Avlidna

FN utreder flygkraschen där Dag Hammarskjöld dog

På onsdag tas fallet med flygkraschen där Dag Hammarskjöld och ytterligare 15 personer omkom på nytt upp i FN:s generalförsamling, men anhöriga till de nio avlidna svenskarna känner frustration kring möjligheterna att finna sanningen. – Enda möjligheten är en helt ny utredning, säger Ingemar Hjelte,

Här är första bilderna på Dream Kardashian

För två dagar sedan fick Rob Kardashian och Blac Chyna en dotter. Nu delar kändisparet med sig av de första bilderna på Dream Kardashian, samtidigt som Rob Kardashian hyllar sin avlidna pappa. Dessutom delar realityparet med sig av ett videoklipp från förlossningen.
Två döda i elolycka vid kraftstation
Två män har omkommit i en arbetsplatsolycka vid Tyfors kraftstation i Ludvika kommun. De avlidna är utländska medborgare.
Läs mer om Ludvika.
Jackson tjänar mest av de avlidna
Popkungen Michael Jackson, som avled 2009, toppar Forbes lista för 2016 över döda kändisar som...

Springnota och avlidna: 2 frågor om språket

Springnota är ett nytt fenomen Hur länge har man kunnat prata om att man tar en springnota? Joshua Svar: Springnota verkar vara ett ganska nytt ord i svenskan. Enligt Svensk Ordbok utgiven av Svenska Akademien har det endast använts sedan 1990. En sökning i svensk presstext antyder detsamma – det första
Läs mer om Hur och Svenska Akademien.
Jag ska visa att jag inte är rädd för honom
Bara två dagar innan Martin Jonsson, 33, slog ihjäl Lotta skickade hon en bild till sin syster Camilla Rudholm – bilden föreställde systrarnas avlidna pappa. Camilla tolkar bilden som att Lotta kände att slutet var nära. – Efteråt tänkte jag att hon kände av det: att hon skulle få möta pappa på andra sidan, säger Camilla som tänker sitta med inne i salen under rättegången. – Jag ska visa honom att jag inte är rädd för honom, säger hon.
IVO synar tvillingdöd i Småland
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska utreda kommunens agerande i fallet med de avlidna...
Läs mer om IVO och Småland.
Nio döda på äldreboende i Japan
Nio personer har hittats avlidna på ett äldreboende i norra Japan, uppger polisen, efter att tyfonen Lionrock dragit in över regionen.
Läs mer om Japan och Lionrock.
Cohens brev till avlidna flickvännen
I slutet av juli avled Marianne Ihlen, Leonard Cohens flickvän under 60-talet, som har inspirerat...
Läs mer om Marianne Ihlen.
Magnus Ugglas rädsla inför sin begravning
Magnus Uggla vägrade hylla Olle Ljungström i sin Dramaten-monolog. I sitt Sommar i P1 berättar artisten om sin avsky för hyllningar till redan avlidna personer – och om rädslan inför sin egen begravning. – De där hyllningsgamarna på sociala medier är ett jävla pack, som hoppas att det ska dimpa ner lite stjärnglans på dem, säger Uggla i sitt sommarprat.
Så hyllar Cline Dion sin avlidna man
Cline Dion förlorade tidigare i år sin man i cancer. Nu vill hon hylla honom med en tatuering. –Jag kanske kommer ha hans hjärtslag på min kropp för resten av mitt liv, säger hon till Vogue.
Läs mer om Cline Dion och Vogue.
Aska hamnade i fel minneslund
Ett par från Eskilstuna fick askan från sitt avlidna spädbarn placerad i fel minneslund, skriver...
Läs mer om Eskilstuna.
Familjens nya beslut efter Princes död
Här är Prince familjs hyllning till den avlidna popikonen – de anordnar en hyllningskonsert. – Vi är exalterade över att få chansen att föra alla tillsammans till det officiella firandet av Prince liv, skriver Prince syster och bror i ett pressmeddelande, enligt NBC news.
