Avpixlat

KD-topp anklagade sajt för att ha snott text – trots tillåtelse

Sajten Samhällsnytt – tidigare Avpixlat – publicerade en text från Kristdemokraternas Facebook-sida.Trots att Samhällsnytt fick lov att publicera texten skrev KD-toppen Acko Ankarberg Johansson att sajten snodde texten.– Det låg inget mer i det än att de hade tagit det från vår Facebook. Alltså använt vår Facebook, säger Mia Widell, KD:s kommunikationschef.

SD-topp avgår efter nazistanklagelser

Sverigedemokraternas ordförande i Eslöv, Johan Sandqvist, skrev flera inlägg på sajten Avpixlat under en vit makt- och naziklingande pseodonym. Nu avsäger han sig alla uppdrag, uppger Skånska Dagbladet.
Hatarna som vill styra kyrkan
Horder av barbarer ta över och våldföra sig på vårt vackra land. Här är hatet, rasismen och aggressiviteten från SD-kandidater i kyrkovalet. Expressen har – tillsammans med Expo – kartlagt kyrkopolitikerna som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim. – Vi har horder av barbarer i landet, säger SD-kandidaten Eva Wensbo som skrivit anonymt på hatsajten Avpixlat.
Egor Putilov har anmält stenkastning mot sitt hem
Alexander Fridback, som skriver på sajten Samhällsnytt, tidigare Avpixlat, under pseudonymen Egor Putilov, har anmält att hans hem utsatts för stenkastning.På stenarna, som ska ha krossat glasdörrarna till hans balkong, står det rasist och ryska svin.– Vi har inlett en förundersökning om skadegörelse, säger Håkan Melin, kriminalinspektör vid polisen i Norrtälje.

