.
Två personer avlidna efter kraschen i ån
Tidigt på fredagsmorgon kraschade en bil med fem personer rakt ner i Ronnebyån.Tre personer blev kvar i bilvraket under ytan och fick hjälpas ut av dykare innan de fördes till sjukhus.Två män har avlidit till följd av sina skador – den tredje, en kvinna, vårdas fortfarande för livshotande skador.
Läs mer om Ronnebyån.Tre.
Efter dödsolyckan – nu åtalas en bilförare
En bilförare åtalas nu för att en kvinnlig passagerare omkom vid en trafikolycka utanför Rydaholm. Förutom den avlidna kvinnan fick fem personer föras till sjukhus.
Läs mer om Rydaholm.
Sorgen efter Lemmys död: Det är så synd
Beskedet om Motörheads Lemmy Kilmisters död skakade världen. Världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen - nu sluter rocksverige upp och hyllar den avlidna sångaren. – Det kommer aldrig, aldrig någonsin komma en ny Lemmy, säger Kicken, trummis i The Poodles.
Mos fina julhälsning till sin avlidna mamma
Här är Robin Mos Anderssons fina julhälsning. Paradise hotel-vinnaren förlorade sin mamma i januari i år - nu hälsar han god jul. – Jag tycker hon ska ha en fantastisk jul där uppe, säger han i klippet.
Två män gripna – misstänks för mord
Två män har gripits misstänkta för mord på en kvinna i Finspång, skriver polisen på sin hemsida. Den avlidna kvinnan är i 30-årsåldern och hittades livlös i en lägenhet vid halv tre på natten av polisen. Männen greps på platsen.
Läs mer om Finspång.
Fastighetspampens änka kräver mer ur dödsboet
Änkan Thandie Wooldridge anser att arvet från sin avlidna make på närmare 80 milljoner kronor inte är tillräckligt. Nu kräver hon ytterligare 50 miljoner kronor av tillgångarna.
Kvinnaböske sörjer avlidna Kjell Öhman
Kjell Öhman har gått bort. Nu sörjs kapellmästaren av vännen och kollegan Hasse Kvinnaböske Andersson. – Kjell var fantastisk, han var en av de finaste människorna och musikerna jag någonsin har träffat, säger artisten.
Helene Almgren hittade Lisa Holm
Sent på fredagskvällen den 12 juni hittade Helene Almgren avlidna Lisa Holm. I rätten berättade hon hur polisen säkrade spår i den lilla baracken efter mordet. – Jag tittade över utrymmet och tänkte att jag skulle titta in i alla skåp, berättade hon.
Läs mer om Helene Almgren och Lisa Holm.
Döda stjärnor fortsätter dra in miljonbelopp
Michael Jackson tjänar mest pengar av alla avlidna kändisar. Tvåa är Elvis Presley. Det finns också en vetenskapsman på tio-i-topp-listan över de kända döda personer vars varumärken drar in mest pengar. Gissa vem.
Rasar mot Pistorius: Kommer undan lätt
Oscar Pistorius får avtjäna resten av sitt straff i en lyxvilla med 24 rum. Det får familjemedlemmarna till avlidna Reeva Steenkamp att rasa. – Han sköt henne genom en dörr, han kommer undan lätt, säger kusinen Kim Martin till BBC.
Läs mer om BBC, Kim Martin och Reeva Steenkamp.
Rekordmånga dog i Mecka – 1 663 avlidna
Antalet döda efter trängselkatastrofen utanför Mecka i Saudiarabien i slutet av september har stigit till minst 1633, enligt sammanställning av uppgifter från utländska myndigheter.
Läs mer om Mecka och Saudiarabien.
Fortsatt många organdonatorer
Hittills i år har 127 avlidna personer blivit organdonatorer. Det tyder på att helårssiffran kan...
Socialchefen: Vi ser inte fler dödsfall
Socialförvaltningen ser ingen ökning av antalet avlidna missbrukare i Lund.–Men jag ifrågasätter inte heller den bild man ger från församlingshemmet Ugglan, säger socialdirektör Annika Pettersson.
Sanna Nielsen hyllar avlidna profilerna
Sanna Nielsen hyllar de döda. Sångerskan har fått det ärofyllda uppdraget att sjunga under Kristallengalans minnesstund. – Vi har så många fina profiler att minnas och hylla som sorgligt nog lämnat oss, säger den folkkära artisten.
Jenner riskerar att stämmas på miljoner
Caitlyn Jenner var inblandad i en bilkrasch i februari där en kvinna dog. Nu riskerar hon att stämmas på ett miljonbelopp av den avlidna kvinnans släktingar, skriver TMZ. Realitystjärnan kan tvingas att betala 18,5 miljoner dollar.
Läs mer om TMZ.
Poseidons besättning får stödsamtal
Efter att ha bärgat ett 50-tal avlidna migranter ska den svenska besättningen ombord på Poseidon nu hålla stödsamtal. Försvaret vill fånga upp reaktioner som kan sätta spår senare. De professionella samtalen kommer att hållas av personer som själva varit i krigshärdar.
Läs mer om Poseidon.