Läs mer om NBC och Prince.
Michael Jacksons läkare anklagar annan
Efter skräckupptäckten på Michael Jacksons ranch fortsätter det blåsa runt den avlidna popstjärnan. Michael Jacksons läkare Conrad Murray hävdar fortfarande sin oskuld i superstjärnans död. I stället skyller han på en annan läkare – den avlidna Dr. Arnold Klein, rapporterar TMZ.
Läs mer om Conrad Murray och TMZ.
Glenmarks löfte om framtiden på Skansen
Anders Glenmark gjorde comeback under kvällens Allsång på Skansen med ett känslosamt framträdande där han hyllade avlidna musiker. Efteråt berättade han för Sanna Nielsen att han planerar att bli mer aktiv som artist. – Jag ska försöka vara lite duktigare, sa han från scen.
Läs mer om Allsång, Sanna Nielsen och Skansen.
Avlidna personen på Stadshagen är en man
Den avlidne personen som hittades på Kungsholmen på onsdagsförmiddagen är en man. Hans identitet är ännu inte fastställd men klart är att han har legat där ett bra tag. Enligt polisen är kroppen svår att identifiera.
Läs mer om Kungsholmen och Stadshagen.
Stort behov av donerade organ
I fjol blev 167 avlidna personer organdonatorer. Och det är det högsta antalet hittills i...
Åklagaren: Pengar motivet till mordet
Nu bekräftar kammaråklagare Sanna Gens: mordteorin har klarnat efter att den försvunna Madeleine, 62, hittats mördad i ett vattenfyllt gruvhål i Långshyttan: – Vi kan väl bekräfta att det funnits vissa ekonomiska mellanhavanden mellan de här personerna och den avlidna kvinnan. Samtidigt har en av de misstänkta, en kvinna i 20-årsåldern, släppts fri.
Läs mer om Långshyttan och Madeleine.
Ung kvinna avled på Roskildefestivalen
Natten till lördagen dog en 20-årig kvinna på Roskilde. Under dagen har vännerna hyllat sin avlidna vän. Två kors av tältpinnar har satts upp tillsammans med texten Camp Mandy på platsen där kvinnan så tragiskt somnade in.
Skara kommun bjuds in till storseans
Lite kontakt med de döda efter arbetstid, någon? I Skara kommun bjuds de kommunanställda in till storseans i höst genom den egna personalklubben. Det är Vendela Cederholm, medium och känd från TV4-programmet Det okända som påstår sig kunna förmedla kontakt med de kommunanställdas avlidna släktingar och vänner. – Vi sponsrar det här med pengar, det är anmärkningsvärt, säger Fredrik Öhrberg (M), kommunpolitiker i Skara som är kritisk till att kommunens personalklubb arrangerar ovetenskapliga seanser i kommunens lokaler.
Pistorius erbjöd offrets familj muta: Äcklade
Oscar Pistorius är uppe i rätten igen. I dag vittnade den avlidna Reeva Steenkamps pappa Barry om att han och hans fru erbjöds pengar av friidrottsstjärnan för att lägga ner fallet. – Vi blev äcklade, säger Steenkamp enligt The Independent.
Läs mer om Barry, Steenkamp och The Independent.
Den avlidna var nyckelperson i mordutredning
När den 24-årige Bandidsomedlemmen tog sitt liv i ett danskt häkte försvann nyckelpersonen i utredningen av trippelmordet på Frederiksberg. Han var den som hade blivit överfallen och knivskuren innan de tre unga männen mördades. Polisens teori är att mordet var hämnd för knivdådet.
Malin Ullgren: Det är det vackra i Freddie Wadlings röst jag har lyssnat på
Hans röst slår ut alla andra minnen, skriver DN:s Malin Ullgren om den avlidna artisten Freddie Wadling.
Läs mer om Freddie Wadling.
Neutral gravplats i Borlänge
Borlänge får nu en neutral begravningsplats där avlidna kan få sin sista vila oavsett religion,...
Läs mer om Borlänge.