Avstängning

"Bulan" kritisk till disciplinnämndens beslut mot Sondell - efter Blomqvists tackling: "Borde fått mångdubbelt"'

Efter onsdagens match mellan Brynäs och Luleå dömdes Daniel Sondell till tre matchers avstängning efter en tackling på Brynäs Johan Alcén.
Läs mer om Daniel Sondell, Luleå och Sondell.

Efter Bulans ilska – riskerar avstängning

Luleås tränare Thomas Bulan Berglund riktade hård kritik mot beslutet att fria Jacob Blomqvist.Nu riskerar Luleå själva att drabbas av en avstängning i åttondelsfinalen.Daniel Sondell anmäls till disciplinnämnden efter tackling i går.
Läs mer om Jacob Blomqvist.Nu och Luleå.
PÅ FD: Omoh riskerar flera matchers avstängning - anmält till disciplinnämnden
Otäck skada i cupkvartsfinalen mellan AIK och Örebro i går - AIK:s Jesper Nyholms smalben gick av efter en tuff tackling från ÖSK:s Michael Omoh.
Läs mer om AIK och Örebro.
Efter tacklingen - så länge stängs SSK-spelaren av
Victor Andersson. Foto: Bildbyrån Det var i lördags som Södertäljes Victor Andersson gjorde sig skyldig till en tackling i ryggen på Oskarshamns Björn Karlsson. Nu straffas Andersson för tilltaget med fem matchers avstängning och böter.
Läs mer om Andersson.

SD-nämndeman riskerar avstängning från domstol

En nämndeman för Sverigedemokraterna, Mariola Hansson, 71, har gjort flera inlägg på Facebook som fått chefen för Malmö tingsrätt att reagera.Lagmannen anser att vissa av inläggen kan skada domstolens anseende.– Jag kommer att kalla nämndemannen till ett samtal. Jag tycker att det hon har skrivit är inte lämpligt, säger Eva Wendel Rosberg, lagman vid Malmö tingsrätt.
Får matchstraff – efter fem minuter
Här bilderna Karlskrona inte vill se inför SHL-kvalet.Efter fem minuter i den betydelselösa matchen mot Skellefteå drog Kristoffer Söder på sig matchstraff.– Om han skulle få en avstängning kommer den att följa med i ett kvalspel, säger C Mores kommentator Lars Lindberg.
Fem matchers avstängning för Hudacek efter yxhugget
Fem matchers avstängning och 39 100 kronor i böter. Det blev straffet för Färjestads Libor Hudacek för den våldsamma slashingen mot Rögles Ludvig Elvenes i torsdagskvällens match.
Läs mer om Hudacek.
Beskedet: Får lång avstängning efter yxhugget
Libor Hudacek Foto: C More / BIldbyrån Nu är det klart. Libor Hudacek stängs av fem matcher och får böta 39 100 kronor efter yxhugget på Ludvig Elvenes igår. Disciplinnämnden anger tre skäl som grund för sitt straff på Hudacek.
Läs mer om BIldbyrån Nu och Hudacek.
Ilskan: Det är en parodi - det är fegt
Tidigare i dag kom beslutet att Rysslands OS-avstängning hävs.Beslutet har rört upp starka känslor i Norge.– Det är en parodi, säger sportkommentatorn Andreas Selliaas till Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten och Norge.
Ryssland: OS-avstängning hävd
Rysslands olympiska kommitts avstängning från OS har hävts, säger ordföranden i Rysslands olympiska kommitt.
Ryssland: OS-avstängning hävd
Beskedet: Rysslands OS-avstängning hävs
Rysslands olympiska kommitts avstängning från OS har hävts, säger ordföranden i Rysslands olympiska kommitt.
Wada vill inte häva rysk avstängning
Ryssland tror att avstängningen från den olympiska familjen kommer att hävas redan om några dagar. IOK:s ordförande Thomas Bach säger att det kan dröja flera veckor. Men antidopningsorganisationen Wada vill inte alls att avstängningen hävs.
Läs mer om Wada.
Ingen rysk flagga på avslutningen – avstängning tas inte bort
IOK har beslutat att inte lyfta avstängningen för Ryssland inför avslutningsceremonin i vinter-OS i Sydkorea.
Läs mer om Ryssland och Sydkorea.
Beslutet – Rysslands avstängning blir kvar
IOK har beslutat att inte lyfta avstängningen för Ryssland inför avslutningsceremonin i vinter-OS i Sydkorea.
Läs mer om Ryssland och Sydkorea.
Succbackens kritik: Vadå förvånande?
GANGNEUNG. Mikael Wikstrand lämnade NHL och Ottawa Senators när hans bror hemma i Sverige var sjuk.Det slutade med bråk och avstängning för den unge backen.Nu gör Mikael succ i OS och i en intervju med SportExpressen delar han ut tuffa tacklingar mot både NHL och medierna.- Vadå förvånande att jag blev uttagen till OS? Jag blev inte så förvånad, säger han.
Läs mer om Mikael, NHL, SportExpressen och Sverige.
Johan Esk: Rysslands avstängning har förvandlats till ett slag i luften
Pyeongchang. Det här är bilden som visar att OS-straffet mot Ryssland har förvandlats till ett skrattretande slag i luften.
Läs mer om OS-straffet och Ryssland.
Lång avstängning för omtalade tacklingen: "Jahapp"
Det hann bara gå 28 sekunder innan Albin Eklund sänkte Niclas Lehmann. Foto: Bodens webbsändning Det var i söndags som Bodens Albin Eklund tacklade Västerås Niclas Lehmann så illa att den senare tvingades föras med ambulans till sjukhus.
Läs mer om Albin Eklund och Det.
Kan stängas av – för brutala smällen
Det small direkt i herrarnas OS-hockey.OAR:s Nikita Nesterov sänkte Slovakiens Michal Kristof med en våldsam huvudtackling.Den tacklingen kommer ses över och Nesterov kan troligtvis vänta sig en avstängning skriver den lettiske hockeyreportern Aivis Kalnins på Twitter.
Läs mer om Nesterov och Twitter.
Lavrov: USA kan inte besegra oss på ett rättvis sätt
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov anklagar USA för att ligga bakom en konspiration som ledde till Rysslands OS-avstängning. – Jag tror att det är en form av tävling utan skrupler eftersom det amerikanska laget självklart inte kan besegra oss på ett rättvist sätt, säger Lavrov i en tv-intervju.
Läs mer om Lavrov, Sergej Lavrov och USA.