Avlidna

Bobbi Kristinas tillstånd försämrat

Bobbi Kristina Brown, dotter till den avlidna megastjärnan Whitney Houston och artisten Bobby...
Läs mer om Bobby och Whitney Houston.

Camerons hyllning till den avlidne kollegan

Här är Titanic-regissören James Camerons fina hyllning till avlidna kompositören James Horner. I ett långt brev förklarar Cameron hur viktig Horners musik har varit, enligt The Hollywood Reporter. Oavsett hur Titanic hade blivit så visste vi att filmen hade ett fantastiskt soundtrack, skriver James Cameron.
Flera döda vid brand i lägenhet
Två personer har omkommit i en lägenhetsbrand i Norsborg i södra Stockholm. –Vi har sex personer som är direkt drabbade, varav två är avlidna. När vi kom dit brann det för fullt med lågor ut ur fönstret, säger Per Hultman, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund till TT. Bostadshuset evakuerades vid branden.
Läs mer om Norsborg, Per Hultman och Stockholm.
Amy-producent tillbakavisar kritik
Skaparna av Amy Winehouse-dokumentären Amy får kritik från den avlidna sångerskans familj,...

Bobby Brown blir dotterns förmyndare

Bobbi Kristina Brown, dotter till avlidna världsstjärnan Whitney Houston och artisten Bobby Brown,...
Läs mer om Bobby Brown och Whitney Houston.
Bobby Brown blir dotterns förmyndare
Bobbi Kristina Brown, dotter till avlidna världsstjärnan Whitney Houston och artisten Bobby Brown, vårdas fortfarande på en specialiserad rehabiliteringsklinik i Atlanta. Det var i januari som 21-åriga Bobbi Kristina hittades medvetslös i badkaret i sitt hem i Atlanta, fördes till sjukhus och försattes i koma.
Drömjobb att skötastjärnans kostymer
Ulf-Herbert Gustafsson är lärare, skräddarmästare och en av Birgit Nilssons största beundrare. Sedan årsskiftet ansvarar han för den avlidna hovsångerskans kostymförråd.
Leonard Nimoy ska hyllas i dokumentär
Adam Nimoy, son till den nyligen avlidna Star Trek-stjärnan Leonard Nimoy, planerar en dokumentär om sin fars liv, skriver Variety. Filmstjärnan Zachary Quinto blir dokumentärens röst.
Nimoys son gör Spock-dokumentär
Adam Nimoy, son till den nyligen avlidna Star Trek-stjärnan Leonard Nimoy, planerar en dokumentär om sin fars liv, skriver Variety.
Nimoys son gör Spock-dokumentär
Adam Nimoy, son till den nyligen avlidna Star Trek-stjärnan Leonard Nimoy, planerar en dokumentär...
Mamman om sorgen efter avlidna Monica
UDDEVALLA. 2003 blev Monica Lindberg världskänd efter att hon fick sex nya organ transplanterade i en unik operation. En operation som gav henne en extra chans och elva år till att leva. – Monica fick en andra chans och mådde hyfsat bra i ett antal år efter operationen - så visst var hon tacksam, säger hennes livskamrat Stefan Olsson.
Vin Diesel döper sin dotter – efter Walker
Vin Diesel bröt ihop på en screening av filmen Furious 7 när han pratade om avlidna kollegan Paul Walker. Nu väljer han också att hylla bästa vännen med att döpa sin dotter efter honom. – Det fanns ingen annan jag tänkte på när jag klippte navelsträngen, säger Vin Diesel i The Today Show.
Le Moine: Det hade kunnat hända oss
Inspelningen av den franska versionen av reality-serien Det stora äventyret slutade i tragedi med tio avlidna i en helikopterkrasch. Nyheten skakade om curlingprofilen Anna Le Moine, som deltog i förra säsongen av programmet. – Det går inte att undvika att tänka att det hade kunnat hända oss, säger Le Moine till SportExpressen.
