Avsked

Kallas hyllning till Haag: "Hon har alltid inspirerat mig"

Det var tid för avsked när Skidspelen avslutades med damernas jaktstart. Charlotte Kalla blev bästa svenska med en sjundeplats - men ville mest prata om finaltourens 41:a. - Anna är en färgstark personlighet som sprider jättemycket energi.
Läs mer om Haag och Skidspelen.

"Kan ha varit droppen i bägaren för Bali"

Hanif Balis avsked från partistyrelsen tycks vara konsekvensen av fler än en enskild händelse, enligt Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Timbro.
Läs mer om Bali och Timbro.
Kan ha varit droppen i bägaren för Bali
Hanif Balis avsked från partistyrelsen tycks vara konsekvensen av fler än en enskild händelse, enligt Andreas Johansson Heinö, statsvetare vid Timbro. Men för Moderaterna kan det vara riskabelt, anser han.
Läs mer om Bali, Moderaterna och Timbro.
Magnusson: Tid för avsked - men skidsporten går mot en ny vår
Drottningen abdikerar snart. Kronprinsessan är på väg tillbaka. Charlotte Kalla öppnar för ännu ett OS - och Stina Nilsson ska visa att hon håller i längden.
Läs mer om Stina Nilsson.

De döda glöms bort – ta tid för ett värdigt avsked

Vart är vi i Sverige på väg när vi inte längre är beredda att ge våra nära och kära ett värdigt avsked? Såväl av respekt som av etiska skäl bör vi inte låta den avlidne vänta onödigt länge på att få sin sista vila. Det skriver Jan Olov Andersson, vd för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund.
Läs mer om Jan Olov Andersson och Sverige.
USA-börser: Tillersons avsked sänkte Wall Street
Inflationssiffrorna var i linje med förväntningarna och indexen på Wall Street stärktes i början av handelsdagen. Men turbulensen i Washington och avskedandet av USA:s utrikesminister Rex Tillerson sänkte börshumöret.
Tillersons avsked sänkte USA-börserna
Inflationssiffrorna var i linje med förväntningarna och indexen på Wall Street stärktes i början av handelsdagen.
Läs mer om Wall Street.
Tillersons avsked sänkte USA-börserna
Inflationssiffrorna var i linje med förväntningarna och indexen på Wall Street s...
Läs mer om Wall Street.
Rex Tillerson var en udda fågel i Trumpadministrationen
Gång efter annan förödmjukades Rex Tillerson av president Donald Trump, ända fram till sitt avsked. Som utrikesminister hörde Texasmiljardären till de mer återhållande krafterna i Trumps administration. Hur stort hans utrikespolitiska engagemang verkligen var är inte lika klart.
Norden: Surt humör på börserna efter Tillersons avsked
De nordiska börserna backade i handeln på tisdagen. Vinx 30-index, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 0,8 procent till 947. Råoljepriset visade stora rörelser under eftermiddagen, då den först steg brant och sedan föll lika tvärt för att parkera på minus.
Läs mer om Norden.
Räntor och valutor: Dollarn faller efter Tillersons avsked
Dollarn försvagades på tisdagseftermiddagen, dels efter ett KPI-utfall i linje med förväntningar och dels efter att Donald Trump sparkat utrikesministern Rex Tillerson.
Läs mer om Donald Trump och Rex Tillerson.
USA-börser: Tillersons avsked sänker humöret inför öppningen
Terminerna för USA-börserna utökade en tidigare liten uppgång efter att tisdagens huvudnummer, KPI-statistiken, visat sig ligga i linje med förhandstipsen.
Film Rikard: Ett finstämt avsked till Rikard Wolff Den 17 november förra året lämnade en av våra mest älskade artister jordelivet blott 59 år gammal. I Julia Stanisl
Rikard Wolff. Kanske minns du honom som Zac i "Änglagård", som Scar i "Lejonkungen", som teaterskådespelare eller som tolkare av Piaf och Brel. Om du hör till den yngre generationen minns du honom som Dr. Ruben i fjolårets julkalender?
Peter Lejon: "Barnet var ett problem, och sedan kom den oändliga mötescirkusen i gång"
Det var sorgligt när Lars Lerin och hans vänner lämnade tv-rutan, men jag tror att det var ett tillfälligt avsked. Ur ett humanistiskt perspektiv måste det vara så, för annars går det illa.
Konsertrecension: Joan Baez avsked är alltför avdramatiserat
Joan Baez inleder sin avskedsturn med en spelning i Stockholm. Men Po Tidholm önskar att hon ägnat mer tanke och ambition åt sortin.
Läs mer om Stockholm.
Språkkrönika: Allt fler får sparken
SPRÅKKRÖNIKA. Den som får sparken behöver inte längre ha gjort sig skyldig till något som är så allvarligt att bara omedelbart avsked kan komma i fråga. I dag används uttrycket om den som har fått sluta mot sin vilja. Det kan räcka med att ett frilanskontrakt inte förlängs för att det i medierna ska talas om att en person har sparkats.
Skolkande KTH-professorer har tjänster utomlands
De två svenska professorer på Kungliga tekniska högskolan som inte varit på jobbet på sju månader och hotas av avsked, jobbar på universitet i USA. Det bekräftar KTH för DN.
Läs mer om KTH, Kungliga och USA.
Filmrecension: Phantom thread – mäktigt om en modeskapares avsked
Daniel Day-Lewis gestaltar en rutinbesatt modeskapare i sin stora avskedsföreställning. Ett maffigt, melodramatiskt upplägg men med mer estetik än dramatik.
Östersjöfestivalen firar och tar farväl
Fyra jubilarer – och ett avsked. I år uppmärksammar Östersjöfestivalen Ingmar Bergman, Eric Ericson, Esa-Pekka Salonen och de baltiska staterna, men tar också farväl av eldsjälen Michael Tydn som gör sitt sista år som festivalgeneral.
TV: Se "Nisse" Johanssons känslosamma avsked: "Jobbar med mig själv"
På en pressträff under måndagen tog Nils-Eric Johansson farväl av sin spelarkarriär. Den 38-årige AIK-kaptenen tvingas lägga skorna på hyllan på grund av att ett hjärtfel, som han haft sedan födseln, förvärrats.
Läs mer om Nils-Eric Johansson.
Häktesvakt slog berusad – riskerar avsked
Sparkar, slag, knuffar och piskrapp med ett skärp. Det utsattes en berusad man för av en vakt på häktet i Uppsala. I Kriminalvårdens utredning av händelsens föreslås att vakten avskedas.
Läs mer om Uppsala.
Första trailern till "Wolverine: The Long Night" är här
Som vi har rapporterat om tidigare kommer den älskade karaktären Wolverine, som fick ett riktigt vackert avsked i "Logan", härnäst dyka upp i ett helt nytt format, nämligen i en podcast.
Läs mer om Logan och Wolverine.
Hustrun lättad över Edward Bloms avsked
Han stod för det mest omtalade bidraget i Karlstad – trots det missade han både finalen och andra chansen.Edward Blom, som under hela veckan kämpat mot nervositeten, var dock nöjd.Och hustrun Gunilla Kinn Blom var lättad.– Jag kommer inte tävla i musik igen, säger Edward Blom.