Avsäger

Antisemitisk lista på svenska judar sprids via Google

Den som söker på Google får upp en antisemitisk lista över svenska judar högt upp bland träffarna, skriver Expressen. I listan publiceras personernas namn och bild och de beskrivs ofta med nedsättande och antisemitiska termer. Google avsäger sig ansvar och Sverigechefen Anna Wikland vill inte svara på frågor.

Puigdemont avsäger sig sin kandidatur

Kataloniens expresident Carles Puigdemont ger upp sin presidentkandidatur för den nordöstra självstyrande regionen i Spanien.
Läs mer om Spanien.
Tallink Silja gör Facebookinlägg om obetalda artister
Tre veckor efter DN:s avslöjande om att artister på Tallink Siljas fartyg inte ska ha fått betalt enligt avtal kommenterar nu rederiet uppgifterna i ett Facebookinlägg. Tallink Silja beklagar vad som har hänt, men avsäger sig samtidigt ansvaret för det inträffade.
Läs mer om Facebookinlägg.
Anklagade MP-ledamoten uppmanas avsäga sig alla uppdrag
DN avslöjade igår omfattande anklagelser om sexuella trakasserier mot en riksdagsledamot i Miljöpartiet. Nu meddelar MP:s partisekreterare Amanda Lind att partiet bett den utpekade ledamoten att avsäga sig alla politiska uppdrag. – Vi förväntar oss att han avsäger sig alla uppdrag inom kort, säger hon till DN.
Läs mer om Amanda Lind och Miljöpartiet.

