Avlossade

Skott avlossade mot restaurang

Flera skott har avlossats mot en restaurang i Spånga i nordvästra Stockholm under natten.– Det är inga personskador men några kulhål i fasaden, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Polisen avlossade skott när en man flydde
Polisen avfyrade skott under ett ingripande i Vivalla i Örebro på söndagskvällen. Ett antal maskerade män vandaliserade och drog runt med vapen i stadsdelen. Bland annat gav de sig på en bankomat.
Läs mer om Vivalla och Örebro.
Skott avlossade under biljakt
Polisen har avlossat skott under en biljakt på E18 utanför Enköping, skriver Aftonbladet.Tre personer under 18 år i en stulen bil har gripits.
Läs mer om Aftonbladet.Tre, E18 och Enköping.
Flera skott avlossade i Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Flera skott avlossade i Göteborg
Polisen larmades vid kvart i sex på lördagskvällen om skottlossning i Kyrkbyn på Hisingen i Göteborg. Väl på plats kunde patrullerna konstatera att flera skott har avlossats.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Kyrkbyn.
Ilskan – efter paniken inför Sveriges match
Juniorkronornas match mot Tjeckien föregicks av en mindre skandal.De tjeckiska spelarna avlossade puckar mot en pojke ansvarig för ena målkassen – och var nära att träffa hans huvud.
Läs mer om Tjeckien.
Märkliga scenerna: Glajjor på den där
Mattias Brom var övertygad om att han hade gett Mora ledningen.Han avlossade ett skott från slottet - och firade.Men upptäckte efter ett tag att skottet tog i ribban.
Läs mer om Mora.
Mördade gängledarens liv – startade blodigt maffiakrig
Han avlossade skotten som startade en av de blodigaste konflikterna i Stockholms undre värld. Samma år häktades han som misstänkt för mordet på en kriminell rival.I måndags dödades den 28-årige ledaren för Bredängnätverket – efter en dramatisk biljakt.Expressen har kartlagt gängledaren: Som tonåring dömdes han för första gången – och hans liv kantades av fängelsestraff.
Läs mer om Bredängnätverket.
Skott avlossade från bil mot bil i Bromma
Någon avlossade skott från en bil mot en annan bil i Mariehäll, Bromma, på måndagen. En person är skadad.
Läs mer om Bromma och Mariehäll.
Polisen avlossade skott in i barnfamiljs lägenhet
Under en polisinsats på lördagskvällen avfyrade polisen skott in i en barnfamiljs lägenhet i Fisksätra, enligt uppgifter till Expressen.Poliserna befann sig i lägenheten under barnfamiljens och sköt varningsskott upp i taket, skriver Aftonbladet.– Vi fick panik. Jag försökte lägga vår son i en bokhylla för att skydda honom från nya skott, säger pappan i familjen till tidningen.
Polisens teori: Han försökte mörda nio
Nio unga personer befann sig på Komettorget i Bergsjön för att leta efter en stulen moped.Då avlossade en man sex skott mot dem – varav två personer träffades i ryggen.Enligt åklagaren, som nu åtalar mannen, försökte han mörda alla nio.
Läs mer om Bergsjön och Komettorget.
Polisen ändrar sin bild av Las Vegas-skjutningen
Stephen Paddock, som dödade 58 personer vid en musikfestival i Las Vegas, avlossade sina första skott senare än vad som tidigare sagts, enligt polisen. Hotellpersonal säger också att larmet om en skytt kom 40 sekunder innan automatgevären riktades mot publikhavet.
Gängledaren Aregai sköts med tre skott
Gängledaren Merhawi Aregai, 26, och en annan man satt i framsätet på en bil när de blev skjutna med tre skott var.Nu åtalas en 30-årig företagare för dubbelmordet.Mannen ska ha suttit i bilens baksäte när han avlossade skotten, enligt ett pressmeddelande.Han åtalas även för försök till grov utpressning i ett annat ärende.
Mannen gick till våldsam attack – i skärgårdsidyllen
Med ett kulgevär och en ridpiska gick mannen till ursinnig attack mot sin flickvän i skärgårdsidyllen Styrsö.Nästa sitter i huvudet, ska han ha skrikit efter att han avlossade ett skott mot sin flickvän.Nu har han dömts till två år och nio månaders fängelse.
Läs mer om Styrsö.Nästa.
Polis sköt mot man – utredningen läggs ner
Mc-polisen blev påkörd av en eftersökt BMW i samband med ett ingripande.Då avlossade polisen flera skott mot bilen.Nu läggs utredningen mot polisen ned eftersom åklagaren anser att polismannen handlade i nödvärn, skriver Nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om BMW och Nyhetsbyrån Siren.
Skott avlossade mot bil under natten
Flera skott ska ha avlossats mot en bil natten till måndag, uppger Sydsvenskan.Ingen ska ha skadat sig.– Det fanns inga människor i närheten och vi har inga vittnen, så just nu har vi inte så mycket att gå på, säger Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid polisen i Malmö, till tidningen.
Skott avlossade mot lägenhet i Mölndal
Minst fem skott avlossades mot en lägenhet i Mölndal natten mot söndag.De ska ha avlossats från två män på en moped, skriver Göteborgs-Posten.Skjutningen rubriceras som mordförsök.
Flera skott avlossade i Skarpnäck
Läs mer om Skarpnäck.
Flera skott avlossade i Skarpnäck
Polisen har larmats om en skottlossning i Skarpnäck i södra Stockholm. Flera skott har avlossats och en person har varit nära att bli träffad, enligt polisen.
Läs mer om Skarpnäck och Stockholm.
Rånare stal fiskeutrustning och avlossade skott
Två naturguider har blivit rånade i Hällefors. Två gärningsmän stal deras fiskeutrusning och när guiderna försökte stoppa dem avlossade rånarna ett skott.