Avsked

Johan Esk: Kims avsked skapar en rad frågetecken

En av svensk fotbolls största karriär tar oväntat slut. Kim Källström lämnar Djurgården och kvar blir en rad frågetecken.
Läs mer om Djurgården.

Tildes oväntade avsked – mitt i Nyhetsmorgon

Tilde de Paula Eby och Peter Jihde jobbar tätt tillsammans i TV4 Nyhetsmorgon.Trots det var Jihde helt oförberedd när kollegan tog julavsked.– Va!? Ska du inte jobba nästa vecka? utbrast han chockat i direktsändning.
Därför nämns inte Ingvar Oldsbergs avsked i Bingolotto
Under söndagskvällen var det premiär för Agneta Sjödin i Bingolotto.Att Ingvar Oldsberg fått sparken – och att han överhuvud taget slutat – nämndes däremot inte i programmet.Nu förklarar TV4 varför.– Jag säger inte att det är ett hundra procent rätt beslut men vi valde den här vägen, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för Bingolotto.
Det hemliga spelet bakom Ingvar Oldsbergs avsked
Ingvar Oldsberg, 72, togs på sängen när han plötsligt fick sparken från Bingolotto.Men programledarens beteende ha varit känt sedan länge – TV4 agerade först i samband med att #MeToo-kampanjen briserade.Samtidigt blir det hela en dyr affär för Folkspel – Ingvar Oldsberg kommer att få behålla sin skyhöga lön under hela kontraktstiden fram till juni 2019 – utan att behöva jobba.Här är det hemliga spelet bakom avpolletteringen av Ingvar Oldsberg.