SD-topp lämnar uppdrag efter nazistavslöjande

SD-toppen Fredrik Franzn tecknade ett hemligt stödmedlemskap i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.Nu avsäger han sig alla förtroendeuppdrag, skriver Mitti.Sverigedemokraternas medlemsutskott ska nu ta ställning till om Franzn bör uteslutas från partiet.
Läs mer om Franzn och Nordiska.
SD-topp avgår efter nazistanklagelser
Sverigedemokraternas ordförande i Eslöv, Johan Sandqvist, skrev flera inlägg på sajten Avpixlat under en vit makt- och naziklingande pseodonym. Nu avsäger han sig alla uppdrag, uppger Skånska Dagbladet.
Badou Jack avsäger sig mästarbältet
Bado Jack avsäger sig världsmästarbältet i lätt tungvikt som han vann mot Nathan Cleverly i Las Vegas i augusti. Det meddelar boxningsorganisationen WBA på sin hemsida.
Läs mer om Nathan Cleverly och WBA.
Badou Jack avsäger sig mästarbätet
Bado Jack avsäger sig världsmästarbältet i lätt tungvikt som han vann mot Nathan Cleverly i Las Vegas i augusti. Det meddelar boxningsorganisationen WBA på sin hemsida.
Läs mer om Nathan Cleverly och WBA.
Badou Jack avsäger sig världsmästartiteln
Svenske boxningsvärldsmästaren Badou Jack avsäger sig sitt bälte, meddelar boxningsorganet WBA på sin hemsida.Han ska ha meddelat organisationen att han ställer sitt bälte till förfogande.Nu ställs måndagens titelmöte med ryssen Dmitry Bivol in.
Läs mer om Badou Jack, Dmitry Bivol och WBA.
Statsvetaren Bo Rothstein avsäger sig professur i Oxford i Trumpprotest
Statsvetaren Bo Rothstein avsäger sig professuren vid universitetet i Oxford. Beslutet har tagits i protest mot att en av lärosätets största donatorer också stödjer president Donald Trump. Jag kan inte ge glans åt den personen, säger Rothstein till DN.
S-politiker togs med kokain – i snusdosan
En socialdemokratisk kommunpolitiker togs under midsommarnatten med kokain på Smögens camping.Kokainet hittades gömt i en snusdosa då han omhändertogs för fylleri.Nu avsäger sig politikern alla sina uppdrag – däribland i en socialnämnd.–Det var midsommar och blev lite för mycket, säger politikern.
Ex-prinsessan säger nej till mångmiljonapanaget
Före detta prinsessan Alexandra, 52, avsäger sig det livslånga kungliga apanaget på 2,4 miljoner danska kronor per år.Det gäller från 2020 när hennes yngste son Felix fyller 18 år, uppger nyhetsbyrån Ritzau.
Läs mer om Alexandra, Felix och Ritzau.
SD:s riksdagsledamot Anders Forsberg lämnar alla uppdrag
Sverigedemokraternas riksdagsledamot Anders Forsberg avsäger sig samtliga politiska och offentliga förtroendeuppdrag, skriver partiet i ett pressmeddelande. Forsberg är åtalad för bland annat grov förskingring och rättegången ska inledas i morgon.
SD-man lämnar riksdagen
SD-riksdagsledamoten Anders Forsberg avsäger sig samtliga politiska och offentliga förtroendeuppdrag. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stam på Tanna tillber prins Philip varje dag
En stam på ön Tanna i Stilla havet tillber prins Philip varje dag. Enligt dem är han son till en lokal bergsgud – och att han nu avsäger sig alla uppdrag gör dem förtvivlade. – Om han kommer hit en dag kommer folk inte vara fattiga, säger hövdingen Jack Malia till Reuters. Prinsen har nu åkt på semester norrut, och sonsonen William har klivit in i hans ställe.
Läs mer om Jack Malia, Philip, Stilla, Tanna och William.
Prins Philip avsäger sig offentliga uppdrag
Storbritanniens prins Philip, 95, avsäger sig alla offentliga uppdrag, det uppger det brittiska hovet.
Läs mer om Philip.
Slotten och pengarna – så rik är drottningen
Slott, ovärderliga juveler – och konstverk som skulle få vilken museiintendent som helst att baxna. Drottning Elizabeth II har tillgång till allt och lite till. Men hennes och maken prins Philips – som nu avsäger sig alla sina officiella uppdrag från i höst – faktiska rikedom är inte alls så stor som man kan tro.
Därför ratar USA bilden av det goda Sverige
Bilden av Sverige som det goda landet behövs inte i ett USA som avsäger sig moral. Trumps formulering om last night in Sweden är en bekräftelse på denna förändring. Det är därför den gör så ont, skriver den tyske kulturjournalisten Thomas Steinfeld.
Läs mer om Sverige, Sweden och USA.
SD-politiker hoppar av efter Facebook-inlägg
Ludvikapolitikern Monika Vollmer, SD, avsäger sig sitt politiska uppdrag efter att Inte rasist men avslöjat hur hon uttryckt sig på sociala medier. Hon har bland att skrivit att hon hatar muslimer – och att mc-gäng borde gå in i medborgargarden. – Jag står för att jag hatar muslimer. De förstör vårt land, säger Vollmer.
Läs mer om Facebook-inlägg, Inte och Vollmer.
Ryssland avsäger sig skidskyttetävlingar
Internationella skidskytteförbundet (IBU) höll på torsdagen ett extra styrelsemöte med anledning av de senaste uppgifterna om massdopning inom ryskt skidskytte. Resultat: Två ryska skidskyttar stängs av från internationellt tävlande. Dessutom avsäger sig Ryssland värdskapet för junior-VM samt världscuptävlingen
Läs mer om Ryssland.
Beskedet: Två ryska skidskyttar stängs av
Internationella skidskytteförbundet (IBU) höll på torsdagen ett extra styrelsemöte med anledning av de senaste uppgifterna om massdoping inom ryskt skidskytte. Resultat: Två ryska skidskyttar stängs av från internationellt tävlande. Dessutom avsäger sig Ryssland värdskapet för junior-VM samt världscuptävlingen i Tjumen.
Läs mer om Ryssland och Tjumen.
Skidskyttemästerskap flyttas från Ryssland
Det ryska skidskytteförbundet, RBU, avsäger sig junior-VM och 2017 års världscuptävlingar i Tiumen.Detta med anledning av de uppgifter om doping som framkommit i den omtalade McLarenrapporten.– Det här är ett viktigt steg, säger det internationella skidskytteförbundets, IBU, ordförande Anders Besseberg i ett uttalande.
Kritiserad SD-politiker avgår
SD-politikern Katarina Broman avsäger sig sina politiska uppdrag i partiet, rapporterar P4...
TV3 avsäger sig ansvar för Superentreprenörens moral
Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson har fått kritik för hur han driver sina flyktingboenden. När hans eget realityprogram på tisdagen har premiär i TV3 menar MTG att de inte kan ta något ansvar för hur han tjänar sina pengar.
Läs mer om MTG och TV3.