Axel johnson

Axel Johnsons war room ska lyfta företaget

Det blåser hårt runt handelsföretag runt om i världen. Digitaliseringen sätter gamla affärsmodeller på prov. För att rida ut stormen har Axel Johnson, som bland annat äger Hemköp och Åhlns, inrättat sitt eget war room för att snabbt testa nya strategier.
Läs mer om Axel Johnson och Hemköp.

Axel Johnson blir delägare i Matsmart

Axfoods storägare Axel Johnson blir delägare i Matsmart, som är en e-handelsverksamhet som säljer mat och andra dagligvaror som i många fall annars hade slängts.
Läs mer om Axel Johnson och Matsmart.
Här är rikingarna som ger bort tusentals miljarder
Miljardärsdonationer har haglat under den senaste tiden. Axel Johnson-gruppen gav bort 50 miljoner kronor, samtidigt som Warren Buffet donerade motsvarande 27 miljarder kronor. Men de är långt från ensamma med sina jättegåvor.
Läs mer om Warren Buffet.
Altor säljer Dustin-aktier till Axel Johnson
Altor säljer 5 procent av aktierna i Dustin till Axel Johnson för priset 58,50 kronor per aktie.

Bagge: Jag befann mig i chock

Familjen Antonia Ax:son Johnson förlorade en kvarts miljard kronor i nöjesindustrin. Ungefär hälften av investeringen gick via musikproducenten Anders Bagges bolag. Nu kommenterar han Axel Johnson-skandalen.
Mia Brunell Livfors utsedd till mäktigaste kvinnan
För andra gången utses Mia Brunell Livfors, 50, till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans affärer. Men vd:n för Axel Johnson AB har sett att fler kvinnor klivit fram senaste tiden. – Det finns fler nu än det fanns för nio år sedan, säger hon.
Läs mer om Axel Johnson AB.
Brunell svingar Axfood-klubba
Mia Brunell Livfors föreslås som ny ordförande för livsmedelskoncernen Axfood. Hon är i dag vd för huvudägaren Axel Johnson.
Mia Brunell Livfors ny ordförande för Axfood
Dagligvaruföretaget Axfoods valberedning föreslår att Fabian Bengtsson, känd från Siba, väljs in i styrelsen och att Mia Brunell Livfors, känd från Kinnevik och numera vd för Axel Johnson, väljs in i styrelsen som ny ordförande.
Dustin-post säljs till Axel Johnson
Riskkapitalbolaget Altor har sålt en aktiepost om 7,6 miljoner aktier, motsvarande tio procent av kapital och röster, i it-återförsäljaren Dustin till familjeägda handelskoncernen Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Dustin.
Dustin-post säljs till Axel Johnson
Läs mer om Axel Johnson.
Mia Brunell Livfors är årets Ruter Dam
Axel Johnson-vd:n Mia Brunell Livfors har utsetts till årets Ruter Dam, den kvinna som under året har befordrats till den mest inflytelserika chefsposten.
Läs mer om Ruter Dam.
Man ska inte gå runt och vara ledsen
Fredrik Persson får en månad på sig att göra en bra överlämning till Mia Brunell Livfors som tar över som vd för Axel Johnson. – Det är inte bara Sveriges roligaste jobb, det är Sveriges lättaste jobb också, säger han.
Läs mer om Axel Johnson.
Mia Brunell Livfors får nytt vd-jobb
Mia Brunell Livfors tar över som vd för handelskoncernen Axel Johnson. Hon har tidigare varit vd för Kinnevik.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny vd på Axel Johnson
Mia Brunell Livfors lämnade vd-posten vid Kinnevik 2014. Nu tar hon över som vd och koncernchef på Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny vd för Axel Johnson
Mia Brunell Livfors hoppar av alla styrelseuppdrag inom Kinnevik för att bli ny vd för Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
En av fem chefer ska ha utländsk bakgrund
Axel Johnson är ett av Nordens största företag inom handel och tjänster. I en satsning för att öka mångfalden bland chefer har bolagen i koncernen gått samman för att nå målet att 20 procent av cheferna ska ha utländsk bakgrund år 2020.
Se över avgiften för de ungas skull
Att höja kostnaderna för att anställa unga och ersätta detta med selektiva satsningar på praktikplatser skapar inte riktiga jobb, skriver vd:arna för Axel Johnson AB, Ica Sverige och Svensk Handel.
Axel Johnson tar corner i Dustin
Axel Johnson har avtalat om köp av 10 procent av aktiekapital och röster i Dustin Group. Detta genom det helägda dotterbolaget Axmedia.
Läs mer om Axmedia, Dustin Group och Dustin.
Axel Johnson säljer Svensk Bevakningstjänst
Axel Johnson har tecknat avtal om försäljning av säkerhets- och bevakningsföretaget Svensk Bevakningstjänst till den nordiska säkerhetskoncernen Nokas.
Svensk Bevakningstjänst ska säljas
Axel Johnson AB har tecknat avtal om att sälja säkerhetsföretaget Svensk Bevakningstjänst till Nokas. Axel Johnson AB har ägt Svensk Bevakningstjänst sedan 1999, och bolaget är i dag en av Sveriges största bevakningskoncerner med en omsättning på närmare 900 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Svensk Bevakningstjänst ska säljas
Stockholm/TT Axel Johnson AB har tecknat avtal om att sälja säkerhetsföretaget Svensk Bevakningstjänst till Nokas.
Svensk Bevakningstjänst ska säljas
Axel Johnson AB har tecknat avtal om att sälja säkerhetsföretaget Svensk Bevakningstjänst till Nokas.
Svensk Bevakningstjänst ska säljas
Axel Johnson AB har tecknat avtal om att sälja säkerhetsföretaget Svensk Bevakningstjänst till Nokas.
Svensk Bevakningstjänst ska säljas
Axel Johnson AB har tecknat avtal om att sälja säkerhetsföretaget Svensk Bevakningstjänst till Nokas. Axel Johnson AB har ägt Svensk Bevakningstjänst sedan 1999, och bolaget är i dag en av Sveriges största bevakningskoncerner med en omsättning på närmare 900 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Verksamheten i Sverige ska bedrivas som ett självständigt dotterbolag.