Anställd på Migrationsverket hotas av avsked

Migrationsverkets regionchef i Stockholm vill att personalansvarsnämnden avskedar en anställd. Den berörda kvinnan ska ha försökt förmå kollegor att agera beträffande sin makes ansökan om uppehållstillstånd.
Läs mer om Migrationsverket och Stockholm.
Interna raseriet mot SR efter Lotta Broms avsked
Flera Sveriges Radio-anställda är djupt kritiska till hur SR hanterat Lotta Broms sorti.Kanalchefen Andreas Miller kallade det en stor förlust – och på hennes forna redaktions Facebook-sida lyckönskade man henne.SR nämnde inte ett ord om den internutredning som Brom varit föremål för – eller det faktum att flera av de utsatta är kvar på P4 Extra.– Det är ett hån, säger en SR-anställd.
Läs mer om Brom, Facebook-sida och SR-anställd.
Holmlunds beslut – inför premiären
Anna Holmlund är på väg tillbaka efter sin krasch i Italien.Men pojkvännen Victor Öhling Norbergs avsked inför världscupssäsongen blev tungt för 30-åringen.– Hon blev ledsen när han reste, säger pappa Lars Holmlund till SVT.
Läs mer om Italien.Men och SVT.
Skivrecension: Olika avsked med Mikael Wiehe på Portvakten
Sjuttioett år gammal har den envist produktive Mikael Wiehe fått vittring på slutet, och minst halva nya albumet tar formen av olika avsked.
Läs mer om Mikael Wiehe och Portvakten.
Italienska utspelet – efter Zlatans avsked
Åtta mål fler gjorda än Frankrike.Men det italienska försvaret darrar inte när de tänker på de svenska anfallarna Marcus Berg och Ola Toivonen.– Utan Zlatan är Sverige inte lika läskigt, säger Alessandro Florenzi till Gazzetta dello Sport.
Oberoende rådgivare riskerar uppsägning
Finansiella rådgivare riskerar avsked om de systematiskt rekommenderar konkurrenters produkter, enligt ett prisbelönt examensarbete i civilrätt vid Uppsala universitet. Resultatet: Konsumenter kan få sämre och dyrare produkter i sin sparportfölj.
Läs mer om Uppsala.
Ishizaki avslutade med segerassist
AIK:s fantastiska hösttrend höll i sig in i det sista. Och Stefan Ishizaki, 35, fick ett känslofyllt avsked när Solnalaget besegrade Örebro med 2–1 i den allsvenska slutomgången. – Det höll på att falla någon tår där när man tänkte att det här nog var sista gången man skulle få höra sin ramsa i AIK, sade Ishizaki till TT.
Läs mer om AIK, Ishizaki, Solnalaget och Örebro.
Bayern Münchens nya kross – i stormatchen
Efter tränarbytet har Bayern München börjat få upp farten.De regerande mästarna har vunnit samtliga matcher sedan Carlo Ancelottis avsked – och i kväll krossade de Borussia Dortmund på bortaplan.Därmed rycker Bayern München i toppen av Bundesliga.
Katrine Maral: Fallon har med sitt avsked satt ribban för avgångar relativt lågt i regeringen
Det var inte för att han en gång lade handen på en journalists knä som han avgick. Den brittiske försvarsministern Sir Michael Fallon var rädd för att fler incidenter där han agerat olämpligt skulle avslöjas. Och igår lämnade han in sin avskedsansökan till premiärminister Theresa May.
Storseger för MFF i Sirius-kaptenens avsked
Siriuskapten Niklas Busch Thor önskade sig en seger i avskedspresent i sin sista match hemma på Studenternas IP. Det fick han inte. Gästande Malmö blev för svåra (0–4) trots att de alldeles nyss korade svenska mästarna saknade flera spelare.
Läs mer om MFF.
Åsas farväl i bilder
Hur säger man adjö när någon ska dö? Åsa Skogberg bjöd in till en sista fest. DN:s Paul Hansen skildrar hennes avsked i 20 bilder.
Konsten att ta farväl: Åsa Skogbergs sista fest
Hur säger man adjö när någon ska dö? Åsa Skogberg bjöd in till en sista fest. DN:s Paul Hansen skildrar hennes avsked.
Jag är den enda som inte är överraskad
Lewis Hamiltons första ord om att Rosbergs avsked
Vi borde kanske inte vara så överraskade
Vi har redan sagt hej då till Mats Waltin, 64, och Roger Melin, 61.Ett avsked till Anders Eldebrink, 56, känns som det kan komma vilken dag som helst.Gubbarna ryker.Och vi borde kanske inte alls vara överraskade.
Läs mer om Roger Melin.
Känsliga Zlatan-frågan: Vi pratar inte om det
Tio olika målskyttar och mer mål än i fyra av de fem senaste kvalen.Med Zlatan Ibrahimovic försvann mer än hälften av landslagets mål, men efter hans avsked har den svenska offensiven klickat riktigt bra.Men om Sverige går till VM? Om han blir frisk? Om han vill vara med?Hur ska vi göra då?
Läs mer om Sverige.
Berg: Det var ovisst för alla efter EM-slutspelet
Det dystra EM-slutspelet, Zlatans avsked, Källströms och Isakssons farväl och ett väntande VM-kval med både Frankrike och Nederländerna i gruppen. Kommer ni ihåg tvivlen på landslaget? Marcus Berg gör det. – Det var ovisst för alla. Spelare, fans och förbund, säger han.
Vi kommer att få se fler avhopp eller avsked framåt
USA:s hälso- och socialminister Tom Price lämnar sin post efter att ha bekostat sina resor med privatjet och militärplan med skattebetalarnas pengar.Expressens USA-expert Frida Stranne reder ut vad Price avgång betyder.– Jag tror att vi kommer att få se fler avhopp eller avsked framåt. Vilka det blir är omöjligt att svara på och efterhand kan det också bli så att det lugnar ner sig och folk växer in i sina roller, säger hon.
Läs mer om Price och Tom Price.
Glenns känslosamma avsked till Nordstrand
Frida Nordstrand lämnar Viasat – och därmed även radarpartnern Glenn Strömberg.Nu har fotbollslegendaren skrivit ett känslosamt avskedsinlägg till ex-kollegan.
Jan Malmsjö lyssnar sig in mot Krapps mörker
Jan Malmsjö spelar Krapps sista band – ett sårigt avsked till kärleken. Han regisseras av Karl Dunr, som träffade Beckett i Paris och nyanserar bilden av en sträng dramatiker.
Läs mer om Beckett och Karl Dunr.
Vi har förlorat en av våra största underhållare någonsin
Keep swinging! Det var det sista Hans Alfredson sa till oss.Två lyckliga ord som först nu förvandlats till ett avsked.
Regeringen krävs på besked om Ågrens avsked
Statens ansvarsnämnd kräver besked av regeringen om grunderna för att avskeda Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren även från den nya tjänsten i Regeringskansliet. I ett föreläggande vill nämnden nu att regeringen ska förtydliga sin begäran om avskedande av Ågren.