Kent Ekeroth bakom Avpixlats namnbyte

Hatsajten Avpixlat byter namn till Samhällsnytt och presenterar med det en rad nya medarbetare, bland annat före detta SD-politikern Erik Almqvist och SD:s tidigare hemliga desinformatör Egor Putilov. Men en person består bakom kulisserna: Den tidigare rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth (SD).
Kent Ekeroth byter Avpixlat mot ny sajt
Den främlingsfientliga sajten Axpixlat har lagts ned. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) har värvat den utsparkade SD-ledamoten Erik Almqvist och partiets tidigare tjänsteman Egor Putilov, känd för att ha verkat i Sverige under flera olika identiteter, till efterföljaren Samhällsnytt.
Granskning Sverige och Avpixlats förlag inte välkomna på Bokmässan
Organisationen Granskning Sverige och förlaget Runeskrift, som säger sig ligga bakom Avpixlat, får inte ställa ut på Bokmässan i Göteborg.
SD-ledamöter tipsade hatsajter
Flera sverigedemokratiska riksdagsledamöter har i hemlighet försett hatsajten Avpixlat och dess föregångare Politiskt inkorrekt med material, skriver Expressen. Tipsen har bland annat bestått av kartläggningar av politiska motståndare, uthängningar av kritiker och spekulationer om misstänkta brottslingar.
Läs mer om Avpixlat, Expressen och Politiskt.
SD-toppar ger hemliga tips till hatsajterna
Kända sverigedemokratiska riksdagsmän har matat hatsajter med material i hemlighet. Expressen kan avslöja hur SD-riksdagsledamöterna skickat kartläggningar av politiska motståndare, uthängningar av kritiker och spekulationer om misstänkta brottslingar till hatsajterna. Är ju högst sannolikt att detta är ett invandrargäng, skriver SD-ledamoten Josef Fransson i ett av sina tipsmejl till Avpixlat.
Hatsajterna kopplas till ryska affärsmän
En granskning av högerextrema hatsajter visar på annonspengar kopplade till ryska och ukrainska affärsmän. Det rapporterar Dagens Nyheter som inledde granskningen där bland annat nazistiska Nordfront och hatsajten Avpixlat finns med.
Läs mer om Avpixlat och Nordfront.
Specialgranskning kan slå hårt mot hatsajter
Skatteverket inleder en specialgranskning som kan slå hårt mot Nazistiska Nordfront och hatsajten Avpixlat. Det rapporterar Dagens Nyheter som inleder en granskning av extremsajterna. –Vi tror att det finns en ökad risk för missbruk av den här organisationsformen, säger Pia Bergman, rikssamordnare för grov organiserad brottslighet på Skatteverket, till tidningen.
Nu ska Skatteverket inleda granskning av föreningar
Nazistiska Nordfront och hatsajten Avpixlat drivs av ideella föreningar – vilket komplicerar myndigheternas kontroll och försvårar insyn från medierna. Nu inleder Skatteverket en specialgranskning av föreningar. – Vi tror att det finns en ökad risk för missbruk av den här organisationsformen, säger Pia Bergman, rikssamordnare för grov organiserad brottslighet på Skatteverket. Läs även DN:s granskning: Männen bakom extremsajterna är brottsdömda, nolltaxerare och personer jagade av kronofogden
Avpixlat släpptes in till SVT
De etablerade medierna – såväl i USA som i Sverige – utsätts för kritik på ett helt annat sätt än förr om åren, då många numer har en egen röst genom sociala medier. På torsdagskvällen debatterades fejknyheter och förtroendet för etablerade medier i i SVT:s Opinion live.
Läs mer om SVT, Sverige och USA.
Avpixlat bjuds in till SVT opinion live
Till torsdagens program av SVT opinion live har den främlingsfientliga sajten Avpixlats krönikör Jan Sjunnesson bjudits in att debattera fejknyheter och förtroendet för etablerade medier.
Läs mer om Jan Sjunnesson och SVT.
Erik Helmerson: Avpixlat borde läsa Bamse
Trots att källan sågats grundligt fortsatte Avpixlat att hävda att Malmö är Europas näst mest kriminella stad. Redaktionen borde läsa Bamses temanummer om källkritik.
Läs mer om Avpixlat, Bamse och Malmö.
SD-man lämnar uppdrag efter rasistiska inlägg
SD-ledamoten i Danderyd, Markus Palmheim, tvingas lämna sin plats i styrelsen efter rasistiska och sexistiska kommentarer på hatsajten Avpixlat. – Vi har under sen eftermiddag fört samtal internt och med berörd person, varför han nu valt att lämna sin plats i styrelsen, säger Sverigedemokraternas informationsansvarig Henrik Gustafsson.
Här är Kent Ekeroths skandalliv inom SD
Kent Ekeroth är en av Sverigedemokraternas mest kontroversiella politiker. Han har klarat sig igenom järnrörsskandalen, utfall på Twitter, sin dolda roll bakom hatsajten Avpixlat och otaliga krogincidenter. Nu har SD-ledaren Jimmie Åkesson - än en gång - uppmanat sin partikollega att ta timeout. – Han har inte motsatt sig det, säger SD-ledaren om uppmaningen om timeout.
Kent Ekeroth slipper skatteböter
SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth slipper böter och får sina krav från skattemyndigheterna nedskurna då det gäller donationer som Ekeroth gett till sajten Avpixlat.
Läs mer om Avpixlat och Ekeroth.
Ekeroth slipper skatteböter
SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth slipper böter och får sina krav från skattemyndigheterna nedskurna då det gäller donationer som Ekeroth gett till sajten Avpixlat.
Läs mer om Avpixlat och Ekeroth.
Ekeroth gjorde film för hatsajten Avpixlat
I ett samarbete med hatsajten Axpixlat har Sverigedemokraternas Kent Ekeroth besökt Grekland där han – tillsammans med en omskriven SD-desinformatör – låtit göra en propagandavideo. Resekalaset betalades av Riksdagen, skriver Aftonbladet under torsdagen. Det bifogade programmet för resan uppfyller de krav som Riksdagsförvaltningens föreskrifter innehåller, skriver Tobias Billström, förste vice talman, i ett meddelande till tidningen.
Järvhedens raplåt får beröm på Avpixlat
Komikern Thomas Järvheden släppte nyligen låten Kasta sten. Låten har plockats upp av Nordfront och Avpixlat som veckans låt respektive träffsäker stenkastarsatir. – Ett litet gäng haters har försökt göra en grej av att vid sidan om tiotusentals delningar på nätet så har även ett par högerextrema sajter pushat för låten, skriver Järvheden i ett mejl tll Expressen.
Pernilla Andersson rasar mot Avpixlat
Hotar med rättsliga åtgärder efter att hatsajten förvanskat hennes ord
Läs mer om Avpixlat.
Pernilla Andersson till angrepp mot Avpixlat
Använd inte mig för att sprida er dynga skriver artisten själv på sin hemsida.
Läs mer om Avpixlat.
Rasistsajter tappar stort på Facebook
LO: Allt fler svenskar har slutat sprida material från sajter som Avpixlat och Exponerat
Läs mer om Avpixlat, Exponerat och Facebook.
M-ledamot: Medierna bär skulden för Avpixlat
Tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroths uttalanden om att etablerade medier förtiger sanningen om invandringen får stöd på Twitter från moderata riksdagsledamoten Jan Ericson. Han skriver att DN, SVT m fl själva bär skulden för sajten Avpixlat, eftersom man har slutat med objektiv och trovärdig journalistik.
Läs mer om Avpixlat, Jan Ericson, SVT och Twitter.