Idrottsvärlden i sorg - efter stjärnornas död
De franska idrottsstjärnorna Cammille Muffat, Alexis Vastine och Florence Arthaud omkom i en helikopterolycka natten mot tisdagen. Nu sörjs de tre idrottarna runt om i idrottsvärlden. Mina tankar är med de avlidna franska idrottarnas familjer som dog i Argentina, skriver Pernilla Wiberg på Twitter.
Jonas Hallberg hyllar sin avlidna familj
Det blir en känslosam fredag för stylisten Jonas Hallberg, 44.Han tänker på sin avlidna släkt till dansen Slow Fox.– Det här blir nästan vår Oscarstribute till alla som är döda och till min familj, säger han.
Läs mer om Oscarstribute och Slow Fox.
Rydbergs känslor efter vännens död
När Eva Rydberg, 71, är huvudperson i kvällens En clown till kaffet på Kanal 5 berättar hon om sina möten med Frank Sinatra och Sammy Davies Jr. Men också om sin tacksamhet mot avlidna dramatikern Carin Mannheimer och rollen i hennes pjäs I sista minuten som spelades på Helsingborgs Stadsteater. – Jag ville så gärna att hon skulle komma, men hon orkade inte, säger Eva Rydberg.
Stulna gravurnorna har hittats oskadda
Tjuvarna bröt sig in i Gunnarps kyrka i Falkenberg och stal gravurnor fyllda med aska från avlidna. Nu har polisen funnit urnorna oskadade. – Det är bra att allting kommit till rätta och att de anhöriga nu kan gravsätta urnorna med stoftet, säger Stefan Jarlhage, chef för utredningsgruppen i Falkenberg, till Hallands Nyheter.
Läs mer om Falkenberg och Stefan Jarlhage.
Nej till kvinnan med väskan
Växjös kultur- och fritidsnämnd säger nej till en staty med damen som slår väskan i huvudet på en nazist. Beslutet grundar sig bland annat på respekt för den avlidna kvinnans anhöriga.
Stulna kvarlevor hittade i Partille
Kyrksilvret försvann vid ett inbrott i en kyrka i Falkenberg - och med det två urnor med stoftet efter två avlidna personer, klara för gravsättning. Nu har kvarlevorna hittats i trakterna kring Partille i Göteborg, uppger polisen.
Läs mer om Falkenberg, Göteborg och Partille.
Kvarlevor stulna från kyrka
Kyrksilvret försvann vid ett inbrott i en kyrka i Falkenberg - och med det två urnor med stoftet efter två avlidna personer, klara för gravsättning. Tjuven eller tjuvarna bröt sig någon gång mellan söndagen och måndagen in i sakristian, och tog därifrån med sig ett säkerhetsskåp som innehöll både silver och kvarlevor.
Läs mer om Falkenberg.
Anhöriga vill inte se tantstaty
Imorgon kommer Växjö ta ett slutgiltigt beslut huruvida damen som svingar handväskan mot en nazist under en demonstration år 1985 ska bli staty i kommunen eller ej. Samtidigt signalerar en anhörig att han inte vill se någon staty av sin avlidna släkting, rapporterar SVT Smålandsnytt.
Läs mer om Växjö.
Fatta snabbt beslut om organdonation svårt för anhöriga
För närstående kan det vara mycket svårt att snabbt ta ställning till organdonation. Sjuksköterskan Annika Åkerlund möter chockade och sörjande anhöriga som inte vet hur den avlidna personen hade velat ha det.
Två döda i kraftig villabrand i Märsta
En villa brann kraftigt i Märsta i natt. När rökdykare kunde gå in hittades två personer avlidna. – Tekniker håller på att utreda hur branden startade, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Hans avlidna mor fotograferades utan lov
En dansk läkare fotograferade avlidna människor i Skåne.Det kändes som ett slag i magen, säger Karl-Erik Allerbo från Helsingborg, vars mor fotograferades.